Dodaj do ulubionych

Moneybookers

IP: *.cable.ubr01.shef.blueyonder.co.uk 20.08.06, 09:27
Czy moglibyscie mi napisac cos wiecej o przesylaniu kasy tym sposobem.
Slyszalem, ze jest to bardzo oplacalne. Jest ktos sie na tym zna to prosze o
wyczerpujace informacje. Pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Moneybookers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 10:59
      czesc
      musisz sie zalogowac na stronie moneybookers i tam wszystko jest wytlumaczone
      jak postepowac.warunek jest taki aby odbiorca kasy mial email adres,lub
      wysylasz na konto w banku.Oplaty sa stosunkowo niewielkie.Zapewniam Cie ze ten
      system dziala b.dobrze.Ja korzystam z moneybookers przesylajac pienidze do
      banku w Stanach.okres oczekiwania pare dni i kwota jest na twoim rachunku w
      banku.Gdybys mialjeszcze jakies pytanko,pytaj.
      pozdrawiam
      Marek
      • Gość: 1spag Re: Moneybookers IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 21.08.06, 14:00
        wlasnie testowalem w piatek online switchem maestro z natwestu->moneybookers
        nastepnie do pl i dzis godz 11:40 zaksiegowane kurs nizszy od kantorowego o 3gr
        i do kwoty 235 prowizja zdaje sie 1.22 lub 1,28, powyzej 235 gbp 2,38 gbp
      • Gość: aga Re: Moneybookers IP: 213.199.238.* 23.08.06, 20:55
        mam pytanie- czy miales jakiekolwiek problemy zwiazane z sama rejestracja?
        • Gość: 1spag Re: Moneybookers IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 25.08.06, 09:39
          zadnych problemow wszystko jest po polsku ladnie opisane
    • Gość: ada23 Re: Moneybookers IP: *.gimsat.pl 07.09.06, 14:38
      Witam. Mam także kilka pytań na temat konta w moneybookers, bo na ich stronie
      nie wszystko niestety jest nalezycie objaśnione. Za kilkanaście dni wyjezdzam
      do UK i chcialam sie zarejestrowac na ich stronie aby przesylac kaske do Polski
      i tu pojawily sie male problemy:

1) Trzeba podac miejsce zamieszkania i nie wiem - czy podac to w Polsce, czy w
      UK?
      2) Nalezy podac walute przyszlego konta w moneybookers - i tez nie wiem czy
      podac w funtach czy w zlotowkach?

Chcialam zaznaczyc, ze chcialam przesylac funty na powiedzmy konto w Polsce w
      ING Banku Slaskim tak aby ktos w Polsce mogl wybierac je w zlotowkach...
      Czy ktos, kto korzysta z moneybookers moglby mi to wyjasnic? Prosze o
      wyjasnienia jak dokladnie dziala taki trasfer pieniedzy - co nalezy robic krok
      po kroku, aby wyslac pieniadze z UK do PL na konto, bo ja jestem troche zielona
      w tej dziedzinie...
      Z gory dzieki.
    • Gość: ada23 Re: Moneybookers IP: *.gimsat.pl 07.09.06, 16:51
      Mam jeszcze jedno pytanie - czy z konta w Moneybookers można przesłać pieniądze
      tylko na WŁASNE konto w Polsce czy też na konto kogoś innego, np. z rodziny lub
      o innym nazwisku?

Plis, odpowiedzcie, to dla mnie ważne...
      • Gość: mareczekxx Re: Moneybookers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:27
        Możesz wyslac pieniadze komu chcesz nie tylko na swoje konto,warunek jest jeden
        mianowicie ten ktos musi miec adres email.
        Pozdrawiam
        • Gość: ada23 Re: Moneybookers IP: *.gimsat.pl 12.09.06, 23:48
          Ale co to znaczy, że musi posiadać e-mail? E-maila to każdy ma, a przecież na
          maila nie wysyła się pieniędzy, tylko na numer konta...Proszę, niech ktoś mi
          dokładniej wyjaśni zasady tego systemu przelewu pieniędzy.
          • Gość: 1spag Re: Moneybookers IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 13.09.06, 12:54
            mozesz podac wlasne konto (w PL) jako do wyplaty, ale musisz je zarejestrowac,
            osoba ktora dostanie majla ze ma kase do odebrania, tez sie rejestruje w
            moenybookers jesli chce odebrac kase, czy do tej pory jasne? wynika to z tego ze
            przeplywy finasnowe miedzy roznymi krajami musza byc rejestrowane ze wzgledu na
            pranie brudnych pieniedzy, to tyle po prostu osoba ktora odbiera nie moze byc
            anonimowa,
            ty wysylasz majla komus ze przelewasz kase, on otrzymuje (ja nie ma konta w
            moenybookers "zarejestrowanego majla" to sie rejestruje) i wyplaca na konto
            bankowe ktore wpisze w moneybookers

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka