Dodaj do ulubionych

Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystkich.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:52
W końcu doszedłem do wniosku skąd na tym forum tyle złości. Niestety takie są
skutki rozłąki z bliskimi, krajem. Można byc złym na to że musiało się
wyjechać bo w Polsce nie miało się perspektyw na duże lepsze zarobki. (...)
Przet to teraz wielu z Was wyładowuje się na tym forum. Wypluwacie z siebie
złość. W sumie to dobrze lepiej to zrobić w Internecie niż w rzeczywistości. W
„realu” loginu się nie zmieni.
Obserwuj wątek
    • Gość: piracik Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 30.08.06, 13:59
      Widziałeś kiedyś otwarte forum dyskusyjne bez pojechanek?
    • magda2219 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 14:12
      "Można byc złym na to że musiało się
      > wyjechać bo w Polsce nie miało się perspektyw na duże lepsze zarobki. "

i to ze sie wyjechalo jest tylko i wylacznie powodem do radosci, zapewniam cie.

nie kazdy jest tu w uk "za kare".

nie kazdy przyjechal do uk tylko i wylacznie za pieniadzem.

nie kazdego zycie polega na 12 godzinnej pracy na trzy zmiany, oszczedzaniu
      kazdego funta i czekaniu na powrot do kraju.

niektorzy "za kare" sa wlasnie w polsce.

i z tego co slysze to niezla frustracje i zlosc mozna wlasnie tam zaobserwowac.

:-(((((((
      • Gość: Kama Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: *.cable.ubr03.maid.blueyonder.co.uk 31.08.06, 17:22
        Pewno jest trochę racji w tym co mówisz, ale generalnie według mnie nie ważne gdzie jestes, jeżeli nie radzisz sobie ze swoimi emocjami, to i w Polsce będziesz mało przyjemny dla innych. Mysle, ze Anglia pod tym względem jest łatwiejsza do życia bo ludzie są bardzo mili i chętni do rozmowy (coż z tego że to small talk). Bardzo brakuje mi tego w Polsce.
    • Gość: trelemorele Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: 62.189.241.* 30.08.06, 14:20
      kolejny domorosly psychoanalityk...

pewnie sporo ludzi teskni. Ja nie tesknie. Sa samoloty, autokary i telefony.
      pewnie wielu ludzi musialo wyjechac. Ja nie moglem zostac bo bym sie udusil w
      tym sfrustrowanym kurniku.

Podsumowujac, lepiej nie przedstawiac uogolnien bez wczesniejszego research'u :)

pozdrawiam wszystkich nieszczesliwych wygnancow z Kraju Raju :)
      • witeknowyanglik Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 14:47

ja tez nie wyjechalem za kaska.
        Wyjechalem z aparatem na szyjce jako prawdziwy turysta.
        W wiecie dlaczego na szyjce mialem aparat, ... bo w plecaku musialem zmiescic i
        kask i kielnie i buty robocze i poziomice i worek cementu.
        Oczywiscie tez nie tesknie, bo sa samoloty.
        Tzn. przylatuje raz na 2 lata do tych , ktorzy mnie jeszcze pamietaja( a jest
        ich coraz mniej), rodzina zyje swoim zyciem w Polsce, ja jestem na bocznym
        torze, sam w UK, wsrod obcych ludzi, podobnych do mnie turystow z Polski
        Generalnie jest ok, ale uwaga.... dopiero po 4 piwku.

• Gość: piracik Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 30.08.06, 14:55
          Z workiem cementu w plecaku za granicę? Nie no - Teraz POLSKA !!!
          • nina66 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 15:50
            Każdy ma jakiś cel w życiu,jedni jadą aby pomóc sobie w dalszym zyciu w POLSCE,
            DRUDZY ABY TAM ZYĆ. JA WYJŻDZAŁAM DO PRACY W ANGLI W OKRESIE KIEDY POLSKA BYŁA
            POZA UNIA EUROPEJSKĄ I ZARABIAŁAM CAŁKIEM NIEZŁĄ KASĘ.PO 1 MAJA WSZYSTKO SIE
            ZMIENIŁO, GORSZE ZAROBKI CORAZ CIĘZEJ.NIE SADZĘ ABY LUDZIE KTÓRZY MIESZKAJA I
            PRACUJĄ W ANGLI BYLI ZLI NA CAŁY SWIAT ŻE TAM ŻYJĄ PRACUJĄ.JA WRÓCIŁAM ŻYJĘ I
            PRACUJĘ W POLSCE I JEST MI DOBRZE CHOĆ RAZ W ROKU WYJEZDZAM NA CAŁY URLOP DO
            ANGLI ABY ZAROBIĆ I NIE UWAZAM TEGO ZA CHYTROŚC.TĘSKNOTA ZROBIŁA SWOJE
            • aniajawo nina66 30.08.06, 15:56
              nie chce cie krytykowac, ale uwazasz, ze dobrze zrobilas wracajac? urlop jest
              po to, zeby odpoczac...
        • liberalna_konserwa Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 15:19
          Ale żeś strzelił. Kpisz sobie z budowlanców?! Myślę ze tygodniówka 400-500
          funtów na tydzień netto dla wielu jest marzeniem. Przed olimpiadą pewnie
          wzrośnie do 600-700 funtów.
          • witeknowyanglik Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 15:31
            nie kpie z budowlancow.
            Sam chcialem nim byc, ale na poczatku mojego pobytu w Anglii mialem takiego
            dola , ze zawsze rano musialem wypic na dobry poczatek dnia z 2-3 piwka. Pracy
            jako budowlaniec nie dostalem , bo w pierwszym dniu mialem "nogi jak z waty".
            W zwiazku z tym , zaczalem szukac pracy siedzacej.
            Zostalem kierowca autobusu.
            Pije jak dawniej, ale przynajmniej mam siedzaca prace i z twarzy wydaje sie ze
            wszystko jest ok.
            • jot-23 jaki z ciebie wiciu "nowy" anglik? 30.08.06, 15:42
              jezeli przylatujesz raz na 2 lata, to wskazuje na to ze w anglii juz jests pare
              ladnych lat....stara doopa angielska z ciebie wiciu....
      • ghrom Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 21:29
        > kolejny domorosly psychoanalityk...

I tam kolejny, to jest ciagle ten sam pajac ;]
    • kicior99 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 15:58
      idz uzdraqwiaj Kaczynskich, oni potrzebuja takich medrcow.
      • shilla01 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 16:18
        Powiedzcie szczerze wszyscy zadowoleni, nie wolelibyście zarabiać takich
        pieniedZy w Polsce ?? Zyc tak samo jak tu, tylko w swoim rodzinnym kraju, ze
        znajomymi, rodziną, wspólną tradycją ? Bo ja bym wolała, czyli w pewnym sensie
        MUSZE tu być , bo nie mogę być w Polsce . A skoro muszę , to jest to w pewnym
        sensie kara.
        • aniajawo shilla 30.08.06, 16:48
          a ja bym nie wolala. Jestem bardzo antypolska. Jak mialam 8 lat pierwszy raz
          wyjechalam z tata do Niemiec (3 dni w okresie przedswiatecznym, grudzien), to
          byl 1989 rok, w Polsce szaro, tam tak kolorowo-w sklepach tyle rzeczy, zabawek,
          kolorowych ubran, Mikolaje z cukierkami...Wtedy po raz pierwszy pomyslalam
          sobie, ze nienawidze Polski i chce wyjechac. Na zawsze i jak najszybciej. No i
          wyjechalam i z powrotem sie nie wybieram.
          • kicior99 Re: shilla 30.08.06, 16:52
            ten argument odpada - Polska nie jest szara, ba, bawet bardziej pstrokata. Tyle
            ze to dalej mnie nie przekonuje.
            • aniajawo Re: shilla 30.08.06, 16:54
              szara-ja mowilam o 1989 roku. A teraz po prostu nie odpowiada mi pracowac za
              1000zl. Ani za 2000 ani za 3000.
              • kicior99 Re: shilla 30.08.06, 16:59
                a ja ucieklem przed paranoidalnymi rzadami (Millera jeszcze) wiedzac ze
                nastepne tez beda do dupy, przed buta urzedasow, sobiepanstwem i woluntaryzmem,
                rowniez zwyklym chamstwem i pogarda dla innych. I tez nie mam zamiaru wracac.
              • shilla01 Re: shilla 30.08.06, 17:01
                aniajawo napisała:

> szara-ja mowilam o 1989 roku. A teraz po prostu nie odpowiada mi pracowac za
                > 1000zl. Ani za 2000 ani za 3000.

ale ja napiałam WYRAŹNIE że gdybyś zarabiała tak jak tu i mogła życ tak jak tu.
                • aniajawo Re: shilla 30.08.06, 17:05
                  shilla01 napisała:

>
                  > ale ja napiałam WYRAŹNIE że gdybyś zarabiała tak jak tu i mogła życ tak jak
                  tu.
                  >

to czy ja zle zrozumialam, ze Ty tu na urlop do pracy przyjezdzasz? a w ogole i
                  tak nie-w zimie za zimno :)
                  • shilla01 Re: shilla 30.08.06, 17:10
                    na to wyglada, bo poki co jestem w Anglii i raczej przez najblizsze 3 lata
                    nigdzie sie nie wybieram,zalecam uwazniejsze czytanie ;)
                    • aniajawo Re: shilla 30.08.06, 17:13
                      shilla01 napisała:

> na to wyglada, bo poki co jestem w Anglii i raczej przez najblizsze 3 lata
                      > nigdzie sie nie wybieram,zalecam uwazniejsze czytanie ;)

sorry!!!!!
                    • aniajawo Re: shilla 30.08.06, 17:14
                      shilla01 napisała:

> na to wyglada, bo poki co jestem w Anglii i raczej przez najblizsze 3 lata
                      > nigdzie sie nie wybieram,zalecam uwazniejsze czytanie ;)

sorry!!! zaraz przeczytam dokladnie :)
                      • aniajawo Re: shilla 30.08.06, 17:15
                        ja juz jestem zmeczona. to mialo byc do niny. juz sie nie odzywam :(
              • Gość: Cachotterie Re: shilla IP: *.aspect-internet.com 30.08.06, 19:05
                A dla mnei to nie jest absolutnie kwestia kasy i chocby mi placili w zlotowkach tyle co zarobie tu (co w mojej branzy, czyli informatyce, wcale nie jest niemozliwe) - i tak nie chce zyc w Polsce. Inaczej moze ujmujac - chodzi mi czesciowo o pieniadze, nie chodzi o to ile ja moge zarobic. Nie chce zyc w kraju, w ktorym patrze na biede na kazdym kroku, na lekarza ktory po 6 latach potwornie ciezkich studiow nie zarobi tyle, zeby spokojnie wynajac mieszkanie. Nie chce zyc w kraju w ktorym prawie kazdy bierze lapowki, bo za malo zarabia i zwycieza chec przetrwania a nie moralnosc. Nie chce zyc w kraju w ktorym place kosmiczne podatki, a jak chce sie leczyc i tak musze isc do prywatnego lekarza, w publicznych bibliotekach nigdy nie ma ksiazek ktorych potrzebuje, w szkole moje dzieci beda sie uczyly chemii czy biologii na eksponatach sprzed 20 lat. I naprawde obojetne mi, czy 50% moich zarobkow moj rzad ukradnie mi od 2 tys. zl czy od 20tys.
                Tutaj tez zaplace podatki, ale przynajmniej wiem na co one ida, a i ludzie ktorzy nie musza sie bac ze pod koniec miesiaca nie beda mieli co do gara wlozyc sa jacys bardziej usmiechnieci i otwarci.
                • Gość: hej jo Re: shilla IP: 193.129.161.* 31.08.06, 11:17
                  podpisuje sie rekami i nogami.
                  szacunek.
                • Gość: Polka w UK Re: shilla IP: *.range86-142.btcentralplus.com 31.08.06, 13:35
                  ja rowniez moge sie pod tym podpisac
        • aznar33 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 16:51
          Jestem pełen podziwu dla Twojej logiki.
          Dlaczego nie pójść dalej w swoich wywodach? Skoro odbywasz karę w Anglii to ten
          kraj jest w pewnym sensie więzieniem...

...proponuję, żebyś kontynuowała myśl. Jestem autentycznie ciekaw dalszych wniosków.

PS A potrafiłabyś udowodnić w trzech przejściach, że pole koła równa się jego
          obwodowi?
        • Gość: a Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: 217.33.252.* 30.08.06, 17:08
          Nie, nie wolelibysmy. Ja tam sie ciesze, ze nie otacza mnie polska tradycja
          kombinowania przy kazdej okazji, kradzenia czego sie da itp. Nie chce sie
          zastanawiac sie jaki samochod kupic, zeby go nie ukradli, ograniczac pewnych
          hobby, bo nie chce sie narazac na straty itp.
          Do tego to wieczne narzekanie jak w Polsce jest zle i niedobrze i zero akcji ze
          strony wszystkich narzekaczy. Ja dziekuje za takie przyjemnosci.

Lubie chodzic wlasnymi drogami i bardzo mi odpowiada brak znajomych i rodziny w
          poblizu.

Zreszta nudzilo mi sie juz w Polsce, 28 lat zycia w jednym miejscu to
          zdecydowanie za dlugo.
          • shilla01 Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 17:13
            nie wydaje ci sie, ze jesli Polska była bogatszym krajem ( to o czym caly czas
            pisze) ludzie nie musieliby narzekać, kraść itp?? Było by dokladnie tak jak w
            Anglii. To gdzie wolałabyś być?? Czy to jest po prostu " na złość mamie" czy
            macie jakieś lepsze argumenty ??? Niewazne, nie mam czasu o tym dyskutowac,
            trzeba uciekać do pracy
            • Gość: A Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: 217.33.252.* 30.08.06, 17:36
              To nie jest problem biedy czy bogactwa tylko mentalnosci polskiej. Jak Polska
              moze byc bogatsza jak spora czesc obywateli kombinuje tylko jakby cos sobie
              przygarnac, a dostanie sie do wladzy oznacza dostanie sie do koryta i
              ciagniecie z niego ile sie da. Osoby uczciwe uwaza sie za to za nieporadne lub
              frajerow. Z drugiej strony osoby, ktore sie dorobily czegos uczciwie wrzuca sie
              do jednego wora z tymi pierwszymi i z zawiscia wypomina sie posiadane dobra.

Wole byc tam gdzie nie musze sie martwic o moje dobra i zyc sobie spokojnie.
              Jestem tam gdzie jest mi wygodniej. Teraz UK, kiedys moze gdzies indziej. Nie
              widze tu zadnej opcji "na zlosc" komus.

Ja mam swoje zdanie, Ty swoje i sobie dyskutujemy na forum. Nie wiem jakie sa
              lepsze argumenty dla Ciebie, dla mnie spokoj ducha i spokojne zycie bez
              nadmiernych skokow adrenaliny po np odkryciu braku kol na samochodzie, jest
              wystarczajace.

• Gość: ff Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: *.adsl.legend.co.uk 30.08.06, 17:48
                dobrze powiedziane

• diablika Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 30.08.06, 19:51
      a moze pogodzmy sie z tym jak jest i probujmy zaczac nowe zycie tutaj na
      wyspach; nie jest latwo ale przynajmniej ludzie sa usmiechnieci ( nie mowie o
      Polakach :)); jezeli rozmawiasz z Irlandczykami ( w moim przypadku ) i
      traktujesz ich po przyjacielsku mozesz bardzo duzo osiagnac i zyc jak czlowiek;
      przykro mi ze pochodze z kraju tak wielu mozliwosci ktore z glupoty i
      zzachlannosci sa niszczone i marnowane ale mam jedno zycie i chce je przezyc
      jak najlepiej, dlatego szkoda mi czasu na bardzo ciezka prace w Polsce za
      smnieszne pieniadze bez oplacania nadgodzin przy ogromnej odpowiedzialnosci z
      maksymalnym wykorzystywaniem bez zadnych perspektyw ( a i jeszcze bardzo źle
      jest widziane posiadanie rodziny i dalsza ewentualna nauka i szkolenia bo
      przeciez jak ja sobie wyobrazam nie przyjsc do pracy w sobote i dosc czesto
      niedziele); tutaj jak chcesz sie uczyc do pracodawca jest caly szczesliwy
      natomiast w Polsce niedopuszczalne; swoja droga co mi daly te wszystkie studia
      i 3 kierunki ukonczone ( na politechnice ) - w Polsce nic; my Polacy nie
      potrafimy cieszyc sie tym co mamy a ktos daje nam szanse na lepsze zycie, my
      wogole nie potrafimy sie cieszyc, jescze jedno to my do nich przyjezdzamy i
      szanujmy ich czasami za to ze sa na tyle madrzy ze potrafili wyjsc z nedzy i
      potwornego glodu ( mowie o Irlandii) bo pare osob bylo "troche" madrzejszych
      niz my zalosni Polacy i nie mowcie ze to wina poprzedniego ustroju ( ludzie u
      nas nie cierpieli takiej nedzy jak tutaj); powodzenia
      • witeknowyanglik Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki 31.08.06, 10:45
        witam panowie i panie!
        wielu z was nie chce zyc w Polsce bo tam sie za duzo kombinuje , a w Anglii sie
        nie kombinuje;)
        Mam w zwiazku z tym takie pytanie : pracuje juz ponad rok w Anglii (legalnie,
        bo wczesniej bylem turysta przez okolo 4 lata, tzn. 4 lata zwiedzalem Londyn)i
        mam takie pytanie: jak moge sobie zalatwic jakies zasilki, bo nie chce mi sie
        juz pracowac.
        Uwazam , ze moje pytanie zainteresuje ponad 1 000 000 Polakow na Wyspach(na
        wyspach na ktorych nikt nie kombinuje).
        • Gość: maciej Re: Już wiem czemu jesteście tacy źli na wszystki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:43
          idz spytaj jakiegos lokalnego posla socjalistycznej partii w uk. oni na temat
          zasilkow wiedza najlepiej. pzdr
          • aniajawo witek 31.08.06, 11:46
            a ile tego zasilku chcesz?
            • witeknowyanglik Re: witek 31.08.06, 11:58
              ile?
              no ile wlezie!
              tzn. zebym mogl wyzywic cala moja rodzine (ktorej nie mam) oraz zeby nikt sie
              nie zorientowal, ze to naciaganie, bo jak wiadomo w Anglii nikt nie kombinuje!
              Jak trzeba bedzie moge isc do urzedu przebrany za Murzyna, a nawet udawac
              dyskrymiowanego tranwestyte - Murzyna.
              • Gość: jan Re: witek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:40
                wietek bracie jak zalatwisz zasileczek to napisz jak. albo zrob strone jak ghrom
                z faq krok po kroku co zrobic aby dostawac kase za nic! pozdro witek!
                • aniajawo Re: witek 31.08.06, 13:43
                  witek to ty tak malo zarabiasz, ze bardziej ci sie oplaca dostawac zasilek?
                  • witeknowyanglik Re: witek 31.08.06, 14:30
                    przeciez nie sztuka pracowac i zarabiac
                    sztuka jest nie pracowac i miec pienadze.

a poniewaz mam cos z Murzyna (ktorych chetnie sie w UK chroni przed
                    dyskryminacja i pomaga w rozny sposob,np.: council flats), to tez chetnie
                    zaplodnie kilka kobietek i majac 8-10 dzieci mozna zyc z samego zasilku.
                    "zyj i daj zyc innym" , jak mowia Anglicy. No to bede dalej zyl i dodatkowo dam
                    zycie dziesieciu nowym Witkom.
                    • aniajawo Re: witek 31.08.06, 14:44
                      :)))))))))))))))))))))
                      ale racje masz, council flats sa przyznawane rodzinom wielodzietnym + pelno
                      zasilkow i im sie juz do pracy nie chce isc, bo po co? Czy to jest zycie na
                      poziomie, to ja nie wiem. Mieszkaja i jedza, ale co poza tym? Niewiele z tego
                      zycia korzystaja...
                    • Gość: kor wi Re: witek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:10
                      za każdego małego witka powinieneś dostawać 1000funtow becikowego oraz co
                      miesiac bon na 444 funtow do Lidla :P aby Ci witki z głodu nie zmarły. Ps. za
                      witkówny wszystko x2 (becikowe 2000, talon na 888) – w uk jest deficyt ładnych
                      dziewczynek. A że witek to przystojniak powinien płodzić głównie dziewczynki.
                    • Gość: ku..k Re: witek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:11
                      i nie pij tyle bialy murzynie www.odonnell-lab.net/witek.JPG
                      • witeknowyanglik Re: witek 31.08.06, 15:49
                        o fuc*k!
                        skad masz moja fotke?
                        jak wlamales mi sie mojego na e-maila, to mam sposoby abys za to zaplacil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka