Dodaj do ulubionych

Vodafone, Meteor, .... - Irlandia???

04.09.06, 10:25
Witam. Co kupic? Aparat mam, wiec w gre chodzi tylko zakup karty. Jaka jest
Wszym zdaniem najkorzystniejsza oferta, interesuja mnie glownie jak najtansze
polaczenia na telefony w Irlandii.
Czy numery sieci mozna jakos rozroznic po prefiksach oraz czy w stacjonarnych
tez obowiazuja sterfy jak w Polsce?
Obserwuj wątek
    • bigstrand Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 10:27
      www.meteor.ie www.vodafone.ie www.google.ie www.najpierwposzukajpotempytaj.com
      • loklo Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 10:49
        Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Nie chcesz - nie pisz...
        To jest forum, pytania i odpowiedzi. Nic dziwnego nie widze w tym, ze ktos chce
        sie zorientowac w temacie i zadal tu pytanie.
        Urazy nie chowam, pozdrawiam
        • bigstrand Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 11:09
          i nie bylo moim celem urazenie nikogo...
          ale nie dziw sie za na pytania na ktore odpowiedz lezy w zasiegu reki
          pytajacego odpowiedzi nie otrzymasz, nie oczekuj ze ktos odrobi prace domowa za
          ciebie, tym bardziej ze nie jest trudna
          rowniez pozdrawiam
          • kerryman Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 11:35
            dokladnie, bigstrand. poza tym nie wiem czy przecietny posiadacz telefonu
            komorkowego na biezaco zna wszystkie ceny polaczen u wszystkich operatorow.

chyba prosciej wpisac mobile phones w google niz logowac sie na forum, pytac i
            potem czekac az ktos sam znajdzie w google i wstuka na forum.
          • loklo Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 11:45
            Widzisz, zabierasz glos w wątku, w którym nie masz wiele do powiedzenia.

Ja doskonale wiem, ze odpowiedz lezy (po Twojemu) w zasiegu reki. Wg takiego
            rozumowania - kazde pytanie mozna tak sprowadzic, no bo przeciez odpowiedz w
            zasiegu reki, wystarczy tylko wpisac odpowiedzia sekwencje znakow w wyszukiwarce.

Wlasciwie wszelkie fora sa niepotrzebne, po co forum samochodowe, po co forum na
            temat gotowania, po co pytac na forum do jakiego przedszkola poslac dzieci,
            wystarczy tylko wejsc na strone producenta audi, czy innej skody, sciagnac z
            netu przepis na pieczonego kurczaka, wydrukaowac sobie liste 120 przedszkoli i
            poslac dziecko do ktoregos tam, ktore sie lepiej ZAREKLAMOWALO.

Otoz tak pojmowana prawda to fałsz - odpowiem Ci Orwellowska maksyma, bo widze,
            ze czytalismy kiedys te same ksiazki...

Pozdrawiam raz jeszcze i zdaje sobie sprawa, ze kazda akcja wymusza reakcje,
            czekam wiec, ja ze swej strony w temacie wg mnie wymuszonym jednak przez Ciebie
            polemizowal nie bede.
            Jesli ktos zechce sie jednak podzielic swoja opinia co do glownego pytania z
            tego watku - zapraszam.
            • kerryman Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 13:22
              > Wlasciwie wszelkie fora sa niepotrzebne

niepotrzebne chyba sa tylko wyszukiwarki bo przeciez nikomu sie nie chce
              sprawdzic czy podobne pytanie juz padlo.
              • Gość: kanał Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:43
                fora są bardzio potzrebne!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jołki Połki Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.aine.pl 04.09.06, 11:51
      widzisz loklo, zadales pytanie nie po mysli panów rezydentów, buuuu
    • kerryman Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 13:20
      > Czy numery sieci mozna jakos rozroznic po prefiksach oraz czy w stacjonarnych
      > tez obowiazuja sterfy jak w Polsce?

od dawna mozna przenosic numer z sieci do sieci wiec rozroznic sie na 100% nie da.
      w stacjonarnych jest strefa lokalna o zasiegu county i strefa ogolnokrajowa.
      • loklo Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 15:41
        Znalazlem ciekawy wywod, zalaczam go cytując.

"""• Re: Komórki w Irlandii
        dareks69 01.09.06, 00:10 + odpowiedz

W tej chwili dwie sieci Vodafone i Meteor mają ciekawe propozycje dla Polaków.
        W obydwu można kupić Nokię 1600 za 49E z 80 E kredytu (otrzymywanego na
        przestrzeni 7 i 5 miesięcy odpowiednio). Lepszym wydaje się być Meteor, bo
        zapewnia płaską stawkę po Irlandii (25c/min) i 9c/min na stacjonarne oraz
        25c/min na komórki do Polski. Vodafone oferuje te same stawki do Polski, ale
        znacznie gorsze warunki w rozmowach po Irlandii; promocja na Polskę obowiązuje
        tu do 28.02.2007. Meteor nie ma takiego obostrzenia. Sieć O2 oferuje za to
        płaską stawkę do Polski: 19c/min, bez rozróżnienia na stacjonarne i komórki,
        ale ma dwie taryfy przy rozmowach po Irlandii. Sieć 3 nie stosuje żadnych
        preferencji w rozmowach do Polski, ale za to ma najkorzystniejszą ofertę na
        abonament: 200 min po Irlandii do wszystkich i o każdej porze za 25E.
        W Call Shop'ach mają podobne stawki, ale taktowanie jest co minutę, a nie co
        sekundę jak w komórkach, więc zdecydowanie taniej wychodzi z tych ostatnich.
        A jakość połączenia przez Skype'a zależy nie tylko od tego gdzie podłączasz się
        w Irlandii, ale przede wszystkich od tego przez jaki serwer łączy się Twój
        polski rozmówca.
        Powodzenia!

P.S.
        W tym kraju nie istniejesz bez trzech rzeczy: PPS, konta w banku i komórki:), a
        na budowie nie masz czego szukać bez safe pass'a """
        • bigstrand Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 20:51
          i widzisz jak ladnie sobie odpowiedziales?
          • loklo Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 04.09.06, 21:54
            Tak, szukam ostro. I uwierz mi, ze nie ide na latwizne zadajac pytania na forum.
            Zalatwiam obecnie duzo roznych formalnosci, niedlugo wyjezdzam. Dlatego szukam
            informacji wszedzie tam, gdzie ja moge potencjalnie znalezc.

• Gość: ikseles Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: 217.96.22.* 05.09.06, 14:50
            Że tez zawsze na forum musi sie znalesc przekierowywacz i odsylacz do google,
            czy stron www.meteorcośtam, czy innych itd. Płacą wam za odsylanie, czy co?

Wracając do samego pytania - istotne sa niuanse, wlasnie uzytkownicy komorek
            moga je pomoc wylapac i tego gosc sądze oczekiwal. A nie uporczywego pouczania!!!!!!
            Ja nie jestem w Irlandii, wiec nie pomoge, ale mierzi mnie takie niezyczliwe
            podejscie i tyle.
            • kerryman Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 05.09.06, 15:02
              "Wracając do samego pytania - istotne sa niuanse, wlasnie uzytkownicy komorek
              moga je pomoc wylapac"

zeby znac niuanse trzeba by miec komorki co najmniej 2 sieci dla porownania. a
              znasz wiele osob ktore na okraglo uzywaja wiecej niz jednej komorki?
              • Gość: Jołki Połki Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.aine.pl 05.09.06, 18:08
                Bronisz straconej pozycji, kerryman. Troszke sie zapętliłeś i chcesz wyjsc z
                twarzą.
                Spójrz na odpowiedź Kasi, zawiera w sobie same konkrety, choc jak pisze miala
                bardzo malo czasu na odpowiedz. Ale miala chęć komus pomóc i pomogla
                przyblizajac temat konkretnie i milo.
                Ty zdobyłes sie jedynie na uszczypliwosc.
                Sledze to forum od dawna, choc pisze niewiele. Znam twoje wypowiedzi, i
                generalnie (moim zdaniem) sa rzeczowe na temat. Nic nie tracisz pomagając
                człowiekowi.
                Mozesz napisac w jakiej sieci maz swoj telefon i wlasnie jakies niuanse
                dostrzezone przez ciebie.
                • kerryman Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 08.09.06, 11:11
                  > Mozesz napisac w jakiej sieci maz swoj telefon i wlasnie jakies niuanse
                  > dostrzezone przez ciebie.

czy ty w ogole wiesz co to jest niuans?

nie bronie straconej pozycji a upieram sie przy swoim.
    • Gość: Kasia Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:08
      Polecam meteor z tym ze do polski najtaniej jest na stacjonarke a najdrozej na
      kom. w sieci orange.
      Poza tym jesli masz kogos w polsce i chcesz zeby ci slal smsy za darmo to
      wystarczy ze podasz tej osobie pin karty i wtedy bez problemu mozna
      zarejestrowac sie na stronie www meteora (podajac nr komorki i pin karty).
      Wtedy mozesz slac smsy do wszystkich sieci w irlandii za darmo - na swoj nr
      tez. MAsz tez tam podglad wszytkich rozmow wraz z kosztorysem.
      Sorka za nieskladna wypowiedz ale pracuje teraz i nie mam czasu na pisanie :P
      • Gość: majklel Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.unknown.be.uu.net 05.09.06, 18:15

Witam. Co kupic? Aparat mam, wiec w gre chodzi tylko zakup karty. Jaka jest
        Wszym zdaniem najkorzystniejsza oferta, interesuja mnie glownie jak najtansze
        polaczenia na telefony w Irlandii.
        Czy numery sieci mozna jakos rozroznic po prefiksach oraz czy w stacjonarnych
        tez obowiazuja sterfy jak w Polsce?

najtanszy jest meteor
        hociaz przy szukaniu pracy lepiej wyglada numer z vodafona
        • Gość: Jołki Połki Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: *.aine.pl 05.09.06, 18:17
          A przepraszam, dlaczego lepiej wyglada numer z vodafona?
          • maczores Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? 05.09.06, 18:25
            Bo jak masz Meteora to pracodawca sie do ciebie nie dozdzwoni, a jak masz
            Vodafona to oznacza ze bardziej cenisz sobie wygode i zasieg niz zaoszczedzone 2
            centy na minucie.pozdro
            • loklo Do posiadaczy komorki w sieci Meteor... 05.09.06, 19:41
              Witam, czy rzeczywiscie tak kiepsko jest z tym zasiegiem w tej sieci. Kasi
              dziekuje za odpowiedz wczesniejsza. Prosze o kolejne wypowiedzi
    • Gość: Kasia Re: Vodafone, Meteor, .... - Irlandia??? IP: 89.100.100.* 07.09.06, 23:46
      Meteor jest zdecydowanie najlepszy! Zasieg juz mu sie bardzo poprawil, wiec nie
      ma sie o co martwic. Do tego jak doladujesz za 20 € to mozesz sobie wybrac
      rozmowy w sieci za 5c lub smsy za darmo. Dodam ze 40% wszystkich Polakow w
      Irlandii ma telefony w tej sieci, wiec jest do kogo dzwonic :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka