tout_court 05.09.06, 18:22 Ktoś coś wie o tym miasteczku? Nie chodzi mi o to co można zależć na oficjalych stronach. z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota1974kr Re: Watford - ktoś coś wie? 05.09.06, 21:08 A co chcialbys/ chcialabys wiedziec. Moj maz tam mieszkal przez 6 miesiecy moge zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
tout_court Re: Watford - ktoś coś wie? 06.09.06, 20:15 hmm dzięki za odpowiedź :) Mam pytanie jak jest z dojazdem do Londynu? Podobno jedzie się pociągiem 20 minut, czy to prawda? Czy są tam fajne miesca do poimprezowania, jakieś centrum handlowe, albo może inaczej jakie miasto polskie przypomina to miasteczko? Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Watford - ktoś coś wie? 07.09.06, 22:17 Watford raczej nie da się porównać do żadnego miasta w Polsce. Polskie miasta i angielskie różnią się między sobą dość znacznie. W Watford jak w każdym innym mieście jest centrum handlowe lub nawet kilka, jest przede wszystkim "high street" , wokół której skupia się życie, są puby, w których można imprezować. Odpowiedz Link Zgłoś
tout_court Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 11:16 a masz może informacje ile kosztuje wynajem pokoju na miesiąc? (dla dwóch osób) czy jest duża różnica między ceną wynjamu w Londynie i w Watford Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 13:21 obawiam się że podobne jak w Londynie www.spareroom.co.uk/flatshare/?posttown_id=117 Odpowiedz Link Zgłoś
tout_court Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 17:38 dzięki za linka. Ceny rzeczywiście wysokie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tout_court Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 18:05 Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z was wie, czy w Watford odbywaja sie jakieś kursy j. angielskiego finansowane przez Unię? Jeśli tak, to bardzo proszę o namiary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 22:32 ja tak z innej beczki, do tej pory wydawalo mi sie ze Watford to dzielnica londynu,fakt daleko od centrum,ale jeszcze sie miesci w obwodnicy M25,czyli jakby sie zalicza,tylko ze w przeciwienstwie do innych dzielnic jest taka jakby bardziej zielona...a jesli chodzi o kursy,to moja kolezanka tam mieszkajaca,najpierw skotaktowala sie z tamtejszym councilem,a oni dali jej namiary na jakis college,czy biblioteke,a tam prowadzili darmowe kursy ESOL,wklejam link do councilu,tam powinienes znalesc to co Cie interesuje,pozdr www.watford.gov.uk/ccm/portal/ Odpowiedz Link Zgłoś
tout_court Re: Watford - ktoś coś wie? 08.09.06, 22:43 serdeczne dzieki! PS. Jestem dziewczyną ;) Odpowiedz Link Zgłoś