Dodaj do ulubionych

Prokurator polski czy angielski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:22
Ciekawe jak by sobie poradzili prokuratorzy z Krakowa z przestepstwami
popełnianymi przez Tesco na polskich pracownikach w Anglii? Jak by sobie
poradzili natomiast z tymi samymi przestepstwami nomen omen trudnymi do
udowodnienia, prokuratorzy i prokuratury angielskie? Jak dojechac oficerow
tesco popelniajacych przestepstwa ? Moze sa tu jacys kozacy z Krakowa co by
sie chcieli zajac takimi sprawami?
Obserwuj wątek
    • Gość: fook u 2 Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:29
      Ciekawe ile mozna przytulic za wygrana z korporacja w anglielskim a ile w
      polskim sadzie? Gdzie bedzie szybciej, bezpieczniej i bez rozlewu krwi, jakie
      koszty i szansa na wygranie sprawy. Ktory z wymiarow sprawiedliwosci bedzie
      bardziej obiektywny i dzialal z obronie praw czlowieka. Pomocne sugestie prosze
      postowac!
      • Gość: goscj Re: Prokurator polski czy angielski IP: 81.219.87.* 18.09.06, 16:35
        a konkrety ??? o co biega ???
        • Gość: fook u Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:43
          o prokuraturę która załatwia sprawy od ręki
          • Gość: 1spag Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 18.09.06, 18:13
            Ale co masz na mysli konkretny przypadek czy co, poza tym Polacy zatrudnieni w
            Tesco UK (poza zatrudnionymi przez jakies agencje choc to chyba maly promil w
            sklepach) sa jak sama nazwa wskazuje zatrudnieni przez Tesco Stores Ltd z
            siedziba w Chestnut (chyba nie pomylilem pisowni :) i podlegaja regulacjom pracy
            w UK a nie w Polsce i polskiemu kodeksowi pracy wiec fook albo sobie daj spokoj
            z pisaniem pie..albo napisz konkretnie o co chodzi, chyba ze w IV RP juz sa
            gotowe zastepy prokuratorow albo nawet sadow gotowych zalatwiac sprawy od reki
            (dzis sprawa dzis wyrok)
            • Gość: e-vil Re: Prokurator polski czy angielski IP: 89.241.127.* 18.09.06, 19:55
              wniosek składasz w miejscu właściwym dla sprawy
              - czyli jeśli siedzisz w UK - to tam.

ale zgadzam sie z 1spag - nie pier... tylko podaj konkrety
              (choc jestem w stanie sie zalozyc, ze nie ma konkretow)
              • Gość: FOOK U Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:13
                siedze w Krakowie, pracowałem dla tesco w uk. jestem by łym pracownikiem.
                zerwałem um owę miesiąc temu. sprawę mam ko nkretną. gdzie mam uderzać. Do
                prokuratury krakowskiej czy w anglii. dziek uje prawnikom za odp owiedz.
                • Gość: citi Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.bulldogdsl.com 19.09.06, 23:58
                  nie prokurator, ino prawnik

różnica pomiedzy polskim a angielskim jest taka że: polski powie ile masz
                  zapłacić, i że to trudna sprawa, i nic nie moze obiecać, i co by z tego nie
                  bylo będzie Ci wmawial ze dzieki niemu to (tu dolozy bajeczke)

angielski- zapyta o co chodzi, ile kasy chcesz dostac, i czy bierze sprawe- nic
                  nie placisz- zaplaci - w twoim przypadku tesko, takze prawnik sie postara.

w londynie sa polskie kancelarie prawne- tam zasięgnij informacji.
                  \
                  jesli polskie tesko wysylajac Cie do UK dało doopy co sprawilo ze chcesz
                  dochodzic swoich praw, to sprawa bedzie musiala toczyć sie w polsce (raczej),
                  jesli zajscie mialo miejsce w UK, to polski sad nic do tego nie bedzie mial-
                  zapewne przekaze materiały do sądu własciwego do rozstrzygniecia sprawy- czyli
                  sadowi w UK
    • Gość: Autor Re: Prokurator polski czy angielski IP: 89.241.23.* 19.09.06, 22:16
      Sexual harrassment? Panie, to nie Ameryka...
      • Gość: fook u Re: Prokurator polski czy angielski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:44
        nie chodzi o sexual harrasement. zaległe nie otrzymane akcje, mental
        harassement i bullying dojdzie na dokładke jak będą się migać, a jak będą
        straszyć dojdą inne ptrzestępstwa popełnione przez tesco oficerów. Bardzo
        zależy mi żeby zajęła się tym krakowska prokuratura. Słyszałem że są tam mocne
        kozaki i mam nadzieję że nie będą się z tym ślimaczyć lat 13! Ogólnie sprawa
        wygląda tak że nie byłem zatrudniony przez polskie tesco, tylko bezpośrednio
        przez Tesco uk. Teraz przebywam w Polsce w Krakowie i tam chciałem zgłosić
        zawiadomienie o przestępstwie. Kiepski jestem z prawa i pytam czy mogę roszczyć
        o odszkodowanie tutaj, lokalnie w Polsce, w Krakowie. Z góry dziękuję za
        odpowiedź.
        • Gość: e-vil Re: Prokurator polski czy angielski IP: 89.241.22.* 21.09.06, 20:46
          i szukasz anonimowych adwokatów tutaj na forum??

sprawę zgłaszasz w miejscu właściwym dla sprawy - czyli w UK, przez TESCO Stores
          LTD byłeś zatrudniony, a nie przez Tesco Polska jak sam przyznajesz (więc
          oddział Polski nie ma nic do Twojej sprawy)
          Proponuję, abyś udał się po PROFESJONALNĄ poradę do biura prawnego - w Anglii
          darmowo możesz uzstać pomoc w CAB.

p.s. akcje Tesco wydawane są po przepracowanym roku (W MIESIĄCU: LUTY)
          Jeśli wybierasz akcje przed upływem 3 lat musisz zapłacić podatek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka