Dodaj do ulubionych

Jazda samochodem w Londynie

07.10.06, 13:42
Mam pytanie,

Czy latwo jest sie przestawic na ruch lewostronny? Mam propozycje pracy, w ktorej bede musiala korzystac z samochodu i poruszac
sie nim wlasnie po Londynie. Czy wystarczy patrzec na znaki i swiatla, i powtarzac sobie ciagle pod nosem: lewa, lewa, lewa?:) Z
gory dziekuje za odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • Gość: ryt Re: Jazda samochodem w Londynie IP: 82.153.50.* 07.10.06, 14:29
      najpierw to lepiej mape albo tom toma kupic, a jazda sama przyjdzie
      • Gość: trelemorele Re: Jazda samochodem w Londynie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 07.10.06, 15:01
        jedyna roznica to zmiana biegow - dzwignia jest z drugiej strony. A poza tym musisz miec poprostu srodek drogi po tej stronie gdzie siedzisz :)
        Nawigacja jak najbardziej wskazana!!
        • bigstrand Re: Jazda samochodem w Londynie 07.10.06, 16:54
          > jedyna roznica to zmiana biegow - dzwignia jest z drugiej strony.
          > Nawigacja jak najbardziej wskazana!!
          logiczne jak z drugiej strony nie ma dzwigni to nawigacja jest potrzeba
    • Gość: Krzys Re: Jazda samochodem w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:05
      A czy UKŁAD biegów jest taki sam? To znaczy miejsca w którym są 1,2,3,4, R są
      identyczne co w "normalnych" autach?

I czy UKŁAD pedałów jest taki sam jak w "kontynentalnych" czy też lustrzany?
      • Gość: elibre Re: Jazda samochodem w Londynie IP: *.server.ntli.net 10.10.06, 01:49
        wszystko jest w tym samym miejscu, czasem sie zdaza, ze kierunkowskazy z
        wycieraczkami sa zamienione (wajchy). Nie przyjrzalem sie tylko Porszakom
        (ciagle zapominam), bo Porsche robilo w samochodach kontynentalnych stacyjke z
        LEWEJ strony kierownicy (jak w Ladach:) a to wyszlo z wyscigu bodajze Le Mans
        gdzie trzeba bylo dobiec do samochodu, lewa reka kierowca go odpalal w tym samym
        czasie rzucajac bieg prawa. I tu mnie ciekawi czy tradycja wystepuje rowniez w
        prosiakach z kierownica po prawej stronie. Jutro postaram sie sprawdzic.
    • Gość: magda Re: Jazda samochodem w Londynie IP: *.proxy.aol.com 07.10.06, 20:27
      hej!!
      mam okazje jezdzic po londynie i powiem ci ze naprawde nie ma sie czeo
      obawiac.. nie martw sie wogole o to ze ruch jst lewostronny i ze mozesz pomylic
      bo pomylic trudno bowiem ruch jst tak natezony ze po prostu posuwasz sie za
      innymi autami.. ale naprawde nie ma sie co martwic o ten ruch lewostronny. ja b
      b b szybko sie przyzwyczailam i uwazam nawet ze ruch lewostronny jst chyba
      bardziej logiczny niz prawostronny. co do tego ze mapa przydatna to sie zgodze.
      ale ogolnie jazde po londynie uwazam za naprawde latwiejsza niz poruszanie sie
      po polskich wiekszych miastach. naprawde nie ma sie czego obawiac. jst pare
      regul kt trzeba poznac i w droge!! powodzenia!! magda :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka