donat351 29.10.06, 06:57 troche sie zagubilem. gadaja ze to nasza potrava, ale nie jestem pevien czy traktovac to jak kaczke czy ma sie kruszyc jak zajaca abo krola. help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedozdarcia Re: przepis na labedzia 29.10.06, 16:22 potraktuj jako kaczke - dziennikarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietuteyszy Re: przepis na labedzia IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 16:28 Labadek twardy jest, frajerzy mowia, ze niejadalny. Po wypatroszeniu i oskorowaniu gotowac az mieso odejdzie od kosci. Z miesa zrobic pulpety. Duzo ziol. to przepis na labadki z St James Parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author Re: przepis na labedzia IP: *.proxy.aol.com 29.10.06, 21:01 Ale podobno juz nie ma labedzi w St.James .Zdechly z glodu,bo Polacy szybciej doplywali do chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: przepis na labedzia 29.10.06, 22:51 Gość portalu: Author napisał(a): > Ale podobno juz nie ma labedzi w St.James .Zdechly z glodu,bo Polacy szybciej > doplywali do chleba. :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punk Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:05 Słyszałem, że masowo łowią ryby zabijając je pradem i strzelaja z wiatrówek do dzikiego ptactwa szczególnie mieszkańcy ubogich dzielnic. Czy nie łatwiej iśc do caritasu maja swoja siedzibe i barka też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho corky, podaj przepis, ty z nas wiesz najlepiej IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 03:49 jak upitrasić łabądka, miałeś wprawę w USA Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ;-) 30.10.06, 14:24 Juz bylo.......:)) • Zna ktos dobry przepis na labedzia? nowy_irlandczyk 09.06.06, 11:00 + odpowiedz Tak tylko pytam...z ciekawosci... • Re: Zna ktos dobry przepis na labedzia? nowy_irlandczyk 09.06.06, 11:23 + odpowiedz bo na mewe juz znam... • Re: Zna ktos dobry przepis na labedzia? nowy_irlandczyk 09.06.06, 12:33 + odpowiedz Znalażłem przepis: bierzesz łabędzia, kroisz w kostkę, podsmażasz na oleju (koniecznie z pierwszego śmietnika) wraz z cebulką i czosnkiem. Kiedy łabądź się zarumieni, wlewasz wino (koniecznie jakieś markowe typu Winetou, Po Byku, Sabrina) dusisz jeszcze 20 min., dodajesz soli (można znaleźć w paśnikach) i wszystko mieszasz. Kiedy będzie gotowy możesz rozlać do misek albo jeść prosto z wiadra. Koszt potrawy przygotowanej w tej sposób to: 3 euro. Trzeba tylko odpowiedniki wina znalesc jakies.Nikt tu nie jest milionerem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=43319229&v=2&s=0 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddy Re: Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ; IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 30.10.06, 15:28 >Trzeba tylko odpowiedniki wina znalesc jakies.Nikt tu nie jest milionerem. Jak sie np na zmywaku pracuje to mozna resztki zlewac do butelki i winko do swan stew jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ; IP: 62.189.241.* 30.10.06, 17:30 jak ostatnio w nocy zmywalem podloge w Netto na Acton to slyszalem jak kierownik mowil, ze niedlugo pojawia sie labedzie w konserwach za 14p... palce lizac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:07 Różne słyszałam historie o Polakach zawsze te najgorsze. Łabedzie jedza Polacy nagminnie ale ponoc takze wybieraja jedzenie z karmików i chodzą do ogrodow zologicnzych i wyjadaja jedzenie z kaltek zwierząt. poza tym mase polakow chodzi po barach i pyta się czy zostaly jkaieś odpadki i biora je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszanka Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:56 Czy są jeszcze w Anglii łabedzie?? Czy wszystkie już zjedliście bo chciałem jednego na święta. Odpowiedz Link Zgłoś