Dodaj do ulubionych

przepis na labedzia

29.10.06, 06:57
troche sie zagubilem. gadaja ze to nasza potrava, ale nie jestem pevien czy
traktovac to jak kaczke czy ma sie kruszyc jak zajaca abo krola. help!
Obserwuj wątek
    • niedozdarcia Re: przepis na labedzia 29.10.06, 16:22
      potraktuj jako kaczke - dziennikarska
      • Gość: nietuteyszy Re: przepis na labedzia IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 16:28
        Labadek twardy jest, frajerzy mowia, ze niejadalny.
        Po wypatroszeniu i oskorowaniu gotowac az mieso odejdzie od kosci.
        Z miesa zrobic pulpety.
        Duzo ziol.

to przepis na labadki z St James Parku.
        • Gość: Author Re: przepis na labedzia IP: *.proxy.aol.com 29.10.06, 21:01
          Ale podobno juz nie ma labedzi w St.James .Zdechly z glodu,bo Polacy szybciej
          doplywali do chleba.
          • dorotus76 Re: przepis na labedzia 29.10.06, 22:51
            Gość portalu: Author napisał(a):

> Ale podobno juz nie ma labedzi w St.James .Zdechly z glodu,bo Polacy szybciej
            > doplywali do chleba.

:DDD
    • Gość: punk Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:05
      Słyszałem, że masowo łowią ryby zabijając je pradem i strzelaja z wiatrówek do
      dzikiego ptactwa szczególnie mieszkańcy ubogich dzielnic. Czy nie łatwiej iśc do
      caritasu maja swoja siedzibe i barka też.
      • Gość: macho corky, podaj przepis, ty z nas wiesz najlepiej IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 03:49
        jak upitrasić łabądka, miałeś wprawę w USA
    • maecki Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ;-) 30.10.06, 14:24
      Juz bylo.......:))

• Zna ktos dobry przepis na labedzia?
      nowy_irlandczyk 09.06.06, 11:00 + odpowiedz

Tak tylko pytam...z ciekawosci...

• Re: Zna ktos dobry przepis na labedzia?
      nowy_irlandczyk 09.06.06, 11:23 + odpowiedz

bo na mewe juz znam...

• Re: Zna ktos dobry przepis na labedzia?
      nowy_irlandczyk 09.06.06, 12:33 + odpowiedz

Znalażłem przepis:

bierzesz łabędzia, kroisz w kostkę, podsmażasz na oleju (koniecznie z pierwszego
      śmietnika) wraz z cebulką i czosnkiem. Kiedy łabądź się zarumieni, wlewasz wino
      (koniecznie jakieś markowe typu Winetou, Po Byku, Sabrina) dusisz jeszcze 20
      min., dodajesz soli (można znaleźć w paśnikach) i wszystko mieszasz. Kiedy
      będzie gotowy możesz rozlać do misek albo jeść prosto z wiadra. Koszt potrawy
      przygotowanej w tej sposób to: 3 euro.

Trzeba tylko odpowiedniki wina znalesc jakies.Nikt tu nie jest milionerem.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=43319229&v=2&s=0
      :)))
      • Gość: Maddy Re: Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ; IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 30.10.06, 15:28
        >Trzeba tylko odpowiedniki wina znalesc jakies.Nikt tu nie jest milionerem.

Jak sie np na zmywaku pracuje to mozna resztki zlewac do butelki i winko do swan stew jest ;)

• Gość: trelemorele Re: Przepis, juz bylo na forum, szukaj uwazniej ; IP: 62.189.241.* 30.10.06, 17:30
          jak ostatnio w nocy zmywalem podloge w Netto na Acton to slyszalem jak
          kierownik mowil, ze niedlugo pojawia sie labedzie w konserwach za 14p... palce
          lizac.
    • Gość: Syla Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:07
      Różne słyszałam historie o Polakach zawsze te najgorsze. Łabedzie jedza Polacy
      nagminnie ale ponoc takze wybieraja jedzenie z karmików i chodzą do ogrodow
      zologicnzych i wyjadaja jedzenie z kaltek zwierząt. poza tym mase polakow chodzi
      po barach i pyta się czy zostaly jkaieś odpadki i biora je.
    • Gość: kaszanka Re: przepis na labedzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:56
      Czy są jeszcze w Anglii łabedzie?? Czy wszystkie już zjedliście bo chciałem
      jednego na święta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka