Dodaj do ulubionych

Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem

31.10.06, 16:10

Bo rzeczywiscie nie robienie nic nie jest najlepszym rozwiazaniem.

Ja za mlodu ze znajomymi podkradalismy porzeczki / jablka z pobliskich
ogrodkow, bawilismy sie winda w wysokich wiezowcach, "sprawdzalismy" ile
zagraniczne samochody maja na liczniku i czy jak sie je pchnie, to wlaczy sie
alarm.
Kilka lat pozniej zaczeto montowac masowo domofony, i wtedy dzieciaki
naciskaly wszystkie knefle - i sru w krzaki.

Dzisiejsza e-smarkateria upodobala sobie m.in. psucie sensu forum - coraz
ciezej w takim bydle jak przez ostatnie dni normalniej porozmawiac, nie
mowiac juz o dowiedzeniu sie czegos przez ludzi 'z zewnatrz'.

Jakies decyzje ?
Obserwuj wątek
    • jula.b Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 16:21
      dołączam się do zapytania, who else?
      • cdlxxvi Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 16:23
        Ja wciąż podtrzymuję, że powinno być logowanie. Zmniejszy się liczba spamerów,
        trolli, gimnazjalistów i ciulów wszelkiej maści, poza tym będzie dzialal
        odplebsiacz. Same korzyści.
        • ghrom Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 17:10
          Ja tez za.
          • business3 A tak wogóle to wiecie co to jest demokracja??? 31.10.06, 20:01
            A tak wogóle to wiecie co to jest demokracja???
            I wolność słowa??? I wypowiedzi???
            • eeela Re: A tak wogóle to wiecie co to jest demokracja? 31.10.06, 20:14
              A w czym ci przeszkadza logowanie?
              • business3 A co daje logowanie ??? 31.10.06, 21:38
                A co daje logowanie ???

eeela napisała:

> A w czym ci przeszkadza logowanie?
                >
                >
                • elajna7 Re: A co daje logowanie ??? 31.10.06, 21:41
                  Niewatpliwa frajde. To uczucie moze trwac nawet 24h.
                  • business3 To chyba jeszcze nie poznałaś orgazmu? 31.10.06, 21:45
                    To chyba jeszcze nie poznałaś orgazmu?

elajna7 napisała:

> Niewatpliwa frajde. To uczucie moze trwac nawet 24h.
                    • elajna7 Re: To chyba jeszcze nie poznałaś orgazmu? 31.10.06, 21:46
                      Nie badz wulgarny;)
                      • business3 Co jest wulgarnego w orgazmie ??? 01.11.06, 09:36
                        Co jest wulgarnego w orgazmie ???

elajna7 napisała:

> Nie badz wulgarny;)
                        • ghrom Re: Co jest wulgarnego w orgazmie ??? 01.11.06, 11:10
                          Jesli mama cie kultury nie naumiala, to my tym bardziej nie damy rady.
                          • business3 Ghrom - masz problem z ogazmem? 01.11.06, 18:18
                            Ghrom - masz problem z ogazmem? Chyba tak - jak i dla ciebie jest on wulgarny. A o kulturę martw się swoją, i swoją matką pysk sobie wycieraj na forum, OK?

ghrom napisał:

> Jesli mama cie kultury nie naumiala, to my tym bardziej nie damy rady.
                            • ghrom Re: Ghrom - masz problem z ogazmem? 02.11.06, 08:39
                              Orgazm wulgarny nie jest - ty jestes.
                              • business3 Re: Ghrom - masz problem z ogazmem? 02.11.06, 11:48
                                Ani ja, ani mój orgazm nie jest wulgarny.
                                Pozdro!
            • Gość: northe Re: A tak wogóle to wiecie co to jest demokracja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:59
              demokracja to możliwość wspólnego ustalania wspólnych zasad obowiązujących całą
              społeczność i możliwość egzekwowania tych praw (wolność OD łamania wspólnych zasad)
              przynajmniej ja tak rozumiem demokrację

natomiast "każdy robi to co chce" nazwya się inaczej anarchią
        • konstruktorka1 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 17:12
          Zgadzam sie w 100%
          • worm83 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:03
            Ja jestem za tym żeby peat podzielił się odpowiedzialnością za to forum. (z
            korkix78, nawet z ghrom'em :D nieważne, ważne żeby był porządek)

Jeżeli takie rozwiązanie nie wchodzi w grę, to niestety jestem ZA logowaniem
            się.
            • draughtsman Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:04
              jestem za
              • business3 I po co sobie tak wchodzicie bez mydła ??? 31.10.06, 20:02
                I po co sobie tak wchodzicie bez mydła ???
            • korkix78 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:29

Jako ze przewinela sie ponad raz moja ksywa, ze swojej strony chce tylko dodac,
              ze sadze, ze ewentualnych moderatorow powinno byc wiecej z racji jednak
              generalnie duzego ruchu na forum.
              'Pilnowania' zasad na forum w dzien i w nocy zawsze i wszedzie raczej nie
              podjalbym sie osobiscie w pojedynke.

Bo na swoim przykladzie wiem ze w jednym tygodniu owszem jestem na pare minut
              kilka razy dziennie, w innym tygodniu zagladam tylko w co 2 wieczor a w
              kolejnym tygodniu zerkne tylko raz albo w ogole bo wyjade na wakacje.

I oczywiscie nie chodzi tylko o mnie tylko tak ma chyba kazdy.

A kandydatow sensownych nie brakuje, czy to ghrom czy aznar, jaleo, cdlxxvi ,
              profes, elajna, eeela, kicior, Ewa , Ela, Aniajawo czy Ty worm czy no nie wiem
              kto - byleby moderator walczyl z ewidentna ekstrema.

Nie mozna ruszac watkow tylko dlatego ze sie ktos z nimi nie zgadza albo nawet
              nasmiewa sie z kogos w sposob nazwijmy to cywilizowany.

Jest roznica miedzy "Jestes jak dla mnie frajerem sadzac ze..." a "Ty pedale
              geju smierdzielu ch*** Twoja matka to jest taka a taka "

Jest roznica miedzy postem " Kraj X to g***** wszyscy jedza tam wymiociny i to
              max raz na tydzien blablabla" i koniec zaproszenia do dyskusji a watkiem "Nie
              lubie emigrantow bo nie lubie wyrazow na e" - bzdurne ale liberalny moderator i
              to zostawi bo nie obraza nikogo.
              • worm83 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:55
                Jasne, że mogłoby być więcej moderatorów.

Nie widzę w tym żadnego problemu.

Jeśli będzie przymusowe logowanie forum sprowadzi się do może 1 pytania
                dziennie, a reszta to będą nasze dyskujse na temat pogody, wakacji i umawianie
                się na piwo. Jeżeli natomiast peat nie zdecyduje podzielić się
                odpowiedzialnością ani nie wprowadzi logowania będziemy mieli (nie) przyjemność
                oglądania forum we wczorajszej i dzisiejszej postaci..

Także mr PEAT czas podjąć decyzję/e.
              • eeela Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 20:16
                Bardzo mile, ze mnie wymieniles, ale nie wiem, czy sie nadaje - bywam co prawda
                czesto, ale potrafie miec dosc dlugie przestoje zwiazane z wyjazdami czy po
                prostu napietym okresem w pracy. Nie jestem osoba o regularnym trybie zycia :-)
                • korklx78 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 02.11.06, 11:34
                  mam na ciebie chec, myszka ma
            • ghrom Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 19:46
              Huh? Myslalem, ze mi dobrze zyczysz :(
              • worm83 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 20:11
                ghrom napisał:

> Huh? Myslalem, ze mi dobrze zyczysz :(

Przepraszam patrzę zezem :)

Jeśli to było do mnie to życzę Ci jak najlepiej.

Jeżeli zostaniesz moderatorem mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz :P
                • ghrom Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 20:59
                  Ale ja nie chce byc moderatorem :(
                  • worm83 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 21:13
                    ghrom napisał:

> Ale ja nie chce byc moderatorem :(

A tego akurat nie brałem pod uwagę :)

Ale nie przejmuj się: nie to nie :P
    • eeela Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 17:11
      Ja - jak juz sie wypowiedzialam w pierwszym watku na ten temat - jak najbardziej za.
      • edavenpo Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 17:36

ja tez za ;-)

korkix na moderatora!
        • djo4 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 17:59
          bardzo lubie to forum:)
          na poczatku bylem przeciwko logowaniu, wlasciwie nigdy sie nie loguje.
          Ale jestem teraz za logowaniem.
          Podoba mi sie ze znam Was troche i czesto sie tutaj udzielacie:)))
          Fajnie tak wejsc na forum i moc choc troche porozmawiac z os, ktore juz troche
          znam.
          Sprawia to fajna atmosfere:)
          • alfred999 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:04
            Jestem za logowaniem, poniewaz od jakiegos juz czasu przebrniecie przez syf
            trolli sprawia coraz wiekszy klopot. W calym tym balaganie odechciewa sie
            momentami wogole lektury tego forum. A szkoda bo jest tutaj kilku stalych,
            inteligentnych i zyczliwych, bywalcow. Pozdro
    • jagienkaa Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:16
      ja również jestem za:)
      • duende1 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:26
        i ja, i ja!
        • trelemorele Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 18:35
          a pewnie, ze logowanie.
          ostatnio jak czytam te bzdury to sie plakac chce.
          • Gość: palejo Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: *.server.ntli.net 31.10.06, 19:39
            No to i ja sie przylacze. Choc nigdy nie zdarzylo mi sie zalogowac
            pozdro
            • business3 Jestem za, a nawet przeciw. Jak Wałęsa... 31.10.06, 21:46
              Jestem za, a nawet przeciw. Jak Wałęsa...
              • Gość: smasher [...] IP: *.server.ntli.net 01.11.06, 18:23
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: stupor alkoholowy Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: 194.72.105.* 31.10.06, 19:46
      Niech soup nazi sie zaopiekuje forum. Ma do tego smykalke. No i zna sie na
      wszystkim najlepiej.
      • Gość: AP Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: *.demon.co.uk 31.10.06, 21:43
        Z wyjatkiem Wielkiej Brytanii i Irlandii
    • business3 A co wy - wyrocznie jesteście ??? 31.10.06, 20:00
      A co wy - wyrocznie jesteście ???
    • elajna7 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 21:22
      Logowanie(sie) nie boli.
    • peat Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 21:24

> Jakies decyzje ?

Chyba tak. Administrator forum gazetowego został poproszony o wprowadzenie
      przymusowego logowania.

Co do drugiego moderatora - może ja jestem starej daty, ale nie rozumiem trochę
      tego, co się dzieje w tym wątku. Pisałem już dwa razy o tym, że chętnie
      "podziele się władzą". Nie dostałem żadnego maila. A teraz następuje pokazywanie
      palcami - a może X, a może Y. Więc jeśli pani X albo pan Y czuje się na siłach
      czytania wszystkich wypowiedzi, a dodatkowo zbierania ochrzanu od zupełnie
      przypadkowych osób/troli, to cały czas bardzo zapraszam.

--
      wasz

peat
      • business3 [...] 31.10.06, 21:40
      • Gość: jelito Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: 194.72.105.* 31.10.06, 21:47
        mam pomysl :o)
        niech trolle sie zajma moderowaniem i nastanie spokoj oraz harmonia.
      • eeela Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 01.11.06, 13:30
        Nie dostałem żadnego maila. A teraz następuje pokazywani
        > e
        > palcami - a może X, a może Y. Więc jeśli pani X albo pan Y czuje się na siłach

No ja sie wlasnie nie czuje. Goraco jednak namawiam Korkixa albo Ghroma!
      • vierablu Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 01.11.06, 23:17
        Polecam jeszcze przejrzenie IP bo ktos zdaje sie zadal sobie sporo trudu i
        pozakladal sporo 'podszywajacych sie' kont (tak jak Panasonix poszywa sie pod
        Panasonica).
        • korkiex78 [...] 02.11.06, 10:47
    • vierablu Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 22:17
      Ja jestem za i cieszy mnie, ze deczja podjeta - prawde mowiac przestalam tu
      zagladac w ostatnim tygodniu i nawet wypisalam forum z ulubionych (dzis
      trafilam przypadkiem poprzez jakis link w gazecie), ale jak jest logowanie to
      zobaczymy.

Ostatnio faktycznie musialo byc zle, skoro tak nagle wszyscy jednoglosnie sa za!
      • kicior99 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 01.11.06, 13:40
        podpisuje sie. Rowniez wycofalem sie czesciowo bo juz szlag mnie trafial. PS
        Wiera, u mnie jako tako...
        • Gość: korkix78 [...] IP: *.server.ntli.net 01.11.06, 18:18
    • elajna7 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 31.10.06, 22:34
      Sabotazystom mowimy NIE.
      • profes79 Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 02.11.06, 00:19
        Nie sadzilem ze to powiem, ale po ostatnich dniach jestem za. Za duzo osob sie
        zrobilo ewidentnie podszywajacych sie - zarownologujacych sie jak i z
        pozakladanymi nowymi kontami. Przyda sie porzadek...Bo komus najwyrazniej
        zalezy, aby tego porzadku na forum nie bylo. MOze to nawet jedna-dwie osoby?
    • luiza-w-ogrodzie Forum Polonia przechodzilo podobne koleje 02.11.06, 01:37
      Forum Polonia przechodzilo podobne koleje.
      Dzis mimo logowania trolli jest tam pelno - po prostu wiekszosc normalnych
      dyskutantow uciekla ZANIM administracja zdecydowala sie wprowadzic logowanie
      kilka lat temu. Inna sprawa ze wielu trolli sie tam toleruje... wyglada to na
      celowe.

Pozdrawiam i zycze powodzenia. Tez lubie Wasze forum
      Luiza-w-Ogrodzie
      ·´¯`·.¸¸><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • trelemorele Re: Forum Polonia przechodzilo podobne koleje 02.11.06, 10:55
        tak sie tylko zastanawiam, czy jest jakikolwiek sens w ratowaniu tego forum?
        Paru debili dorwalo sie do klawiszy i juz nie odpusci. Najwyraznej ich zycia
        wypelnia pustka i musza ja czyms wypelnic. A ze o gowno najlatwiej wypelniaja
        je gownem. Niestety czesc tego dostaje sie na to forum.
        smutne. Moim zdaniem forum powinno zostac zamkniete na nowe posty i zostac
        swego rodzaju archiwum z dobrymi informacjami.
        a zalozone powinno byc nowe forum. troche czasu minie w spokoju zanim i do
        tamtego trafia debile
        • korkix78 Re: Forum Polonia przechodzilo podobne koleje 02.11.06, 11:05
          > Moim zdaniem forum powinno zostac zamkniete na nowe posty i zostac
          > swego rodzaju archiwum z dobrymi informacjami.
          > a zalozone powinno byc nowe forum

No kolego, to akurat wydaje mi sie bezsensu troche.
          A inne fora tez sa - Praca w Anglii jakos jest omijana przez trolli. Pamietam
          moze 3 czy 4 marne proby zalozenia bzdurnych watkow W CIAGU ROKU.

> Paru debili dorwalo sie do klawiszy i juz nie odpusci. Najwyraznej ich zycia
          > wypelnia pustka i musza ja czyms wypelnic

Ja bym sie nie zdziwil gdyby to byl jeden jakis przybleda, max dwoch.

Powiem Ci ze podobnymi torami podazaja nasze mysli pod tym wzgledem - pare razy
          sie "zabawic" to co innego niz miec obsesyjne hobby jakie mozemy sobie ku
          zdumieniu obserwowac.
          Gdybym ja mial kupe czasu, sam nie wiem na co bym go przeznaczyl.
          Zawsze chcialem nauczyc sie porzadnie grac w tenisa (a nie tylko okazyjnie
          trafiac w pilke), porzadnie pograc w CIV III & IV, Tycoony, inne strategie,
          tyle jest filmow nieobejrzanych, swego czasu tyle kobiet blizej nie
          poznanych ;> (teraz jest to aktualne inaczej) :P )

Moje siedzenie na forum wynika czysto z faktu, ze mam sporo wygospodarowanego
          czasu w pracy, a w domu zagladam tylko jak np czekam az mi sie woda na
          ziemniaki zagotuje albo czekam az mi sie woda w bojlerze zagrzeje do kapieli
          itp.
          • trelemorele Re: Forum Polonia przechodzilo podobne koleje 02.11.06, 11:14
            ja zawsze wolalem radykalne srodki ;)

a tak naprawde to doskonalym remedium na aktualna sytuacje bylaby aktywnosc
            admina. Powedzmy sobie uczciwie, ze jesli ktos ma sporo czasu w pracy i zerka
            na forum co 5 10 minut to spokojnie moglby kasowac kazdy spam... Moze dac
            uprawnienia kilku dodatkowym osobom?
          • gonzales.wroclaw Re: Forum Polonia przechodzilo podobne koleje 02.11.06, 11:49

> A inne fora tez sa - Praca w Anglii jakos jest omijana przez trolli. Pamietam
            > moze 3 czy 4 marne proby zalozenia bzdurnych watkow W CIAGU ROKU.

Trolle są tam, gdzie ruch jest największy.
    • Gość: n Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:08
      how about changing language
      for example english?
      • trelemorele Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 02.11.06, 11:23
        Gość portalu: n napisał(a):

> how about changing language
        > for example english?

a ja myslalem, ze piszesz z PL:
        internetdsl.tpnet.pl

jesli szukasz anglojezycznych forow to caly net stoi przed toba otworem
        • Gość: n Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:26
          piszę z PL
          podaję tylko małą ideę jak się pozbyć tylko choć części trollstwa

pisanie po angielsku wymaga wysiłku umysłowego ;)
          • korklx78 [...] 02.11.06, 11:30
            • trelemorele Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem 02.11.06, 11:35
              KORK L X78 napisał:

> Proponuje przejsc na arabski[...]

no postaraj sie troche lepiej....
            • Gość: n Re: Peat - to co z tym logowaniem / moderowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:43
              Assalamu alaikumwa barakatuhu
              ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka