Dodaj do ulubionych

Praca na wakacje???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:04
Mam pytanko w sprawie pracy na okres wakacji? co o tym sadzicie? czy wiecie
moze gdzie mozna sie załapac na okres 2-3 miesiecy? Moze mozecie cos polecic?
podac namiar na jakas dobra prace? wiem wiem do wakacji jeszcze troche czasu
ale tak sie chce zorientowac :) z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam wszystkich :)
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Praca na wakacje??? 04.11.06, 16:56
      Zalapac sie mozna wszedzie, bo szukaja ludzi do pubow, hoteli, restauracji itp.
      Problem w tym, ze znaczaco rosnie konkurencja :) Tzn studenci brytyjscy +
      studenci z Europy + cala rzesza sezonowcow z Europy Wsch (nie tylko studenci) a
      do tego zwykly naplyw z reszty swiata. Ciezko i trzeba miec troche farta. W nie
      wiadomo w koncu dokladnie jak rozwiaza kwestie Rumunii - moze byc jeszcze
      ciezej niz zwykle.
    • jawlondynie :: Moim zdaniem szukaj na miejscu... 06.11.06, 19:51
      Najlepiej jest wyjechac po ostatnim egzaminie jak najwczsniej, tyle ze dobrze sie do tego przygotowac. Kwestie jezyka ang. pomijam bo to oczywiste, przygotuj wiec cv, troche funtow na poczatek i szukaj pracy na miejscu. Majac do dyspozycji internet i jezyk nie powinnas miec problemu.
      Tak porazdzilem moim kolezankom na wakacje i moze to kwestia szczescia (w co nie wierze) ale zadna nie szukala pracy dluzej niz 10-14 dni.

Piotrek
      -----==============-----
      Bez pracy nie ma kolaczy
      www.jawlondynie.pl
      • Gość: mimi9916 Re: :: Moim zdaniem szukaj na miejscu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:20
        Chyba od tego musze zacząc :) szczerze mówiąc to troche sie obawiam bo to byłby
        mój pierwszy taki wyjazd ( ale od czegos trzeba zaczac a póki sie nie odważe to
        nic z tego nie bedzie) Najlepiej byłoby miec kogos znajomego tam ktoby pomógl
        troche na poczatku (wiadomo ze poczatki najgorsze) ale jak na razie nie posiadam
        nikogo takiego... mam jeszcze troche czasu ;) zobaczymy jak to bedzie :) dzieki
        za odpowiedz Pozdrawiam!!!
    • inka-karolinka Re: Praca na wakacje??? 09.12.06, 20:43
      a ja mam jeszcze pare pytan np

czy jest sens kontaktowac sie z pracodawca przez neta jeszcze z Polski o prace??

a w uk jak? chodzic od knajpy do knajpy i pytac??
      czy polowa czerwca to bedzie odpowiedni okres zeby wyjechachac?

• worm83 Re: Praca na wakacje??? 10.12.06, 10:57
        inka-karolinka napisała:

> a ja mam jeszcze pare pytan np
        >
        > czy jest sens kontaktowac sie z pracodawca przez neta jeszcze z Polski o
        prace?
        > ?
        >
        > a w uk jak? chodzic od knajpy do knajpy i pytac??
        > czy polowa czerwca to bedzie odpowiedni okres zeby wyjechachac?
        >

3 razy albo i wiecej TAK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka