Dodaj do ulubionych

zarobki spawaczy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:53
Jezeli sa na tym forum jacys spawacze to prosze podzielcie sie informacjami
na temat waszych zarobków.Jestem ciekaw jak one wygladaja w roznych częściach
Anglii i Irlandii.Ja pracuje w Irlandii Północnej i zarabiam 8 funtów brutto.
To duzo czy mało?
Obserwuj wątek
    • Gość: spoiwo Re: zarobki spawaczy IP: 194.72.105.* 17.11.06, 10:20
      Niezle, choc za ta szkodliwa prace powinni wiecej placic moim zdaniem. Wybacz,
      ze troche odejde od tematu - wiesz jak jest "spawacz" po slowacku? ZWIERACZ
      hehe. Mieszkalem z jednym slowackim spawaczem i tak go nazywalismy. :o)
      • trelemorele Re: zarobki spawaczy 17.11.06, 10:32
        z tego co pamietam jeszcze z PL to sporo zalezalo jakie spawacz ma
        kwalifikacje. Zwykly pan Jozio spawajacy ogrodkowe ploty to nie to samo co
        facet spawajacy w oslonach z gazow szlachetnych. Na to wszystko sa certyfikaty
        oczywiscie uznawane miedzynarodowo.
        Latwiej bedzie cie wycenic znajac twoje kwalifikacje. I jakos mi sie wydaje, ze
        spawacz specjalista moze zarabiac lepiej ni £8 p/h
    • Gość: ffds Re: zarobki spawaczy IP: 80.50.29.* 17.11.06, 11:05
      z tego co sie orientuje to zdecydowana wiekszosc Polakow w UK to spawacze tzw.
      weekendowi, czyli w piatkowe i sobotnie wieczory zalewaja ryja i spawaja po
      plotach
      • trelemorele Re: zarobki spawaczy 17.11.06, 11:21
        Gość portalu: ffds napisał(a):

> z tego co sie orientuje to zdecydowana wiekszosc Polakow w UK to spawacze
        tzw. weekendowi, czyli w piatkowe i sobotnie wieczory zalewaja ryja i spawaja
        po plotach

szkoda, ze nie moga pospawac po tobie :(
        sam bym pospawal chociaz nie pije...
        • Gość: ffds Re: zarobki spawaczy IP: 80.50.29.* 17.11.06, 11:25
          domyslam sie dlaczego nie pisze, pewnie spawali na Ciebie co weekend i
          przestales wychodzic do knajp?
          • Gość: ffds Re: zarobki spawaczy IP: 80.50.29.* 17.11.06, 11:25
            sorry mialo byc nie 'pijesz'
            • trelemorele Re: zarobki spawaczy 17.11.06, 11:29
              Gość portalu: ffds napisał(a):

> sorry mialo byc nie 'pijesz'

nie ma za co, literowki zdrzaja sie kazdemu.
              • Gość: max Re: zarobki spawaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:01
                Nie zalewam ryja jak to powiedzial ffds,tylko ciezko pracuje,w soboty też.
                Wlasnie za godzine ide na druga zmiane.Pracuje w dosc duzej firmie i mam
                uprawnienia na spawanie gazowe,elektryczne oraz MAG.Na wszystko posiadam
                certyfikaty.Mam tez kilkuletnie doswiadczenie bo w Polsce pracowalem w tym
                zawodzie.Te 8 funtow za tak ciazka prace to wg mnie troche malo,dlatego
                chcialbym wiedziec jak to jest u innych spawaczy.Moze jest tak,ze tylko w
                Irlandii Polnocnej tak marnie placa?
                • Gość: majkel Re: zarobki spawaczy IP: *.unknown.be.uu.net 17.11.06, 17:37
                  • Re: zarobki spawaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                  Gość: max 17.11.06, 12:01 + odpowiedz

Nie zalewam ryja jak to powiedzial ffds,tylko ciezko pracuje,w soboty też.
                  Wlasnie za godzine ide na druga zmiane.

a juz ci hcialem odpowiedziec normalnie na twoje pytanie ale zastanawia mnie od
                  kiedy w irlandii polnocnej mozna zalozyc neostrade przez satelite telepatycznie
                  czy jak ??
                  druga opcja mieszkasz w polsce ale pracujesz w NIre to czym dojezdzasz
                  tramwajem ????
                  jak hcesz sciemy walic to sie hociaz przygotuj patalahu
                  • Gość: max Re: zarobki spawaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:27
                    Dobra, przyłapales mnie.Napisalem tego posta na prosbe mojego kumpla ktory tam
                    pracuje juz jakis czas.Nie ma w domu internetu ani dostepu do kafejki
                    internetowej,wiec aby nie wyjasniac calej sprawy podalem sie za niego.Jezeli
                    przez to kogos uraziłem,bardzo przepraszam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka