Dodaj do ulubionych

stawki dla spawaczy

13.12.06, 21:41
Witam
mój mąż pracuje jako spawacz w okolicach Manchesteru, stawka to 8,5 za godzinę, brutto. Z moich obliczeń wynika że gdybym chciała dojechać do niego z dzieckiem to raczej cieniutko byśmy przędli,(nawet doliczając nadgodziny) zakładając, że ja zostałabym na razie w domu. Podpowiedzcie proszę jakie są stawki dla spawaczy w innych rejonach Anglii/Szkocji - mąż ma wysokie kwalifikacje tzw. euronormę , metoda TIG i inne. Będę wdzięczna za życzliwe podpowiedzi - pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: niemily uzytkownik Re: stawki dla spawaczy IP: 83.71.35.* 13.12.06, 22:38
      nie bede za bardzo zyczliwy jesli spytam czemu Ty nie moglabys sie wziasc do pracy, chocby dorywczej
      jego full-time + Twoje part-time po pare h dziennie i juz was stac na wszystko

nie zakladaj wiec ze zotaniesz w domu, ale tez do pracy pojdziesz, chocby po pare h dziennie a nie eksploatuj meza nadgodzinami....
      • topola2005 Re: stawki dla spawaczy 13.12.06, 22:54
        a to dlatego miły "niemiły" że mamy małe dziecko - 18 m-cy, więc ktoś z nim musi zostać prawda ? nie zakładaj więc od razu że mi się nie chce ...
        • Gość: kumaty Re: stawki dla spawaczy IP: *.naenxx2.adsl-dhcp.tele.dk 14.12.06, 17:40
          Topola co prawda nie jestem spawaczem ale moj znajomy pracuje w Norwegii jako
          spawacz i ma bardzo dobre pieniadze a angielski ma podstawowy.Takze moze warto
          sprobowac w Skandynawii gdzie darza czlowieka szacunkiem i placa godziwe
          pienaidze ma nie traktuja jako zapychadlo jak w UK ;P
          • Gość: Mwaruwari Re: stawki dla spawaczy IP: *.autocom.pl 14.12.06, 18:41
            Zgadza się - Norwegia płaci pewnie ze 2x wiecej niz UK, jesli chodzi o to samo
            stanowisko. Z tym ze drozej sie też żyje. Taki zwykły chyba welder dostaje
            właśnie ok. 7,50-8,50 na godzine. ale z tego co wiem spawacz spawaczowi nierówny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka