Gość: Barclays IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.12.06, 21:01 Czy ktos sie orientuje, czy w Polsce mozna wyplacac pieniadze z brytyjskiego konta, chodzi mi o Barclays Bank. Jesli tak, to ile wynosza prowizje? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czasami w UK Re: wyplata z konta Barclay's w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:55 można wypłacć bez problemów, przynajmniej w bankomatach.przeliczają po mało korzystnym kursie(inny każdego dnia)zdecydowanie gorszym niż średni kurs NBP.jeśli nie masz innej opcji to wypłacaj,nie jest tak tragicznie choć najlepiej też nie jest pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: wyplata z konta Barclay's w Polsce 14.12.06, 21:55 Ale jak chcesz wyplacic pieniadze? Korzystajac z karty debetowej lub kredytowej? Mozna. Wyplacic w okienku bankowym z konta? Najprawdopodobniej jedynie w polskim oddziale tego samego banku (o ile istnieje takowy). W innych bankach mozesz zrealizowac czek, ale to zazwyczaj troche trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: wyplata z konta Barclay's w Polsce 15.12.06, 12:55 Ja wyplacalam bez problemu w bankomacie. nie wiem jaka jest prowizja bo jeszcze nie dostalam ostatniego wyciagu. Odpowiedz Link Zgłoś
norwich_city Re: wyplata z konta Barclay's w Polsce 15.12.06, 17:22 nie ma prowizji, przynajmniej w PKO, ale kurs byl ostatnio 5,3 ( tak przeliczali) wiec troche nizszy niz w kantorach Odpowiedz Link Zgłoś
jeff.lebowski moneybookers 17.12.06, 16:17 jesli masz konto w pl to polecam moneybookers. zaloz u nich konto przelej funty do mb potem wyplac na polskie konto i wyplac z polskiego konta. prowizje prawie zadne i przeliczaja bo bardzo korzystnym kursie. cala operacja trwa ok 7 dni i wszystko zalatwisz przez internet z wyjatkiem pierwszego przelewu z barclays do mb. tu musisz zadzwonic (potrzeby aktywny telephone banking) a potem jak dodadza ci juz mb do zdefiniowanych przelewow cala operacja przez net. latwo, przyjemnie, bezpiecznie. polecam. sprawdzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: moneybookers IP: *.aster.pl 17.12.06, 22:46 jeff.lebowski napisał: > wszystko zalatwisz przez internet z wyjatkiem pierwszego przelewu z barclays do > mb. tu musisz zadzwonic A dlaczego dzwonić? Czyżby coś się zmieniło? Ja nie musiałem, wszystko zrobiłem przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff.lebowski Re: moneybookers 18.12.06, 00:49 Gość portalu: Ralph napisał(a): > jeff.lebowski napisał: > > wszystko zalatwisz przez internet z wyjatkiem pierwszego przelewu z barcl > ays do > > mb. tu musisz zadzwonic > > A dlaczego dzwonić? Czyżby coś się zmieniło? Ja nie musiałem, wszystko zrobiłe > m > przez internet. Ja niestety musialem dzwonic bo jak chcialem przelac funty z barclaysa do moneybookers uzywajac internet banking to wyskoczyla informacja ze nie jest to konto zdefiniowane i pierwszy przelew musze dokonac uzywajac telephone banking lub w oddziale. w sumie zaden probem. teraz juz mam ich na liscie a w temacie moj ID mb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: moneybookers IP: *.autocom.pl 18.12.06, 00:57 Moneybookers.com, albo podobnie działajacy neteller.com, to zdecydowanie najlepsze metody przelania pieniedzy. szybkie, sprawne i pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: wyplata z konta Barclay's w Polsce IP: *.bulldogdsl.com 17.12.06, 23:35 przeczytaj ulotke z banku gdzie masz za darmo napewno w dojczebanku! Odpowiedz Link Zgłoś