Gość: Simonek
IP: *.dynamic.dsl.as9105.com
31.12.06, 18:09
2 tyg temu oddalem moje 3 letnie auto do serwisu na pelny przeglad, wymiane wszystkich plynow i filtrow oraz rozrzad. Robilem to w znanym i autoryzawanym zakladzie. Zaplacilem ponad 800 funtow za calosc. Wczoraj jezdzac poczulem ze autko chodzi glosniej i jakos dziwnie sie zachowuje. Po umyciu przed garazem sprawdzilem stan oleju w silniku - profilaktycznie. Okazalo sie, ze te glaby wlali mi ok 1,5 litra za duzo !! Wydaje mi sie, ze nie zlali do konca starego - pewno odsysarka robili - i dodali przyszlowiowe 4 litry jak powinno byc, stan na wskazniku jest podwojny. PRzejechalem tylko 250km i cud ze silnik sie nie zepsul. We wtorek jade do nich.
Czy ktos wie, gdzie mozna zglaszac takie przypadki, jesli np z ich winy rozwalilo by uszczelki w aucie itp .. Jakas ekspertyza moze?
Zazdam wymiany oleju plus zmiana filtra paliwa na ich koszt. Co mozna jeszcze zrobic by dowalic im? Czlowiek jedzie, oddaje auto, ufa ludziom, placi pieniadze a tu takie jaja :( Specjalnie pojechalem do autoryzowanego punktu, by bylo solidnie. Jadac do pierwszego lepszego zakladu oszczedzil bym ok 250 funta a tu takie klocki . pozdrawiam