Dodaj do ulubionych

reklamacja / skarga

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.12.06, 18:09
2 tyg temu oddalem moje 3 letnie auto do serwisu na pelny przeglad, wymiane wszystkich plynow i filtrow oraz rozrzad. Robilem to w znanym i autoryzawanym zakladzie. Zaplacilem ponad 800 funtow za calosc. Wczoraj jezdzac poczulem ze autko chodzi glosniej i jakos dziwnie sie zachowuje. Po umyciu przed garazem sprawdzilem stan oleju w silniku - profilaktycznie. Okazalo sie, ze te glaby wlali mi ok 1,5 litra za duzo !! Wydaje mi sie, ze nie zlali do konca starego - pewno odsysarka robili - i dodali przyszlowiowe 4 litry jak powinno byc, stan na wskazniku jest podwojny. PRzejechalem tylko 250km i cud ze silnik sie nie zepsul. We wtorek jade do nich.
Czy ktos wie, gdzie mozna zglaszac takie przypadki, jesli np z ich winy rozwalilo by uszczelki w aucie itp .. Jakas ekspertyza moze?

Zazdam wymiany oleju plus zmiana filtra paliwa na ich koszt. Co mozna jeszcze zrobic by dowalic im? Czlowiek jedzie, oddaje auto, ufa ludziom, placi pieniadze a tu takie jaja :( Specjalnie pojechalem do autoryzowanego punktu, by bylo solidnie. Jadac do pierwszego lepszego zakladu oszczedzil bym ok 250 funta a tu takie klocki . pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jaleo Re: reklamacja / skarga 01.01.07, 15:48
      Ja na Twoim miejscu zadalabym zwrotu kosztow przegladu - jak zaczniesz wysoko,
      to potem mozesz sie targowac - sama wymiana oleju to wg. mnie za malo jako
      rekompensata tej niekompetencji.

Jakby sie "stawiali", to pros o rozmowe z kierownikiem punktu, a jak nadal beda
      sie wymigiwac, to opisz wszystko w liscie do Trading Standards.

Mnie na dzwiek slow "dealership" od razu cierpnie skora, bo troche juz sie
      nauzeralam, najgorszy w mojej skromnej opinnii jest dealership Mercedesa, a
      zaraz za nim VW. najchetniej bym nic nie miala z nimi wspolnego, ale niestety
      jak sie ma auto na gwarancji, trzeba u nich robic przeglady inaczej sa problemy
      z gwarancja.
      • Gość: simonek Re: reklamacja / skarga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.01.07, 15:54
        no to wlasnie jest VW .................
        • Gość: vitek Re: reklamacja / skarga IP: *.leed.cable.ntl.com 01.01.07, 19:05
          Wiesz co niezła podpucha... Ł800 za przegląd dałeś?? Chłopie cały twój
          samochodzik jest mniej warty :) Niech zgadnę, J-Reg. Golf II ?
          • izabelski Re: reklamacja / skarga 01.01.07, 21:15
            przeciez napisal, ze 3 letni samochod oddal na przeglad, a nie 13-sto letni ...
          • Gość: simonek Re: reklamacja / skarga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.01.07, 21:41
            wiesz baranie ile kosztuje wymiana pelnego rozrzadu ?? wszystkie filtry, pelny serwis, oleje, plyn hamulcowy i tarcze hamulcowe? u dealera?

jesli chodzi o REG to 54 - z tym J to musiales ze swoim pomylic ;)
            • Gość: zdzichu Re: reklamacja / skarga IP: *.bulldogdsl.com 01.01.07, 22:25
              w 3 latku rozrzad wymieniałes ??? dobre Teraz powinienes wymienic zawieszenie
              całe a potem oddac go do lakiernika lol
              • Gość: simonek Re: reklamacja / skarga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.01.07, 08:33
                widac, ze nigdy auta nie miales .. lol przejechalem 90 tys mil i juz czas na wymiane. Jak sie cieciu nie znasz .. to nie odzywaj sie ;) sprawdz ksiazke serwisowa. po ilu trzeba wymienic. palant
                • Gość: zdzichu Re: reklamacja / skarga IP: *.bulldogdsl.com 02.01.07, 11:36
                  90 tys "mil" przez 3 lata :) lol co ty za szrota kupiłes Ofiaro :) a w ksiązce
                  przynajmniej mojej mam informacje ze po 60 tys mil a nie po 90 tys "PALANCIE"
                  Powodzenia zycze Cieciu z tym złomem
                • Gość: vitek Re: reklamacja / skarga IP: *.leed.cable.ntl.com 02.01.07, 11:44
                  Wymienia się pasek rozrządu a nie 'cały rozrząd' cieciu :))
                  Widać jak się znasz.
                  Ciekawe gdzie pracujesz że wydajesz 8 stów na serwis auta.
                  Zaraz zaczniesz wciskać kit że jesteś maklerem w city :)
                  Ja was znam z tymi samochodami. Większość nie nadaje się do ruchu, a warte są
                  tyle ile 2 dni pracy kitchen portera za NMW...
                  • Gość: simonek Re: reklamacja / skarga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.01.07, 15:25
                    ch.... ciebie pomywaczu obchodzi kim jestem :P sprawa ju zalatwiona.
                    naprawili co zepsuli, dali bezplatny voucher na kolejny serwis, plus 4 l butle oleju. geordie sie poprawili ;)

to forum jest gowno warte, bo odzywaja sie zmywaki, ktorych nie stac na normalny samochod i szczekaja ;) szkoda mi ich :)
                    • Gość: Zdzichu Re: reklamacja / skarga IP: *.bulldogdsl.com 02.01.07, 18:19
                      lol!!! normalny samochód :) 3 lata i 90 tys mil buhahahh ja osobiscie
                      zazdroszcze cie tych 4 butli oleju :) szok gdzie takich ludzi robią ?
                    • jaleo Re: reklamacja / skarga 02.01.07, 18:27
                      Gość portalu: simonek napisał(a):

> ch.... ciebie pomywaczu obchodzi kim jestem :P sprawa ju zalatwiona.
                      > naprawili co zepsuli, dali bezplatny voucher na kolejny serwis, plus 4 l
                      butle
                      > oleju. geordie sie poprawili ;)

Jak to byl dealer VW kolo Silverlink w North Shields to faktycznie kolki tam
                      straszne pracuja.
                      • Gość: simonek Re: reklamacja / skarga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.01.07, 19:11
                        hehe, nooooo bingoo. to byl Benfield VW w silverlink, zreszta gamonie na scotswood nie lepsze ;/
    • jasiubleep Przede wszystkim, na pismie... 01.01.07, 22:31
      www.consumerdirect.gov.uk/goods-service/motor/fs_c01.shtml
      www.consumerdirect.gov.uk/complaints/letters_02.shtml
      Linki zalaczam i pozdrawiam. UK to kraj, gdzie takie problemy sa na porzadku
      dziennym. Pamietaj, ze list musisz wyslac (poleconym :)) ), bo jesli cos stanie
      sie z silnikiem, to bedziesz musial skierowac sprawe do sadu, zeby dostac zwrot
      kosztow i warto miec dowod.
      Dalsze pytania? Na priva..
    • ryszardr53 Re: reklamacja / skarga 22.12.18, 14:06
      Reklamacja/skarga granicząca ze skandalem.
      W dniu 03.11.2018 r oddałem do naprawy magnetowid w punkcie w Mińsku Mazowieckim ul. Warszawskiej 96. Poinformowano mnie, że będzie to trwało około dwóch tygodni i na pewno ktoś wcześniej do mnie zadzwoni aby podać mi ostateczną wycenę usługi.
      Po miesiącu zadzwoniłem zaniepokojony, dlaczego to tak przerażająco długo trwa bo ani telefonu z serwisu do mnie, ani wyceny ani jakiejkolwiek informacji o stanie technicznym i koniecznych działań odnośnie oddanego do punktu napraw magnetowidu. Nie spodziewałem się tak infantylnej, żeby nie powiedzieć po prosu głupiej odpowiedzi na moje pytanie kiedy mam odebrać oddany sprzęt?. Otóż facet z przerażającą szczerością mnie poinformował że KOMPLETNIE NIC z oddanym do naprawy sprzętem nie zrobiono gdyż… nie mają kasety VHS koniecznej do naprawy (zupełnie jakby kasety jakiekolwiek były elementami z zamierzchłej przeszłości nie do zdobycia w renomowanym (!) podobno punkcie napraw różnorodnego sprzętu elektronicznego (od telefonów komórkowych po takie starocie włącznie). Jeżeli tego nie potraficie naprawić to: NALEŻY POINFORMOWAĆ KLIENA NA WSTĘPIE ROZMOWY, a nie po miesiącu czasu bezużytecznego leżenia sprzętu w punkcie napraw. Magnetowid odebrałem po sześciu tygodniach kompletnego nic nie robienia z oddanym do naprawy sprzętem !.
      Zażądałem wyciągnięcia konsekwencji służbowych dla tak nierzetelnych i prostackich pracowników servisu i poinformowania mnie bezzwłocznie o takowych e-mailem zwrotnym - póki co bez rezultatu.
      RjR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka