Dodaj do ulubionych

Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dostane w

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:51
pierwszej pracy 5,05 funta/h to ile to bedzie po odjeciu podatku(jaki tam
jest wogole podatek??), czy jest szansa na przezycie na poczatek za taka
kase?? co myslicie o pracy w fabryce?? dzieki za odpowiedzi, malkontentom
dziekuje rowniez ;p
Obserwuj wątek
    • eliss2 Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost 31.01.07, 11:32
      obecnie w uk najnizsza to £5,35
      tu masz progi podatkowe
      do 5.035 funtów - 0%
      pomiędzy 5.036 - 7.185 funtów - 10%
      pomiędzy 7.186 - 38.335 funtów - 22%
      powyżej 38.336 funtów - 40%
      • wonski81 Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost 31.01.07, 11:52
        Przy 5.35 na reke tygodniowo (37-40godzin) wychodzi cos ok.160 - 170 funtow.
        • Gość: Łukasz Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:18
          a ile orientacyjnie kosztuje internet na miesiac czy na tydzien? nie wiem jak
          to sie tam przelicza...
          • eliss2 Re: Internet 31.01.07, 16:55
            To zalezy jakiego dostawce wybierzesz.
            www.ukoffer.com/broadband.php?source=adwords
        • comrade Achtung 31.01.07, 17:23
          > Przy 5.35 na reke tygodniowo (37-40godzin) wychodzi cos ok.160 - 170 funtow

Tak wychwalany na forum za swą elokwencję kolega soup nazi stwierdził ze za 160
          funtow tygodniowo w Londynie mozesz przezyc - cytuje - "na ławce w parku".
          Sugeruję porozmawiać z kolegą soup nazi. :)
          • buena_xena Re: Achtung 31.01.07, 17:34
            > Tak wychwalany na forum za swą elokwencję kolega soup nazi ......

dziwisz sie? jaki poziom forumowiczow - taki guru
            • Gość: pri Re: Achtung IP: 86.42.89.* 08.02.07, 18:06
              A ty jeszcze dodatkowo ten poziomm wyraznie obnizasz... wiec moze sobie stad
              pojdziesz?
      • vierablu Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost 31.01.07, 17:50
        The most commonly used threshold of low income is a household income that is
        60% or less of the average (median) household income in that year. The latest
        year for which data is available is 2004/05. In that year, the 60% threshold
        was worth £183 per week for a two adult household, £100 per week for a single
        adult, £268 per week for two adults living with two children, and £186 per week
        for a single adult living with two children. These sums of money are measured
        after income tax, council tax and housing costs have been deducted, where
        housing costs include rents, mortgage interest, buildings insurance and water
        charges. The sum of money left over is therefore what the household has
        available to spend on everything else it needs, from food and heating to travel
        and entertainment.
    • Gość: Antysoup antynazi Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: *.aster.pl 31.01.07, 18:05
      Nie, tam nie ma popdatków a praca w fabryce jest super, ale w Kanadzie to
      dopiero cudy są!
    • zizzzy Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost 31.01.07, 19:30
      hej. Ja zarabiam podstawowe 5,35. Wychodzi 163 funty na reke tygodniowo, bo 5 zabiera mi fundusz emerytalny a ok 30 - ubezpieczenie i podatek. Za mieszkanie (wraz z council tax) placimy we dwoje 460 miesiecznie+ rachunki. Na jedzenie wydajemy po 30 funtow tygodniowo na lebka. Troche imprezujemy i w sumie udaje mi sie zaoszczedzic ok. 70 funtow tygodniowo
      • Gość: Łukasz Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:45
        ok, a jak duze rachunki placisz?? czy mam rozumiec ze wynajmujesz cale
        mieszkanie dla siebie?? jak wynajme tylko pokoj to tez musze rachunki placic??
        co to jest tak dokladnie council tax??
      • wonski81 Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost 08.02.07, 10:23
        zizzzy napisała:

> hej. Ja zarabiam podstawowe 5,35. Wychodzi 163 funty na reke tygodniowo, bo 5
        z
        > abiera mi fundusz emerytalny a ok 30 - ubezpieczenie i podatek. Za mieszkanie
        (
        > wraz z council tax) placimy we dwoje 460 miesiecznie+ rachunki. Na jedzenie
        wyd
        > ajemy po 30 funtow tygodniowo na lebka. Troche imprezujemy i w sumie udaje mi
        s
        > ie zaoszczedzic ok. 70 funtow tygodniowo

Przeciez to niemozliwe!!!
        Matematycznie sie to nie zgadza...74funty/tydzien rent + 30 jedzenie=104 funty.
        Zostaje Ci 59 (rachunki, imprezy...) Nie pytam czy kupujesz ubrania i srodki
        czystosci, ale jesli tak - to nie zostaje Ci prawie nic (matematycznie)
        Prosze nie piszcie takich bzdur...masakra...
    • Gość: fremen Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: *.apple.com 07.02.07, 15:35
      na twoim miejscu rozejrzalbym sie za miejscem gdzie mozesz dostac napiwki, albo
      dobrze platne nadgodziny (overtimes x1,5)
      • Gość: romek Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:11
        znam angielski w stopniu komunikatywnym i szybko znalazlem prace w fabryce
    • Gość: ole Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: *.server.ntli.net 08.02.07, 17:37
      ja obecnie zarabiam 5,50 brutto i jedyne co moge powiedziec ze to nie jest
      mistrzostwo swiata , ale nawet gminy. Jak myslisz ze wystartujesz z najnizszej
      pozycji a pozniej bedzie lepiej to uwazaj , bo mozesz dojechac przy
      sprzyjajacych wiatrach do 7 funtow brutto ( co tak naprawde nie wiele zmienia).
      Biorac pod uwage ze chcesz zaczac w fabryce , to znaczy ze nie jestes
      specjalista w zadnej dziedzinie, ani tez nie znasz biegle angielskiego, czyli
      operacja robienia tzw. kasy przeciagnie Ci sie na dlugo.
      A teksty jakie sie serwuje w Polsce, o tym ze zarabiajac 5,50 stac Cie na
      wszystko to moze sa dobre dla dzieci w przedszkolu.
      Chyba ze planujesz przyjechac na krotko , zeby troche odlozyc , ale tu
      uprzedzam ,z moich obserwacji wspolpracownikow w magazynie, moge powiedziec ze
      zbyt dlugie spozywanie jedzenia z Netto, powoduje problemy gastrologiczne i
      koniecznosc inwestycji w gastrologa.
    • Gość: lutonian Re: Mam prośbe do rodaków na wyspach, jeżeli dost IP: 88.144.28.* 08.02.07, 20:53
      Zależy od pracodawcy ale pewnie zabierze Ci 22% podatku i 11 % National Insurance.
      Za pokój (np. w Luton) zapłacisz 60-75 za tydzień. Na żarcie potrzebne będzie ze
      30 funtów (zakupy w Tesco) na tydzień, bez przesady ale tez bez przymierania
      głodem. Załozenie i opłaty internetu w domu 19,90/m-c, telefon 9,90/m-c+ rozmowy
      tanie do Polski 3pensy/min...
      Wszystko zależy od ilosci godzin w tygodniu i poziomu zycia jakie bedziesz
      prowadził. Kazda praca jest dobra jeśli przynosi zysk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka