Gość: ja IP: *.winn.cable.ntl.com 27.02.07, 12:17 jutro mam pierwsze interwiev w uk, nie wiem jak się ubrać - gdzieś słyszałam że nie obowiązuje tu "strój galowy" - mogę prosić doświadczonych furmowiczów o jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duende1 Re: jak ubieramy się na interview? 27.02.07, 13:38 stroj elegancki jak najbardziej obowiazuje. ubierz sie tak, jak ubralabys sie na rozmowe kwalifikujaca w polsce. garnitur/ kieca/ spodnie i koszula. czyste buty ;) wez gleboki wdech, usmiechnij sie i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: jak ubieramy się na interview? 27.02.07, 16:23 Stroj galowy to chyba w Polsce tez obowiazuje? Garnitur dla faceta, dla kobiety kostium, albo przynajmniej zakiet i jakis dobrany dol. Na pewno nie dzinsy, ktore w Polsce niektorzy (lacznie z moim tata) uwazaja za spodnie eleganckie, a tu sa kwintesencja luzu. Za to oni tu nie wierza w zasady typu "rajstopy musza byc czescia eleganckiego stroju" albo "buty biurowe musza zakrywac palce i piete". Wielkie dyrektorki biegaja do pracy z golymi nogami i w sandalkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandi.ole Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.plus.com 27.02.07, 17:25 wygladaj schludnie, porzadnie, nie za mocny makijaz- tak jak kazde interwiev. zauwazylam,ze jak dziewczyny ida na rozmowe kwal, wiekszosc z nich nosi spodnie i zakiet (mowie o tubylcach), jednak ja optuje przyspodnicy. zawsze to lepiej wyglada:) nie ma roznicy czy Polska, Anglia czy Ekwador you just need to look smart, don't you? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.ipt.aol.com 28.02.07, 00:55 U mnie w firmie, obchod po roznych dzialach, prezentacja firmy, jest nieodlacznym skladnikiem interview. Dzieki temu zauwazylem ze kandydaci do pracy biurowej chadzaja w zakietach czy garniturach, ci zas do pracy na produkcji na luzie. Mysle ze nalezy ubrac sie tak, jak ubieraja sie ludzie z ktorymi chce sie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 11:46 przysiegam, że widziałam w necie tekst, gdzie było napisane że nie ma tu zwyczaju strojenia się na rozmowy co prawda nie wyobrażam sobie żeby kandydatka na asystentkę prezesa miała przyjść na rozmowę inaczej niż w garniturze lub garsonce, no ale wielu rzeczy sobie nie wyobrażałam a jednak one się tu zdarzają :-) dzięki wszystkim - wkładam garnitur :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.unknown.be.uu.net 28.02.07, 12:07 super krotkie mini pomachasz nogami jak w nagim instynkie pokazesz broche i robote dostaniesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 12:17 ha ha ha a może mam 55 lat i ważę 120 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duglas Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 12:18 Gość portalu: majkel napisał(a): > super krotkie mini pomachasz nogami jak w nagim instynkie pokazesz broche i > robote dostaniesz ;) Zostanie pisarka? Odpowiedz Link Zgłoś