Dodaj do ulubionych

jak ubieramy się na interview?

IP: *.winn.cable.ntl.com 27.02.07, 12:17
jutro mam pierwsze interwiev w uk, nie wiem jak się ubrać - gdzieś słyszałam
że nie obowiązuje tu "strój galowy" - mogę prosić doświadczonych furmowiczów o
jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • duende1 Re: jak ubieramy się na interview? 27.02.07, 13:38
      stroj elegancki jak najbardziej obowiazuje.
      ubierz sie tak, jak ubralabys sie na rozmowe kwalifikujaca w polsce.
      garnitur/ kieca/ spodnie i koszula. czyste buty ;)

wez gleboki wdech, usmiechnij sie i powodzenia :)
      • spacecoyote Re: jak ubieramy się na interview? 27.02.07, 16:23
        Stroj galowy to chyba w Polsce tez obowiazuje?

Garnitur dla faceta, dla kobiety kostium, albo przynajmniej zakiet i jakis
        dobrany dol.

Na pewno nie dzinsy, ktore w Polsce niektorzy (lacznie z moim tata) uwazaja za
        spodnie eleganckie, a tu sa kwintesencja luzu.

Za to oni tu nie wierza w zasady typu "rajstopy musza byc czescia eleganckiego
        stroju" albo "buty biurowe musza zakrywac palce i piete". Wielkie dyrektorki
        biegaja do pracy z golymi nogami i w sandalkach.
        • Gość: mandi.ole Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.plus.com 27.02.07, 17:25
          wygladaj schludnie, porzadnie, nie za mocny makijaz- tak jak kazde interwiev.
          zauwazylam,ze jak dziewczyny ida na rozmowe kwal, wiekszosc z nich nosi spodnie
          i zakiet (mowie o tubylcach), jednak ja optuje przyspodnicy. zawsze to lepiej
          wyglada:)
          nie ma roznicy czy Polska, Anglia czy Ekwador

you just need to look smart, don't you?
          • Gość: teo Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.ipt.aol.com 28.02.07, 00:55
            U mnie w firmie, obchod po roznych dzialach, prezentacja firmy, jest
            nieodlacznym skladnikiem interview. Dzieki temu zauwazylem ze kandydaci do pracy
            biurowej chadzaja w zakietach czy garniturach, ci zas do pracy na produkcji na
            luzie. Mysle ze nalezy ubrac sie tak, jak ubieraja sie ludzie z ktorymi chce sie
            pracowac.
    • Gość: ja Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 11:46
      przysiegam, że widziałam w necie tekst, gdzie było napisane że nie ma tu
      zwyczaju strojenia się na rozmowy
      co prawda nie wyobrażam sobie żeby kandydatka na asystentkę prezesa miała
      przyjść na rozmowę inaczej niż w garniturze lub garsonce, no ale wielu rzeczy
      sobie nie wyobrażałam a jednak one się tu zdarzają :-)

dzięki wszystkim - wkładam garnitur :-)
      • Gość: majkel Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.unknown.be.uu.net 28.02.07, 12:07
        super krotkie mini pomachasz nogami jak w nagim instynkie pokazesz broche i
        robote dostaniesz ;)
        • Gość: ja Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 12:17
          ha ha ha
          a może mam 55 lat i ważę 120 kg
        • Gość: duglas Re: jak ubieramy się na interview? IP: *.winn.cable.ntl.com 28.02.07, 12:18
          Gość portalu: majkel napisał(a):

> super krotkie mini pomachasz nogami jak w nagim instynkie pokazesz broche i
          > robote dostaniesz ;)

Zostanie pisarka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka