Gość: gostek IP: *.sotn.cable.ntl.com 03.06.07, 08:24 dostalem czek za zwrot podatku, czy bede go mogl zrealizowac w Polsce, jest imienny na mnie, jak tak to w jakim banku,czy da sie w PKOBP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SouthWest Re: realizacja czeku z HM Revenue IP: *.cable.ubr04.sout.blueyonder.co.uk 03.06.07, 13:01 Jak długo czekałeś na ten czek? Czy przysłali Ci go do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek [...] IP: *.leed.cable.ntl.com 03.06.07, 16:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: realizacja czeku z HM Revenue IP: *.sotn.cable.ntl.com 03.06.07, 19:58 pytam bo mi znajmoa powiedziala, ze bez problemu moge a jade do Polski za 2 tygodnie i bym sobie tam wlozyl na konto, to takie dziwne? a dostalem po 5 tyg. od zlozenia dokumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: realizacja czeku z HM Revenue 03.06.07, 20:37 Jezu..... Wiesz co , ja rzadko to mowie ale nie moge sie powstrzymac tym razem. JACY NIEKTORZY LUDZIE SA GLUPI! Jestes w UK, do POlski jediesz za 2 tyggodnie i zamiast przewiezc juz gotowke - tu czek zmienisz bez problemu badz w banku (jezelim asz konto bo najczesciej takie czeki sa tylko platne na konto) albo w specjalnych punktach za mala prowizje. Bierzesz funty, wymieniasz w PL na zlotowki w kantorze i wplacasz na konto. Zamiast tego planujesz spedzic upojne dni w POlsce biegajac po bankach w poszukiwaniu tego ktory ci zrealizuje angielski czek, potem zaplacisz prowizje za taka transakcje a jak jeszcze od razyu wyplaca w zlotowkach to stracisz na zlodziejskim bankowym kursie... <sciana><sciana><sciana><sciana> Ja nie wiem - niektorzy chyba lubia sobie komplikowac zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: realizacja czeku z HM Revenue IP: *.sotn.cable.ntl.com 04.06.07, 07:59 klamstwo ma krotkie... no dobra, sklamalem, chodzi o to, ze pewna moja denerwujaca znajoma ktora sie lubi madrzyc stwierdzila, ze czeki z UK w Polsce " bez zadnego problemu na kazdym kroku mozna zrealizowac" Wydaje mi sie to nieprawdopodobne, czytalem o problemach z tym zwiazanych a ta mi wciska, ze to zaden problem, ale coz, moze sie myle i chce sie upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś