Dodaj do ulubionych

Olej z czarnuszki

20.06.07, 13:12
Hej to chyba pytanie do imszulc ale nie jestem pewna kto pisal o tym
specyfiku,bo wyszukiwarka forumowa nic nie znajduje..:( Iwona-jesli to ty
polecalas, to czy moglabys powiedziec mi jak to zdobylas i jak dlugo
podawalas? Dzieki wielkie.A.
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: Olej z czarnuszki 20.06.07, 17:57
      to ja pisałam
      dostałam to od Teściowej, dzisiaj przyjeżdża, tak że dowiem się jak to zdobyć
      podawałam od września zeszłego roku do kwietnia tego roku, zadziałało
      rewelacyjnie, ani razu nie mieliśmy poważnej choroby, jedynie katarek
      zanim zaczęłam to Agacie podawać chorowała nawet 2 razy w miesiącu, wysoka
      gorączka, drgawki, szpitale i inne koszmary
      naprawdę polecam, wszystko się skończyło chyba dzięki czarnuszce
      • ania.b5 Re: Olej z czarnuszki 20.06.07, 18:26
        Czyli terapia jest dosc dluga i-z tego co sie orientowalam to dosc kosztowna-
        bo 1 butelka kosztuje ok 100 zl i wystarcza na gora 10 dni. Hmm, zobaczymy co
        bedzie u nas jak Monika pojdzie do przedszkola- ale jesli bedzie chorowala to
        tez chyba zaczniemy stosowac..
        • imszulc Re: Olej z czarnuszki 20.06.07, 19:22
          ja przez ten okres zużyłam tylko 2 butelki, podawałam na wszelki wypadek przez
          całą jesień i zimę, bo się bałam choróbska ale może wystarczy krócej, dawałam po
          15 kropel dziennie (jak dobrze pamiętam)
          dla Agaty miałam to w płynie ale są tez kapsułki dla starszych dzieci i dorosłych
          • ania.b5 Re: Olej z czarnuszki 20.06.07, 19:40
            Moja Monika jeszcze za mala na kapsulki, a w internecie znalazlam tylko 1
            apteke, ktora to sprzedaje i to w butelkach po 100 ml i dawkowanie podaja: 2-4
            lyzeczek od herbaty dziennie..Hmm..Zobaczymy jak bedzie ale dzieki za
            informacje!
          • imszulc Re: Olej z czarnuszki 20.06.07, 19:50
            coś w necie znalazłam:
            sklep.spirulina.pl/olej-z-czarnego-kminku-1250-sztyft-p-46.html
            www.suplement.info/content/view/10/8/
            a ja mam z tej firmy:
            www.trisana.pl/index.php?id=257
            ale teraz tam nie mogę znaleźć tych produktów
    • maja-felix Re: Olej z czarnuszki 06.11.24, 10:14
      Olej CBD i olej z czarnuszki to prawdziwy skarb dla zdrowia, dlatego ich nazwy piszę z pełnym szacunkiem. Mam 67 lat i zacząłem stosować olej CBD oraz olej z czarnuszki w kwietniu 2015 roku, kiedy zmagałem się z dną moczanową. Zanim po nie sięgnąłem, słyszałem o ich cudownych właściwościach – ludzie opowiadali o nich w sanatoriach, poczekalniach przychodni, a także w internecie.

Wyniki moich badań krwi po kilku miesiącach stosowania tych dwóch naturalnych produktów były rewelacyjne: wszystkie wartości wróciły do normy. Moja glukoza spadła ze 110 do 86 mg/dl, trójglicerydy z 210 do 118, a cholesterol całkowity z 250 do 166 mg/dl. Wzrosło także stężenie dobrego cholesterolu HDL z 28,8 do 58,2. To nie są reklamy, a efekty, które ja sam odczułem, stosując te naturalne oleje.

Od ponad 10 lat leczę się na astmę oskrzelową. Dzięki olejowi z czarnuszki, olejowi CBD i zmianie stylu życia nie miałem w tym roku ani jednego ataku. Lekarz rodzinny, podczas osłuchiwania, potwierdzał, że moje oskrzela są czyste. Wychodząc na drugie piętro, nie czuję duszności ani zadyszki. Moje płuca nabrały mocy – oddech jest głębszy, a świsty i rzężenia zniknęły.

Dzięki regularnemu stosowaniu oleju CBD poczułem się lepiej i zauważyłem, że moje ciało odzyskuje równowagę. Dodatkowo piję zioła, takie jak tymianek, który ma właściwości oczyszczające organizm i wspomaga układ oddechowy, oraz podagrycznik, który leczy podagrę, czyli dnę moczanową, i niweluje stan zapalny stawów towarzyszący tej chorobie. O tych dwóch ziołach dowiedziałem się z Konopnej Farmacji z Poznania, gdzie zamawiałem oleje ( konopiafarmacja.pl/41-olej-cbd ) . Zielarnia ta oferuje również inne zioła.
      W kwestii mojej diety – wprowadziłem zdrowe zmiany, unikając tłuszczów zwierzęcych i przetworzonych produktów, takich jak słodycze czy margaryny.

Jeśli chodzi o moje nadciśnienie, po latach stosowania leków, po włączeniu oleju z czarnuszki i oleju CBD do codziennej rutyny, zauważyłem, że moje ciśnienie ustabilizowało się. Zamiast 105-110 mm Hg w dolnej wartości, jak wcześniej, teraz mam ciśnienie w granicach 130-140/80-85 mm Hg – i czuję się doskonale.

Konsultanci z Konopnej Farmacji doradzili mi także stosowanie oleju CBD 5% w wersji decarboxylated, który ma silne właściwości przeciwzapalne i wspiera układ nerwowy. Ponadto olej CBD pomaga redukować stres, co jest bardzo istotne w moim przypadku.
      Jestem bardzo zadowolony z efektów, które osiągnąłem dzięki naturalnym produktom, takim jak olej z czarnuszki, olej CBD oraz zioła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka