Dodaj do ulubionych

prąd na kartę

IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 28.06.07, 21:30
macie w domach liczniki prądu, które trzeba doładowywać kartą?
ile wychdza wam średnio opłaty za prąd mies/tyg?
czy doładowując kartą wychodzi dużo więcej niż płącąc normalny rachunek?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: prąd na kartę IP: *.ipt.aol.com 28.06.07, 23:05
      Wychodzi troche wiecej, ale przynajmniej wszystko pod kontrola ( nie dostaniesz
      rachunku na 300 funtow, ktore nie wiadomo jak sie zrobilo)...Uzywam British
      Gas - nie ma standing charge i jak dotad bez problemow...
      Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie...
      • Gość: trelemorele Re: prąd na kartę IP: *.range86-136.btcentralplus.com 29.06.07, 01:32
        jest duuuzo drozej. z mojego doswiadczenia wychodzi conajmniej £30 wiecej
        miesiecznie
        • Gość: profes79 Re: prąd na kartę IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 29.06.07, 05:31
          Tez to slyszalem. Z doswiadczenia wlasnego moge polecic karte - ale taka do
          placenia (nie wiem jak sie to nazywa po angielsku). Co miesiac mozna sobie w
          pay-poincie wplacac jakas kwote i dzieki temu placenie kwartalnych rachunkow
          staje sie przyje,mniejsze :) (a placisz je w takiej samej wysokosci jak
          normalnie - tyle ze jakby sobie na raty sama rozkladasz).
          • Gość: Gazownik Re: prąd na kartę IP: *.toya.net.pl 29.06.07, 08:18
            Nic z tego nie zrozumialam... mozesz napisac cos wiecej, a najlepiej to podac
            jakis link lub chociaz nzawe karty, prosze?
            • Gość: profes79 Re: prąd na kartę IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 29.06.07, 13:53
              Recz wyszla w wyniku mojego niedogadania sie na telefon z NPower :) Poprosilem
              ich i karte, majac na mysli wspomniany wyzej licznik doladowywany, a dostalem
              karte taka sama jak ta, ktora sie doladowywuje konto w telefonie np. Co miesiac
              po wyplacie idac na zakupy biore karte ze soba i place w pay poincie np. 30£. I
              do tej pory co przychpdzi rachunek to jestem na plusie - po prostu sam sobie
              place co miesiac jakas kwote i jak przychodzi trachunek to mam do zaplaty np.
              20 £ a nie 80 jednym kopem.

Ponizej wklejam za NPower:
              Electricity bill only:
              Budget scheme
              You can pay a regular sum each month by Direct Debit or by cheque or cash using
              a ++payment card++. If you take npower gas and electricity and pay by monthly
              Direct Debit throughout the year you'll receive a £80 annual discount*. Take
              one fuel and you'll receive an annual £20 discount*.
    • wonski81 Re: prąd na kartę 29.06.07, 09:06
      Najlepiej zajrzec na strony dostawcow i przejrzec cenniki (uwzgledniajac
      wszystkie koszty - standing charge tez). Wszystko zalezy ile zuzywasz - jesli
      duzy dom - to pewnie na rachunki. Ja mieszkam w kawalerce i placac tokenem
      zuzywam jakies 20/miesiac, wiec glowy sobie przelaczaniem na rachunki nie
      zawracam...
    • robcio63 Re: prąd na kartę 29.06.07, 09:21
      Nam w duzym domu 4 sypialnie i reszta , 6 osób w tym 4 dzieci kuchenka i piecyk w łazience na prąd ok 10 f na tydzień ale juz sie przyzwyczaiłam i chyba wole to rozwiazanie. Nie zaskoczy mnie rachunek tak jak gaz na 345 f za 3 mce do zapłaty pay now.
      Pozdrawiam Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka