meryyy07 02.07.07, 12:19 Może ktos zna dobrego fachowca od kom w Bury,fajnie by było jak byłby rodakiem i bardziej chodzi o sprawy mechaniczne niz oprogramowanie prosze o kontakt.Z gory dzieki. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trelemorele Re: Komputery 02.07.07, 12:24 a gdzie jest Bury i w czym problem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meryyy07 Re: Komputery 02.07.07, 12:41 trelemorele napisał: > a gdzie jest Bury i w czym problem? ;) W Anglii,żebym wiedziała to nie szukałabym speca Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Komputery 02.07.07, 13:47 meryyy07 napisała: > trelemorele napisał: > > > a gdzie jest Bury i w czym problem? ;) > > > W Anglii,żebym wiedziała to nie szukałabym speca hehehe, a potem ludzie sie wpieniaja jak ich helpdesk pyta czy komp jest podlaczony do sieci na dziendobry... Oki. Ze w UK, to sie domyslam :) Niedaleko jakiego duzego miasta??!!! :) Moze da sie bez odwiedzin pomoc. Napisz co jest nie tak po tym jak naciskasz guzik wlanczajacy komputer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mi74 Re: Komputery 02.07.07, 14:29 Ha ha! Skojarzylo mi sie z ponizszym: This is a true story from the Word Perfect Helpline, which was transcribed from a recording monitoring the customer care department. Needless to say the Help Desk employee was fired; however, he/she is currently suing the Word Perfect organization for 'Termination without Cause'. Actual dialogue of a former WordPerfect Customer Support employee. (Now I know why they record these conversations!): Operator: 'Ridge Hall, computer assistance; may I help you?' Caller: 'Yes, well, I'm having trouble with WordPerfect.' Operator: 'What sort of trouble??' Caller: 'Well, I was just typing along, and all of a sudden the words went away.' Operator: 'Went away?' Caller: 'They disappeared.' Operator: 'Hmm So what does your screen look like now?' Caller: 'Nothing.' Operator: 'Nothing??' Caller: 'It's blank; it won't accept anything when I type.' Operator: 'Are you still in WordPerfect, or did you get out??' Caller: 'How do I tell?' Operator: 'Can you see the C: prompt on the screen??' Caller: 'What's a sea-prompt?' Operator: 'Never mind, can you move your cursor around the screen?' Caller: 'There isn't any cursor: I told you, it won't accept anything I type.' Operator: 'Does your monitor have a power indicator??' Caller: 'What's a monitor?' Operator: 'It's the thing with the screen on it that looks like a TV. Does it have a little light that tells you when it's on??' Caller: 'I don't know.' Operator: 'Well, then look on the back of the monitor and find where the power cord goes into it. Can you see that??' Caller: 'Yes, I think so.' Operator: 'Great. Follow the cord to the plug, and tell me if it's plugged into the wall. Caller: 'Yes, it is.' Operator: 'When you were behind the monitor, did you notice that there were two cables plugged into the back of it, not just one??' Caller: 'No.' Operator: 'Well, there are. I need you to look back there again and find the other cable.' Caller: 'Okay, here it is.' Operator: 'Follow it for me, and tell me if it's plugged securely into the back of your computer.' Caller: 'I can't reach.' Operator: 'Uh huh. Well, can you see if it is??' Caller: 'No.' Operator: 'Even if you maybe put your knee on something and lean way over??' Caller: 'Oh, it's not because I don't have the right angle it's because it's dark.' Operator: 'Dark??' Caller: 'Yes - the office light is off, and the only light I have is coming in from the window. Operator: 'Well, turn on the office light then.' Caller: 'I can't.' Operator: 'No? Why not??' Caller: 'Because there's a power failure.' Operator: 'A power......... A power failure? Aha, Okay, we've got it licked now. Do you still have the boxes and manuals and packing stuff your computer came in??' Caller: 'Well, yes, I keep them in the closet.' Operator: 'Good. Go get them, and unplug your system and pack it up just like it was when you got it. Then take it back to the store you bought it from.' Caller: 'Really? Is it that bad?' Operator: 'Yes, I'm afraid it is.' Caller: 'Well, all right then, I suppose. What do I tell them??' Operator: 'Tell them you're too f%*%*%g stupid to own a computer!!!!!' Odpowiedz Link Zgłoś
mi74 Re: Komputery 02.07.07, 14:41 Nie wiem, gdzie pracujesz, ale ja zawsze kiedy mam jakis dziwny problem z komputerem, pytam znajomych z pracy. Zawsze ktos cos wie i jest w stanie pomoc. Czasem nie potrzeba fachowca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
meryyy07 Re: Komputery 02.07.07, 14:44 Pracuje w next byli z pracy ale im sie nie udalo,chyba tylko serwis zostal ja to mam pecha Odpowiedz Link Zgłoś
meryyy07 Re: Komputery 02.07.07, 14:41 Mieszkam jakies 30 min od menczesteru a wracajac do kom to byl fachowiec anglik ktory twierdzil ze moze pamiec moze dysk wszystko wymienialam i padl calkiem,teraz to juz nawet sie wlaczyc nie chce jak pech to pech Odpowiedz Link Zgłoś
meryyy07 Re: Komputery 02.07.07, 14:46 Chyba padło wszystko i jeszcze troche i ja padne no nic zostal tylko serwis dzieki wszystki za dobre checi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aznar33 Re: Komputery 02.07.07, 18:00 > Chyba padło wszystko i jeszcze troche i ja padne no nic zostal tylko serwis > dzieki wszystki za dobre checi pozdrawiam Jeśli chcesz, żeby ktoś Ci pomógł, to musisz dokładnie opisać co się dzieje. ... co zresztą delikatne już było sugerowane parę razy. Komputer jest na gwarancji? Potrafisz wykonać najprostsze rzeczy takie jak rozkręcenie obudowy, wymiana zasilacza? Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Komputery 02.07.07, 18:30 aznar... ona powiedziala, ze pracuje w next'cie... to maszyna w pracy ;) nie ma sie czym martwic Odpowiedz Link Zgłoś
aznar33 Re: Komputery 02.07.07, 18:47 > ona powiedziala, ze pracuje w next'cie... to maszyna w pracy ;) Ano napisała, że pracuje w Next`cie, ale nic nie było o tym, że to pracowy komputer ;) > nie ma sie czym martwic Jak to nie ma czym? Rodaczka w potrzebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: Komputery IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 02.07.07, 19:16 Opcji jest kilka: Najgorsza i najdrozsza ze wszystkich to padla plyta glowa ;) W zaleznosci od tego jakas masz plyte, moze zajsc potrzeba wymienienia jej calej badz tylko samych bezpiecznikow, ktore kosztowac beda pare pensow zas robocizna niebo drozej ;))) Byc moze 'cos' w sensie dysk twardy badz cd-rom/naped dyskietek powoduje przepiecie. Jezeli Ty badz ktos ze znajomych posiada podstawowe zdolnosci manualne jak rowniez sztuke wladania srubokretem ;) Proponuje rozkrecic komputer a nastepnie: -sprawdzic czy na plycie swieca sie jakies diody, badz tez czy cos sie zapala/mruga/gasnie etc przy probie wlaczenia. Jezeli tak istnieje duza szansa ze plyta nadal smiga. -odlaczyc od zasilania wszystkie urzadzenia poza plyta glowna i sprobowac wlaczyc kompa, jezeli sie odpali, proponuje podlaczac osobno kazde z urzadzen typu dysk twardy, cd-rom etc, za kazdym razem wlaczajac kompa, w ten sposob dojdziecie, ktore z nich powoduje przepiecie a co za tym idzie jest do wymiany -jezeli natomiast nie daje sie wlaczyc komp z sama plyta glowna tzn ze prawdopodobnie szlag trafil zasilacz, czesto sie to zreszta zdarza przy tycy tanszych czyli najbardziej popularnych i dodawanych w standardzie do obudowy/zestawu komputerowego. W Pl nie jest to drogie ile tutaj nie mam pojecia ;) Pozdrawiam, M.M. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna61 Re: Komputery 02.07.07, 21:36 A może uda się naprawić mój laptop?!Jest to Acer,niestety od wczoraj nie działają głośniki wewnętrzne.Jak podłączę słuchawki to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Komputery IP: 89.242.86.* 03.07.07, 00:36 atarzyna61 napisała: > A może uda się naprawić mój laptop?!Jest to Acer,niestety od wczoraj nie > działają głośniki wewnętrzne.Jak podłączę słuchawki to jest ok. Prawdopodobnie odczepil sie kabelek laczacy glosniki z plyta glowna. Niestety trzeba laptopa rozkrecic i sie dostac do srodka, co nie zawsze jest latwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
meryyy07 Re: Komputery 03.07.07, 09:18 Jeszcze raz dziekuje wszystkim za zainteresowanie i rady pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian to ty nie wiesz co sie robi w takich przypadkach? 03.07.07, 14:25 nowego kompa sie kupuje, a starego grata na smietnisko wywala Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna61 Re: to ty nie wiesz co sie robi w takich przypadk 03.07.07, 20:56 No tak rozkręcić laptopa to w moim przypadku niemożliwe.Raz rozkęciłem magnetofon "Kasprzak cztero ścieżkowy" to fachowiec się pytał gdzie są pozostałe części, a ja mu dałem woreczek z tym co się nie zmieściło z powrotem.Tak że wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: to ty nie wiesz co sie robi w takich przypadk IP: *.range86-148.btcentralplus.com 03.07.07, 21:16 a teraz jestes w trakcie zmiany plci Katarzyno. "a ja mu dałem woreczek" Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna61 Re: to ty nie wiesz co sie robi w takich przypadk 03.07.07, 21:46 Ale śmieszne!!!To już za mną. Odpowiedz Link Zgłoś