Dodaj do ulubionych

konsekwencje nieudanych zamachow

03.07.07, 16:03
cieszy mnie ze byly nieudane, ale fakt ze w ogole mialy miejsce jest
zdecydowanie do tylu.

Roznica wobec poprzednich jest taka ze tym razem byly przeprowadzone przez
imigrantow urodzonych poza UK. I ciekawy fakt, ci kolesie nie byli nielegalni,
mieli dobre wyksztalcenie, mozna powiedziec ze o profilu imigracyjnym jaki by
sie chetnie widzialo.

Zawsze myslalem ze australisjki czy kanadyjski system imigracyjny oparty na
skills jest lepszy niz europejski czy amerykanski, polegajacy de facto na
wpuszczaniu masy nielegalnych i uchodzcow, ale teraz juz sam nie wiem.

Ciekaw jestem co zrobi Brown, bo on na pewno cos zrobi. Ten facet dziala mi
czasem na nerwy, ale przypomina troche stereotypowego policjanta z powiesci
kryminalnej, pozornie tepy i malo blyskotliwy, ale uparty, konsekwenty i
skuteczny.

Za to na pewno wiem jaka bedzie reakcja Daily Hate, tak w ogole nie jest
trudno przewidziec reakcje wiekszosci prasy.
Obserwuj wątek
    • kerryman o imigrantach musisz traktowac uwaznie 03.07.07, 16:15
      zaraz ci ktos powie ze jestes szowinista, ze zalujesz innym koryta albo ze sie
      nim brzydzisz.
      masz racje - model australiski bylby o wiele lepszy, jak ktos faktycznie cos
      potrafi i chce pracowac - prosze bardzo. zasilkowym nierobom mowmy NIE!
      • Gość: Nierob Re: o imigrantach musisz traktowac uwaznie IP: *.chello.pl 03.07.07, 16:25
        Tylko ze to uczone osoby mialy zaatakowac tym razem, prawda?
      • Gość: trelemorele Re: o imigrantach musisz traktowac uwaznie IP: 62.189.241.* 03.07.07, 16:33
        www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=465481&in_page_id=1770&in_page_id=1770&ct=5&expand=true#StartComme
        nts

tu masz DH ;)

a tak na prawde to nie radze oczekiwac wielkich slow i akcji. To co sie stanie
        bedzie robione po cichu z typowa, angielska powsciagliwa bezwzglednoscia.
        Nastroje w opinii publicznej wyraznie sie zmieniaja i o ile jakis czas temu w
        Times'ie nie moznaby przeczytac postulatu zakazu burek to dwa dni temu juz sie
        to pojawilo w artykule jednej z komentatorek. Niedawno nie do pomyslenia byloby
        tez zeby jeden z czolowych doradcow rzadu otwarcie mowil civil liberties
        campainers zeby sie w koncu obudzili. Nie szukajcie wskazowek do tego co sie
        zmieni w DH czy Daily Express. Czytajcie Times'a i The Sun ;)
        • Gość: 123 Szczerość DH IP: *.range217-42.btcentralplus.com 03.07.07, 16:54
          Reakcje DH są mniej wiecej tak szczere jak uśmiech Prezia Kwaśniewskiego.
          Najnowszy przykład to szczyt UE - najpierw poparcie dla Kaczyńskiego i (sic!)
          dwustronowy artykuł Maxa Hastingsa o wojennej historii Polski (no bo dowalił
          Niemcom, czyli jest ok), ale już w tydzień póżniej po zakończeniu szczytu kiedy
          Kaczyński dalej zgłaszał zastrzeżenia co do ustaleń końcowych, to już ton był
          zupełnie inny - już nie było mowy o "justified historical remarks", tylko
          że "former soviet satelite" znowu stawia opór. Śmieszni są.
        • dis_and_dat_kid Re: o imigrantach musisz traktowac uwaznie 03.07.07, 20:46
          nastroje opinii publicznej istotnie sie zmieniaja, ciekawe jest jak dalece moze
          to pojsc.

Ja osobiscie jestem zdania ze w przyszlosci nic nie jest niemozliwe, i wlasnie
          kiedy wiekszosc jest zdania ze przyszly kurs jest wytyczony na stale a ster
          zostal zalany cementem, moze dojsc do zaskakujacego rozwoju wydarzen.

Starajac sie rzecz ujac rozsadnie, to istnieja dwa mozliwe scenariusze:
          1. Muzelmanie wtapiaja sie w spoleczenstwo brytjskie, tak jak kiedys wtopili sie
          Wlosi i Irlandczycy w US, ktorych obecnosc w Stanach tez byla postrzegana w
          niektorych kregach jako bardzo kontrowersyjna

2. Scenariusz Irlandii Polnocnej, gdzie protestancy osadnicy mogli sobie przybyc
          za czasow Cromwella, a i tak dla niektorych pozostaja znienawidzonym, obcym
          elementem
      • mike-great Przy takiej ilości arabusów nic już nie zrobi... 03.07.07, 17:00
        Przy takiej ilości arabusów nic już nie zrobi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka