Gość: zenonmondo
IP: *.bagu.cable.ntl.com
19.07.07, 18:38
Mam już dość ciąglego plucia na Polskę i Polaków. Jaki naród tak się zachowuje i pluje na swoją ziemię i rodaków. Funty to usprawiedliwiają czy kiepskie perspektywy w Ojczyźnie? Dość mam określenia "polactwo" dość mam upraszczania i naigrywania się z ludzi którzy oprócz fuli widzą jeszcze coś więcej- widzą kraj w którym się urodzili, uczyli, zakochiwali a pośród rodaków na emigracji nie widzą potencjalnego oszusta tylko kogoś kto przyjechal tu po lepsze życie. Powiem wam czego mam jeszcze dość- dość mam tych którzy przyjechali tu i są bardziej brytyjscy od brytyjczyków, tych którzy ledwo po przyjeździe już piją herbate z mlekiem i innej sobie nie wyobrażają tych którzy wplątują angielskie slowka w rozmowie i tych dla których śmieszna jest tęsknota do polskich lasów i ptaków i świadomość że to może być cenniejsze od funta. Czekam tylko aż ktoś mnie zaraz nazwie mocherem od Rydzyka tylko dlatego że twierdzę że pewne wartości powinny być stale i niezmienne i że powinny być jakieś zasady. Ktos gdzieś napisal tu na forum że "może kiedys przestanie sie wstydzić za polaków" - podaj mi swoje namiary a przyjde i zrobie z tobą porządek chocby w imieniu twojej wlasnej matki której sie wstydzisz i w moim wlasnym
Pozdrawiam wszystkich rodaków tych normalnych i tych mniej