Dodaj do ulubionych

Przestańcie pluć na Polskę!

IP: *.bagu.cable.ntl.com 19.07.07, 18:38
Mam już dość ciąglego plucia na Polskę i Polaków. Jaki naród tak się zachowuje i pluje na swoją ziemię i rodaków. Funty to usprawiedliwiają czy kiepskie perspektywy w Ojczyźnie? Dość mam określenia "polactwo" dość mam upraszczania i naigrywania się z ludzi którzy oprócz fuli widzą jeszcze coś więcej- widzą kraj w którym się urodzili, uczyli, zakochiwali a pośród rodaków na emigracji nie widzą potencjalnego oszusta tylko kogoś kto przyjechal tu po lepsze życie. Powiem wam czego mam jeszcze dość- dość mam tych którzy przyjechali tu i są bardziej brytyjscy od brytyjczyków, tych którzy ledwo po przyjeździe już piją herbate z mlekiem i innej sobie nie wyobrażają tych którzy wplątują angielskie slowka w rozmowie i tych dla których śmieszna jest tęsknota do polskich lasów i ptaków i świadomość że to może być cenniejsze od funta. Czekam tylko aż ktoś mnie zaraz nazwie mocherem od Rydzyka tylko dlatego że twierdzę że pewne wartości powinny być stale i niezmienne i że powinny być jakieś zasady. Ktos gdzieś napisal tu na forum że "może kiedys przestanie sie wstydzić za polaków" - podaj mi swoje namiary a przyjde i zrobie z tobą porządek chocby w imieniu twojej wlasnej matki której sie wstydzisz i w moim wlasnym

Pozdrawiam wszystkich rodaków tych normalnych i tych mniej
Obserwuj wątek
    • Gość: Soup Nazi [...] IP: *.sdsl.bell.ca 19.07.07, 18:49
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zenonmndo [...] IP: *.bagu.cable.ntl.com 19.07.07, 18:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • korkix78 Definicja plucia 19.07.07, 19:18
      > Mam już dość ciąglego plucia na Polskę i Polaków.
      > Jaki naród tak się zachowuje i pluje na swoją ziemię i rodaków.

Rozumiem, ze pytanie retoryczne. Nie trudno sie domyslec,ze masz na mysli, ze
      najgorszy pod tym wzgledem narod to Polacy. Czyli ze tym samym plujesz na
      Polakow wlasnie.
      To troche jak z tym gosciem, ktory majac wymienic swa pozytywna ceche bez
      wahania odrzekl "Jestem najskromniejszy!".

A w ogole to widze, ze musze reaktywowac jedno z moich ulubionych audiotele
      (bedzie male kopiuj / wklej)

Wskaz prosze ktore z nastepujacych zdan (czesto powtarzane przez rozne osoby)
      jest pluciem na Polske (chcialbym wiedziec w ktorym momencie to robie):

a) w Polsce nie podoba mi sie, ze tak rozpowszechniona jest tu korupcja
      b) przeraza mnie stan polskich drog
      c) W Polsce bardzo ciezko o porzadna dobrzeplatna prace dla przecietnej osoby
      d) Uprzejmosc urzednikow zwykle pozostawia wiele do zyczenia
      e) podatki w Polsce generalnie sa stanowczo za wysokie
      f) nie podoba mi sie wynik wyborow parlamentarnych / prezydenckich
      g) obecna sytuacja polityczna jeszcze rok temu wydawala i sie nie do pomyslenia
      h) w Polsce wiele osob ledwo wiaze koniec z koncem

Pytanie autentycznie powazne.

Pozdrawiam
      • Gość: zenonmondo Re: Definicja plucia IP: *.bagu.cable.ntl.com 19.07.07, 19:32
        no i sam widzisz ze sie czepiasz. Realia są jakie są i z tym nie będę sie spierać ani nie uważam że trzeba je przemilczeć mówię o niezdrowej pogardzie i chyba nie jestes na tyle gupi żeby o tym nie wiedzieć
        • korkix78 Wiec ... ? 20.07.07, 13:42
          Znaczy sie zasadniczo chowasz glowe w piasek i nie odpowiedziales na pytanie.
          Pewnie zbyt trudne - i tu sie zgodze.

> mówię o niezdrowej pogardzie i chyba
          > nie jestes na tyle gupi żeby o tym nie wiedzieć

Do najglupszych chyba nie naleze. ale do najinteligentniejszych tez nie.Dlatego
          chetnie sie dowiem w takim razie gdzie jest granica miedzy niezdrowa pogarda a
          zdrowa, skoro tak stawiasz sprawe ?

KorkiX - Polak w Anglii, ktoremu duzo rzeczy sie w Polsce nie podoba,a niekotre
          podobaja. W UK zreszta jest podobnie,ale zupelnie inne proporcje.
          To powiedz, zajmuje sie na codzien pluciem czy nie, bo nie wiem co wpisac w CV.
        • Gość: Joi Re: Definicja plucia IP: *.toya.net.pl 31.07.07, 21:09
          Autorze watku, jad kapie Ci z pyska i to wlasnie TY oplules kogos;-).
      • Gość: t.t. Re: Definicja plucia IP: 87.102.21.* 01.08.07, 08:34
        a) W UK nie podoba mi sie, ze nie moge nikogo skorumpowac
        b)
        c) W UK bardzo ciezko o porzadna prace dla przecietnej osoby
        d) W UK kompetencja urzednikow oraz szybkosc ich dzialania pozostawia wiele do
        zyczenia
        e) Podatki w UK sa stanowczo za wysokie
        f) Nie podoba mie sie polityka generalnie
        g) jw
        h) W UK wiele osob ledwo wiaze koniec z koncem bo socjal regularnie wplywa na
        konto i sie im nie chce isc do oboty

W ten sposob poprzez negatywna selekcje nigdzie nie mozna byc w pelni
        zadowolonym z miejsca gdzie sie zyje.
    • Gość: Przyszly_emigrant Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 19:46
      Popieram
      Wyjezdzam wkrotce, ale nie uciekam przed tym, co sie dzieje w Polsce i zawsze
      bede mowil dobrze o mojej Ojczyznie.
      • Gość: bird i'th'and Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 19.07.07, 20:07
        tfu tfu tfu tfu..zgin przepadnij
        rozbiorow zycze - to byloby najlepsze rozwiazanie
        • izi_lajf Re: Przestańcie pluć na Polskę! 19.07.07, 21:01
          Bardzo pozytywne skutki poczynań polskich polityków można zauważyć bezposrednio
          w komentarzach naszych rodaków w kraju po wystąpieniu premiera:

www.wp.pl/r/Cy263
          Tu nikt nie opluwa Polski tylko to co tam się wyrabia.
    • Gość: pablo Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:24
      Oczywiscie masz rację.

Z tym ze równie dobrze mozna byłoby powiedziec "zacznijcie myc zęby chłopaki!" albo "nie puszczajcie bąków".

Miłosz chyba kiedy napisał że jest to po prostu "kwestia smaku".
    • jaleo Do zenonmondo 19.07.07, 21:25
      A ja Ci radze: kup sobie slownik ortograficzny i nie kalecz mowy
      ojczystej "partioto".
      • Gość: jess Re: Do zenonmondo IP: *.bulldogdsl.com 19.07.07, 22:02
        Polski patriotyzm zawsze objawial sie opuszczeniem kraju a potem wzdychaniem
        do wierzb placzacych i idealizowaniem rzeczywistosci na odleglosc. Najwieksi
        patrioci romantycznie umierali na gruzlice/tesknote za krajem rozpisujac sie
        wylewnie o urokach wszystkiego co dobrowolnie pozostawili za soba. Tej komedii
        ciag dalszy lansowany jest przez autora watku w AD 2007.
        • Gość: pablo Re: Do zenonmondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:18
          O Chopinie świat będzie pamiętał do końca swojego istnienia. O tobie raczej nie.

Ja bym powiedział inaczej.

Zawsze była w RP spora grupa ludzi prostych, niemytych i sprzedajnych. Za czasów Zygmunta III Wazy, Chopina i Jarka K.

Tak jakoś mamy.
          • soup.nazi Re: Do zenonmondo 20.07.07, 15:41
            Gość portalu: pablo napisał(a):

> O Chopinie świat będzie pamiętał do końca swojego istnienia.

To nie jest takie pewne poza Bulbonia i umyslami ludzi ze sloncem w doopie.

O tobie raczej nie

Alez ona wcale nie pretenduje. Za to zenona (buahaha, co za imie) swiat na pewno
            zapamieta.

> Ja bym powiedział inaczej.
            >
            > Zawsze była w RP spora grupa ludzi prostych, niemytych i sprzedajnych. Za czasó
            > w Zygmunta III Wazy, Chopina i Jarka K.

Z timeframe trafiles. Z proporcjami juz nie. To jest vast majority, a nie zadna
            tam grupa. Gdyby to byla tylko grupa to w autobusach i Sejmie nie waliloby
            beczka po sledziach.
          • Gość: jess Re: Do zenonmondo IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 16:37
            > O Chopinie świat będzie pamiętał. O tobie raczej nie.

Podejrzewam, ze masz racje i co z tego?? On sie 'rzekomo' meczyl za graniacami
            kraju a mnie jest bardzo dobrze i zadna tesknota nie wchodzi w rachube. Na
            Polske nie pluje ale nie daze jej rowniez zadnym sentymentem. Accident of
            birth, that's all.
        • Gość: zenonmondo Re: Do zenonmondo IP: *.bagu.cable.ntl.com 19.07.07, 22:40
          Jak wy krótko myślicie a prawda widze w oczy kole

Jestem tutaj też dla pieniędzy jak gros z was ale nie uważam żeby cokolwiek usprawiedliwialo wlewania szamba na osoby narodowości polskiej rzekomo posiadających gorszą mentalność od innych narodowości i na państwo polskie rzekomo gorsze od innych. W polsce jest jak jest i wymiotujcie ile chcecie na rząd ten lub poprzednie, na prawo, na podatki, historię (no ale na tym już sie trzeba troszkę znać) ale zostawcie w spokoju polską państwowość.

Latka miną, podrośniecie dzieci, zrozumiecie... może. A narazie niechaj wam wystarczy pieniądz i faszywie pojmowana wasza "światowość". Żyjcie w tej zludnej świadomości że zgubiliście garb polskości i teraz to już jesteście prawdziwymi wolnymi europejczykami a nie jakimś tam POLACTWEM
          • Gość: bird i'th'and Re: Do zenonmondo IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 19.07.07, 22:47
            a swistak siedzi i zawija je w te sreberka..
            wracaj teskna duszo do tych pagorkow lesnych do tych lak zielonych...
            wracaj,,, ;O)
          • Gość: zenonmondo Re: Do zenonmondo IP: *.bagu.cable.ntl.com 19.07.07, 22:52
            Czy naśmiewanie sie to ostatnie co ci pozostalo z braku argumentow?
            • szyderca75 Re: Do zenonmondo 19.07.07, 23:02
              ale o jaki patriotyzm wy sie czepiacie sprawa jest bardzo prosta czym wiecej ujadacie na polske tym wieksze robicie sami sobie ququ. Nikt nie szanuje tego kto sie sam nie szanuje proste jak wyrwanie brytyjki. Wiecie co jestciekawe ze narody ktore maja o wiele bardziej przechlapane od polakow ukraincy bialorusini rumuni bardzo rzadko mowia zle o swoim panstwie i rodakach wiec sa dwa rozwiazania albo ci ktorzy tak pieprza o polsce nie sa polakami tylko w takim razie kim? albo poprostu sa bezdennie glupi.
              Powodzenia robcie tak dalej ciekawe tylko co powiecie jak sie ktos was zapyta skad jestescie? nie zmylicie go z tym pszennym grochowatym akcentem zostanie tylko wstydzic sie skoro macie takie zdanie sami o sobie.
              • Gość: bnm Re: Do zenonmondo IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 19.07.07, 23:20
                > Wiecie co jestciekawe ze narody ktore maja o wiele bardziej przechlapane od
                polakow ukraincy bialorusini ru
                > muni bardzo rzadko mowia zle o swoim panstwie

Tutaj to sie nie popisales, akurat znam kilku ukraincow i bialorusinke i nikt
                nie mowil o swoim panstwie dobrze...

Tylko czesciowo racje przyznam.
                • szyderca75 Re: Do zenonmondo 19.07.07, 23:33
                  bnm o.k. ale nie widzialem jeszcze bialorusina i ukrainca ktory sam od siebie by pyszczyl na lewo i prawo jacy jego rodacy sa glupi leniwi etc a juz nigdy nie spotkalem sie z tekstem ze wstydzi sie byc bialorusinem ukraincem etc,
                  niemiec francuz jak nabroi to rodacy probuja go bronic jak to samo zrobi polak to wyskakuje jeden z drugim jak to wstydzi sie byc polakiem nie zebym popieral taka postawe usprawiedliwiania wszystkiego ale trzeba sie samemu szanowac bo inaczej nikt nas nie bedzie szanowal.
              • korkix78 Nastepny co pluje w imie nieopluwania... 20.07.07, 13:47
                > Wiecie co jestciekawe ze nar
                > ody ktore maja o wiele bardziej przechlapane od polakow ukraincy bialorusini
                ru
                > muni bardzo rzadko mowia zle o swoim panstwie i rodakach

...w przeciwienstwie do Polakow ?
                W swym patriotyzmie az takie masz zle zdanie o charakterze Twoich rodakow ??
                Moze nie generalizuj i nie opluwaj tak hurtem wszysktich Polakow...
                • szyderca75 Re: Nastepny co pluje w imie nieopluwania... 22.07.07, 02:12
                  korkix78 napisał:

> > Wiecie co jestciekawe ze nar
                  > > ody ktore maja o wiele bardziej przechlapane od polakow ukraincy bialorus
                  > ini
                  > ru
                  > > muni bardzo rzadko mowia zle o swoim panstwie i rodakach
                  >
                  > ...w przeciwienstwie do Polakow ?
                  > W swym patriotyzmie az takie masz zle zdanie o charakterze Twoich rodakow ??
                  > Moze nie generalizuj i nie opluwaj tak hurtem wszysktich Polakow...
                  >
                  >

nie w przeciwienstwie do takich mend jak ty
                  ja nie genarlizuje tylko pisze o takich wszach jak ty naucz sie czytac! ja nie jestem patriota 30 lat na emigracji wiec lolek nie cwaniakuj bo ci ktos moze ta pedalska doope skopac!
                  • korkix78 Re: Nastepny co pluje w imie nieopluwania... 22.07.07, 23:46
                    Frytki do tego?
                  • kicior99 Re: Nastepny co pluje w imie nieopluwania... 01.08.07, 07:38
                    > ja nie genarlizuje tylko pisze o takich wszach jak ty naucz sie czytac! ja nie
                    > jestem patriota 30 lat na emigracji wiec lolek nie cwaniakuj bo ci ktos moze
                    > ta pedalska doope skopac!

0dezwal sie patriota. Szczyt patriotycznych uczuc :)
            • kropkacom Re: Do zenonmondo 19.07.07, 23:10
              A ja patriotką nie jestem. Za pieniędzmi nie wyjechałam. Po prostu chciałam
              sobie gdzieś indziej ułożyć życie. Jak mi się w kraju coś nie podobało i nie
              podoba to mówię. Opluwać nie lubię ale kłamać nie zamierzam.
          • randybvain Re: Do zenonmondo 20.07.07, 18:30
            Ach, to juz wiem, ze tutaj jestes...

Hmm, ale ja sie czepiam tylko polactwa, lepszych zostawiam w spokoju i darze
            szacunkiem wszystkich, ktorzy doszli do czegos swoja praca i mimo licznych,
            specyficznych dla Polski przeciwnosci.

Jak odczuwasz sentyment do pijakow, leni i zlodziejow, to twoja sprawa.
            • Gość: zenonmondo Re: Do zenonmondo IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.07.07, 18:38
              > Jak odczuwasz sentyment do pijakow, leni i zlodziejow, to twoja sprawa.

Ależ nie odczuwam! Mam to tutaj w Anglii też!
        • soup.nazi Re: Do zenonmondo 20.07.07, 15:46
          Hehe, biedacy. Zawsze najbardziej mnie frapowal Tuwim, ktory w czasie wojny
          tesknil strasznie z Brazylii. Tak tesknil, ze az "Kwiaty Polskie" bohatersko
          napisal. Bardzo sie wzruszalem w liceum na polecenie pani psorki.
    • cdlxxvi O, prawdziwy Emo-igrant :) 19.07.07, 23:07
      A jaki zadziorny :)

Fajnie, że jest to forum. Człowiek tyle osobliwości przyrody zobaczy, o których
      inaczej nie miałby pojęcia.
      • szyderca75 Re: O, prawdziwy Emo-igrant :) 19.07.07, 23:10
        cdlxxvi napisał:

> A jaki zadziorny :)
        >
        > Fajnie, że jest to forum. Człowiek tyle osobliwości przyrody zobaczy, o których
        > inaczej nie miałby pojęcia.
        >

te lustra sa po 10 funciakow ;o)
        • Gość: Lola do zenonmondo IP: 81.168.112.* 20.07.07, 11:48
          Wiesz co ja sie z Toba calkowicie zgadzam - mam w Londynie wielu znajomych -
          nie Polakow i nie opowiadam im o tym jaka w naszym kraju lipa. podkreslam to,
          ze na obecne ekipe rzadowa i prezydenta nie glosowalam i dlatego nie chce
          obecnie zyc w Polsce, aczkolwiek nie wykluczam powrotu, tlumacze moim
          znajomym,ze dziewczyny z bialo czarnymi pasmami na glowie i chlopcy w dresach,
          ktorych pelno w Londynie to tylko czesc rzeczywistosci polskiej i w naszym
          kraju system edukacji jest naprawde dobry i mamy wielu specjalistow- ale ich
          place nie sa tak dobre jak w Londynie - stad i moj powod wyjazdu -zeby dostac
          lepsze pieniadze... a zaznaczam,ze pracuje w swoim zawodzie wyuczonym na
          studiach
          • Gość: trelemorele Re: do zenonmondo IP: 62.189.241.* 20.07.07, 12:58
            podpisuje sie pod poprzedniczka;) Dzis mnie na interview pan zapytal czemu
            wyjechalem z PL. No co mu mialem powiedzice? Powiedzielm, ze zarabiam ty 6x
            wiecej a realne bezrobocie siegalo 20%.
            Kilku znajomym Anglikom nie musze opowiadac o polskich drogach. Sami nimi
            jechali i do tej pory to sobie opowiadaja jak o wycieczkach do Afryki. Pamietam
            jak mnie kumpel w pracy zapytal czy to prawda, ze parlament chce koronowac
            Jezusa na krola Polski... co mialem powiedziec?;)
            Nie pluje na sile na PL ale nie bedae tego kraju na sile bronil. Nie mam
            zamiaru byc PL za nic wdzieczny. Polska rzeczywistosc mnie poprostu
            rozczarowala.
            Madrze ktos powiedzial, ze Polske sie kocha jak syna debila. Radze sie nad tym
            zastanowic ;)
            • soup.nazi Re: do zenonmondo 20.07.07, 15:32
              Gość portalu: trelemorele napisał(a):

> podpisuje sie pod poprzedniczka;) Dzis mnie na interview pan zapytal czemu
              > wyjechalem z PL. No co mu mialem powiedzice? Powiedzielm, ze zarabiam ty 6x
              > wiecej a realne bezrobocie siegalo 20%.
              > Kilku znajomym Anglikom nie musze opowiadac o polskich drogach. Sami nimi
              > jechali i do tej pory to sobie opowiadaja jak o wycieczkach do Afryki. Pamietam
              >
              > jak mnie kumpel w pracy zapytal czy to prawda, ze parlament chce koronowac
              > Jezusa na krola Polski... co mialem powiedziec?;)
              > Nie pluje na sile na PL ale nie bedae tego kraju na sile bronil. Nie mam
              > zamiaru byc PL za nic wdzieczny. Polska rzeczywistosc mnie poprostu
              > rozczarowala.
              > Madrze ktos powiedzial, ze Polske sie kocha jak syna debila. Radze sie nad tym
              > zastanowic ;)

Juz sie zastanowilem. Touche!
            • Gość: sawoj Re: do zenonmondo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 10:19
              > a realne bezrobocie siegalo 20%.

na dzień dzisiejszy jest to 13 % wg definicji bezrobocia w Polsce a wg
              definicji UE ( dane statystyczne eurostatu ) jest to 10,5 %
              praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4284427.html
              z tego większość to bezrobocie strukturalne, czyli osób które prawdopodobnie
              już nigdy nie podejmą pracy ( np. na obszarach popegierowskich ).

jeśli chodzi o realne bezrobocie to jest ono jeszcze mniejsze, gdyż większość
              pracuje w tzw. szarej strefie, pobierając jednocześnie z tego zasiłki dla
              bezrobotnych i inne socjalne. dlaczego ? bo większości tak wygodnie żyć.

realnie to można powiedzieć że obecnie bezrobocie wynosi 5%, gdyż każdy kto
              chce pracować dostanie pracę, co nie znaczy oczywiście, że taką jaką by chciał.

podam na koniec przykład:
              znajomy pracuje w jednej z fabryk za 1400 zl na rękę i w pracy każą mu się
              pytać znajomych czy nie chcieliby podjąć pracy bo nie ma chętnych !
    • kicior99 Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 15:28
      Naprawdę? To jesteś stary rażąco niekonsekwentny. Zarabiaj złotówki, kto ci broni?
    • artemisia_gentileschi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 15:38
      Jak w Buracji tak cudnie, to po kiego siedzisz w Ju Kej, hipokryto?
      • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 15:45
        Droga kolezanko, a w zasadzie Buraczanko, w koncu z Buracji pochodzisz, Twoj
        komentarz jest po prostu do dupy.

Mozna byc niezadowolnym z ekipy rzadzacej, ktorej sie nie wybralo, mozna byc
        skuszonym na wyjazd bo chce sie wiecej zarobic, itp itd, ale nazywanie swojego
        kraju Buracja - to po prostu podsumowanie siebie, swoich bliskich,
        przyjaciol - co jest krzywdzace, nie odetniesz sie od swoich korzeni...

Wychodzi to dlas mnie kompleks ludzi pochodzacych z kraju agrarnego, ja w
        Polsce pochodze z miasta, ale nie mam nic przeciwko wsi burakom, kartoflom, nie
        zapominajmy,ze inteligencja polska wywodzila sie w glownej mierze z ziemianstwa
        • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 15:52
          Gość portalu: Lola napisał(a):

> Droga kolezanko, a w zasadzie Buraczanko, w koncu z Buracji pochodzisz, Twoj
          > komentarz jest po prostu do dupy.

Prawda? Jest po prostu ordynarna z tym, w przeciwienstwie do ciebie. Gdziez jej
          tam do mojej wysublimowanej i eleganckiej Bulbonii.

I z miasta pochodzisz? No, nie mow. Ogladalem kiedys uliczna ankiete w telewizorze:

Reporter: "Przepraszam czy pan jest warszawiakiem?"
          Pan: "No."
          R: "A jak dlugo pan mieszka w Warszawie?"
          Pan: "Dwa lata."
        • artemisia_gentileschi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 16:14
          Zaczelam uzywac nazwy Buracja, odkad Endrju zostal wicepremierem. Teraz Endrju
          wylecial, ale nawyk mi zostal. Sorry.
          • artemisia_gentileschi Aha, drzewiej, przed nastaniem Endrju 20.07.07, 17:00
            zwyklam mawiac na ojczyzne Szuflandia.
      • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 15:53
        artemisia_gentileschi napisała:

> Jak w Buracji tak cudnie, to po kiego siedzisz w Ju Kej, hipokryto?

Zenonem swego zycia kazdy bywa sam, hehehe.
        • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 16:06
          proponuje nad kazdym przysiadem przysiedziec troche dluzej, gdyz wywod Twoj
          jakze malo klarowny

lola ( W Wawie od 3 miesiecy)
          • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 16:25
            Proponuje skrocenie przewodu myslowego.
          • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 16:25

> lola ( W Wawie od 3 miesiecy)

To brzmi dumnie.
            • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 16:39
              zaiste....

a dlaczego masz taki nick?

a dlaczego jestes takim lokalnym krolem sarkazmu i dowcipu- Tadeuszem Drozda
              naszego forum - czy naprawde jest ci niezbyt dobrze w zyciu?

Odpowiedz, bo sie martwie...
              • Gość: jess Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 16:49
                > dlaczego jestes takim lokalnym krolem sarkazmu i dowcipu

Moze dlatego, ze on potrafi byc dowcipny i sarkastyczny, (quite an art), w
                przeciwienstwie do innych, ktorzy potrafia krytykowac jedynie w oparciu o
                wulgaryzmy. Co wolisz?
                • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 16:55
                  faktycznie, zgadzam sie z Toba, ma chlopak poczucie humoru - wizja przysiadow
                  mi bardzo odpowiada...

ale rzecz nie polega na tym by byc tylko i wylacznie krolem przesmiewcow - a
                  poza tym przez tego pana przebija mi zarozumialstwo - ja tego zdzierzyc nie
                  moge...
                  • Gość: Soup Nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.sdsl.bell.ca 20.07.07, 17:11

> faktycznie, zgadzam sie z Toba, ma chlopak poczucie humoru - wizja przysiadow
                    > mi bardzo odpowiada...

Ale ja myslalem o takich normalnych przysiadach...

> ale rzecz nie polega na tym by byc tylko i wylacznie krolem przesmiewcow - a
                    > poza tym przez tego pana przebija mi zarozumialstwo - ja tego zdzierzyc nie
                    > moge...

No tak, ale kogo?
                • xiv Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 16:55

> Moze dlatego, ze on potrafi byc dowcipny i sarkastyczny, (quite an art), w
                  > przeciwienstwie do innych, ktorzy potrafia krytykowac jedynie w oparciu o
                  > wulgaryzmy. Co wolisz?

rozumiem, że to jest wypowiedz sarkastyczna? bo nie chce mi się wierzyć, że
                  piszesz to na poważnie
                  • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 16:57
                    zmienilam zdanie - wole wulgaryzmy
                    • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 17:00

> zmienilam zdanie - wole wulgaryzmy

Dawno zgadlem - po nicku. Jakis taki jak .... damskie zlote buty nabijane
                      srebrnymi cekinami
                  • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 17:02
                    Hehe, lamerek, nie przezywaj tak - walnij moze z Cfanego Lola - wiem, ze jestes
                    moim cichym wielbicielem. Niestety, nie moge ci sie zrewanzowac - jestes
                    okropnie cheesy. Widocznie dlatego malo kto z toba konwersuje.
                    • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 17:10
                      nie no,rozgryzles mnie i ser mi wyplynal na cekinowe buty...

porozmawiajmy, gdyz jestem taka samotna....
                      • Gość: Soup Nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.sdsl.bell.ca 20.07.07, 17:13
                        Teraz to jest dopiero cheesy. A na marginesie - to bylo do hiva - patrz na
                        sekwencje postow, slepy w karty nie gra

• Gość: Lola ale wyszlo na twoje -ser 100% IP: 81.168.112.* 20.07.07, 17:20
                  • Gość: jess Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 17:11

> rozumiem, że to jest wypowiedz sarkastyczna? bo nie chce mi się wierzyć, że
                    > piszesz to na poważnie

Napisalam to zdecydowanie na powaznie. Lubie ludzi z poczuciem humoru i cietym
                    jezykiem. I uwielbiam obserwowac, kiedy bezsilnosc ludzi pozbawionych takich
                    skills, nie pozwala im uporac sie z rownie sarkastyczna i adekwatna riposta i w
                    zamian rzucaja miesiem.
                    • Gość: Soup Nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.sdsl.bell.ca 20.07.07, 17:17
                      Dzieki, jess, za dobre slowo. Gwoli sprawiedliwosci, tez lubie rzucic miesem,
                      ale to dla osiagniecia efektu komicznego, w pewnych kontekstach, a nie z
                      zamilowan skatologicznych.
                    • xiv Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 17:21

> I uwielbiam obserwowac, kiedy bezsilnosc ludzi pozbawionych takich
                      > skills, nie pozwala im uporac sie z rownie sarkastyczna i adekwatna
                      > riposta i w zamian rzucaja miesiem.

Podziwiam gusta. Czasem rzuca miesem, a czasem granatem. Ale zabawa
                      gwarantowana, nie?
                      • Gość: Lola Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: 81.168.112.* 20.07.07, 17:28
                        dokladnie i juz kolo uzbieral swoje wierne grono fanow
                      • Gość: jess Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 17:36
                        Masz racje xiv, cokolwiek myslisz o wypowiedziach soup, sa one zabawne,
                        dowcipne i uderzaja w sedno. Ten styl, lacznie z pewna doza doswiadczenia i
                        krytycznym podejsciem do tych, co jeszcze duzo musza sie nauczyc o zyciu na
                        obczyznie, zawsz dobrze mnie bawii bardzo czesto podzielam jego opinie.
                        Lubie rowniez czytac twoje posty, bo sa rzeczowe, informacyjne i stonowane.
                        Variety IS the spice of life.
                      • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 17:46
                        xiv napisał:

>
                        > > I uwielbiam obserwowac, kiedy bezsilnosc ludzi pozbawionych takich
                        > > skills, nie pozwala im uporac sie z rownie sarkastyczna i adekwatna
                        > > riposta i w zamian rzucaja miesiem.
                        >
                        > Podziwiam gusta. Czasem rzuca miesem, a czasem granatem. Ale zabawa
                        > gwarantowana, nie?

Hiviak, cos mi sie zdaje, ze nie ja jeden trafiam w sedno, nie po raz pierwszy
                        zreszta. Nie, nie ciebie mialem na mysli, hehehe
                        • Gość: zenonmondo Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.07.07, 18:22
                          Ręce opadają. Jedyne skutki tej dyskusji to:

1. Mam gó..any nick i niewarto w związku z tym sobie mną gowy zawracać
                          2. Polska to jakiś kraik w którym niestety sie urodziliście (wytoczcie proces rodzicom- w końcu we wspaniaym, bogatym i demokratycznym kraju jakim jest Zjednoczone Królestwo macie prawo domagać się sprawiedliwości na każdym poziomie- nie to co w Polsce- to znaczy w Buraczewie czy Burandii jakby ktoś zapomnial wlasciwej nazwy ojczyzny)
                          3. Naziści mają poparcie bo dobrze gadają
                          4. Ludzie ze wsi i malych miejscowości są gorsi (być może niewarto im nawet podawać ręki- wkońcu walą śledziami i latwo ich poznac)
                          5. Tematem opluwania Polski nie warto się zajmować a wogóle najlepiej by bylo gdy przyszly obce wojska i posprzataly biologicznie ten nic niewarty narodek.

• Gość: ff Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.as15444.net 01.08.07, 13:08
                            > 5. Tematem opluwania Polski nie warto się zajmować a wogóle najlepiej by bylo
                            g
                            > dy przyszly obce wojska i posprzataly biologicznie ten nic niewarty narodek.

Nie przesadzaj. Sam jednak pewnie sie zgodzisz ze dobrze sie stalo ze PL weszlo
                            do UE w ktorej regulacje i wspolne decyzje nie pozwalaja na wybryki polskiego
                            rzadu.
                            Ludzie ze wsi wcale nie sa gorsi wrecz przeciwnie znaja sie na ciezkiej pracy.

Zjedno
                            > czone Królestwo macie prawo domagać się sprawiedliwości na każdym poziomie-
                            nie
                            > to co w Polsce

Niestety ale tak jest. Po wejsciu do UE Polacy maja takie same prawa jak
                            brytyjczycy co nie jest zadna tajemnica ze urzedy i sady pracuja w UK lepiej.

to znaczy w Buraczewie czy Burandii jakby ktoś zapomnial wlasc
                            > iwej nazwy ojczyzny)

Nagle zaczyna sie pojawiac slowo ojczyzna wsrod burakow jak ty. Kazdy kto nie
                            ma konkretnych argumentow wymiguje sie ... bo Ojczyzna. Ty piszac Ojczyzna z
                            malej litery tak na prawde nie masz pojecia co to slowo znaczy! jestes kolejnym
                            cieciem ktory mieszka z rodzicami i mysli ze broni honoru Ojczyzny.
    • randybvain Predzej jestes jakims ekologiem 20.07.07, 18:26
      Skoro tesknisz za lasami i ptakami...

Dlaczego nie nazywac chlewa chlewem, a swin swiniami? Porownaj najpierw na
      wlasne oczy oba kraje a potem sie wypowiadaj.
      • Gość: zenonmondo Re: Predzej jestes jakims ekologiem IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.07.07, 18:34
        A nazywaj sobie chlew chlewem a świnie nazywaj świnią. Polskę nazywaj Polską a Polaków Polakami ot i wszystko jasne
    • kaffelek Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 18:40
      Witam po długim "niebycie" na Forum. Widzę, ze przez pół roku niewiele sie
      zmieniło... zwłaszcza Soup,(pozdrawiam}.
      Przyleciałem we wtorek do tego pięknego (k)raju i po wyjściu z lotniska pierwsze
      co mnie przywitało, (oprócz żony oczywiście) to pan policjant smarujący w swoim
      notatniku numery rejestracyjne samochodu mojej żony... gdy podeszliśmy do auta
      wyjaśnił, że tutaj nie wolno parkować i będzie mandacik, chociaż obok stały inne
      auta. Na pytanie, czy zaczął akurat od auta mojej żony, bo w międzyczasie
      rozejrzałem się, i nigdzie nie zauważyłem żadnego mandatu, ani powiadomienia za
      wycieraczką, odparł abym go nie pouczał...
      drobna sprawa,żona łamała przepisy - ktoś powie, ale...
      W Irlandii często zatrzymuję się na rondzie,a to do banku, a to do bankomatu, a
      to aby podwieżć i zaczekać za znajomymi. Wielokrotnie mijała mnie Garda i
      przyjaźnie odpowiadali na mój gest pozdrowienia. (ci, co jeżdżą drogami Eire
      znają ten zwyczaj)
      Po prostu: wiedzą i rozumieją, że zatrzymuję się po to aby coś załatwić i po
      załatwieniu niezwłocznie odjadę.
      Po przyjeździe do domu, do Piotrkowa postanowiłem odprowadzić auto pod wiatę,
      niedaleko domu, przy ul Sulejowskiej. Ludzie!!! z ulicy została tylko nazwa.
      Trzeba lawirować między dołami, kupami piachu i słupkami broniącymi wjazdu...
      oczywiście wpadłem w oko policji, która jakimś trafem się tam znalazła, bo nigdy
      gdy trzeba, to ich nie ma, a dzielnica do spokojnych nie należy i dopiero się
      zaczęło!!! Tym bardziej, że przyznaję: nie miałem dowodu rejestracyjnego. Ale po
      co??? przeprowadzić auto z ulicy na ulicę??? raptem ok.100m??? A że żona za
      wiatę płaci, to dlaczego mam nie przejechać obok zakazu ruchu??? Przecież
      właciciel posesji, który wiaty wynajmuje robi tak ze 4 razy na dzień aby
      dojechać DO SIEBIE!!!
      Tutaj muszę wyjaśnić, że gdy wyjeżdżałem, w styczniu, Sulejowska już była
      zamknięta i rozorana. Tempo iście szokujące...
      O mało nie zakończyło się na "dołku"...
      W Irlandii zostałem zatrzymany do kontroli w trzy dni po zakupie pierwszego
      auta. Oczywiście, insurance disk nie miałem - czekałem, aż przyślą mi pocztą.
      Wyjaśniłem to policjantowi, pokazałem kwitek z moim nazwiskiem wyrwany z dowodu
      rejestracyjnego przez poprzedniego właściciela, jako dowód niedawnego zakupu i
      po słownym zapewnieniu że osoba wpisana w kwitek to ja usłyszałem good lock i
      pojechałem sobie dalej... bajki???
      W związku z tym, że za trzy tygodnie zabieram ze sobą żonę, od rana dzisiejszego
      dnia jeżdżę i biegam po różnych urzędach aby uregulować wszystkie sprawy.
      Wszędzie, (no, prawie wszędzie) słyszałem: proszę poczekać. Mimo, że w mojej
      ocenie nie było ku temu powodów bym musiał czekać. I oczywiście, połowę spraw
      nie załatwiłem. A w nocy wyjeżdżam z żoną na zasłużony wypoczynek. Czy zdąże
      przed wyjazdem do Irlandii za trzy tygodnie???
      W Irlandii sprawy w Revenue załatwiałem od ręki mimo mego koślawego angielskiego
      a przerejestrowanie kolejnego auta zakupionego w Irlandii Północnej to już w
      ogóle bajka...

Mógłbym takich przykładów napisać dużo więcej. Tylko po co? czy dziwi Cię
      zenonmondo, że ludzie, którzy łykneli trochę normalności tak psioczą na swój kraj?

Ja w trzecim dniu pobytu tutaj już mam dosyć. Czas i kasa płyną strumieniem.
      Całe szczęście, że na tydzień wyjeżdżamy do Tunezji, po powrocie pozostanie mi
      jeszcze tylko dwa tygodnie pobytu w polszcze i zabieram żonkę do normalnego kraju.

O polityce nie będe wspominał... szkoda czasu.
      Ale uśmiałem się dzisiaj, jak mimo włażenia w doooopę kolejnemu Wielkiemu Bratu
      hameryka znów zagrała na nosie naszym rządowym odmawiając ekstradycji Mazura.
      Wystarczy na trzy dni. Wyjeżdżam.
      Pozdrawiam
      • Gość: zenonmondo I o to chodzi kafelek! IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.07.07, 18:48
        Po pierwsze psioczycz a nie plujesz i to jest ok. Wyciągnąleś argumenty pod którymi podpisuje się obiema rękami. Wiem jak jest w Polsce. Ale mimo to ani razu nie nazwales Polski krajem gó..anym, ch..owym czy Buralandią. I tak trzymać o to mi wlaśnie chodzi. Pozdrawiam
      • Gość: pablo Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:19
        kafelek,

Rzeczy o których piszesz yo w większości pierdoły bez znaczenia. Moge ci podac 100 rzeczy które mnie denerwują w UK poczawszy od fatalnego budownictwa na kranach dla amatorów SM koncząc.

99,99% wyjezdza bo chce wiecej zarobic albo zarobic cokolwiek. Tyle w temacie.
        • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 21.07.07, 21:07
          Gość portalu: pablo napisał(a):

> kafelek,
          >
          > Rzeczy o których piszesz yo w większości pierdoły bez znaczenia. Moge ci podac
          > 100 rzeczy które mnie denerwują w UK poczawszy od fatalnego budownictwa na kran
          > ach dla amatorów SM koncząc.

Jego duzo rzeczy wqrvialo w Polsce, wiec zabral sie do Irlandii. Honorowy
          gosciu, hehehe. Ciebie 100 rzeczy wqrvia w UK, jednak nie zamierzasz sie rownie
          honorowo jak on, stamtad wyniesc. Widzisz roznice? Zamiast tak uczynic poruszasz
          dosyc glupio klapaczem pelnym hipokryzji.
          >
          > 99,99% wyjezdza bo chce wiecej zarobic albo zarobic cokolwiek. Tyle w temacie.

W temacie to jest tyle, ze jestes ograniczonym Bulbonczykiem, ktory wszystko wi
          lepij i ktoremu sie nie miesci w ciasnej bulbonsko-lapczywej lepetynie, ze
          pieniadze nie musza byc jedyna ani wylaczna motywacja ucieczki z Bulby.
          • izi_lajf Re: Przestańcie pluć na Polskę! 21.07.07, 23:20
            > 99,99% wyjezdza bo chce wiecej zarobic albo zarobic cokolwiek. Tyle w temacie.

myślę że aż tak źle to nie jest, w Polsce wkurzało mnie kiedy szedłem po
            różnego rodzaju zaświadczenia do różnych urzędów (z uwagi na charakter mojej
            pracy, średnio 2 - 4 razy w miesiącu) i za każdym razem słyszałem - pan
            przyjdzie po odbiór za kilka dni.
            A szlak mnie trafiał kompletnie kiedy przychodziłem danego dnia po odbiór tych
            właśnie papierków a pani która raczyła ruszyć szanowną doope ze stołka
            wykonywała wydruk zaświadczeń od ręki po czym szła do naczelnika po podpis,
            wszystko trwało 15 minut.

Wkurzały mnie również nagminne bezpodstawne kontrole z urzędu pracy.

W Polsce nie rozwiniesz uczciwie nawet średniego interesu, ludzi zatrudnialem
            legalnie, płaciłem uczciwie wynagrodzenia, podatki i dla tego mieszkam teraz
            spokojnie w Irlandii.
          • artemisia_gentileschi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 22.07.07, 08:28
            soup.nazi napisał:

> Gość portalu: pablo napisał(a):
            >
            > > kafelek,
            > >
            > > Rzeczy o których piszesz yo w większości pierdoły bez znaczenia. Moge ci
            > podac
            > > 100 rzeczy które mnie denerwują w UK poczawszy od fatalnego budownictwa n
            > a kran
            > > ach dla amatorów SM koncząc.
            >
            > Jego duzo rzeczy wqrvialo w Polsce, wiec zabral sie do Irlandii. Honorowy
            > gosciu, hehehe. Ciebie 100 rzeczy wqrvia w UK, jednak nie zamierzasz sie
            rownie
            > honorowo jak on, stamtad wyniesc.

Gdzie ma sie wynosic, przeciez z Buracji, pardon, Polski nadaje, zobacz jego
            IP. Nie ma sie co czepiac, konsekwentny chlopak, to lubie.
            • Gość: Hombre kiedys bylem beztroski ... nie lubiem jooz Polski IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.07, 20:46
              ja teraz mam ip polskie a nie znaczy to, ze tu mieszkam tak aprooopoo ...
              jest cos takiego jak holiday ... wizyty w roznych celaach ...

cya liter ...
            • soup.nazi Re: Przestańcie pluć na Polskę! 23.07.07, 06:08
              artemisia_gentileschi napisała:

> Gdzie ma sie wynosic, przeciez z Buracji, pardon, Polski nadaje, zobacz jego
              > IP. Nie ma sie co czepiac, konsekwentny chlopak, to lubie.

Zauwazylem, ale dalem mu benefit of doubt, ze jest w Polsce chwilowo. Zupelnie
              niepotrzebnie, na pewno nastepny bulbonski troll.
    • sylwek07 Re: Przestańcie pluć na Polskę! 20.07.07, 20:28
      kaffelek to mowisz ze tam jest tak fajnie?
      no nie wiem czy dla wszystkich tak jest no ale jesli dla Ciebie to sie z tego
      ciesze,,

ja natomiast szukam swojego miejsca na tym swiecie i do tej pory nie znalazlem.
      • Gość: Hombre taki dooobry chlopak a tula sie po swiecie ... IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.07, 02:44
        W Polsce zawsze prowokuja, czepiaja sie uczciwych obywateli ...
      • kaffelek jak to mówią: szukajcie, a znajdziecie 30.07.07, 17:21
        sylwek07 napisał:

> kaffelek to mowisz ze tam jest tak fajnie?
        > no nie wiem czy dla wszystkich tak jest no ale jesli dla Ciebie to sie z tego
        > ciesze,,
        >
        > ja natomiast szukam swojego miejsca na tym swiecie i do tej pory nie znalazlem.

Cóż, musze odgrzać ten temat, by choć w części Ci odpowiedzieć.
        Od postawienia pierwszy raz mojej nogi na Zielonej Wyspie minęło póltora roku. Półtora roku z dwumiesięczną przerwą na przełomie roku (koniec listopada - do połowy stycznia w Polsce).Trochę czasu więc już minęło, okrzepłem, przyzwyczaiłem się do zycia w Irlandii i moja szczena powróciła już na swoje miejsce z poziomu mojego pępka dokąd mi opadała na poczatku mojego życia w Irl.
        Dlaczego? Jeśli żyjesz obecnie w Irl to chyba wiesz.
        1. tam człowiek nie musi udowadniać, że nie jest wielbłądem,
        2. tam człowiek nie jest traktowany jako potencjalny złodziej i oszust
        3. tam człowiek jest oceniany jako partner, nie jako sługus
        4. tam człowiek oceniany jest (w pracy) na podstawie tego, co potrafi zrobić, a nie na podstawie pleców i układów
        5. skrócę tą wyliczankę: tam po prostu żyje się bezstressowo

Oczywiście, każdy może to spotrzegać ze swojego punktu widzenia, (i powinien), ale prawda jest jedna:
        komu życie w Polsce nakopało do duuupy, ten potrafi docenić życie w innym, normalnym kraju, gdzie nie spotyka się z bezinteresowną zawiścią, chamstwem, prymitywizmem...
        Piszesz, że nie możesz znaleźć swojego miejsca...
        A może to Twoje oczekiwania nie pozwalają Ci na to???
        Spotykałem sie i spotykam z róznymi ludźmi (Polakami) w Irl. Jedni zadowoleni, tak jak ja, inni ciągle niezadowoleni...
        Na co??? Tak naprawdę to sami nie wiedzą... Pracują, zarabiają, (jeśli nawet to minimum), to i tak stać ich na spokojne życie: opłacenie pokoju lub domu, wyzywienie, drobne przyjemności... a jeszcze co nieco na koncie zostanie, czy do domu w Polsce wyślą by podtrzymać przy życiu wegetującą rodzinę...

Przyjechałem do Irlandii z mottem : to nie ja mam dostosować Irlandię i Irlandczyków do siebie, ale siebie do życia w Irlandii. I wcale nie przyszło mi to z trudnościami. I bardzo podoba mi się styl życia Irlandczyków tak krytykowany i komentowany przez "madrzejszych i lepiej wykształconych" Polaków.
        Jest problem? Nie da się od niego uciec? To załatwiam go natychmiast aby nie truć się nim nawet minuty dłużej niż to konieczne. Jakie to zdrowe na żołądek i... psychikę!
        Oczywiście, i tutaj są ludzie i ludziska, nie jest to kraj idealny, ale powtarzam: trzeba przejść survival w Polsce by docenić warunki życia w innym kraju.
        To tutaj w Irl przekonałem się, że chcieć to móc.
        Nie zamierzam sie tutaj przechwalac swoimi osiągnięciami, ale w ciągu tego póltorarocznego pobytu w Irl udało mi sie osiągnąć więcej, niż udałoby mi sie osiągnąć w Polsce przez następne 5-8 lat biorąc jako wskaźnik moje dochody przed wyjazdem (w Polsce).

Może więc jeszcze nie wiesz, czego chcesz???

A do zenonmondo.

A co mam pluć na Polskę? szkoda śliny. Zresztą jest już tak opluta...
        Fakt, po poznaniu własnych możliwości w Irlandii był okres, kiedy znienawidziłem Polskę za zmarnowanie mi kilkudziesięciu lat mojego życia, ale przeszło mi. To nie Polska winna a wcześniejsze i obecne buractwo stwarzające warunki szarym obywatelom do życia w Polsce. A tych opluwanie nie rusza.
        Więc irlandzkim sposobem: co mam się wysilac na zbędne ruchy?

Za dwa tygodnie zabieram żonkę o wracam do siebie. Bo moge tak już powiedzieć. Miejsce dla siebie znalazłem i stworzyłem.

Pozdrawiam
        • izi_lajf Re: jak to mówią: szukajcie, a znajdziecie 30.07.07, 20:24

Pięknie opisałeś, nic dodac nic ująć, dokładnie tak jest, pretensje i larum
          wznoszą ci którzy sobie poprostu nie poradzili.
          Wyspy daja nam naprawdę ogrom normalnych możliwości rozwojowych o których
          niestety w Polsce można tylko pomarzyć.
          • Gość: ff Re: jak to mówią: szukajcie, a znajdziecie IP: *.as15444.net 01.08.07, 12:58
            dokladnie
    • Gość: Jo Re: Przestańcie pluć na Polskę! IP: *.toya.net.pl 31.07.07, 21:07
      1. Ile miejsc siedzenia tyle niezadowolonych dup.
      2. Umiar we wszystkim.
      3. Nie potrafie pluc, nawet pestki od wisni leca mi pod nogi a nie kilka
      centymetrow dalej... Nie wspomne o wiekszej odleglosci...

Jestem Polka, nie mam kompleksow, pomimo buraczanej twarzy;-). Mamy potencjal,
      mnostwo nieuzasadnionych kompleksow i rzad do dupy.... NArzekam prawie wcale,
      jeslim juz to na mojego lubego;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka