Dodaj do ulubionych

polski samochod w anglii

21.07.07, 20:49
WITAM PORUSZAM SIE PO WYSPIE AUTEM NA NASZYCH OJCZSTYCH TABLICACH MAM AUTO
SPRAWNE NO I UMIESZCZONE WSZYSTKIE OPLATY / OC AC / ALE OPLACONE W KRAJU
DOWIEDIALEM SIE ZE LEGALNIE PO ANGLII MOGE SIE PORUSZAC TYM AUTEM 6-MIES W
SKALI ROKU CZYLI PO UPLYWIE TEGO CZASU POWINIENEM OPUSCIC WYSPE MAM PYTANKO
CO POWINIENEM ZROBIC ABY LEGALNIE SIE TU PORUSZAC AUTEM NA POLSKICH TABLICACH
Z TEGO CO WIEM TO POWINIENEM WYKUPIC TAX NO TAK ZGODZE SIE ALE CZY TO SIE NIE
WIAZE Z PRZEREJESTROWANIEM AUTA CZYLI ZAREJESTROWAC GO W GB DZIEKI ZA POMOC
Obserwuj wątek
    • Gość: bird i'th'and Re: polski samochod w anglii IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 21.07.07, 21:03
      rodzina francuzow ktorzy mieszkaja naprzeciwko tak zrobila..najperw jezdzili na
      francuskich tablicach a teraz widze ze maja angielskie..acha i jeszcze
      pozakladali jakies nakladki na lampy ( nie oslepiac jadacych z przeciwka ??)
      • trebor1410 Re: polski samochod w anglii 21.07.07, 22:38
        TO ZE JEST MOZLIWOSC PRZEREJESTROWANIA AUTA TO WIEM ALE TRZEBA WZIASC POD UWAGE
        OPLACENIA CLA ORAZ RESZTE OPLAT Z TYM ZWIAZANYCH A TO JUZ SA KOSZTY WIEM ZE
        NAJLATWIEJ I NAJTANIEJ BYLO BY KUPIC JAKIS SZROT ZA 200F I JEZDZIC BEZ
        TAXU,MOTU I UBEZPIECZENIA A NIE O TO MI CHODZI CHCE BYC FER I MIEC SPOKOJNA
        GLOWE
        • Gość: bird i'th'and Re: polski samochod w anglii IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 21.07.07, 23:02
          nie mam pojecia ile ich to kosztowalo..ale nie wyglada mi to na majatek..bo
          przerejestrowali 10-io letniego citroena xsara (szrota znaczy sie)
        • Gość: A Re: polski samochod w anglii IP: 78.32.65.* 22.07.07, 00:42
          Cla? Chyba Ci sie kraje pomylily.
          • Gość: andrej Re: polski samochod w anglii IP: *.lei3.cable.ntl.com 22.07.07, 03:11
            bylem na stacji MOT ostatnio i specjalnie pytalem szefa warsztatu czy moge
            zarejestrowac woz z europy z kierownica po"normalnej"stronie-facet "jeeebnal
            karpia"ze co????????Ze 1 raz o tym slyszy!!!Pytalem sie na prosbe znajomego bo
            ja niebawie sie w "polactwo"i inne kombinowanie tylko kupuje tutejsze wozki.
            • Gość: Ralph Re: polski samochod w anglii IP: *.bb.sky.com 22.07.07, 19:25
              Trzeba tego gościa wysłać najpierw do okulisty, a potem pokazać tysiące
              samochodów z kierownicą po lewej stronie zarejestrowanych w UK.
    • Gość: kika Re: polski samochod w anglii IP: *.177-233-85.ippool.namesco.net 22.07.07, 08:32
      Otworz strone internetowa DVLA,tam sa wszystkie detale rejestracji samochodu
      europejskiego w UK,przysla Ci dokumenty potrzebne do zalatwienia sprawy.
      • trebor1410 Re: polski samochod w anglii 22.07.07, 20:12
        OK DZIEKI WSZYSTKIM ZA PORADE ALE MOJE PYTANIE DOTYCZY NIE REJESTRACJI AUTA W
        ANGLII TYLKO OPLACENIE TAXU BO JAK WIADOMO MY W KRAJU TAX CZYLI PODATEK DROGOWY
        PLACIMY W PALIWIE A W ANGLII OPLACAMY GO ROCZNIE WIEC PONAWIAM PYTANIE CZY JEST
        TAKA MOZLIWOSC BEZ PRZEREJESTROWANIA AUTA W ANGLII
        • Gość: A Re: polski samochod w anglii IP: 78.32.65.* 22.07.07, 21:17
          Nie ma takiej mozliwosci.
          • trebor1410 Re: polski samochod w anglii 22.07.07, 21:27
            O I O TAKA KONKRETNA ODPOWIEDZ MI CHODZILO DZIEKI
            • irekstec Re: polski samochod w anglii 12.08.07, 15:35
              Trebor 1410! Nie ma takiej możliwości. Żeby kupić TAX musisz okazać
              MOT i ubezpieczenie. Oczywiście brytyjskie. Żeby przejść MOT musisz
              coś zrobic ze światłami. Nie zawsze to sie opłaca. A poza tym jeśli
              masz grata z polski to MOT-u nie przejdziesz. Tu badają dokładnie. A
              jak chcesz wykupić ubezpieczenie, to co prawda możesz, ale firma
              ubezpieczeniowa po miesiącu czy dwóch zaczyna się domagać podania
              brytyjskiego nru rej. Wykupując polisę mówisz im że przerejestrujesz
              i oni Cie ubezpieczą, ale stawiaja właśnie taki warunek. Tak czy
              inaczej powinieneś przerejestrować, a żeby to zrobić musisz przejść
              MOT. Tu wszystko sie ze soba wiąże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka