Dodaj do ulubionych

Lloyds - infolinia??

IP: 82.160.70.* 01.08.07, 22:32
Korzystaliscie z infolinii Loyds? Jak to dziala?
Obserwuj wątek
    • Gość: shopgirrl Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:03
      tak, ja akurat dziś zadzwoniłam na infolinię. odebrała pani, która wzięła ode mnie imię, nazwisko, adres, datę urodzenia. i tyle. będzie dzwonić we wtorek i wtedy poda mi numer konta i się umówimy na spotkanie w banku, na które muszę wziąc paszport. bardzo miła obsługa!
      • princessa24 Re: Lloyds - infolinia?? 04.08.07, 01:33
        zalezy co chcesz w tym banku zalatwic:)
        Ja dzwonilam aby zaaktualizowac internet banking. Pytaja glownie o numer konta,
        dane i weryfikacja pozniej:)
    • Gość: zosia199 Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.4web.pl 06.08.07, 10:27
      Tez juz dzwonilam, fajna rzecz. Beda oddzwaniac i umawiac mnie. A jak obsluga w
      samym banku? bo infolinia ok.
      • Gość: A Re: Lloyds - infolinia?? IP: 217.33.252.* 06.08.07, 11:00
        Dla mnie obsluga w porzadku, zreszta jak korzysta sie z jednego oddzialu czesto,
        to zna sie wiekszosc osob z widzenia.
      • bonzee33 Re: Lloyds - infolinia?? 06.08.07, 11:33
        ok, wszystko gladko.. Ja kiedys pamietam zapomnialam pinu do karty(obudzilam
        sie i tak poprostu juz go nie pamietalam, uzywalam go ok roku :-)Poszlam do
        banku, pracownik banku mnie w ogole pocieszyl, ze to napewno nie Alzheimer i ze
        wbrew pozorom zdarza sie to bardzo czesto, pozwolil mi zgadywac pin az do
        skutku. Bylam mu bardzo wdzieczna, tym bardziej, ze to byl bardzo busy oddzial
        na Oxford St.
        • Gość: zosia199 money transfer card IP: *.4web.pl 07.08.07, 10:20
          To dobrze, pocieszyliscie mnie. Bo slyszalam, ze ta obsluga w innych bankach w
          uk bywa bardzo rozna i ze zdarza sie, ze ludzie sa niemili. a na czym polega ta
          money transfer card? bo na stronie Lloyds pisza, ze mozna cos takiego dostac i
          sa przelewy do domu za darmo, ale ja nie bardzo rozumiem. i ze wydaja jakas
          karte do tego, ale tylko do konta Silver.
          • Gość: A Re: money transfer card IP: 217.33.252.* 07.08.07, 10:45
            Zacznij od czytania tabeli prowizji i oplat. Nie ma nic za darmo.
            • Gość: zosia199 Re: money transfer card IP: *.4web.pl 08.08.07, 11:04
              Masz racje, nie ma, ale ta money transfer card to chyba przydatna jest, bo osoba
              w polsce moze z niej kozystac i wyplacac sobie pieniadze, ktore ja tam bedac na
              ta karte przelewam. dobrze rozumiem?
              • Gość: A Re: money transfer card IP: 217.33.252.* 08.08.07, 11:18
                Chyba tak, ale rownie dobrze mozna zalozyc darmowe konto w Nationwide i wyplacac
                z bankomatu w Polsce bez prowizji.

A w przypadku konta Silver masz oplate za utrzymanie konta i oplate za wyplaty z
                bankomatow/przewalutowanie.
                • Gość: zosia199 Re: money transfer card IP: *.4web.pl 08.08.07, 11:39
                  Nationwide? nie znam takiego banku?

Mnie chodzi o to, ze ja zarabiam tam, ale wysylam pieniadze do domu i chce, zeby
                  tu ktos na miejscu mogl kozystac, a wiem, ze takie normalne przelewy duzo kosztuja.
                  • Gość: A Re: money transfer card IP: 217.33.252.* 08.08.07, 12:47
                    Co to jest tam, a co to jest tu?
                    Zakladasz konto w Nationwide zamawiasz karte na swoje nazwisko i nie wiem, mamy
                    czy kogos tam, wysylasz ja do PL i rodzina wyplaca sobie pieniadze. Nie ma
                    prowizji za wyplate ani przewalutowanie.
                    Kurs w miare przyzwoity.

Moze to byc nawet konto basic ze zwykla karta to wyplat w bankomacie, bedzie tez
                    dzialala w PL.
                    • Gość: zosia199 Re: money transfer card IP: *.4web.pl 08.08.07, 14:37
                      aha, to nie zrozumialam.
                      ale co to jest Nationwide? nie znalam tego banku. masz jakies linki do ich www?
                      • Gość: A Re: money transfer card IP: 217.33.252.* 08.08.07, 15:07
                        Nationwide to Building Society, ale z punktu widzenia klienta to jak bank, adres
                        oczywisty: www.nationwide.co.uk

• zosia199 Re: money transfer card 09.08.07, 10:22
                          dzieki. a oni maja tez polska obsluge w oddzialach?
                          • Gość: A Re: money transfer card IP: 205.223.239.* 09.08.07, 11:07
                            A dlaczego mieliby miec?
                            • Gość: zosia199 Re: money transfer card IP: *.4web.pl 09.08.07, 11:25
                              pytam, bo dla mnie to wazne - w loyds maja w ponad 130 oddzialach, wiec jezeli
                              bym miala klopot, to moge isc pogadac. z moim angielskim tak sobie, wstyd
                              przyznac...
                              • 10iwonka10 Re: money transfer card 09.08.07, 21:39
                                Chyba nie maja w Nationwide- z tego co slyszalam to tylko Lloyds,
                                Natwest i HSBC?

• princessa24 Re: money transfer card 11.08.07, 04:09
                                  co do konta jak ktos wspomnial o platnosciach.
                                  wiec.
                                  zalozylam jakis czas temu pierwsze konto wlasnie w Lloyds, i konto silver.Oplata
                                  za konto to 2funty na miesiac plus ubzpieczenia: telefonu,kart i travel.
                                  Karte transefrowa dostalam po jakis 2 tg.od zalozenia konta.Nie korzystalam
                                  jeszcze ale z tego co babka mowila jak dobrze pamietam jest bezplatne
                                  wyplacanie. Jak wyplacalam w PL z tej silver 100zl to zabralo 18 funtow i
                                  pobralo 1,5 funta za transakcje.
                                  wplacac natransferowe mozna od 10 do 750 funtow.
                                  Najlepiej sie wybrac do jaiegos oddzialu banku, i poprosic o ulotke. Sa w jezyku
                                  polskim nawet. Mnie przyslali ale cos jej nie moge znalzc:)
                                  • 10iwonka10 Re: money transfer card 11.08.07, 14:18
                                    Jesli ktos zna angielski to te polskie konta to lekki wyzysk.Za to
                                    ze ma sie ulotki po polski u polska infolinia trzeba placic.Wyplacac
                                    za granica z bankomatu mozna tak samo jak sie ma normalne konto
                                    tutaj. Srednia oplata chyba 1-2 funtow.

"plus ubzpieczenia: telefonu,kart i travel."- musisz za nie placic
                                    dodatkowo?

• Gość: dasiek11 Re: money transfer card IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 12.08.07, 01:08
                                      A wie ktos co to jest overdraft limit i z czym sie to je?
                                      • Gość: A Re: money transfer card IP: 78.32.65.* 12.08.07, 09:51
                                        To jest debet dozwolony, oznacza to, w wiekszosci przypadku, ze za bycie w
                                        debecie dozwolonym placi sie odpowiednie odsetki, na pewno masz wysokosc
                                        oprocentowanie na stronie oplat w swoim banku.

Niektore banki maja promocje na overdraft i np licza niski procent przez rok itp.
                                • kamilwokingham Re: money transfer card 15.08.07, 11:42
                                  witam , jako ze nie moge wystawic wlasnego forum pisze tutaj ...
                                  jezeli chodzi o natwest zrobic chyba tak samo,, ta instytucja to
                                  jedni wielcy zlodzieje .ostatnio przydarzyla mi sie niemila
                                  historyjka ,, mianowicie sprawdzalem balans w bankomacie natwestu i
                                  wyswietlila mi sie dajmy na to liczba 1000 po 2 godz z ciekawosci
                                  sprawdzilem jeszcze raz ,,,tym razem bylo 750 ,,mysle sobie jakis
                                  blad bo juz kiedys sie tak zdarzalo ,, wiec na nastepny dzien
                                  sprawdzam ,to samo 750 ,, ide wiec do banku prosze o balans a tam
                                  widnieje ze wyciagnolem 250 f ,, a ja tylko balans sprawdzalem ,,
                                  wiec kochany natwest ukradl mi 250 f , malo tego na moim koledze
                                  zarobil kolejne 150 f ,, dzwonie po innych im tez sie cos takiego
                                  przytrafilo,, i teraz pytanie co mam z tym zrobic ?? moze Ci ktorzy
                                  maja konta w natwest nawet nie wiedza ze sa okradani ,, rownie
                                  dobrze mogli robic tak wczesniej ,,,wiec prosze o jakas rade i
                                  odrazu nawoluje ,,,,,,,,,,,trzymajcie sie zdala od tego badziewia
                                  • Gość: A Re: money transfer card IP: 217.33.252.* 15.08.07, 12:11
                                    Bankomat moze nie pokazywac wlasciwego stanu konta. NIkt cie nie okradl, tylko
                                    bankomat pokazal rozny stan dostepnej gotowki. Wez pod uwage, ze jak masz
                                    overdraft, to pokaza Ci sie dostepne srodki rowniez z tym co mozesz wykorzystac
                                    w ramach overdraft.

Sprawdz sobie historie transakcji na koncie i na pewno sprawa sie wyjasni.
                                    Wyjasniles w ogole sprawe w banku na miejscu czy od razu pobiegles do komputera
                                    pozalic sie? Tylko wizyta w banku/telefon wyjasni Twoje watpliwosci.
    • Gość: zosia199 Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.4web.pl 13.08.07, 11:40
      dziekuje wszystkim za odpowiedzi. w ulotkach Lloyds TSB jest napisane, ze maja
      ponad 130 oddzialow polskojezycznych, ale podobno w rrzeczywistosci nawet
      wiecej. dla mnie to wazne, bo nien wiem czy bym sie dogadala po angielsku w
      sprawie konta. ale dzieki bardzo za pomoc!
      • erpe36 Re: Lloyds - infolinia?? 13.08.07, 12:14
        Czesc. Ja mialem na pcozatki tez sporo watpliwosci. Ale teraz juz
        wiem, ze:mam zalozone Silver account, z tego konta zasilam karte
        transerowa od 10 do max.750 F, do trzech razy dziennie. Osoba w
        Polsce, ktorej przekazalem karte transferowa VISA moze wypalcic
        pieniadze z bankomatow obslugujacych VISA, ale- oplata za wyplate to
        1,5F oraz dodatkowo 3% za przewalutoanie na zlotowki liczone wg
        kursu Lloydsa. CZyli: rodzina wyplaca 100F z bankomatu- oplata
        wynosi 1,50F + 3,00F (3% od 100,00F).RAzem: 4,50F od 100F. Ale
        przelew z konta Silver na konto za granica (tu w Polsce), to juz
        okolo 20-30F- o tym akurat pracownica banku, gdy zakladalem z
        kolegami konto w Wakefield nie powiedziala. Oplata za prowadzenie
        konta przez pierwsze 3 miesiace- to cos okolo polowy 7,50F, ktore
        bedzie platne po 3-im miesiacu. To tyle.
        • Gość: zosia199 Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.4web.pl 13.08.07, 12:25
          OK. dzieki za wyjasnienie. A ogolnie zadowolony jestes?
        • Gość: 1spag Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.hers.adsl.virgin.net 18.08.07, 18:12
          wszystkie te konta "dla polakow" sa w wiekszosci platne takie samo konto bez
          glupich ubezpieczen jest za free imozna miec to samo jesli chodzi o przelewy do
          Polski to mix lloydsa lub natwestu z moneybookers (wszystko po polsku) jest
          spoko gdyz karta natwestu maestro w czasie rzeczywistym zasilasz konto w MB
          (przelewem z Llloydsa chyba tez bo tam mozna wplacic gotowke na konto MB, nie
          probowalem) i przelewasz do PL na konto w polskim banku calkowity koszt przy tym
          rozwiazaniu to od ~1,2gbp (do kwoty ok 240gbp) do ~2,5GBP (kwoty powyzej)
          doadtkowe prowizej moga byc jesli uzywa sie innych czekow lub przelew ma byc w
          funtach na konto w innym banku niz BRE (tutaj pobrano mi 1gbp do mabnku) wiec
          lepiej otworzyc konto MB w gbp i przelewac z przewalutowaniem na pln kurs troche
          lepszy od kantorowego czas dotarcia pieniedzy do ok tygodnia (masz pytania
          GG3555465)
    • Gość: zosia199 Re: Lloyds - infolinia?? IP: *.4web.pl 17.08.07, 17:17
      up

widzialam, ze ktos szukal info o tym banku, tu w tym watku sporo opini sie przewija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka