Gość: bird i'th'and IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 21:49 mam oferte pracy w nowej zelandii :O) rozmawialem z pracodawca..i jade,,a niech mnie tam ta - ra people :O) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anegdocia congratulations zatem :) 08.08.07, 22:02 zabierzesz mnie ze soba?:) ja tez sie bede starac..zaczne w czasie studiow jheszcze , a skoncze po :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: congratulations zatem :) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:09 poki co to mam tylko kogos kto chce mnie zatrudnic..jeszcze sporo biegania do wyjazdu..ale co tam...damy rade :O) aint life great ..?? Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia ;) 08.08.07, 22:14 siur siur, ale z tego co znam rozne sytuacje...do faabryki do NZ Cie nie przyjeli, wiec biurokracja sie szerzy :D ;) no, ale zadalam pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: congratulations zatem :) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:19 zabrac mozna..the more the merrier :O) ciekawe co moja baba powie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia ;p 08.08.07, 22:24 nie wiem, przekonamy sie :D tu tyle opinii o Polkach hehe, zawsze mozna sprobowac wdrazyc topic polak+polka w nowej zelandii jak to polki z pakistanczykami hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: ;p IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:31 a u mnie kobieta zagraniczna.. ;O) tak siak czy owak.. Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 22:38 a szukales przez net, ambasade czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:51 jade jako skilled migrant.. gdzies tutaj <a href="http://www.immigration.govt.nz/migrant/"target="_blank">Immigration NZ</a> maja liste potrzebnych zawodow.system punktowy, itd itp... ja zaczalem kolo tego chodzic pewnie ze 2 lata temu.. trzeba miec troche doswiadczenia zawodowego( 3-4 lata),znac jezyk i znalezc pracodawce..ja pracodawce znalazlem przez znajowych "kiwi"..wyslalem cv..bla bla bla..i mam odpowiedz.. :O) bosko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:53 immigration NZ Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 22:58 dzieki, popatrze :) ja w sumie mam jakies tam ponad roczne doswiadczenie w uk, zrobie dyplom na studiach , jakiegos certyfikata z ang...ktory polecasz? chyba ielts..tylko, ze on jest 2 lata wazny : ( jakies organizacje studenckie sie przydadza myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:05 ielts Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:15 ciezko zdac? upper intermediate bedzie ok ?:) wiem, wiem na stronie britishcouncil sa informacje, ale...lepiej od doswiadczonych :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:17 lol... ciezko tylko wtedy gdy nie zdasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:27 buaaaaaaaaaaaa... masz 4 czesci.. sluchasz nagrania - 40 pytan 2 tekst - 40 pytan 3 pisanie dwa teksty ..list i rozprawka 4 mowienie..to juz od fantazji prowadzacego zalezy o czym :O).. piece of cake Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:34 wroce do pl to sprobuje ;) zobaczymy jak to bedzie ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:38 a ja sie certyfikowale tutaj 95 gbp..egzaminy pewnie na kazdym uniwerku Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:53 pewnie tak, ale wole krakow :) Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:54 zainteresowales mnie ta NZ i tak patrze i patrze co tu zrobic :) trzeba zaczac sie starac, ostatnio nawet ogladalam jakis program i czytalam artykul o polakach w NZ...ciekawe ;) to za ile planujesz wyjazd?powaznie?jakies cieplutkie stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 09.08.07, 00:00 ..jak szybko ? jak najszybciej.. a stanowisko nie takie cieplutkie znowu - hgv driver lol... wazne ze daleko i malo polakow Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 09.08.07, 00:10 Gość portalu: bird i'th'and napisał(a): > lol... wazne ze daleko i malo polakow z tym to bym sie najlepiej zgodzila :) w koncu jakis przemawiajacy argument na koniec `dnia` :) Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: mam mam mam... 09.08.07, 15:31 To kongratulacje chyba ;> Jak juz dobijesz do brzegu, nie zapomnij o nas i walnij w Excelu albo Powerpoincie tudziez innym .mp3 jakas prezentacyje co do roznic i podobienstw w Wyspach tu z tej strony globusu a tamta obok land down under. Wszystkie plusy i minusy, co zaskoczylo pozytywnie negatywnie itp Moze tak po pierwszym miesiacu, zeby minela pierwsza fascynacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: mam mam mam... IP: 78.147.12.* 10.08.07, 00:15 Zastanawia mnie, ze tez chce sie ludziom tak daleko jezdzic, no nic, kazdy ma jakies swoje zboczenia :) Powodzenia i ciekawych wrazen. Odpowiedz Link Zgłoś