Dodaj do ulubionych

mam mam mam...

IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 21:49
mam oferte pracy w nowej zelandii :O)
rozmawialem z pracodawca..i jade,,a niech mnie tam
ta - ra people :O)
Obserwuj wątek
    • anegdocia congratulations zatem :) 08.08.07, 22:02
      zabierzesz mnie ze soba?:) ja tez sie bede starac..zaczne w czasie
      studiow jheszcze , a skoncze po :)
      • Gość: bird i'th'and Re: congratulations zatem :) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:09
        poki co to mam tylko kogos kto chce mnie zatrudnic..jeszcze sporo biegania do
        wyjazdu..ale co tam...damy rade
        :O) aint life great ..??
        • anegdocia ;) 08.08.07, 22:14
          siur siur, ale z tego co znam rozne sytuacje...do faabryki do NZ Cie
          nie przyjeli, wiec biurokracja sie szerzy :D ;) no, ale zadalam
          pytanie :)
      • Gość: bird i'th'and Re: congratulations zatem :) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:19
        zabrac mozna..the more the merrier :O)
        ciekawe co moja baba powie..
        • anegdocia ;p 08.08.07, 22:24
          nie wiem, przekonamy sie :D tu tyle opinii o Polkach hehe, zawsze
          mozna sprobowac wdrazyc topic polak+polka w nowej zelandii jak to
          polki z pakistanczykami hehe :)
          • Gość: bird i'th'and Re: ;p IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:31
            a u mnie kobieta zagraniczna.. ;O)
            tak siak czy owak..
            • anegdocia gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 22:38
              a szukales przez net, ambasade czy jak?
              • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:51
                jade jako skilled migrant..
                gdzies tutaj <a
                href="http://www.immigration.govt.nz/migrant/"target="_blank">Immigration NZ</a>
                maja liste potrzebnych zawodow.system punktowy, itd itp... ja zaczalem kolo tego
                chodzic pewnie ze 2 lata temu..
                trzeba miec troche doswiadczenia zawodowego( 3-4 lata),znac jezyk i znalezc
                pracodawce..ja pracodawce znalazlem przez znajowych "kiwi"..wyslalem cv..bla bla
                bla..i mam odpowiedz..
                :O) bosko..
                • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 22:53
                  immigration NZ

• anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 22:58
                    dzieki, popatrze :) ja w sumie mam jakies tam ponad roczne
                    doswiadczenie w uk, zrobie dyplom na studiach , jakiegos certyfikata
                    z ang...ktory polecasz? chyba ielts..tylko, ze on jest 2 lata wazny :
                    ( jakies organizacje studenckie sie przydadza myslisz?
                    • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:05
                      ielts
                      • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:15
                        ciezko zdac? upper intermediate bedzie ok ?:) wiem, wiem na stronie
                        britishcouncil sa informacje, ale...lepiej od doswiadczonych :D
                        • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:17
                          lol... ciezko tylko wtedy gdy nie zdasz
                          • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:18
                            more precyzyjnie pliz ;)
                            • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:27
                              buaaaaaaaaaaaa...
                              masz 4 czesci.. sluchasz nagrania - 40 pytan
                              2 tekst - 40 pytan
                              3 pisanie dwa teksty ..list i rozprawka
                              4 mowienie..to juz od fantazji prowadzacego zalezy o czym
                              :O).. piece of cake
                              • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:34
                                wroce do pl to sprobuje ;) zobaczymy jak to bedzie ;>
                                • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 08.08.07, 23:38
                                  a ja sie certyfikowale tutaj
                                  95 gbp..egzaminy pewnie na kazdym uniwerku
                                  • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:53
                                    pewnie tak, ale wole krakow :)
                                    • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 08.08.07, 23:54
                                      zainteresowales mnie ta NZ i tak patrze i patrze co tu zrobic :)
                                      trzeba zaczac sie starac, ostatnio nawet ogladalam jakis program i
                                      czytalam artykul o polakach w NZ...ciekawe ;) to za ile planujesz
                                      wyjazd?powaznie?jakies cieplutkie stanowisko?
                                      • Gość: bird i'th'and Re: gratuluje raz jeszcze ;) IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 09.08.07, 00:00
                                        ..jak szybko ? jak najszybciej..
                                        a stanowisko nie takie cieplutkie znowu - hgv driver
                                        lol... wazne ze daleko i malo polakow
                                        • anegdocia Re: gratuluje raz jeszcze ;) 09.08.07, 00:10
                                          Gość portalu: bird i'th'and napisał(a):

> lol... wazne ze daleko i malo polakow

z tym to bym sie najlepiej zgodzila :) w koncu jakis przemawiajacy
                                          argument na koniec `dnia` :)
    • anegdocia Re: mam mam mam... 09.08.07, 00:21
      gud najt;)
    • korkix78 Re: mam mam mam... 09.08.07, 15:31
      To kongratulacje chyba ;>

Jak juz dobijesz do brzegu, nie zapomnij o nas i walnij w Excelu
      albo Powerpoincie tudziez innym .mp3 jakas prezentacyje co do roznic
      i podobienstw w Wyspach tu z tej strony globusu a tamta obok land
      down under.
      Wszystkie plusy i minusy, co zaskoczylo pozytywnie negatywnie itp

Moze tak po pierwszym miesiacu, zeby minela pierwsza fascynacja :-)
    • Gość: maecki Re: mam mam mam... IP: 78.147.12.* 10.08.07, 00:15
      Zastanawia mnie, ze tez chce sie ludziom tak daleko jezdzic, no nic, kazdy ma
      jakies swoje zboczenia :)

Powodzenia i ciekawych wrazen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka