imszulc 13.08.07, 12:24 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4384424.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annie_pl Re: dowcipniś Irlandczyk :-))) 13.08.07, 13:28 Dowcipniś nie wiedział, że takich rzeczy to w Polsce władza tolerować nie będzie!! Swoją drogą, ciekawe, czy w innym kraju też dostałby mandat...przecież wystarczyłoby powiedzieć chłopakowi, że niektórych ludzi to obraża! Ale, cóż...to Polska właśnie...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: dowcipniś Irlandczyk :-))) 13.08.07, 15:19 ;-))) Polscy milicjanci jak zwykle maja poczucie humoru;-))) Musieli sie wykazac;-))) Ja kiedys w Dublinie - na poczatku po przyjezdzie - zaparkowalam samochod na zoltej linii, bo nie wiedzialam co to takiego;-). Garda podszedl do mnie i mi wytlumaczyl, ze tam parkowac nie moge i z jakiego powodu...mandatu nie doslatalam...w Polsce to bym chyba dostala mandat i jeszcze samochod skonfiskowany by byl;-))) gdyz nasi nie wiedza co to pouczenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: dowcipniś Irlandczyk :-))) 13.08.07, 18:15 No, z poczuciem humoru niestety coraz trudniej w tej naszej ojczyźnie... Kilka dni temu na własne oczy widziałam, jak w parku straż miejska interweniowała i pouczała dwoje nastolatów. Kazali dziewczynie zejść z kolan chłopaka i usiąść obok niego na ławce. Rozumiem, gdyby się jakieś ekscesy działy, gdyby się chociaż całowali... A to jacyś gimnazjaliści byli... No, ale skoro już nie jest legendą, lecz faktem historycznym, że w Krakowie smok mieszkał (co raczył ogłosić Giertych Senior), skoro pan Lepper grzmi, że nie jest złodziejem, a na każdym rogu czai się jakiś agent, to nic mnie już nie zdziwi. Rzeczywistość odwrócona podszewką na wierzch. A jeszcze w maju telewizja ostrzegała, że skończą się wiosny dla zakochanych - posypią się mandaty... A propos dowcipu - na koniec kawał, sprzdany nam przez sfrustrowanego polskiego lekarza: Wiecie, jaki jest szczyt bezczelności? Zagłosować na PiS i wyjechać do Irlandii. Miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś