ghrom 18.09.07, 01:03 Chcemy wrocic do Polski, jesli bedzie normalna i wolna. Z tym podyskutujcie, jesli potraficie: pl.youtube.com/watch?v=PNqUacf1ELM pl.youtube.com/watch?v=QZpLAvdGm3Y Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bird i'th'and Re: Chcemy wrocic do Polski IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 18.09.07, 08:04 ja tam jestem wrednym nihilista..nie wierze zeby cokolwiek kiedykolwiek sie zmienilo w tym kraju..a JKM ? nawet jesli go wybiora..sam przeciwko wszystkim ? tylko steven segal to potrafi ..i tylko rodzicow mi szkoda..bo ci juz nie chca sie przenosic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Chcemy wrocic do Polski IP: *.as15444.net 18.09.07, 09:42 JKM? To nie ten co idzie w uklady z LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Chcemy wrocic do Polski IP: *.demon.co.uk 18.09.07, 10:44 Normalna i wolna? Normalnosc rzecz bardzo wzgledna Wolna? Od czego i kogo? Teraz to juz chyba tylko od samych siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Chcemy wrocic do Polski IP: *.leed.cable.ntl.com 18.09.07, 14:06 Pięknie mówi... Ale oni wszyscy pięknie mówią. Przed wyborami. A jak jest potem to wszyscy wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand mlodziencza choroba 18.09.07, 14:40 czasem mlodziencze zauroczenia jak widac moze sie przeniesc i na wiek dorosly tez kiedys wydawalo mi sie ze JKM i jego UPR maja "recepte" na wszystko i zdaje sie ze co najmniej raz zaglosowalem w wyborach na ta partie. jednak z biegiem czasu ta choroba minela bo swiat nie jest tylko czarno bialy i nie wszystko da sie zalatwic haslem obnizki podatkow i prywatyzacja wszystkiego W tym ze mam racje utwierdzalo mnie to ze JKM z kazdym rokiem stawal sie coraz radyklaniejszy, kompletnie sie kompromitowal swoimi pogladami na feminizm (kwestie kobiet itp) i homoseksualizm. A argumenty dotyczace obowiazku zapinania pasow bezpieczenstwa uznalem za objaw choroby umyslowej JKM. Towarzystwo Michalkiewicza to juz mega-kompromitacja. Aczkolwiek rozumiem ze sama postac JKM jest ciekawa ale tak samo ciekawy jest Lepper i Giertych stad nie dziwi ich wspolny romans Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: Chcemy wrocic do Polski 18.09.07, 15:20 Bezkrytycznym wyznawcom wiary w wolna reke rynku polecam ten wpis na blogu Wojciecha Orlinskiego: wo.blox.pl/2007/09/Rynek-to-za-malo.html Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Chcemy wrocic do Polski 18.09.07, 18:44 Realny system postulowany przez skrajnych liberalow to taki, gdzie panstwo dba wylacznie o zapewnienie dobr publicznych (wojsko, infrastruktura itp) oraz wolna konkurencje (ustawy antymonopolowe - odnosnie tego co w w/w blogu). O cala reszte obywatele zatroszcza sie sami. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird i'th'and Re: Chcemy wrocic do Polski IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 19.09.07, 07:24 wojsko tez powinno byc prywatne..odsylam do trylogii prosze sobie porownac najemna piechote pana koryckiego i jakies tam pospolite ruszenie... "panstwowe" = nieudolne niewydolne marnotrawne skorumpowane Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Chcemy wrocic do Polski 19.09.07, 18:11 > wojsko tez powinno byc prywatne Pewnie. Wyraznie tansze niz panstwowe. A po przyklady nie trzeba siegac do Trylogii, wystarczy zerknac do Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Chcemy wrocic do Polski 19.09.07, 19:03 Blood Diamond dobrym filmem tez jest. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Chcemy wrocic do Polski 19.09.07, 20:12 > Blood Diamond dobrym filmem tez jest. Nie znam, o czym to? Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Chcemy wrocic do Polski 19.09.07, 18:59 > Bezkrytycznym wyznawcom wiary w wolna reke rynku A sa tu tacy? Chyba nie. Nikt nigdy nie twierdzi, ze kapitalizm i wolny rynek to raj na ziemi. To po prostu najskuteczniejszy i najsprawiedliwszy system gospodarczy wymyslony przez czlowieka. Co nie znaczy, ze nie ma wad. Natomiast kazdy inny system, w szczegolnosci socjalizm, ktorego piewca jest WO, ma wad zdecydowanie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfg Re: Chcemy wrocic do Polski IP: 129.230.236.* 18.09.07, 16:26 ghrom napisał: > Chcemy wrocic do Polski, jesli bedzie normalna i wolna. > > Z tym podyskutujcie, jesli potraficie: > > pl.youtube.com/watch?v=PNqUacf1ELM > pl.youtube.com/watch?v=QZpLAvdGm3Y idiola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Chcieć to móc. IP: 89.241.148.* 18.09.07, 18:26 I jak bede chcial, to zaden JKM ani PiS ani mnie do tego nie zacheci, ani od tego nie odwiedzie. PS. W kwestii formalnej :) ghrom, czy ty jestes nowym moderatorem? Wczesniej jakos wyparowales na dlugo a teraz znowu sie popis(k)ujesz, pytam informacyjnie, no harm intended :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Chcieć to móc. IP: 89.241.148.* 18.09.07, 18:29 Mialo byc "znowu popis(k)ujesz", bez się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abb71 Re: Chcemy wrocic do Polski 19.09.07, 00:43 to jak nie wiesz debilu że polska jest wolna już18lat to nie wracaj a jak takie półmózgi wyjechały to jest tez normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia cos baaaaaaaardzo interesujacego... 19.09.07, 00:56 ludzie wypisuja.kocham te desperackie komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
anegdocia Fukuyama czy Hegel? 19.09.07, 10:54 Sama juz ne wiem...skoro koniec historii juz nastapil, to kiedy dotrze on do Polski? Niby demokracja i wolny rynek są ze sobą nierozerwalnie związane, a postępujące procesy globalizacji prowadzą do demokratyzacji świata. A gdzie w tym odnajduje sie Polska? Mimo, ze rzekomo dzisiaj gospodarka i polityka sa rozdzielne. To czemu podatki sa tak wysokie? Czemu przedsiebbiorstwa `plajtuja` a wiekszosc z nich i tak przenosi produkcje do Chin? Wiem, wiekszosc tak robi.. Akurat takie watki jak mam wahania co do powrotu jak narazie do Polski :) pozdrawiam "Był bowiem moralistą od dawna wierzącym, że największym szczęściem jest zaprzestanie dążenia do jego osiagnięcia", O. Pamuk, "Śnieg" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Fukuyama czy Hegel? IP: *.marton.net.pl 19.09.07, 18:46 Fajna dysputa.A co na to niejaki ontorian z jego bonczkiem i naczelny ideolog Narodu soup nazi?Czyżby wrócili? Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Fukuyama czy Hegel? 19.09.07, 20:09 > Niby demokracja i wolny rynek są ze sobą nierozerwalnie związane Nic podobnego, demokracja w naturalny sposob zabija wolny rynek. Motloch glosuje na tych, ktorzy najwiecej obiecuja. Ci, co najwiecej obiecuja to jednoczesnie ci, ktorzy podwyzszaja podatki i wprowadzaja ograniczenia do rynku - by miec wieksza kontrole na motlochem i pieniadze na kielbase wyborcza. Naprawde tak trudno to zauwazyc? Odpowiedz Link Zgłoś