radekk10 19.10.07, 15:02 Panie Witku mam pytanko o co moze chodzic?? :) mianowicie juz 2x dzwonilem w sprawie wyslania do mnie formularza do working tax credit i nadal go nie otrzymalem :( czy jest inna mozliwosc zdobycia go?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Re: Benefity-working tax 19.10.07, 18:51 Po ostatnich strajkach poczta dopiero się odtyka i byc może dostanie Pan juz niedługo te formularze. Sami ostatnio czekaliśmy miesiąc na korespondencję, która normalnie szła tydzień. Można je tez pobrać w najbliższym Jobcentre Plus www.jobcentreplus.gov.uk lub najbliższym Biurze Podawczym (Enquiry Centre) HM Revenue & Customs www.hmrc.gov.uk/enq/index.htm Usługa zgłoszeń online jest "chwilowo nieczynna". Polecam również taxcredits.direct.gov.uk Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Benefity-working tax 19.01.08, 14:06 czy mozna juz aplikowac przez internet?\ poproszę likn! Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Benefity-working tax 21.01.08, 21:45 poproszę o link gdzie jest opisana procedura zgłoszenia, wymogi itp odnosnie WTC? czy oni biora pod uwage stawkę godzinową czy ogólny dochód? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam WTC i CTC 24.01.08, 12:12 niestety w job center fry o tax sa nie dostepne juz od roku jesli chodzi o naliczanie taxu to biora pod uwage zarowno liczbe godzin (np przy 30 jest bonus) jak i zarobki na ktorych podstawie wyliczana jest nalezna suma dodatku wiecej o benefitach tu: www.szkocja2006.fora.pl/benefity-tax-cedit-child-benefit,37/ Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkafortwilliam Re: WTC i CTC 24.01.08, 12:14 przepraszam za literowke mialo byc formy Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Benefity-working tax 04.02.08, 07:43 czy WTC zwracają do 3 miesięcy wstecz? Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: Benefity-working tax 04.02.08, 09:49 Tak, WTC jest wypłacany max do 3 miesięcy wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Benefity-working tax 04.02.08, 20:15 DOSTALEM wlasnie formularze o WTC byla do nich dolaczona koperta zwrotna. moje pytanie czy ta koperta jest juz oplacona i nie musze kupowac znaczka czy jednak trzeba go kupic. w rogu nie ma adnotacji posted paid Odpowiedz Link Zgłoś