Dodaj do ulubionych

nawigacja gps UK-PL

IP: *.cmbg.cable.ntl.com 10.11.07, 17:22
Jaki polecacie gps taki zeby mial dobre mapy zwlaszcza w PL ale UK i
europa zachodnia tez wchodzi w gre. Wiem ze w UK jest popularny
tomtom ale w PL tylko 50% pokrycia. Moze cos poradzicie. Moge kupic
w PL lub UK - beznaczenia.

Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Re: nawigacja gps UK-PL IP: *.bb.sky.com 10.11.07, 21:21
      Mam Garmina 660 i ma świetne pokrycie praktycznie całej Europy. Jego mapa Polski
      jest całkiem przyzwoita, choć zdarzają się czasem problemy z klasyfikacją dróg
      (np. drogę gruntową uważa za asfaltową i każe skręcać "w pole"), raz zdarzyło mi
      się że ze ślepej uliczki kazał mi wskoczyć na wiadukt. Ogólnie jednak mapy
      Garmina są lepsze od TomToma.

Przy okazji napiszę, że bardzo ważną rzeczą w GPS-ie jest odbiornik informacji o
      ruchu drogowym - informuje na bieżąco o korkach i wypadkach, proponuje objazdy.
      Dzięki temu wynalazkowi ostatnio w Niemczech uniknąłem kilkugodzinnego stania
      na autostradzie, GPS poinformował mnie o wypadku i zaproponował objazd. Jak
      wracając na autostradę zobaczyłem z wiaduktu co było przyczyną wypadku i zdałem
      sobie sprawę jak długo bym stał, to stwierdziłem że to jest najważniejsza
      funkcja w GPS-ie.
    • Gość: gps opinia Re: nawigacja gps UK-PL IP: 91.104.148.* 11.11.07, 00:15
      Ja uzywam miomap. Trasa Londyn - Polska wschodnia i z powrotem bez problemow.
      Przyzwyczailem sie i na swieta tez bede jechal korzystajac z tych map. O innych
      produktach niestety nie wypowiadam sie bo nie mam porownania. Pozdrawiam
      • Gość: Ralph Re: nawigacja gps UK-PL IP: *.bb.sky.com 11.11.07, 00:23
        Trasa Londyn - jakiekolwiek większe miasto w Polsce zawsze będzie bezproblemowa.
        Problemy zaczynają się, jeżeli chcemy jechać na skróty (nie korzystając z
        głównych dróg) z Pcimia Dolnego do wsi położonej niedaleko Wąchocka, tutaj
        różnica w szczegółowości map będzie ogromna.
        • Gość: gps opinia Re: nawigacja gps UK-PL IP: 91.107.0.* 11.11.07, 15:47
          To jest przeciez sprawa oczywista! Wydaje mi sie ze niestety obecnie nie
          znajdziesz takiego produktu, ktory zapewni Ci takie pokrycie Pl, UK i calej
          europy zachodniej aby naniesione byly wszystkie drogi laczace kazda wies.
          Zawsze mozesz jednak korzystac z roznych map. Np jesli potrzebujesz szczegolowej
          mapy Polski to wybierasz produkt A, a jesli szczegolowej mapy UK to przerzucasz
          sie na produkt B. Taka prawda.

A swoja droga jakie wg Was sa najdokladniejsze mapy UK, z ktorymi mieliscie do
          czynienia?
          • publick_enemy Re: nawigacja gps UK-PL 11.11.07, 17:14
            korzystam z AZ ogolnej a z philipsa moje tereny i Londyn
            a nawigacje uzywam tomtom one bo jest najlepsza
            (ankieta wsrod taksiarzy)
    • coolania_77 Re: nawigacja gps UK-PL 11.11.07, 20:15
      automapa XL

100% pokrycia PL + UK, jedyna bolaczka, nie mozna wyszukiwac (na
      razie) po kodzie w UK

ania
    • Gość: cool_ewula Re: nawigacja gps UK-PL IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.11.07, 09:52
      ja polecam garmina- wlasnie updatowali swoje oprogramowanie i maja takie same
      pokrycie Polski jak i w UK, czyli 99,99%. sprawdzalam i faktycznie znajduje
      nawet najmniejsze wsie i miasteczka z ulicami. Najtanszym z garminow ktore maja
      taka dokladna mape jest model 250 za jakies £160-170.
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka