Dodaj do ulubionych

Tusk - jak zwykle niezmienny

05.12.07, 16:56

z czego słynny jest Tusk? z tego, że zawsze się spóźnia... podobno nawet
spóźnił się z przyjściem na świat...

naprawdę nie mógł zawieść Narodu i Prezydenta RP:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4735398.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 05.12.07, 18:27
      Hmm, dziwne... cisza, brak komentarzy, forumowe madre POglowy milcza.

Gdyby sie to przydarzylo Kaczynskim, natychmiast czytalibysmy o "kurduplu" (tak
      jakby Tusk byl wielkoludem), "braku konta", "kocie i mamusi" lub
      Bog-wie-czym-jeszcze-byle-przeciw... gdyby sie to przytrafilo ktoremus z braci,
      juz byscie go zlinczowali.
      • Gość: artur Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: 203.27.47.* 06.12.07, 01:31
        bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fanow PO, wywlekac tylko co zle
        na przeciwnika i nie podawac zlych faktow o PO, udawac ze ich nie
        ma, to z takim mysleniem daleko Polska nie zajdzie, wczoraj
        wylapalem takiego na onecie, temat o tym ze szpitale maja za duzo...
        pieniedzy, komentarze ze ledwie Po zaczelo rzadzic a juz takie cos w
        szpitalach, jakie brawa dla PO, w innym artykule ten sam uzytkownik
        co wczesniej bil brawa ( a dotyczylo w innym artykule jakiegos
        krachu) drze sie ze to wina PiSu ze PO jeszcze nie zaczela rzadzic
        bo jeszcze kaczory sa; to w koncu PO rzadzi juz, czy jeszcze nie?
        jest juz ponad 6 tyg. po wyborach, ludzie sie nadal na drogach w
        wypadkach zabijaja, autostrad nie wybudowano, jablka chyba nie
        stanialy, emigranci nie wracaja, w konsulacie kolejki bez zmian,
        abolicji podatkowej nie ma, to w koncu jak to jest? mialo byc
        natychmiast po wyborach
        tylko stalo sie jak przewidywalem - fani PO gdzies sie zmyli, i w
        tej sprawie nie powiedza duzo
        • kerryman > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fanow PO 06.12.07, 10:04
          faktycznie macie sie czego czepiac. postapil nieladnie, zgadzam sie. ale knypowi
          sie nalezalo. olal premiera kilka razy, mysli ze jest krolem Polski, a nie jest.
          mysli ze to jemu sie powinno sluzyc a to on powinien sluzyc Polakom. jak na
          razie to sluzy calkiem dobrze, ale jedynie swoim kolegom partyjnym i braciszkowi.
          • Gość: Polak Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 06.12.07, 13:58
            Jaka jest dla Ciebie definicja "knypa"?
            Prosze o odpowiedz.
            • kerryman Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:16
              jest to potoczne okreslenie czlowieka niskiego wzrostu. w niektorych regionach
              kraju uzywa sie tez okreslen: konus, liliput, karlik, kurdupel, pchła, skrzat,
              gnomik.
            • kerryman Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:20
              jesli "knyp" cie w jakis sposob obraza, moge uzywac okreslenia "gnomik" heheheh
              • randybvain Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:34
                To z kaszubskiego chlopak
              • Gość: Polak Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 06.12.07, 20:37
                Pytalem o TWOJA definicje "knypa", a nie o definicje slownikowa. Naprawde tak
                kiepsko z inteligencja wsrod Narodu?

Moze zatem prosciej: od ilu centymetrow wzrostu NIE JEST sie juz knypem?
                • Gość: iza Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: 86.157.189.* 06.12.07, 20:58
                  > Pytalem o TWOJA definicje "knypa", a nie o definicje slownikowa. Naprawde tak
                  kiepsko z inteligencja wsrod Narodu?

a dlaczego jego definicja ma sie roznic od slownikowej? no i -
                  jesli Twoje definicje polskich slow, Polaku, roznia sie od tych podanych w
                  slownikach, to masz pewnie niezle w glowie namieszane...

• Gość: Ralph Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.bb.sky.com 06.12.07, 21:32
                  Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie knyp to poniżej 170cm, ale
                  mam jednego kolegę, dla którego ja jestem knypem...
                  • kerryman pamietasz debate przed wyborami? 07.12.07, 00:53
                    jego identyczny jednojajowo brat blizniak za chol.ere nie chcial sie zgodzic na
                    debate "na stojaco" a to chyba mowi samo za siebie hehehehe.
                    • robin241 Re: pamietasz debate przed wyborami? 07.12.07, 02:30
                      po to jest na fotelach miekka tapicerka zeby bylo przejemnie
                      siedziec, taki wynalazek sluzacy ludzkosci, zamiast stac godzine na
                      nogach, zylakow od tego sie dostaje;
                      pamietam ze na debacie tusk ktory chce zakladac cud irlandzki nie
                      wiedzial jakie sa w Irlandii podatki
                      na onecie pisza ze sejm podniosl nauczycielom o 10% wyplaty na
                      przyszly rok, jakies 150-200 pln wiecej, fajnie, juz ciesza sie ze
                      obietnica spelniona, mieli nas uczyc dobrze zarabiajacy nauczyciele,
                      a ile to jest w Polsce teb dobrze zarabiajacy?
                      bo wzrosna koszta od przyszlego roku i tej podwyzki nie odczuja;
                      • kerryman on dobrze wiedzial 07.12.07, 08:56
                        jakie sa podatki w irlandii, do debaty przygotowywal go caly sztab ludzi. nie
                        chcial odpowiedziec bo od razu kwachu go by zapytal, czemu ciagle mowi o
                        irlandii skoro tam nie ma podatku liniowego
                        • Gość: ff Re: on dobrze wiedzial IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:08
                          w polsce to juz wlasciwie jest liniowy :_)

95% pracujacych nie wchodzi w wyzszy prog podatkowy
        • Gość: eurokicior Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.12.07, 04:43
          pokaż choć jedno miejsce, w którym PO to twierdzi. Jeśli nie pokażesz - jesteś
          kłamcą.
    • cdlxxvi Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, to 07.12.07, 14:59
      pewnie przyjdzie na czas.

Dla kurdupla, który wolal wycieczkę po Azji od debaty nad wotum zaufania dla
      rządu, nie ma się co spieszyć.
      • Gość: iza Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, IP: 86.157.189.* 07.12.07, 16:43
        Dokladnie. Nie rozumiem, dlaczego xiv wywlokl to uchybinie ze strony Tuska,
        podczas gdy prezio go kilkakrotnie i w jaskrawy sposob obrazil PIERWSZY. Nie byl
        to dobry tenmat na watek?
        • kerryman Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 07.12.07, 17:10
          no wlasnie. jak mowa o potknieciach gnoma to wszystkich PiSiorow, PiSdzielcow i
          PiSdusiow wcina.
        • xiv Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 00:43

> Dokladnie. Nie rozumiem, dlaczego xiv wywlokl to uchybinie ze
          > strony Tuska,

jeszcze tylko napisz, że kogoś obraziłem tym wywlekaniem... i że wspieram Wrogie Siły Diabelskiego Sojuszu czy coś podobnego

gościu jest słynny z niepunktualności - bo taki jest, i na pierwsze spotkanie z przydentem jako premier - się spóźnia...

jak dla mnie - to po prostu brak kindersztuby... i tyle...

a ta cała wojna na słówka - co PO, a co PiS zrobiło pierwsze - nie robi na mnie żadnego wrażenia i mam ją w głębokim poważaniu
          • eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 01:17
            dla mnie brakiem kindersztuby jest nazywanie ludzi "małpami w czerwonym",
            wyzywanie od wykształciuchów, wrzeszczenie w parlamencie, kojarzenie wszystkiego
            z mordercami ks. Popiełuszki itp. No ale cóż, mamy inną wrażliwość.
            PS też jestem tytanem punktualności - i nie jest to moje określenie. Są po
            prostu sprawy, które w życiu liczą się o wiele bardziej.
            • xiv Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 11:04

> dla mnie brakiem kindersztuby jest nazywanie ludzi "małpami w
              > czerwonym",

jedno nie wyklucza drugiego?!?

okazuje sie, ze drobna krytyka Tuska jest odbierana jako pochwala PiSu... rozumiem, ze mozna spolaryzowac spoleczenstwo, ale tak wyprac im mozgi?
              • Gość: Polak Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 08.12.07, 12:31
                Drobna, czy nie drobna, zadna krytyka PO i Tuska nie jest dozwolona na forum,
                ktorym trzesie tolerancyjny Kicior i Jego swita...
                • eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 14:03
                  krytykuj sobie co chcesz, niczego nie wycinam, a swoje zdanie mam prawo mieć...
              • eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 14:02
                Bez przesady, krytykuj sobie co ci się żywnie podoba - nie przypominam sobie jednak, byś z taką żarliwością krytykował PiS. jeśli się mylę - przepraszam.
                BTW też nie jestem miłośnikiem Tuska i jego rządu - co to za partia liberalna, która popiera religię na maturze? Mnie w Polsce brakuje liberałów z prawdziwego zdarzenia.
                • Gość: iza xiv sie obraza! :)))) IP: 86.157.189.* 08.12.07, 15:42
                  >jeszcze tylko napisz, że kogoś obraziłem tym wywlekaniem...

to by bylo raczej w stylu Kaczynskich... nie, nie powstalo mi w glowie, by takie
                  glupoty pisac.

>i że wspieram Wrogie Siły Diabelskiego Sojuszu czy coś podobnego

znow: za duzo sie nasluchales Kaczynskich... to przeciez ich i tylko ich retoryka.

>gościu jest słynny z niepunktualności - bo taki jest, i na pierwsze spotkanie z
                  przydentem jako premier - się spóźnia...

>jak dla mnie - to po prostu brak kindersztuby... i tyle...

OK, tylko w jak wielu przypadkach jeden czy drugi Kaczynski nie wykazali podstaw
                  dobrego wychowania! Dlatego az smieszne, ze to "wykroczenie" Tuska tak Cie
                  zdenerwowalo. Abstrahuje tu calkowicie od moich czy Twoich - mi nieznanych -
                  sympatii politycznych.

>a ta cała wojna na słówka - co PO, a co PiS zrobiło pierwsze - nie robi na mnie
                  żadnego wrażenia i mam ją w głębokim poważaniu

Twoja sprawa. Tylko jak mnie ktos kopnie to powinno mniej dziwic, ze oddalam niz
                  gdybym kopnela pierwsza. Elementarz "wychowania na podworku". ;)

Jak ktos nie wie, do czego pije - pije do slynnej wypowiedzi J.Kaczynskiego (o
                  Tusku, gdy ten go czyms zdenerwowal) - "ze jak ktos sie wychowal na podworku, to
                  nie ma sie co dziwic".

Jaroslaw Kaczynski to dla mnie mistrz chamstwa w polityce.
                  A Tusk byl wrecz laskawy wobec pieniacza J.K. w trakcie kampanii wyborczej - i
                  wciaz, upieram sie - zachowuje sie niebywale kulturalnie wobec przeciwnikow
                  politycznych.
                  • xiv Re: xiv sie obraza! :)))) 08.12.07, 21:52

daleki jestem do obrażania - po prostu czuje się jak na góralskim weselu -
                    drobny dowcip o pannie młodej, a już się rodziny leją

a ja akurat tylko kucharką jestem...

więc nie przeszkadzajcie sobie...
                    • Gość: iza Re: xiv sie obraza! :)))) IP: 86.157.189.* 08.12.07, 23:26
                      >
                      > daleki jestem do obrażania - po prostu czuje się jak na góralskim weselu -
                      > drobny dowcip o pannie młodej, a już się rodziny leją

o, a tu by sie gorale pewnikiem obrazili i notesik z lista obelg napoczeli.

:)

• ghrom Bottom line 11.12.07, 14:14
      Bottom line jest taki, ze wyglosowaliscie sobie dzume zamiast
      cholery. Zamienil stryjek siekierke na kijek. Pierwszymi decyzjami
      'liberalnej' PO bylo przepchniecie socalistycznego budgetu
      przygotowanego przez PiS, bez zadnych zmian, oraz skasowanie obnizki
      skladki na ZUS. Kolejny raz daliscie sie wystrychnac na dudka, a mi
      pozostaje tylko gorzko westchnac: a nie mowilem?
      • kerryman specjalista 12.12.07, 11:35
        ta, bo lepiej bylo zaczac grzebac przy tym ich kijowym budzecie zeby nie wyrobic
        sie w konstytucyjnym terminie i dac kaczce pretekst do rozpisania kolejnych
        wyborow. budzetu sie nie pisze na kolanie, pol godziny przed glosowaniem.

najwazniejsze ze obcinaja budzet administracyjny. tego nie zauwazyles.
        • ghrom Re: specjalista 12.12.07, 13:11
          > ta, bo lepiej bylo zaczac grzebac przy tym ich kijowym budzecie
          zeby nie wyrobic
          > sie w konstytucyjnym terminie i dac kaczce pretekst do rozpisania
          kolejnych
          > wyborow. budzetu sie nie pisze na kolanie, pol godziny przed
          glosowaniem.

Od wielu, wielu miesiecy nie wypusciles wiekszej bzdury. Nie mogli
          sie przygotowac zawczasu? PO nie mialo srodkow na przygotowanie
          wlasnej wersji budzetu? Nie mieli gabinetu cieni? Sugerujesz, ze
          wybraliscie sobie bande nieudacznikow i nierobow, ktorym sie nie
          chcialo przygotowac budgetu i przez to zmarnuja pierwszy rok swoich
          rzadow? Zalosne?

Nie, PO wie dobrze co robi. Oni nie sa zainteresowani zmiana
          systemu, oni tylko i wylacznie chcieli sie dobrac do koryta, co im
          umozliwiliscie. Gratulacje, frajerzy.
          • kerryman Re: specjalista 12.12.07, 14:43
            > Gratulacje, frajerzy.

dzieki. sorry, ale ty sie spodziewasz po kazdych wyborach jakichs rewolucji? co
            z tego, ze mieli plan, ze mieli gabinet cieni. matematyka wyborcza wymusza pewne
            kompromisy - nie da rady z ludowcami jako koalicjantami przeprowadzic
            wszystkiego po naszemu. do pewnych rzeczy musza dojrzec, na pewne rzeczy
            potrzeba czasu. wolales jak jarek szantazowal swoich kolicjantow? ze jak czegos
            tam nie podpisza to ich wyp.erdoli z rzadu albo ze wyciagnie jakies haki?
            tak wygladala polityka ostatnich lat i naprawde trzeba sie cieszyc, ze tego juz
            nie ma i nie zapowiada sie zeby mialo wrocic. ale to oznacza kompromisy, to
            oznacza negocjacje.
            daj im troche czasu i nie fikaj po 2 miesiacach ze sie nic nie zmienia. obiecuje
            ci ze jesli w 2008 dalej nic sie nie bedzie zmienialo to wrocimy do tematu i
            powiem - ghrom, miales racje.
            • ghrom Re: specjalista 12.12.07, 17:42
              > sorry, ale ty sie spodziewasz po kazdych wyborach jakichs
              rewolucji?

I beg your pardon? O.o Skoro nie potrzebowaliscie rewolucji, to po
              jakiego grzyba wydawaliscie miliony na wybory i denerwowaliscie
              ludzi?

> wolales jak jarek szantazowal swoich kolicjantow?

Chlop przynajmniej mial jaja i potrafil forsowac swoja polityke,
              abstrahujac od tego co to za durna polityka byla. Tusk NIC nie
              zrobi. Nawet obiecanego liniowego wam nie wprowadzi.

> obiecuje
              > ci ze jesli w 2008 dalej nic sie nie bedzie zmienialo to wrocimy
              do tematu i
              > powiem - ghrom, miales racje.

He? Lepiej sie zalozmy o jakas dobra whisky, 18+.
              • kerryman a kto przetnie? :) 12.12.07, 20:41
                www.napojevineta.cz/img/products/jameson_18_box.jpg
                • ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 12.12.07, 21:20
                  uk.glenfiddich.com/the-range/18-year-old.html
                  • kerryman Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 17:01
                    dokladnie tej nie pilem, ale szkockie jakos mi ogolnie nie pasuja. irlandzkie
                    zdecydowanie najlepiej.
                    • ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 22:48
                      Well, angielskich whisky raczej nie ma, wiec bedzie szkocka ;]

Ja pilem, prawde powiedziawszy 12tka bardziej mi smakuje, ale slowo
                      sie rzeklo, kobylka u plota ;]
                  • Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:04
                    Ktora partia bylaby wg ciebie najlepsza?
                    LPR i UP? hehehe
                    • ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 22:48
                      > Ktora partia bylaby wg ciebie najlepsza?

UPR.
                      • Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:06
                        Ty chyba w ogole nie rozumiesz idei tej partii

Przed ostatnimi wyborami szczegolnie pokazali na co ich stac na
                        koalicje z LPR :)))

hehehe
                        • ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 14.12.07, 11:22
                          Rozumiem bardzo dobrze, a jesli i ty masz ochote zrozumiec, to
                          poczytaj sobie tutaj:
                          www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1&katid=79
                          • Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 11:26
                            tak widze wlasnie jak pieknie cie omamili haselkami
                            moze z tego wyjdziesz
                            • ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 14.12.07, 11:44
                              Moze w to wejdziesz, czego ci szczerze zycze. Nigdy nie jest za pozno,
                              zeby zmadrzec.
                              • Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 12:06
                                niczym sie nie roznisz od sluchaczy radia maryja
                                tylko audycja inna
                                hehehe
              • Gość: ff Re: specjalista IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:11
                >Chlop przynajmniej mial jaja i potrafil forsowac swoja polityke,

Hitler tez mial jaja. Z ta roznica jemu udalo sie przeforsowac swoja
                polityke :))

hehehe
                • ghrom Re: specjalista 13.12.07, 22:50
                  Kaczynski potrafil sie twardo postawic Brukseli. Tusk podpisze
                  wszystko co mu podsuna.
                  • Gość: artur Re: specjalista IP: *.vic.bigpond.net.au 14.12.07, 02:59
                    to po co tak naprawde glosowaliscie na PO?
                    • Gość: ff Re: specjalista IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:07
                      on glosowal na LPR... sorry UPR
                  • kerryman koles ma kompleksy 14.12.07, 17:57
                    i mysli ze jak bedzie wymachiwal szebelka to ludzie go beda bardziej szanowac.
                    na szacunek sobie trzeba zasluzyc, jego sie nie wymusza na innych - na przyklad
                    tupajac tymi krociutkimi nozkami.

po 2 latach jego tupania mamy hoo.we stosunki z niemcami i jeszcze bardziej
                    hoo.we z rosja. tak sie nie da. moze gdybysmy siedzieli na ropie albo na gazie,
                    moglibysmy sie bawic w putina. a siedzac na kartoflach i weglu mozemy sobie
                    pozwolic co najwyzej nakompromisy.
                    • ghrom Re: koles ma kompleksy 14.12.07, 18:49
                      W takim razie rozwiazmy rzad, parlament, sady i przekazmy wladze
                      Brukseli, Moskwie i Berlinowi. Na pewno nam sie stosunki polepsza.
                      • Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:06
                        Skoro jestest taki na NIE to prosze przedstaw tutaj wszystkim
                        najlepsze rozwiazanie

Bedzie ciekawie :)))
                        • ghrom Re: koles ma kompleksy 14.12.07, 19:18
                          Nalezy w Polsce przeprowadzic nastepujace reformy:
                          www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1&katid=79
                          i zrezygnowac z czlonkstwa w UE, pozostajac z strefie Schengen.
                          • Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:49
                            Moglbys sie pochwalic o korzysciach takiego posuniecia?

Poza tym zdajesz sobie sprawe ze mozesz byc rowno traktowany z
                            anglikami w UK wlasnie dzieki UE? Sam o tym pisales na swoim blogu
                            ktory zreszta skasowales bo byl sprzeczny z ideami twojego wodza. A
                            szkoda bo takie fajne fotki byly z wycieczek.
                            • ghrom Re: koles ma kompleksy 15.12.07, 00:22
                              Wolny przeplyw ludnosci i brak ..ej biurokracji i socjalizmu z
                              Brukseli.

Nigdy nie mialem blogu, misiek, ile razy mam powtarzac. Pomyliles
                              mnie z kims.
                              • Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 15.12.07, 10:31
                                > Wolny przeplyw ludnosci i brak ..ej biurokracji i socjalizmu z
                                > Brukseli.

Tak tez myslalem ze nic konkretnego ten Mikke nie wymysli.
                                Biurokracja i socjalizm haahah. W ten sposob zadna instytucja na
                                swiecie nie powinna istniec bo tworzy biurokracje. Lepiej doucz sie
                                i poczytaj sobie opinie niezaleznych ekspertow. Za duzo by tlumaczyc
                                na tym forum zwlaszcza ze kompletnie nie znasz podstaw.

> Nigdy nie mialem blogu, misiek, ile razy mam powtarzac. Pomyliles
                                > mnie z kims.

To nie ty jezdziles na maledivy nurkowac z zonka? To nie ty kupiles
                                jakis dom w dzielnicy londynskiej i to nie ty zbijales jakas
                                szafeczke drewniana? I pewnie to nie ty tez chwaliles sie jakims
                                akwarium? Wszystko to widzialem na fotkach. Jesli to wszystko to nie
                                ty to znaczy ze albo klamiesz albo ktos uzywa twojego pseudo.
                      • Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:09
                        > W takim razie rozwiazmy rzad, parlament, sady i przekazmy wladze
                        > Brukseli, Moskwie i Berlinowi. Na pewno nam sie stosunki polepsza.

Zdajesz sobie sprawe ze trolujesz?
                        • Gość: artur oszczednosci Tuska IP: *.vic.bigpond.net.au 14.12.07, 23:18
                          fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/news/tusk-nie-moze-rozstac-sie-z-samolotem,1027897

Premier obiecywał, że będzie korzystał z samolotów rejsowych, bo
                          rezygnuje z rządowego bizancjum i oszczędza. Ale rejsowym poleciał
                          tylko do Brukseli - informuje "Dziennik".

W Wilnie, Rzymie, Ostrawie, Berlinie, Paryżu, Lizbonie i ponownie w
                          Brukseli był już rządowym Tu-154. Co więcej - jak donosi RMF - Tusk
                          każe się zawozić tym samolotem do domu w Gdańsku.

Rządowy Tu-154 nowym zwyczajem nie wraca ze służbowych lotów od razu
                          do Warszawy, tylko nadrabia drogi, bo najpierw zawozi premiera do
                          Gdańska. Według RMF, tak było, gdy Donald Tusk wracał z Wilna i
                          Rzymu. Tak też było, gdy leciał z wizytą do czeskiej Ostrawy - przez
                          Gdańsk...

reszte sobie poczytajcie dalej; to sa populistyczne oszczednosci by
                          zylo sie lepiej, hipokryzja;
    • Gość: Adam Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.07, 11:31
      Wszystkie mainstream'owe media w Polsce przekonywały mnie przed
      wyborami, że w cuda To wierzą tylko Mohery. A tu proszę - ponoć w UK
      stały długie kolejki by obiecane cuda PO przyklepać?
      • zadyma1 Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 10:47
        "Dziennik": Geje nie znajdą wspólnego języka z ludźmi Donalda Tuska.
        Jego ekipa mówi "nie" legalizacji małżeństw homoseksualnych. Coraz
        głośniej domagają się tego organizacje i środowiska gejowskie
        wspierane przez czującą w tym szansę na przełamanie ideowej martwoty
        lewicę.
        wiadomosci.onet.pl/1668093,11,item.html
        • kerryman Re: Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 12:17
          maja zezwolic na takie malzenstwa tylko dlatego ze domagaja sie tego jakies grupy?
          • ghrom Re: Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 12:53
            Malzenstwo moze zaistniec miedzy mezczyzna a kobieta, malzenstwo
            pedalow czy lezbijek to oksymoron.

'Zwiazek partnerski' o ktorym pieja, nie bardzo wiadomo do czego im
            potrzebny. (Wszystko mozna zalatwic umowami cywilnymi.) A kiedy nie
            wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniadze. Kolesie sterujacy ruchem
            pedalow niezle na nim zarabiaja.
    • Gość: Gamoń Abolicja podatkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:37
      Przed wyborami bardzo często słychac było z ust Tuska o abolicji
      podatkowej dla pracujących w Anglii przed 2007. Co na to wszyscy Ci
      naiwni Polacy którzy stali w ogromnej kolejce w ambasadzie w
      Londynie aby oddać swój głos na Tuska. Jesli się mylę drodzy
      Platwormersi - wskażcie mi chociaż jeden artykuł w internecie gdzie
      Tusk już po wyborach zapewnia że nadal o Was myśli i zrobi tak jak
      obiecywał. Po co się było śmiać z PiSu. W końcu to ta partia
      podpisała nową umowę z UK, dzięki czemu nie musicie już od 2007
      płacić podatku w Polsce. I bardzo dobrze. Teraz czekamy na ruch
      Tuska który miał być jeszcze bardziej LIBERALNY nić ruch
      KAczyńckich. Szkoda tylko że jakoś tego nie słychać i nie widać.
      • robin241 a poprawienie pracy konsulatow? 06.01.08, 00:04
        Tusk obiecal ze poprawi prace konsulatow, zeby nie bylo kolejek, i
        oplaty byly nizsze, pare dni temu na interii byl artykul o kosztach
        np. zgloszenia nowo urodzonego dziecka w konsulacie, no i MSZ w tym
        roku nie przewiduje zadnych obnizek oplat konsularnych, 2 miesiace
        po wyborach wycofuje sie z obienic; a w ostatnim dniu kampanii
        wyborczej Donald Tusk podpisal 10 zobowiazan partii, po wygranych
        wyborach. Sa to kolejno:
        1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
        2. Radykalnie podniesiemy place dla budzetówki, zwiekszymy emerytury
        i renty
        3. Wybudujemy nowoczesna siec autostrad, dróg ekspresowych, mostów i
        obwodnic
        4. Zagwarantujemy bezplatny dostep do opieki medycznej i
        zlikwidujemy NFZ
        5. Uproscimy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulga
        prorodzinna, zlikwidujemy ponad 200 oplat urzedowych
        6. Przyspieszymy budowe stadionów na Euro 2012
        7. Szybko wypelnimy nasza misje w Iraku
        8. Sprawimy, ze Polacy z emigracji beda chcieli wracac do domu i
        inwestowac w Polsce
        9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
        10. Podejmiemy rzeczywista walke z korupcja

spostrzezenia z ostatnich dni:
        1.w tej chwili sa jakies zachwiania na gieldzie, rosnie inflacja,
        wzrost gospodrczy oslabl;
        2. radykalnych podwyzek to sobie owszem poslowie podniesli i to sporo
        3. autostrad to jak na razie nie wybudowali
        4. bezplatna sluzba zdrowia - hehehehe wlasnie od wczoraj portale
        podaja ze wzorem Czechow moze i w Polsce bedzie sie doplacac z
        kieszeni za wizyty u lekarza, politycy PO maja taki zamiar jak czescy
        5. podatku liniowego nie bedzie
        6. stadionow budowac nie beda bo to miasta powinny, rzad umyl rece
        7. z iraku moze sie i wycofamy
        8. jak na razie samolotow wypchanych emigrantami wracajacymi do
        Polski nie widac
        9. walka z korupcja - ministrem sprawiedliwosci jest adwokat
        aferzysty Stoklosy, poza tym ilus aferzystow juz wypuszczono, a co
        slawniejsi to nawet wracac chca do Polski
        • Gość: elka Re: a poprawienie pracy konsulatow? IP: 80.53.122.* 06.01.08, 19:42
          ha ha masz racje,zapomniales o dowodach osobistych /wymiana/ ze
          zapomnial obiecac ze po powrocie pojdziesz siedziec albo zaplacisz
          wysoka kare,ktore to pieniazki wplyna do budzetu na nastepne ich
          podwyzki.......szkoda ze wybory nie sa w marcu w tym roku ,dowody
          niewazne i ciekawa jestem kto by na nich glosowal w
          ambasadach.......jesli mozna bylo glosowac to co za problem
          zorganizowac wymiane dowodow osobistych w ambasadach hi hi
          • robin241 Re: a poprawienie pracy konsulatow? 07.01.08, 10:46
            ja swoj dowod wymienilem jeszcze w Polsce na plastykowy ale juz
            pisza ze niedlugo bedzie kolejny w uzyciu z czipem, a potem cos
            jeszcze dojdzie, pogratulowac, nielepiej zrobic raz a dobrze?

wymiana dowodow w ambasadach? z paszportami sobie nie radza, ile
            trwa wyrobic nowy paszport? pol roku zejdzie, dluzej ma jeszcze
            ambasada Zimbabwe, tam znajomemu co z zimbabwe uciekl wyrabiali
            poltora roku; ale tak to jest jak sie trzyma konsulow uczonych
            oblsugi klienta uczonych w moskiewskiej szkole 20 - 30 lat temu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka