xiv 05.12.07, 16:56 z czego słynny jest Tusk? z tego, że zawsze się spóźnia... podobno nawet spóźnił się z przyjściem na świat... naprawdę nie mógł zawieść Narodu i Prezydenta RP: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4735398.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polak Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 05.12.07, 18:27 Hmm, dziwne... cisza, brak komentarzy, forumowe madre POglowy milcza. Gdyby sie to przydarzylo Kaczynskim, natychmiast czytalibysmy o "kurduplu" (tak jakby Tusk byl wielkoludem), "braku konta", "kocie i mamusi" lub Bog-wie-czym-jeszcze-byle-przeciw... gdyby sie to przytrafilo ktoremus z braci, juz byscie go zlinczowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: 203.27.47.* 06.12.07, 01:31 bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fanow PO, wywlekac tylko co zle na przeciwnika i nie podawac zlych faktow o PO, udawac ze ich nie ma, to z takim mysleniem daleko Polska nie zajdzie, wczoraj wylapalem takiego na onecie, temat o tym ze szpitale maja za duzo... pieniedzy, komentarze ze ledwie Po zaczelo rzadzic a juz takie cos w szpitalach, jakie brawa dla PO, w innym artykule ten sam uzytkownik co wczesniej bil brawa ( a dotyczylo w innym artykule jakiegos krachu) drze sie ze to wina PiSu ze PO jeszcze nie zaczela rzadzic bo jeszcze kaczory sa; to w koncu PO rzadzi juz, czy jeszcze nie? jest juz ponad 6 tyg. po wyborach, ludzie sie nadal na drogach w wypadkach zabijaja, autostrad nie wybudowano, jablka chyba nie stanialy, emigranci nie wracaja, w konsulacie kolejki bez zmian, abolicji podatkowej nie ma, to w koncu jak to jest? mialo byc natychmiast po wyborach tylko stalo sie jak przewidywalem - fani PO gdzies sie zmyli, i w tej sprawie nie powiedza duzo Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fanow PO 06.12.07, 10:04 faktycznie macie sie czego czepiac. postapil nieladnie, zgadzam sie. ale knypowi sie nalezalo. olal premiera kilka razy, mysli ze jest krolem Polski, a nie jest. mysli ze to jemu sie powinno sluzyc a to on powinien sluzyc Polakom. jak na razie to sluzy calkiem dobrze, ale jedynie swoim kolegom partyjnym i braciszkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 06.12.07, 13:58 Jaka jest dla Ciebie definicja "knypa"? Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:16 jest to potoczne okreslenie czlowieka niskiego wzrostu. w niektorych regionach kraju uzywa sie tez okreslen: konus, liliput, karlik, kurdupel, pchła, skrzat, gnomik. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:20 jesli "knyp" cie w jakis sposob obraza, moge uzywac okreslenia "gnomik" heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan 06.12.07, 16:34 To z kaszubskiego chlopak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 06.12.07, 20:37 Pytalem o TWOJA definicje "knypa", a nie o definicje slownikowa. Naprawde tak kiepsko z inteligencja wsrod Narodu? Moze zatem prosciej: od ilu centymetrow wzrostu NIE JEST sie juz knypem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: 86.157.189.* 06.12.07, 20:58 > Pytalem o TWOJA definicje "knypa", a nie o definicje slownikowa. Naprawde tak kiepsko z inteligencja wsrod Narodu? a dlaczego jego definicja ma sie roznic od slownikowej? no i - jesli Twoje definicje polskich slow, Polaku, roznia sie od tych podanych w slownikach, to masz pewnie niezle w glowie namieszane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: > bo to jaest wlasnie taka mentalnosc fan IP: *.bb.sky.com 06.12.07, 21:32 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie knyp to poniżej 170cm, ale mam jednego kolegę, dla którego ja jestem knypem... Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman pamietasz debate przed wyborami? 07.12.07, 00:53 jego identyczny jednojajowo brat blizniak za chol.ere nie chcial sie zgodzic na debate "na stojaco" a to chyba mowi samo za siebie hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
robin241 Re: pamietasz debate przed wyborami? 07.12.07, 02:30 po to jest na fotelach miekka tapicerka zeby bylo przejemnie siedziec, taki wynalazek sluzacy ludzkosci, zamiast stac godzine na nogach, zylakow od tego sie dostaje; pamietam ze na debacie tusk ktory chce zakladac cud irlandzki nie wiedzial jakie sa w Irlandii podatki na onecie pisza ze sejm podniosl nauczycielom o 10% wyplaty na przyszly rok, jakies 150-200 pln wiecej, fajnie, juz ciesza sie ze obietnica spelniona, mieli nas uczyc dobrze zarabiajacy nauczyciele, a ile to jest w Polsce teb dobrze zarabiajacy? bo wzrosna koszta od przyszlego roku i tej podwyzki nie odczuja; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman on dobrze wiedzial 07.12.07, 08:56 jakie sa podatki w irlandii, do debaty przygotowywal go caly sztab ludzi. nie chcial odpowiedziec bo od razu kwachu go by zapytal, czemu ciagle mowi o irlandii skoro tam nie ma podatku liniowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: on dobrze wiedzial IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:08 w polsce to juz wlasciwie jest liniowy :_) 95% pracujacych nie wchodzi w wyzszy prog podatkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurokicior Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.range86-145.btcentralplus.com 07.12.07, 04:43 pokaż choć jedno miejsce, w którym PO to twierdzi. Jeśli nie pokażesz - jesteś kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, to 07.12.07, 14:59 pewnie przyjdzie na czas. Dla kurdupla, który wolal wycieczkę po Azji od debaty nad wotum zaufania dla rządu, nie ma się co spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, IP: 86.157.189.* 07.12.07, 16:43 Dokladnie. Nie rozumiem, dlaczego xiv wywlokl to uchybinie ze strony Tuska, podczas gdy prezio go kilkakrotnie i w jaskrawy sposob obrazil PIERWSZY. Nie byl to dobry tenmat na watek? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 07.12.07, 17:10 no wlasnie. jak mowa o potknieciach gnoma to wszystkich PiSiorow, PiSdzielcow i PiSdusiow wcina. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 00:43 > Dokladnie. Nie rozumiem, dlaczego xiv wywlokl to uchybinie ze > strony Tuska, jeszcze tylko napisz, że kogoś obraziłem tym wywlekaniem... i że wspieram Wrogie Siły Diabelskiego Sojuszu czy coś podobnego gościu jest słynny z niepunktualności - bo taki jest, i na pierwsze spotkanie z przydentem jako premier - się spóźnia... jak dla mnie - to po prostu brak kindersztuby... i tyle... a ta cała wojna na słówka - co PO, a co PiS zrobiło pierwsze - nie robi na mnie żadnego wrażenia i mam ją w głębokim poważaniu Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 01:17 dla mnie brakiem kindersztuby jest nazywanie ludzi "małpami w czerwonym", wyzywanie od wykształciuchów, wrzeszczenie w parlamencie, kojarzenie wszystkiego z mordercami ks. Popiełuszki itp. No ale cóż, mamy inną wrażliwość. PS też jestem tytanem punktualności - i nie jest to moje określenie. Są po prostu sprawy, które w życiu liczą się o wiele bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 11:04 > dla mnie brakiem kindersztuby jest nazywanie ludzi "małpami w > czerwonym", jedno nie wyklucza drugiego?!? okazuje sie, ze drobna krytyka Tuska jest odbierana jako pochwala PiSu... rozumiem, ze mozna spolaryzowac spoleczenstwo, ale tak wyprac im mozgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, IP: *.lns6-c11.dsl.pol.co.uk 08.12.07, 12:31 Drobna, czy nie drobna, zadna krytyka PO i Tuska nie jest dozwolona na forum, ktorym trzesie tolerancyjny Kicior i Jego swita... Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 14:03 krytykuj sobie co chcesz, niczego nie wycinam, a swoje zdanie mam prawo mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Kiedy Tusk będzie się spotykal z kimś ważnym, 08.12.07, 14:02 Bez przesady, krytykuj sobie co ci się żywnie podoba - nie przypominam sobie jednak, byś z taką żarliwością krytykował PiS. jeśli się mylę - przepraszam. BTW też nie jestem miłośnikiem Tuska i jego rządu - co to za partia liberalna, która popiera religię na maturze? Mnie w Polsce brakuje liberałów z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza xiv sie obraza! :)))) IP: 86.157.189.* 08.12.07, 15:42 >jeszcze tylko napisz, że kogoś obraziłem tym wywlekaniem... to by bylo raczej w stylu Kaczynskich... nie, nie powstalo mi w glowie, by takie glupoty pisac. >i że wspieram Wrogie Siły Diabelskiego Sojuszu czy coś podobnego znow: za duzo sie nasluchales Kaczynskich... to przeciez ich i tylko ich retoryka. >gościu jest słynny z niepunktualności - bo taki jest, i na pierwsze spotkanie z przydentem jako premier - się spóźnia... >jak dla mnie - to po prostu brak kindersztuby... i tyle... OK, tylko w jak wielu przypadkach jeden czy drugi Kaczynski nie wykazali podstaw dobrego wychowania! Dlatego az smieszne, ze to "wykroczenie" Tuska tak Cie zdenerwowalo. Abstrahuje tu calkowicie od moich czy Twoich - mi nieznanych - sympatii politycznych. >a ta cała wojna na słówka - co PO, a co PiS zrobiło pierwsze - nie robi na mnie żadnego wrażenia i mam ją w głębokim poważaniu Twoja sprawa. Tylko jak mnie ktos kopnie to powinno mniej dziwic, ze oddalam niz gdybym kopnela pierwsza. Elementarz "wychowania na podworku". ;) Jak ktos nie wie, do czego pije - pije do slynnej wypowiedzi J.Kaczynskiego (o Tusku, gdy ten go czyms zdenerwowal) - "ze jak ktos sie wychowal na podworku, to nie ma sie co dziwic". Jaroslaw Kaczynski to dla mnie mistrz chamstwa w polityce. A Tusk byl wrecz laskawy wobec pieniacza J.K. w trakcie kampanii wyborczej - i wciaz, upieram sie - zachowuje sie niebywale kulturalnie wobec przeciwnikow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: xiv sie obraza! :)))) 08.12.07, 21:52 daleki jestem do obrażania - po prostu czuje się jak na góralskim weselu - drobny dowcip o pannie młodej, a już się rodziny leją a ja akurat tylko kucharką jestem... więc nie przeszkadzajcie sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: xiv sie obraza! :)))) IP: 86.157.189.* 08.12.07, 23:26 > > daleki jestem do obrażania - po prostu czuje się jak na góralskim weselu - > drobny dowcip o pannie młodej, a już się rodziny leją o, a tu by sie gorale pewnikiem obrazili i notesik z lista obelg napoczeli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Bottom line 11.12.07, 14:14 Bottom line jest taki, ze wyglosowaliscie sobie dzume zamiast cholery. Zamienil stryjek siekierke na kijek. Pierwszymi decyzjami 'liberalnej' PO bylo przepchniecie socalistycznego budgetu przygotowanego przez PiS, bez zadnych zmian, oraz skasowanie obnizki skladki na ZUS. Kolejny raz daliscie sie wystrychnac na dudka, a mi pozostaje tylko gorzko westchnac: a nie mowilem? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman specjalista 12.12.07, 11:35 ta, bo lepiej bylo zaczac grzebac przy tym ich kijowym budzecie zeby nie wyrobic sie w konstytucyjnym terminie i dac kaczce pretekst do rozpisania kolejnych wyborow. budzetu sie nie pisze na kolanie, pol godziny przed glosowaniem. najwazniejsze ze obcinaja budzet administracyjny. tego nie zauwazyles. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: specjalista 12.12.07, 13:11 > ta, bo lepiej bylo zaczac grzebac przy tym ich kijowym budzecie zeby nie wyrobic > sie w konstytucyjnym terminie i dac kaczce pretekst do rozpisania kolejnych > wyborow. budzetu sie nie pisze na kolanie, pol godziny przed glosowaniem. Od wielu, wielu miesiecy nie wypusciles wiekszej bzdury. Nie mogli sie przygotowac zawczasu? PO nie mialo srodkow na przygotowanie wlasnej wersji budzetu? Nie mieli gabinetu cieni? Sugerujesz, ze wybraliscie sobie bande nieudacznikow i nierobow, ktorym sie nie chcialo przygotowac budgetu i przez to zmarnuja pierwszy rok swoich rzadow? Zalosne? Nie, PO wie dobrze co robi. Oni nie sa zainteresowani zmiana systemu, oni tylko i wylacznie chcieli sie dobrac do koryta, co im umozliwiliscie. Gratulacje, frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: specjalista 12.12.07, 14:43 > Gratulacje, frajerzy. dzieki. sorry, ale ty sie spodziewasz po kazdych wyborach jakichs rewolucji? co z tego, ze mieli plan, ze mieli gabinet cieni. matematyka wyborcza wymusza pewne kompromisy - nie da rady z ludowcami jako koalicjantami przeprowadzic wszystkiego po naszemu. do pewnych rzeczy musza dojrzec, na pewne rzeczy potrzeba czasu. wolales jak jarek szantazowal swoich kolicjantow? ze jak czegos tam nie podpisza to ich wyp.erdoli z rzadu albo ze wyciagnie jakies haki? tak wygladala polityka ostatnich lat i naprawde trzeba sie cieszyc, ze tego juz nie ma i nie zapowiada sie zeby mialo wrocic. ale to oznacza kompromisy, to oznacza negocjacje. daj im troche czasu i nie fikaj po 2 miesiacach ze sie nic nie zmienia. obiecuje ci ze jesli w 2008 dalej nic sie nie bedzie zmienialo to wrocimy do tematu i powiem - ghrom, miales racje. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: specjalista 12.12.07, 17:42 > sorry, ale ty sie spodziewasz po kazdych wyborach jakichs rewolucji? I beg your pardon? O.o Skoro nie potrzebowaliscie rewolucji, to po jakiego grzyba wydawaliscie miliony na wybory i denerwowaliscie ludzi? > wolales jak jarek szantazowal swoich kolicjantow? Chlop przynajmniej mial jaja i potrafil forsowac swoja polityke, abstrahujac od tego co to za durna polityka byla. Tusk NIC nie zrobi. Nawet obiecanego liniowego wam nie wprowadzi. > obiecuje > ci ze jesli w 2008 dalej nic sie nie bedzie zmienialo to wrocimy do tematu i > powiem - ghrom, miales racje. He? Lepiej sie zalozmy o jakas dobra whisky, 18+. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman a kto przetnie? :) 12.12.07, 20:41 www.napojevineta.cz/img/products/jameson_18_box.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 12.12.07, 21:20 uk.glenfiddich.com/the-range/18-year-old.html Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 17:01 dokladnie tej nie pilem, ale szkockie jakos mi ogolnie nie pasuja. irlandzkie zdecydowanie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 22:48 Well, angielskich whisky raczej nie ma, wiec bedzie szkocka ;] Ja pilem, prawde powiedziawszy 12tka bardziej mi smakuje, ale slowo sie rzeklo, kobylka u plota ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:04 Ktora partia bylaby wg ciebie najlepsza? LPR i UP? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 13.12.07, 22:48 > Ktora partia bylaby wg ciebie najlepsza? UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:06 Ty chyba w ogole nie rozumiesz idei tej partii Przed ostatnimi wyborami szczegolnie pokazali na co ich stac na koalicje z LPR :))) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 14.12.07, 11:22 Rozumiem bardzo dobrze, a jesli i ty masz ochote zrozumiec, to poczytaj sobie tutaj: www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1&katid=79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 11:26 tak widze wlasnie jak pieknie cie omamili haselkami moze z tego wyjdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: niepotrzebny szczegol :) 14.12.07, 11:44 Moze w to wejdziesz, czego ci szczerze zycze. Nigdy nie jest za pozno, zeby zmadrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: niepotrzebny szczegol :) IP: *.as15444.net 14.12.07, 12:06 niczym sie nie roznisz od sluchaczy radia maryja tylko audycja inna hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: specjalista IP: *.as15444.net 13.12.07, 17:11 >Chlop przynajmniej mial jaja i potrafil forsowac swoja polityke, Hitler tez mial jaja. Z ta roznica jemu udalo sie przeforsowac swoja polityke :)) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: specjalista 13.12.07, 22:50 Kaczynski potrafil sie twardo postawic Brukseli. Tusk podpisze wszystko co mu podsuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: specjalista IP: *.vic.bigpond.net.au 14.12.07, 02:59 to po co tak naprawde glosowaliscie na PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: specjalista IP: *.as15444.net 14.12.07, 10:07 on glosowal na LPR... sorry UPR Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman koles ma kompleksy 14.12.07, 17:57 i mysli ze jak bedzie wymachiwal szebelka to ludzie go beda bardziej szanowac. na szacunek sobie trzeba zasluzyc, jego sie nie wymusza na innych - na przyklad tupajac tymi krociutkimi nozkami. po 2 latach jego tupania mamy hoo.we stosunki z niemcami i jeszcze bardziej hoo.we z rosja. tak sie nie da. moze gdybysmy siedzieli na ropie albo na gazie, moglibysmy sie bawic w putina. a siedzac na kartoflach i weglu mozemy sobie pozwolic co najwyzej nakompromisy. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: koles ma kompleksy 14.12.07, 18:49 W takim razie rozwiazmy rzad, parlament, sady i przekazmy wladze Brukseli, Moskwie i Berlinowi. Na pewno nam sie stosunki polepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:06 Skoro jestest taki na NIE to prosze przedstaw tutaj wszystkim najlepsze rozwiazanie Bedzie ciekawie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: koles ma kompleksy 14.12.07, 19:18 Nalezy w Polsce przeprowadzic nastepujace reformy: www.upr.org.pl/main/index.php?strid=1&katid=79 i zrezygnowac z czlonkstwa w UE, pozostajac z strefie Schengen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:49 Moglbys sie pochwalic o korzysciach takiego posuniecia? Poza tym zdajesz sobie sprawe ze mozesz byc rowno traktowany z anglikami w UK wlasnie dzieki UE? Sam o tym pisales na swoim blogu ktory zreszta skasowales bo byl sprzeczny z ideami twojego wodza. A szkoda bo takie fajne fotki byly z wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: koles ma kompleksy 15.12.07, 00:22 Wolny przeplyw ludnosci i brak ..ej biurokracji i socjalizmu z Brukseli. Nigdy nie mialem blogu, misiek, ile razy mam powtarzac. Pomyliles mnie z kims. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 15.12.07, 10:31 > Wolny przeplyw ludnosci i brak ..ej biurokracji i socjalizmu z > Brukseli. Tak tez myslalem ze nic konkretnego ten Mikke nie wymysli. Biurokracja i socjalizm haahah. W ten sposob zadna instytucja na swiecie nie powinna istniec bo tworzy biurokracje. Lepiej doucz sie i poczytaj sobie opinie niezaleznych ekspertow. Za duzo by tlumaczyc na tym forum zwlaszcza ze kompletnie nie znasz podstaw. > Nigdy nie mialem blogu, misiek, ile razy mam powtarzac. Pomyliles > mnie z kims. To nie ty jezdziles na maledivy nurkowac z zonka? To nie ty kupiles jakis dom w dzielnicy londynskiej i to nie ty zbijales jakas szafeczke drewniana? I pewnie to nie ty tez chwaliles sie jakims akwarium? Wszystko to widzialem na fotkach. Jesli to wszystko to nie ty to znaczy ze albo klamiesz albo ktos uzywa twojego pseudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: koles ma kompleksy IP: *.sotn.cable.ntl.com 14.12.07, 19:09 > W takim razie rozwiazmy rzad, parlament, sady i przekazmy wladze > Brukseli, Moskwie i Berlinowi. Na pewno nam sie stosunki polepsza. Zdajesz sobie sprawe ze trolujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur oszczednosci Tuska IP: *.vic.bigpond.net.au 14.12.07, 23:18 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/news/tusk-nie-moze-rozstac-sie-z-samolotem,1027897 Premier obiecywał, że będzie korzystał z samolotów rejsowych, bo rezygnuje z rządowego bizancjum i oszczędza. Ale rejsowym poleciał tylko do Brukseli - informuje "Dziennik". W Wilnie, Rzymie, Ostrawie, Berlinie, Paryżu, Lizbonie i ponownie w Brukseli był już rządowym Tu-154. Co więcej - jak donosi RMF - Tusk każe się zawozić tym samolotem do domu w Gdańsku. Rządowy Tu-154 nowym zwyczajem nie wraca ze służbowych lotów od razu do Warszawy, tylko nadrabia drogi, bo najpierw zawozi premiera do Gdańska. Według RMF, tak było, gdy Donald Tusk wracał z Wilna i Rzymu. Tak też było, gdy leciał z wizytą do czeskiej Ostrawy - przez Gdańsk... reszte sobie poczytajcie dalej; to sa populistyczne oszczednosci by zylo sie lepiej, hipokryzja; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Tusk - jak zwykle niezmienny IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.07, 11:31 Wszystkie mainstream'owe media w Polsce przekonywały mnie przed wyborami, że w cuda To wierzą tylko Mohery. A tu proszę - ponoć w UK stały długie kolejki by obiecane cuda PO przyklepać? Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma1 Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 10:47 "Dziennik": Geje nie znajdą wspólnego języka z ludźmi Donalda Tuska. Jego ekipa mówi "nie" legalizacji małżeństw homoseksualnych. Coraz głośniej domagają się tego organizacje i środowiska gejowskie wspierane przez czującą w tym szansę na przełamanie ideowej martwoty lewicę. wiadomosci.onet.pl/1668093,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 12:17 maja zezwolic na takie malzenstwa tylko dlatego ze domagaja sie tego jakies grupy? Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Tusk mówi gejom "nie" 05.01.08, 12:53 Malzenstwo moze zaistniec miedzy mezczyzna a kobieta, malzenstwo pedalow czy lezbijek to oksymoron. 'Zwiazek partnerski' o ktorym pieja, nie bardzo wiadomo do czego im potrzebny. (Wszystko mozna zalatwic umowami cywilnymi.) A kiedy nie wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniadze. Kolesie sterujacy ruchem pedalow niezle na nim zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamoń Abolicja podatkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:37 Przed wyborami bardzo często słychac było z ust Tuska o abolicji podatkowej dla pracujących w Anglii przed 2007. Co na to wszyscy Ci naiwni Polacy którzy stali w ogromnej kolejce w ambasadzie w Londynie aby oddać swój głos na Tuska. Jesli się mylę drodzy Platwormersi - wskażcie mi chociaż jeden artykuł w internecie gdzie Tusk już po wyborach zapewnia że nadal o Was myśli i zrobi tak jak obiecywał. Po co się było śmiać z PiSu. W końcu to ta partia podpisała nową umowę z UK, dzięki czemu nie musicie już od 2007 płacić podatku w Polsce. I bardzo dobrze. Teraz czekamy na ruch Tuska który miał być jeszcze bardziej LIBERALNY nić ruch KAczyńckich. Szkoda tylko że jakoś tego nie słychać i nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
robin241 a poprawienie pracy konsulatow? 06.01.08, 00:04 Tusk obiecal ze poprawi prace konsulatow, zeby nie bylo kolejek, i oplaty byly nizsze, pare dni temu na interii byl artykul o kosztach np. zgloszenia nowo urodzonego dziecka w konsulacie, no i MSZ w tym roku nie przewiduje zadnych obnizek oplat konsularnych, 2 miesiace po wyborach wycofuje sie z obienic; a w ostatnim dniu kampanii wyborczej Donald Tusk podpisal 10 zobowiazan partii, po wygranych wyborach. Sa to kolejno: 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy place dla budzetówki, zwiekszymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesna siec autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy bezplatny dostep do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5. Uproscimy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulga prorodzinna, zlikwidujemy ponad 200 oplat urzedowych 6. Przyspieszymy budowe stadionów na Euro 2012 7. Szybko wypelnimy nasza misje w Iraku 8. Sprawimy, ze Polacy z emigracji beda chcieli wracac do domu i inwestowac w Polsce 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10. Podejmiemy rzeczywista walke z korupcja spostrzezenia z ostatnich dni: 1.w tej chwili sa jakies zachwiania na gieldzie, rosnie inflacja, wzrost gospodrczy oslabl; 2. radykalnych podwyzek to sobie owszem poslowie podniesli i to sporo 3. autostrad to jak na razie nie wybudowali 4. bezplatna sluzba zdrowia - hehehehe wlasnie od wczoraj portale podaja ze wzorem Czechow moze i w Polsce bedzie sie doplacac z kieszeni za wizyty u lekarza, politycy PO maja taki zamiar jak czescy 5. podatku liniowego nie bedzie 6. stadionow budowac nie beda bo to miasta powinny, rzad umyl rece 7. z iraku moze sie i wycofamy 8. jak na razie samolotow wypchanych emigrantami wracajacymi do Polski nie widac 9. walka z korupcja - ministrem sprawiedliwosci jest adwokat aferzysty Stoklosy, poza tym ilus aferzystow juz wypuszczono, a co slawniejsi to nawet wracac chca do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: a poprawienie pracy konsulatow? IP: 80.53.122.* 06.01.08, 19:42 ha ha masz racje,zapomniales o dowodach osobistych /wymiana/ ze zapomnial obiecac ze po powrocie pojdziesz siedziec albo zaplacisz wysoka kare,ktore to pieniazki wplyna do budzetu na nastepne ich podwyzki.......szkoda ze wybory nie sa w marcu w tym roku ,dowody niewazne i ciekawa jestem kto by na nich glosowal w ambasadach.......jesli mozna bylo glosowac to co za problem zorganizowac wymiane dowodow osobistych w ambasadach hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
robin241 Re: a poprawienie pracy konsulatow? 07.01.08, 10:46 ja swoj dowod wymienilem jeszcze w Polsce na plastykowy ale juz pisza ze niedlugo bedzie kolejny w uzyciu z czipem, a potem cos jeszcze dojdzie, pogratulowac, nielepiej zrobic raz a dobrze? wymiana dowodow w ambasadach? z paszportami sobie nie radza, ile trwa wyrobic nowy paszport? pol roku zejdzie, dluzej ma jeszcze ambasada Zimbabwe, tam znajomemu co z zimbabwe uciekl wyrabiali poltora roku; ale tak to jest jak sie trzyma konsulow uczonych oblsugi klienta uczonych w moskiewskiej szkole 20 - 30 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś