Dodaj do ulubionych

Urlop-kilka pytan

IP: *.popl.cable.ntl.com 12.02.08, 12:37
Zamierzam w najblizszym czasie zrezygnowac z pracy w Tesco po 4
miesiacach pracy,nie bralem w tym czasie zadnego dnia platnego
urlopu.Czy po mojej rezygnacji beda mi wyplacone pieniadze za te
niewykorzystane dni urlopu?
Ile dni platnego urlopu przysluguje mi po 4 miesiacach pracy?
Prosze o odpowiedz
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: bijacz Re: Urlop-kilka pytan IP: 91.84.120.* 12.02.08, 16:51
      ja sie zwolnilem tydzien temu(dzis ostatnia nocka!!!)urlop wybralem celowo
      wczesniej tak zeby potem go ew nie stracic.sam nie wiedzialem czy oddaja kase a
      z tego co wiem to nie przechodzi do kolejnej pracy.11 miesiecy...ufff,dzieki
      bogu ze juz mam to za soba.Od poniedzialku nowa praca:D pozdrawiam i pamietajcie
      don't work 2 hard!
      • Gość: sabrina Re: Urlop-kilka pytan IP: *.cosh.broadband.ntl.com 13.02.08, 01:04
        bijacz,a wypowiedzenie to wystarczy tydzien wczesniej złożyć ?
        I co z ostatnią pensją ? Słyszałam że nie przelewają jej na
        konto,tylko w gotówce dają?
        Opisz w ogóle całą procedurę zwolnienia,bo też wkrótce zamierzam
        pójść twoim śladem :)
        • Gość: bijacz Re: Urlop-kilka pytan IP: 91.84.115.* 13.02.08, 09:23
          Złozylem nie tydzien a nawet 6 dni przed i nie ma problemu.powiedzialem mojemu
          menago ze mam bad news i dalem pismo z informacja kiedy bede ostatni dzien w
          pracy i kiedy opuszczam mieszkanie(crm).Poniewaz zwolnilem sie po 3 tygodniach
          od ostatniej wyplaty tez nie wiedzialem czy wyplaca mi wczesniej czy razem z
          wszystkimi 22.03 Podobno pieniazki dostane przelewem na konto do czwartku 26.03
          A tak poza tym to powinno sie jeszcze isc do personalnej i wypelnic final form i
          dogadac sie co do p45 itp Ja nigdzie nie bylem i nawet ostatniego dnia juz nie
          przychodze do pracy .
    • Gość: luc Re: Urlop-kilka pytan IP: *.popl.cable.ntl.com 17.02.08, 20:28

Ludzie odpowiedzcie mi na moje pytanie bo nie wiem czy mam brac
      urlop czy nie?Do Tesco sie nie pojde spytac bo im nie wierze w ani
      jedno slowo
      • Gość: krzysiek Re: Urlop-kilka pytan IP: *.bb.sky.com 19.02.08, 13:36
        nie wypłacą bo nie mają obowiązku, wybierz póki możesz.
        • Gość: luc Re: Urlop-kilka pytan IP: *.popl.cable.ntl.com 12.03.08, 20:16
          Ile dni urlopu przysluguje mi po 3 miesiacach pracy?Wszystkich
          ktorych pytam mowia mi bym sprawdzil w bialej ksiazeczce ale
          przyjechalem tutaj w miejsce kogos a moi wspolmieszkancy mowia ze
          nie wiedza nic o zadnej bialej ksiazeczce.
          prosze o odpowiedz
          dzieki z gory
          • Gość: ljhkhvhmbv Re: Urlop-kilka pytan IP: *.sotn.cable.ntl.com 12.03.08, 20:40
            22 podziel na 3 czy 4 bo raz piszesz, że masz przepracowane 4 miesiące a potem
            pytasz sie ile po 3 miesiacach ci przysluguje. A tak poza jak sie machniesz o
            jeden dzien za duzo nic sie nie stanie .... poprostu nie zapłacą ci za ten dzien.
            • Gość: luc Re: Urlop-kilka pytan IP: *.popl.cable.ntl.com 12.03.08, 20:52
              4 miesiace to moj finalny staz w Tesco bo nie chcialem brac urlopu
              do konca mojej pracy tutaj zeby dostac gratis pieniadze ale teraz
              chce wziac urlop bo nie chce byc oszukany jak wielu innych przede
              mna i po mnie zreszta tez:)A poza tym i tak po 3 miesiacach dzieli
              sie przez 4 bo rok ma 12 miesiecy a nie 10 a 3 miesiace to 1/4 roku:P
              • Gość: grdyryr Re: Urlop-kilka pytan IP: *.sotn.cable.ntl.com 12.03.08, 21:14
                dlatego napisałem 22 przez 3 lub 4 bo to zalezy czy przepracawałes 4 czy 3
                miesiące z roku pacanie .... ale wiesz lepiej ja cie matematyki uczyc nie bede
                ..... poza z twojej wypowiedzi widac że sam wiesz lepiej jaka jest odpowiedz na
                twoje pytanie, wiec moze wez sobie 7.3333333333333333333333333333333 dni urlopu
                albo niech cie firma wy... na koniec na urlopie :PPPPPPPPPPPPPP
                ps. kłuc sie o ekstra 0.66666667 dnia bo tak w zasadzie to powinno byc 24 dni
                urlopu w roku :P ... a mówiłes że nie zapytasz w tesco, bo nie wierzysz im
                ....hmmm ja i znakomita wiekszość uzytkowników tego forum to pracownicy tesco,
                wiec nie wiem po co pytasz :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka