lubiejesien 16.09.08, 15:33 Jak oceniacie o2 mobile broadband? Warto podpisac kontrakt na 18 m-cy?Przyzwoicie dziala?Czy moze 3 jest lepsza?Internet potrzebny do e-maili, gg, skypa,poczytania.Dzieki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zalamka Re: o2 mobile broadband IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.09.08, 17:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=83880007 Odpowiedz Link Zgłoś
lubiejesien Re: o2 mobile broadband 16.09.08, 18:35 Mobile nie Home,USB modem, przenosny, bez linii BT(brak stalego lacza) broadband.o2.co.uk/mobile/index.jsp Ktos ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: o2 mobile broadband IP: 89.195.70.* 27.10.08, 10:55 Kompletnie do niczego, totalna klapa i nieporozumienie!Mam to w Orange i dziala powoli albo wogole nie laczy. A customers service jeszcze gorszy, totalni ignoranci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: o2 mobile broadband IP: 89.195.70.* 27.10.08, 10:57 W Orange DRAMAT +customers service kompletnie do niczego-IGNORANCJA totalna, Nigdy w to nie idz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twojpodpis Re: o2 mobile broadband IP: 212.183.134.* 28.10.08, 01:45 A ja mam vodafone mobile broadband i przekażę moje uwagi. Proszę tego nie traktować jako reklamy tej sieci ale trudno pisać bez konkretów. A oto moje doświadczenia po dwóch tygodniach użytkowania: wydaje mi się ,że najważniejszy jest zasięg sieci - moc sygnału. Co z tego że dany operator ma super ofertę jak w miejscu gdzie mieszkasz jest słaby zasięg. Ja mieszkam prawie w centrum dużego miasta na piętrze ,komputer i modem podłączony przez krótki kabelek blisko okna, sygnał dobry (cztery kreski na pięć możliwych a czasami nawet i pięć).Strony otwierają się trochę wolniej niż przy internecie kablowym (virgin media plus router)- kablowy ok. 3 , 4 sekund, mobile do 15 sekund. Mam limit 3GB na miesiąc a do tej pory przez dwa tygodnie wykorzystałem ok.250MB bo oprócz internetu również chodzę do pracy, śpię itd. Jesli chodzi o skype , gadu gadu itp. to nie używam, zapomnij o you tube , słuchaniu radia na żywo przez internet, ściąganiu filmów - patrz limit. jeszcz jedna sprawa niektóre zdjęcia i elementy graficzne są słabej jakości jakby rozmazane. Prawdopodobnie jest to związane z kompresją(?) przesyłanych danych przez operatora. I to na razie na tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX mam w Polsce Orange i Sferia nocna IP: *.subscribers.sferia.net 28.10.08, 07:43 Orange jest niby do dzialania w kazdym miejscu. Ale klapa totalna, miedzy 6 a 10 wieczorem nie zalogujesz sie wcale. Reklamuja predkosc 7.2 mbits ale 56k dialup by szybszy. Co z tego ze modem ma takie mozliwisci? To tak jakby miec Ferrari w Kaczych Dolach bez drogi asfaltowej. Sferia jest super predkosc jak najlepszy DSL. Sciagam olbrzymie ilosci gbitow. Wiec mobile internet jest ok tylko zalezy u kogo. Tylko nie orange, nawet by ponarzekac do customer service musisz zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiejesien Re: o2 mobile broadband 28.10.08, 12:27 Dzieki za konkretne odpowiedzi.Nie jest az tak zle z tym mobile b-d.Do codziennego komunikowania sie ze swiatem spoko wystarcza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś