Gość: Primo IP: *.plock.mm.pl 11.03.09, 16:12 Może znacie jakas sprawdzona firme ktora przewiozla by mi wyposazenie mieszkania z polski do angli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ss Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.zone4.bethere.co.uk 11.03.09, 19:16 jeśli to nie antyki to nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablonka Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.t-mobile.co.uk 11.03.09, 19:50 lepiej spac na podlodze, jesc w kucki, a dobytek z Polski wywalic na ulice. Potem przez nastepne miesiace pracowac tylko po to, aby kupic to co sie najpierw wywalilo. Polska to bogaty kraj, pelen madrych ludzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.range86-163.btcentralplus.com 12.03.09, 12:47 Najczesciej sie nie oplaca, chyba ze ktos ma jakies antyki rodowe albo cos na zamowienie. Chyba, ze chodzi o czas, wtedy rzeczywiscie nie ma co kombinowac i najlepiej poszukac jakiegos tirowca ktory jedzie po towar do UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.zone4.bethere.co.uk 12.03.09, 17:44 jabłonka na drewno!!!! powiedziała co wiedziała, ale nie podpowiedziała. meble są tu tanie np. w Ikea, ale jeśli ktoś przyjeżdża na określony czas to lepiej od razu wynająć umeblowane. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primo Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.plock.mm.pl 12.03.09, 18:10 Tyle tylko ze ja do polski chce wracac tylko myslami i od czasu do czasu na swieta chce zabrac caly moj dorobek zyciowy. No malo pomagacie przyznac musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablonka Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.t-mobile.co.uk 12.03.09, 19:24 Jak kazdy szczawik z Polski uwazasz, ze jak cie na cos stac, to z miejsca jest to tanie. Typowe dla golodupcow, ktorzy nigdy kasy nie mieli i miec nie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.zone4.bethere.co.uk 12.03.09, 20:53 kasa mi nie potrzebna. nie żyję dla kasy i nie będę jej gromadzić na kontach, w akcjach, czy złocie:) i nie jestem szczawikiem tylko "szczawianką" przed 40. a w Polsce mam jeszcze 2 mieszkania umeblowane i działkę, które wkrótce upłynnię i wrzucę w mój mortgage. do autora postu: większość nie brała swego dobytku tutaj i może dlatego tak mała konkretna pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablonka Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.t-mobile.co.uk 12.03.09, 22:41 twoj maz to farciarz. a dziadkowie pewnie tez maja pocieche. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Przewóz mebli z Polski do Angli 13.03.09, 01:04 Gość portalu: xx napisał(a): > do autora postu: > większość nie brała swego dobytku tutaj i może dlatego tak mała > konkretna pomoc ==== Bo "wiekszość" to gołodupcy, którzy dopiero startuja w życie dorobkiewiczowskie. Życie stwarza najmniej oczekiwane sytuacje. Może za kilka lat będą kombinować jak przewieźć swój dobytek np. do Belgii lub Holandii??? I oby to nie była Australia lub Nowa Zelandia, bo wtedy problem transportu będzie trudniejszy od zagrania va bank w kasynie w Monte Carlo. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter.transport Re: Przewóz mebli z Polski do Angli 04.02.10, 09:48 Polecam naszą firmę Jupiter Transport +48 696-126-142 jupiter.transport@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Przewóz mebli z Polski do Angli 13.03.09, 13:09 Eagle Transaport nie sa moze najtansi, ale sa pewni a jesli akurat urzadza Cie koniec maja/poczatek czerwca - to znajomy bedzie jechal vanem z PL do Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.range86-150.btcentralplus.com 13.03.09, 15:59 Najpierw konkretnie, na konkretne pytanie: Polecam firmę Besto (www.besto.pl) - przeprowadzka w 2007 r., 40 m3 (czyli ok. pół TIRA), koszt: ok. £ 1400. Byłem bardzo zadowolony - profesjonalnie wszystko zapakowali, zabezpieczyli, oprócz mebli przewiozłem kilkadziesiąt pudeł z domowym dobytkiem (szkło, Audio-Video itp.). Wszystko dotarło całe i w komplecie, a na miejscu czteroosobowa ekipa wszystko rozpakował, wniosła i ustawiła. Kulturalnie, grzecznie, czysto (posprzątali po sobie). Myślę, że podobnego typu firmy, o których już ktoś tutaj wspomniał, to jednak optymalne wyjście. Okazji typu "TIR kolegi" nie polecam - może i taniej, ale na pewno nie są specjalistyczne meblowozy, więc zawsze coś się obije, stłucze itp. Poza w przypadku różnych "okazji" może być różnie z ubezpieczeniem transportu, więc jak się coś stanie (czego serdecznie nie życzę) to strata nie do odzyskania. Uważam, że meble, zwłaszcza jak się ma ich sporo (wcale nie muszą być antyki), warto przewieźć. Tutaj za przyzwoitą sofę, nawet jeżeli kupiona na przecenie w boxing day musiałbym zapłacić z £ 500-600, że o innych meblach nie wspomnę. My przeprowadzaliśmy się "na zawsze" i z własnego domu do własnego domu, ale nawet jeżeli nie jest to taka duża skala - zawsze warto się przeanalizować koszt przeprowadzki, a nie zakładać z góry kupowania tanizny z IKEI (abym był dobrze zrozumiany: nie mam nic przeciwko IKEI - sam kupiłem tam niedawno dziecku biurko). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Przewóz mebli z Polski do Angli 13.03.09, 18:09 akurat "van kolegi" to sie podciaga pod meblowóz, ale akurat wozi meble druga strone (UK -> PL) ;) ale z calym postem sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.as.kn.pl 14.06.09, 15:18 No to wszystko kwestia co przewozimy, najlepszy rozwiazanie, jesli jest przeprowadzka kompletna, to segregacja rzeczy, odrzucenie zbednych gratów, trzeba pamietac, ze wiekszosc z nas chcac nie chcac chomikuje spore zapasy. Ja przeprowadzalam sie niedawno tzn w maju, znalezienie firmy to juz wielkie wyzwanie. We Wrocławiu podjela sie jej firma TML przeprowadzka kosztowala mnie okolo 10 tys. zlotych, pisze okolo poniewaz spora czesc mebli porozwozilam po rodzinie i znajomych, niestety w Bostonie mieszkanie jest male. Warto jest brac firme na miejscu z prostej przyczyny, Panowie przyjechali na miejsce ocenili natychmiast wielkosc potrzebnego auta i zaproponowali materialy pakowe. Sama przeprowadzka we Wrocławiu zajela kilka godzin - 3 pietro, bez windy, na miejscu rozpakowanie 2 godziny. Mimo ceny calosciowej uwazam jednak ze samo skorzystanie z profesjonalistow jest oplacalne, mam swoje meble, calosc wyposazenia, a rodzine uszczesliwilam reszta mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek No i się ruszyło! 13.03.09, 19:25 Widzę że już masz podpowiedzi. Ja tez dzisiaj pytałem znajomego o konkrety firmy, z usług której korzystał. Firma GLS, przedstawiciel (Polak) w Dublinie, ale jeżdżą przez UK, więc nie ma problemu. Nie chcę robić kryptoreklamy, jeśli chcesz nr tel. to wrzuć mi na pocztę swój adres mailowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: No i się ruszyło! IP: *.range86-166.btcentralplus.com 14.03.09, 16:55 Tez polecam BESTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdzacy Re: Przewóz mebli z Polski do Angli IP: *.centertel.pl 15.03.09, 14:40 Witaj! Ile tego jest do przewiezienia? Dysponujemy samochodem Renault Master Kontener dł.paki 420cm./szer.220cm./wys.230cm. Cena do uzgodnienia kontakt na maila:jezdzacy@gmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Przewóz mebli z Polski do Angli 04.02.10, 11:27 Primo, podobnie jak ty rozwazalam transport mebli z Polski ale na szczescie udalo mi sie sprzedac mieszkanie z calym umeblowaniem. W miedzyczasie juz troche poweszylam jednak w tejze sprawie.Sa rozne opcje aby to zalatwic taniej. Po pierwsze w necie tu i tam jak popytasz to znajdziesz ludzi jacy maja ciezarowke i czesto jezdza do Polski z towarem i wracaja polpelne czy puste. Wtedy facet sobie dorobi a ty bedziesz miec taniej. Ponadto mozna tez wynajac tzw "doladunek" czyli jesli wlasnie formalny przewoz, ale wlasnie gdy maja niepelna ciezarowke. Odpowiedz Link Zgłoś