Gość: me IP: *.range86-133.btcentralplus.com 24.04.09, 15:17 ile wynosi inkapasity allowance i gdzie sie to sklada hlp pls. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1kasia2007 Re: inkapasity allowance 26.04.09, 08:05 To jest raczej incapacity benefit ale jego nazwa została zmieniona na Employment and Support Allowance,możesz się starać w Jobcentre Plus dostaniesz od nich numer telefonu pod który trzeba zadzwonić aby przysłali papiery.Wysokość zasiłku podstawowego wynosi dla osób powyżej 25 lat 64.30 tygodniowo przez 13 tygodni,a od 14 tygodnia wynosi ponad 90 funtów tygodniowo.Oczywiście zasiłek nie jest wypłacany za pierwsze 3 dni.Zasiłek dzieli się na 2 podgrupy, czyli: Work Related Activity Group (WRAG) - znajdują się w niej osoby, które muszą uczęszczać na spotkania z doradcą zawodowym w celu przygotowania się do podjęcia pracy. Osoby te będą otrzymywać dodatkowy komponent do podstawowego zasiłku . Support Group (SG) - w którym znajdują się osoby, które ze względu na swoją chorobę lub niepełnosprawność nie mogą uczestniczyć w szkoleniu. Osoby te otrzymują również dodatkowy komponent do podstawowego zasiłku. 0800 055 6688 to numer pod który możesz zadzwonić po aplikację do której trzeba dołączyć zwolnienie lekarskie,że jest się nie zdolnym do pracy,w moim przypadku zasiłek mam przedłużany na podstawie zwolnień lekarskich,które im wysyłam po tym jak dostaję od nich list z przypomnieniem i kopertą zwrotną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCZEKUJĄCA Re: inkapasity allowance IP: *.cable.ubr03.sout.blueyonder.co.uk 05.05.09, 08:54 WITAJ KASIU PROSZĘ POWIEDZ MI JAKDŁUGO CZKAŁAŚ NA DECYZJĘ BO JA CZEKAM OD 21,01.2009R,I JEŚLI BYŚ MIAŁA NA TYLE CZASU I CHĘCI TO BARDZO PROSZĘ OPISZ CAŁA PROCEDUR TWOJEGO PRZYPADKU UBIEGANIA SIE O TO ŚWIADCZENIE BO BYĆ MOŻE CZEGOŚ NIE DOPEŁNIŁAM POZDRAWIAM GOSIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: inkapasity allowance IP: 157.203.43.* 27.04.09, 13:48 A zeby ten benefit dostac to trzeba byc bardzo ciezko chorym,bole pleckow juz nie wystarcza. Support group chorzy moga chodzic na spotkania w sprawie podjecia pracy jezeli maja taka wole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph13 Re: inkapasity allowance IP: 87.74.16.* 27.04.09, 20:32 Wspaniale! Nie potrafi poprawnie napisac nazwy zasilku ale swiadoma jest jego istnienia. Przednie, nic dodac nic ujac! Odpowiedz Link Zgłoś