Dodaj do ulubionych

OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera

14.07.09, 10:24
Witam

oprzestarzegam przed nieuczciwym pracodawcą z Anglii. Ogłoszenie w
gazeta praca Wyborcza brzmiało: poszukujemy osób do pracy przy
tasmie w NAglii w firmie z seramii. Osoba która podawała się za
pośrednika nie pobiera opłat, informuje jedynie ze znajdzie
mieszkanie i aby wziac pieniadze za miesiac z góry. Poza tym
obiecuje załatwiona pracę zarobek 7 funtów za h i to dla osób bez
znajomosci angielskiego. Mężdzyzna nazywa się Kasperski a to jego
numer tel 00447835155757. Po przyjeżdzie do Londynu mężczyzna ten
chciał zabrać pieniądze, nie załatwiając niczego. Także Uwaga.
Chetnie odpowiem na wiecej pytan a oto moj mail:
agstefaniak@gmail.com

Obserwuj wątek
    • Gość: piotr wroblewski Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera IP: *.euro-net.pl 15.07.09, 16:25
      z kad takie oczernianie widziała sie pani z tym człowiekiem ? ja juz bilet
      kupiłem wlasnie na samolot jestem umowiony z nnim na lotnisku
    • wroblito88 Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera 15.07.09, 16:32
      widziałą sie pani z nim ze tak Pani oczernia tego Czlowieka ,rozmawiała pani z
      nim ???
      • Gość: Sawek Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera IP: 82.153.22.* 23.07.09, 16:37
        tak jestesmy w londynie i rowniez padlismy ofiara oszusta, na
        szczescie nic mu nie dalismy nie bronc zlodzieja prosze
        • Gość: A Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera IP: 217.33.252.* 24.07.09, 11:53
          Polecam lekture www.oszukany.pl pelno jest tam takich historii plus dokladny
          opis na czym polega oszustwo.
          • przemekze Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera 26.07.09, 17:29
            witam. Byłem w Londynie i sam się przekonałem. Łysy starszy koleś z wytatuowaną
            kropką pod okiem, niby manager. Spisywał nasze dane na kolanie niby do wynajmu
            mieszkania. Następnie życzy sobie umówioną wcześniej zaliczkę mówiąc, że zaraz
            przyjdzie z wypisanymi umowami.
            I tu następuje punkt w którym, radzę się zastanowić czy dać mu pieniądze. Ja z
            kolegą nie dałem się zrobić w ten sposób, mówiąc że możemy iść z nim inaczej
            pieniędzy nie dostanie. A i radze nie czekać na niego kiedy powie że idzie po
            kolesia od mieszkania bo już na pewno nie przyjdzie. Tyle z mojej strony.
            Pozdrawiam i uważajcie na innych tego typów oszustów bo jest ich sporo w Anglii
            a najwięcej w Londynie.
            • Gość: J&M Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera IP: *.sol2.cable.ntl.com 30.07.09, 23:10
              Witamy,
              równiez przekonalismy sie na wlasnej skorze. Na poczatku umowieni
              bylismy na lotnisku, potem poprosil nas, zebysmy dojechali na
              Victorie. Kiedy juz tam bylismy stwierdzil, ze kierowca nie moze po
              nas przyjechac i poprosil, zebysmy dojechali taksowka do Hounslow
              West a on potem zwroci nam pieniadze. Kiedy tam dojechalismy jego
              kierowca "jechal" po nas 2 godziny. Gdy sie juz zjawil chlopaczek
              ubrany jak talib, z chusta wokol szyji, w za duzej kurtce, z
              kolczykiem pod nosem; powiedzial: "O widze, ze jednak jestescie.
              Macie troche bagazu, to ja skocze po samochod" - nie, nie ma nas tak
              sobie z Polski dzwonimy bo lubimy rozmawiac z ludzmi, bagaz jaki
              bagaz mowisz o tych 50 kg? (tak sobie pomyslalam) - pomyslalam sobie
              co za idiota. I tak juz nie wrocil.

Dziekujemy Bogu, ze mamy znajomych pod Londynem. U ktorych
              dowiedzielismy sie, ze w grudniu tamtego roku miala miejsce podobna
              sytuacja ze znajomymi. CHodzi o to, ze on sprawdza czy uda mu sie
              wykrecic ludzi - to mozna zobaczyc po kilku minutach rozmowy. Na
              szczescie z nami mu sie nie udalo! :)
              UWAZAJCIE NA SKU*WIELA!!!

Pozdrawiamy.
              • Gość: oszukany Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcare IP: *.popl.cable.ntl.com 11.08.09, 21:47
                Uwaga na osobe ktora oferuje prace na produkcji w firmie Kobayashi Healthcare w
                Chiswick Gunnersbury Avenue 272 bo tam nie potrzebuja pracownikow. Nie ma tam
                zadnej produkcji.Facet bierze kase za mieszkanie a pracy nie ma . Jego telefon
                00447536606098.Twierdzi ze jest tlumaczem ale nikt w firmie go nie zna.
                • Gość: Tomek Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 20:57
                  Witam
                  Proszę o inne opinie ja mam w pt samolot kolega dzisiaj dolecial i
                  mowil ze jak na razie ok jutro pierwszy dzien jest w pracy to mi da
                  znac to sie odezwe. czekam na inne opinie
                  • Gość: krzysztof Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 21:37
                    Uwaga niestety ale to oszustwo. Pisałem do firmy odpisali, że nie
                    jaki Andrzej Pawłowskiu nie legalnie umieścił ogłoszenie używająć
                    nazwy ich firmy. Ostrzegam nie dajcie się zrobić w konia i niech
                    ktoś zrobi z tym człowiekiem porządek!!!
                    • Gość: piotrek Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar IP: 83.238.219.* 14.08.09, 10:05
                      mam zamiar tam wyjechać,chciałbym zapytać o więcej szczegółów,czy
                      mógłbys podać jakiś kontakkt do siebie??
                      • wajper2 Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar 14.08.09, 12:00
                        Właśnie dostaliśmy odpowiedź z tej firmy Kobayashi i faktycznie pracy tam NIE
                        MA, więc kto się tam wybierał niech nawet nie wsiada do samolotu!!! Boss firmy
                        podał dwa nazwiska tych oszustów: Leszek Krapiwnicki i Andrzej Pawłowski, którzy
                        nielegalnie podszywają się pod wysłanników tej fabryki!
                    • wajper2 Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar 14.08.09, 11:25
                      Mamy lecieć do tej pracy w środę. Czy możecie napisać czy faktycznie jest ta
                      praca w tym Kobayashi, bo ja już sama nie wiem, raz gość mówi, że nazywa się
                      Andrzej i jest tłumaczem, koleżance przedstawił się jako Leszek, i że jest
                      kierowcą:/. Jak macie jakieś info to proszę o odpowiedź.
                      • Gość: sprostowanie Re: OSZUST - Praca w Londynie Kobayashi Healthcar IP: 94.254.160.* 19.08.09, 08:51
                        Firma:
                        KOBAYASHI
                        Data dodania:
                        2009-08-17 (wczoraj)
                        Numer ogłoszenia:
                        28295145
                        Podobne ofery: SPROSTOWANIE W4-5QB CHISWICK
                        Pracownik biurowy - zobacz oferty w serwisie Pracawbiurze.pl

SPROSTOWANIE W nawiązaniu do ogłoszenia z dn. 3 i 10.08.2009 r. firmy Kobayashi informujemy, że jego treść została opublikowana omyłkowo, a firma Kobayashi nie prowadzi rekrutacji pracowników

praca.gazetapraca.pl/200,4001,,658064,,SPROSTOWANIE.html
    • l_koziar Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera 11.08.09, 22:06
      O Jezu... Właśnie przeczytałem sobie powyższy wątek i te wszystkie narzekania na
      oszustów... i tak się zastanawiam.. ktoś to napisał tak dla hecy, czy ludzie
      rzeczwywiście są aż tak bezmyślni i naiwni?

Po prostu nie chce mi się wierzyć, że ludzie wyjeżdżają do pracy do UK na
      podstawie tego typu obietnic. ehhh...
      • Gość: oszukany Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera IP: *.centertel.pl 14.08.09, 22:57
        polak mądry po szkodzie ? guzik prawda. na www.oszukany.pl jest full
        opisanych takich przekrętów i co ? nic, barany dalej dorabiają
        oszustów !!!!

www.forum.oszukany.pl/viewforum.php?f=79
    • Gość: snajper Alderney Construction Ltd - Londyn IP: 67.159.44.* 17.08.09, 11:17
      Firma budowlana zatrudni pracownikow do pracy w Wielkiej Brytani
      zarejestrowanych na terenie UK jako self-employer.Zainteresowanych malarzy,
      plytkarzy, hydraulikow, stolarzy i pomocnikow prosimy o kontakt tel:00447955179836

Firma posiada telefony stacjonarne zaczynające sie od 020... wiec czemu ktos
      podaje tylko komórkę ? Podszywają sie pod firmę i wyłudzają pieniądze oferując
      mieszkanie. Uważajcie.
    • portobello_belle Re: OSZUST - Praca w Londynie w fabryce sera 19.08.09, 13:04
      Mnie najbardziej smieszy - albo raczej przeraza - ze pare osób
      opisuje swoje doswiadczenia z oszustem, a ludzie nadal NIE WIERZA i
      sa gotowi jechac!

Puknijcie sie w leb!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka