redona 28.07.09, 13:07 na jakich angielskich stronach mozna oglaszac swoj business za darmo lub niewiekla oplata.chodzi mi o londyn, i pobliskie okolice tylko. Ktore strony polecacie o ktore odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: biznesmen Re: oglaszac swoj business IP: 67.159.5.* 28.07.09, 13:43 Najtaniej wychodzi naklejanie na slupach, w metrze i na przystankach. Musisz zainwestowac w tasme przezroczysta, papier i flamaster. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 16:36 tam juz oglaszamy i vivastreet tez. i to w sumie 2 strony , ale moze znacie jakies inne??? Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 16:50 najpierw musisz okreslic rodzaj odbiorcy do jakiego chcesz dotrzec nastepnie wybrac droge przekazu moga to byc np fora tematyczne, zawsze mozna cos tam wrzucic moze to byc roznoszenie ulotek po domach wysylanie faxow, maili z oferta do firm grupa baloniatych blondynek przechadzajaca sie po ulicach z flaga/ logo firmy bez okreslonego profilu odbiorcy troche ciezko cos doradzic Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 16:55 moj maz jest elektrykiem, prowadzi uslugi elektryka, na terenie calego londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaheasley Re: oglaszac swoj business IP: *.demon.co.uk 28.07.09, 17:05 No a co to za biznes? Inaczej chyba bedziesz oglaszac uslugi fotograficzne a inaczej sprzedaz kabanosow z dowozem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 17:09 to teraz kazdy wie o co chodzi, wiec moze jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 17:42 oni sa drodzy i ich uslugi sa tylko na rejony londynu nie na caly londyn Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 18:10 > oni sa drodzy i ich uslugi sa tylko na rejony londynu nie na caly > londyn kilka rejonow tworzy zdaje sie calosc nie musisz wykupywac odrazu calej strony na caly londyn mozesz zaczac od jednej dzielicy jakies bold entry london central bold entry 200 pounds london south bold entry 100 pound jesli to uwazasz za jakies niebotyczne sumy to przemysl jeszcze swoj lub raczej meza "biznes" bo moze sie nie rozkrecic Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 18:29 na yell pytalam i tam taka usluga kosztuje okolo 350 funtow na rok, w czym 2 czy 3 miesiace mialyby byc za darmo, to chyba jednak drogo . Myslalam ze moze ktos zna jakies stronki, jak noticeboard. czy household help gdzie ludzie zamieszczaja ogloszenia. tak jak to mozna zrobic na netmum, - jest to nieodplatne. wiesz w dzisiejszych czasach jest credit crunch, gdzie ciezko o prace, i wolalabym isc tansza droga oglaszaniasie niz wydawanie 350 na cos co nie dziala lub nie daje mi klientow. z gumtree jest tak placisz te 4.95 za ogloszenie ale przynajmniej jest kilka telefonow od potencjalnych klientow. dlatego zapytalam tutaj o pomysl takich stron, ale widze ze niewiele ludzi w temacie oglaszania sie na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: oglaszac swoj business IP: 83.1.92.* 28.07.09, 20:28 Poczekaj az deos tu wpadnie i ci doradzi, to maz zostanie pierwszym elektrykiem na dworze Elizabety drugiej hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 28.07.09, 20:56 nie nie czekam, dlatego pytam sie innych, bo moje pomysly sie wyczerpaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: oglaszac swoj business IP: *.range81-157.btcentralplus.com 28.07.09, 22:48 Wlasna strona z artykulami o elektryce z poradami itp, musi byc ciekawa zeby miala dobry pagerank. Pozycjonuj na "electrician london". Fakt, Gumtree jest dobre, bo pierwszy link jest wlasnie stamtad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam7777 Moge zaoferowac Ci swoja pomoc IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.07.09, 08:19 jesli chodzi o wykonanie profesjonalnej strony internetowej. Calosc darmowym rocznym hostingiem i domena bedzie ksztowac £85. Cena to polowa najtanszej oferty dostepnej na rynku a to dlatego, ze niedawno przyjechalem do UK i musze zapelnic angielskie portfolio. Jesli mielibyscie jakies pytania lub chcielibyscie zobaczyc moje polskie portfolio to jestem dostepny pod adresem tepad.no@gmail.com. Pozdrawiam i powodzenia:)! Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: Moge zaoferowac Ci swoja pomoc 29.07.09, 09:10 Mozna to zrobic tez mniej profesionalnie, naprzyklad na www.webs.com/ robi sie to za darmo z duza iloscia szablonow do wybrania, w sumie strona wyglada calkiem porfesjonalnie. i zaoszczedzamy w ten sposob, troche kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam7777 Re: Moge zaoferowac Ci swoja pomoc IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.07.09, 21:59 Ok, mozna i tak probowac. Zawsze troche 'grosza' zostanie w kieszeni:). Gdybyscie kiedys zmienili zdanie lub chcieli dowiedziec sie czegos o przewadze indywidualnego wykonania strony nad szablonami to polecam sie na przyszlosc. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: Moge zaoferowac Ci swoja pomoc 29.07.09, 22:09 osobiscie mnie nie stac na razie :) Ale bede polecala twoje namiary znajomym, a noz moze ktos z mojego kregu bedzie zainteresowany twoimi uslugami. bo nie sa tak drogie, pozdrawiam, ipowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 09:06 strona jest dobrym pomyslem, aczkolwiek znow aby byc w wyszykiwarce na pierwszych miejscach trzeba naprzyklad zwrocic sie do google i zaplacic, nie wiem jakie koszty. ale podejrzewaz ze tez nie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: oglaszac swoj business IP: 195.188.191.* 29.07.09, 11:41 moze skupcie sie najpierw na jednej dzielnicy/ czesci londynu ogloszenia w lokalnych gazetach wlasciciele starych domow ktore potrzebuja naprawy instalacji raczej czesto tez sa starzy i czytaja gazety a nie internet wiec co do strony to bym zrobil wizytowke z podstawowymi informacjami ,do tego tablice ogloszeniowe w supermarketach,sklepach jak sie da rozwiesic jakies ogloszenia w poblizu sklepow elektrycznych to rowniez moze byc dobry pomysl pytania dodatkowe dlugo sie juz tym maz zajmuje i czy ma jakies zlecenia z polecenia poprzednich klientow czy zna angielski Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 12:11 maz jest elektrykiem za 15 letnim doswiadczeniem, zlecen jest troche, starzy i nowi klienci tez go polecaja co jest dobre, angielski zna perfekcyjnie z tym nie mam problemow. ale wracajac do pracy sa tygodnie gdzie ma naprzyjklad pracuje tylko jeden dzien lub dwa. wiec dlatego chcialabym go pooglaszac w roznych miejscach i miec wiecej zlecen. Wiem credit crunch i kazdy oszczedza jak moze dlatego tez jest malo zlecen. myslalam o rozwieszaniu wizytowek na przystankach autobusowych w okolicy to to tanie:) co do supermarketow to tez jest to drogi interes juz sprawdzalam w moim rejonie 15 funtow na miesiac na sklepach jest to taniej 2 funty na tydzien u mnie w okolicy. Dzis dostalam maila z okolicznej darmowej gazety za jedno issue chca 50 funtow wiesz jak bym chciala tak wszedzie za pieniadze oglaszac to nie oplacalaby sie praca mojego meza bo nic by nie zostalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: oglaszac swoj business IP: 195.188.191.* 29.07.09, 18:28 > co do supermarketow to tez jest to drogi interes juz sprawdzalam w > moim rejonie 15 funtow na miesiac na sklepach jest to taniej 2 funty > na tydzien u mnie w okolicy. > > Dzis dostalam maila z okolicznej darmowej gazety za jedno issue chca > 50 funtow wiesz jak bym chciala tak wszedzie za pieniadze oglaszac > to nie oplacalaby sie praca mojego meza bo nic by nie zostalo:) jeden dzien pracy na tydzien szalu nie ma ale po tym co piszesz ze 15£ na miesiac to za drogo to naprawde nie wiem co powidziec, poniewaz jeden klient w ten sposob pozyskany oplaca koszty ogloszenia plus istnieje szansa ze jesli bedzie zadowolony poleci cie komus innemu zastanow sie czego chcesz, bo z gowna bicza nie ukrecisz a tak widze ze tylko jeczysz na kazda propozycje ze trzeba zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 18:58 nie jecze a pisze! Wiesz wolalabym isc po najtanszej linni, czyli darmowych ogloszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 12:03 Na google to mozesz raczej Ty zarabiac jezeli zapiszesz sie na google ads :) Odpowiedz Link Zgłoś
redona Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 12:14 chodzi Ci o to ?: www.google.com/intl/en/ads/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaheasley Re: oglaszac swoj business IP: *.demon.co.uk 29.07.09, 13:00 www.google.com/adsense Odpowiedz Link Zgłoś
7oz Re: oglaszac swoj business 29.07.09, 21:30 Dobrze, że wiesz, że sama strona nie wiele Ci da jeśli nie jest dobrze zoptymizowana i wypozycjonowana co też kosztuje. Co do kosztów google reklam to sami możecie sobie regulować ile na taką reklamę wydacie. W google płacisz za każde kliknięcie na twoją stronę, nie za samo wyświetlenie ale dobrze jest umieć to wszystko ustawić, żeby was właściciele stronek nie naciągali na nic Ci niedające kliki. Są też inne sposoby, żeby znaleźć się na pierwszej stronie wyszukiwarek przy dużej konkurencji ze strony wielkich firm z super stronami. Jak dokładnie w twoim przypadku to zrobić to Ci nie umie powiedzieć musicie sprawdzić jak wygląda Intrnet w temacie waszej specjaności. Znam firę, która jest teraz na 1 stronie w google pod haslo "carpenter surrey" (surrey to też częściowo Londyn) a nie ma nawet własnej strony www. Kupili ogłoszenie na www.surrey- online.co.uk/ (która na to hasło wyskakuje na pierwszej stronie) za mniej niż 200 funtów za rok czyli jak przeliczysz na dzień to wychodzi koło 50 pi za dzień. Ogłoszenie w naszej lokalnej gazecie na 1 wydanie to koszt ponad 200 funtów i gazeta wyląduje w koszu następnego dnia. Musisz dobrze poszukać gdzie wam akurat się opłaca dać ogłoszenie. Szukaj w google stron, które dobrze wyskakują na twoje hasła i dają możliwość wykupienia reklamy a nie tylko stron z ogólnymi ogłoszeniami bo ludzie jak szukają elektryka to raczej nie wpisują w wyszukiwarkę hasła "strona z ogłoszeniami" tylko elektryk lub coś w tym stylu. Pytaj ile wezmą za ogłoszenie lub reklamę, może się okazać, że nie tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaheasley Re: oglaszac swoj business IP: *.demon.co.uk 28.07.09, 22:06 Jakies podstawowe listing jest w yellow pages za darmo, wiem, bo kiedys tam u nich widnialam, co prawda tylko chyba 6 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś