wkkr 27.02.10, 10:11 krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7607835,Procesja_Arcybractwa_Meki_Panskiej__jak_przed_wiekami.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr Re: Arcybractwo 27.02.10, 10:26 0golone_jajka napisał: > Nieszkodliwe dziwaki. =============================== A dla mnie prawdziwy odjazd. Chciał bym ich zobaczyć w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Arcybractwo 27.02.10, 10:43 Wyglądają jak Ku-Klux-Klan w negatywie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Arcybractwo 27.02.10, 11:01 Taki tam teatrzyk. Dorośli, poważni(?) ludzie bawią się w "tajemne bractwo" jak dzieci w Indian. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Arcybractwo 27.02.10, 12:46 a mnie się podoba, że kultywują miejscową tradycję. A co do zabawy, Marcinku. Każdy ma jakieś swoje ulubione zabawki... jeden samochodziki z ryczącymi decybelami pod maską, drugi gierki w necie, trzeci kibicuje piłce wpadającej lub nie wpadającej do bramki... no a są i tacy, którzy przypominają wszystkim zabawowiczom o nieuchronnej śmierci. To się nazywa różnorodność. Którą, jak się zdaje, popierasz... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Arcybractwo 27.02.10, 19:09 A niech sobie tam oni kultywują tą tradycję. W ogóle myślałem, przed przeczytaniem postu, że będzie o tym całym Arcykrze i jego forum. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Arcybractwo 27.02.10, 13:56 marcinlet napisał: > Taki tam teatrzyk. Dorośli, poważni(?) ludzie bawią się w "tajemne bractwo" jak > dzieci w Indian. ================================= Nie sządze by był to tylko teatrzyk. Jesli padają tam takie słowa jak "formacja, dobór właściwych członków" to to nie jest zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 27.02.10, 19:12 pl.wikisource.org/wiki/Encyklopedia_staropolska/Arcybractwo Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 27.02.10, 23:01 marcinlet napisał: > pl.wikisource.org/wiki/Encyklopedia_staropolska/Arcybractwo a jeśli osoby są płci żeńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 27.02.10, 23:40 maitresse.d.un.francais napisała: > a jeśli osoby są płci żeńskiej? To już ogólniejsze zagadnienie: bractwo, (wolność, równość) i braterstwo, ksiądz mówiący "bracia" do wiernych, nawet jeśli większość osób na mszy to kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 28.02.10, 08:42 marcinlet napisał: > To już ogólniejsze zagadnienie: bractwo, (wolność, równość) i braterstwo, ksiąd > z > mówiący "bracia" do wiernych, nawet jeśli większość osób na mszy to kobiety... Ksiadz do wiernych mowi "bracia i siostry" Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 28.02.10, 08:00 tak jamo. Bractwo oraz arcybractwo jest bezpłciowe. PS Czy ty wszedzie musisz dostrzegać siusiaki i siśki? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 28.02.10, 16:49 wkkr napisał: > tak jamo. > Bractwo oraz arcybractwo jest bezpłciowe. > PS > Czy ty wszedzie musisz dostrzegać siusiaki i siśki? Co to jest siśka? Odkąd z powodu posiadania waginy zostałam niepoważnie potraktowana na Nerwicach - tak mi zostało. Ciesz się, ty i tak masz dobrze. Moja Mama, jak poruszam problem płci społecznej, ucieka z wyciem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 28.02.10, 16:54 maitresse.d.un.francais napisała: Moja Mama, jak poruszam problem płci > społecznej, ucieka z wyciem. ;-) =========================================== Nie dziwię się jej... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: czym się różni arcybractwo od bractwa? 28.02.10, 17:44 > Nie dziwię się jej... Ja w zasadzie też nie, ale przekażę wyrazy wsparcia. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś