hawela 08.06.10, 07:51 Czy takie coś pomaga Jarosławowi Kaczyńskiemu? wyborcza.pl/1,75968,7979382,Kaczynski_jako_sw__Jerzy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Phi, Jerzy to się może schować! 08.06.10, 08:57 hawela napisała: > Czy takie coś pomaga Jarosławowi Kaczyńskiemu? To plakat skierowany do elektoratu, który i tak na niego głosuje. Jeżeli chodzi o budowanie wizerunku, to i tak do mistrza nie ma startu: www.youtube.com/watch?v=YOQNMsGDe0I Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Phi, Jerzy to się może schować! 08.06.10, 09:14 www.youtube.com/watch?v=pv2oUOTpd6M&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_z_berlina Re: Jerzy 08.06.10, 12:22 Tutaj jest fajna odpowiedź na zalinkowany przez Ciebie artykuł młodej, „święcie oburzonej” manipulatorki GW... Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Jerzy 08.06.10, 12:55 jurek_z_berlina napisał: > Tutaj jest fajna odpowiedź na zalinkowany przez Ciebi > e artykuł młodej, „święcie oburzonej” manipulatorki GW... Odpowiedź organu propagandowego PiS do organu propagandowego PO. Jedni warci drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jerzy 08.06.10, 13:39 feel_good_inc napisał: >Jedni warci drugich. dziwi Cię to? przecież to są POLITYCY!!! niezależnie od opcji - zawsze tacy sami. A co do zalinkowanego artykułu z rzepy - słusznie zauważa, iż nieważne, że kowal zawinił - i tak cygan zwiśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Jerzy 08.06.10, 13:46 a000000 napisała: > feel_good_inc napisał: > >Jedni warci drugich. > dziwi Cię to? przecież to są POLITYCY!!! niezależnie od opcji - zawsze tacy sam > i. Mnie to nie dziwi. To jurkowi się wydaje, że tekst który przedstawił jest mniej tendencyjny od tego na który odpowiada. > A co do zalinkowanego artykułu z rzepy - słusznie zauważa, iż nieważne, że kowa > l > zawinił - i tak cygan zwiśnie. A jak się Kaczyński potknie na przechadzce, to rzepa napisze, że to Tusk z Komorowskim kamienie narozkładali ;) Nie ma się co dręczyć, przejdą wybory, to skończy się agitka i wrócą do delikatnego podgryzania. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jerzy 08.06.10, 14:24 feel_good_inc napisał: > A jak się Kaczyński potknie na przechadzce, to rzepa napisze, że to >Tusk z Komorowskim kamienie narozkładali a nie? całą noc układali.... Ale czarny PR przeciwników PiS bije wszelkie rekordy łamania zasad, obyczajów, zdrowego rozsądku.... dla nich Kaczyński to taki Żyd-Mason-Cyklista w jednym - winien całemu złu świata... I mieć mu za złe - w pewnych kręgach nobilituje. Zauważyłam, że pewne media dzielą rzeczywistość na dwie części - kulturalną i pełną godności, odpowiedzialności i wszystkich zalet i cnót platformę..... oraz ciemnogród - do którego wstyd przyznać się... Jaki cel? aby ludzie niezdecydowani i niezorientowani ( a takich większość niestety) zgodnie z naturalnym odruchem stanęli po jasnej stronie mocy. Te media celują w uwypuklaniu wszelkich źdźbeł w oku PiSu, nawet tych zaprzeszłych... natomiast tuszują i maskują wszelkie belki w oku PO.... A gdy TO SAMO zrobi na ten przykład o.Rydzyk - wrzask się podnosi pod niebiosa. Kali ukraść krowę. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Jerzy 08.06.10, 14:37 a000000 napisała: > feel_good_inc napisał: > > > A jak się Kaczyński potknie na przechadzce, to rzepa napisze, że to > > Tusk z > Komorowskim kamienie narozkładali > > a nie? całą noc układali.... > > Ale czarny PR przeciwników PiS bije wszelkie rekordy łamania zasad, obyczajów, > zdrowego rozsądku.... dla nich Kaczyński to taki Żyd-Mason-Cyklista w jednym - > winien całemu złu świata... I mieć mu za złe - w pewnych kręgach nobilituje. > Zauważyłam, że pewne media dzielą rzeczywistość na dwie części - kulturalną i > pełną godności, odpowiedzialności i wszystkich zalet i cnót platformę..... oraz > ciemnogród - do którego wstyd przyznać się... > Jaki cel? aby ludzie niezdecydowani i niezorientowani ( a takich większość > niestety) zgodnie z naturalnym odruchem stanęli po jasnej stronie mocy. PiS robi dokładnie to samo. Są oni i ci co stoją tam gdzie ZOMO. > Te medi > a > celują w uwypuklaniu wszelkich źdźbeł w oku PiSu, nawet tych zaprzeszłych... > natomiast tuszują i maskują wszelkie belki w oku PO.... To jest akurat problem związany z polaryzacją sceny politycznej. Obecnie wygląda to tak, że się jest albo za PiS, albo przeciw. Cały sukces PO to było zaprezentowanie alternatywy po skompromitowaniu się lewicy - niestety zabrakło im pomysłów po zdobyciu władzy i jeżeli tak dalej pójdzie, to przerżną kolejne wybory. > A gdy TO SAMO zrobi na ten przykład o.Rydzyk - wrzask się podnosi pod niebiosa. Tu już trochę przegięłaś, Tadeo przekracza takie granice, których nawet Palikot się brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jerzy 08.06.10, 15:29 feel_good_inc napisał: > PiS robi dokładnie to samo. Są oni i ci co stoją tam gdzie ZOMO. chodziło o podział w Solidarności.... gdy jedni kontynuowali pierwotną linię walki ze złym lordem Waderem (MY), a inni skumali się z nim celem zrobienia interesików (ONI - czyli zajęli miejsce ZOMO). prasa znowu zmanipulowała wypowiedź a ludziska poszli na lep propagandy... Zupełnie tak jak w sprawie "grubej kreski". >których nawet Palikot się brzydzi. ojojoj... a czegoż to Palikot się brzydzi????? Odpowiedz Link Zgłoś
hawela Re: Jerzy 08.06.10, 13:40 Zgadza się. Zastanawiam się tylko, czy taki plakat dobrze wpływa na szanse wyborcze. Według mnie to jednak obraza uczuć religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_z_berlina Re: Jerzy 08.06.10, 13:53 hawela napisała: "Zgadza się." "Według mnie to jednak obraza uczuć religijnych" Podobnie jak wiele wpisów aeki, jajca i feela, z którymi się często ‘zgadzasz’. Jedni obrażają plakatem inni tysiącami wpisów na forach, a winny jest oczywiście Kaczyński i PiS... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jerzy 08.06.10, 14:14 jurek_z_berlina napisał: > Jedni obrażają plakatem inni tysiącami wpisów na forach, a winny >jest oczywiście Kaczyński i PiS... nie zapominaj o Giertychu i wszechpolakach. > hawela napisała: > "Według mnie to jednak obraza uczuć religijnych" ta osoba (aktualna) upozowana na św Jerzego? Ta legenda z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Opowiada, jak to smok zagnieździł się w źródle i miasteczko miało kłopot - oczywiście smok pobierał okup w postaci dziewic - padło na księżniczkę - pojawił się rycerz św Jerzy - i smoka utrupił. Alegorycznie można zinterpretować, że obraz przedstawia zabicie ZŁA przez świętego. Ta interpretacja nie ma nawiązania do życiorysu, w którym święty został zamęczony przez Rzymian. No ale w alegorii nie chodzi o fakty przecież.... wystarczy legenda. Współcześni chcą aby szerzące się zło zostało zabite - i w rycerzu opatrznościowym widzą Jarkacza. Dla mnie jest to nawiązanie do legendy, nie wiary. Więc nie sądzę, aby uczucia religijne zostały naruszone. Odpowiedz Link Zgłoś
hawela Re: Jerzy 08.06.10, 14:31 a000000 napisała: > > > "Według mnie to jednak obraza uczuć religijnych" > > ta osoba (aktualna) upozowana na św Jerzego? Tak. Upozowanie kogoś na świętego, to moim zdaniem nie jest dobre. Ta legenda z chrześcijaństwem nie > ma nic wspólnego. Legenda legendą, ale jednak funkcjonuje jako święty. > Alegorycznie można zinterpretować, że obraz przedstawia zabicie ZŁA przez > świętego. Ależ oczywiście że można różne alegorie podciągnąć. Można tez przedstawić kogoś jako Maryję - że ten ktoś taki macierzyński na przykład. Może to i dobre, ale ja to odbieram inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Jerzy 08.06.10, 14:44 > Legenda legendą, ale jednak funkcjonuje jako święty. > Nie ma takiego świętego Paweł VI go wyrzucił. Tak jak Krzysztofa , Barbarę i ok 200 innych. Odpowiedz Link Zgłoś
hawela Re: Jerzy 08.06.10, 14:28 jurek_z_berlina napisał: > > Podobnie jak wiele wpisów aeki, jajca i feela, z którymi się często ‘zgad > zasz’. Taaak??? Podaj ze 3 przykłady. No dobra: podaj choć dwa. > > Jedni obrażają plakatem inni tysiącami wpisów na forach, a winny jest oczywiści > e Kaczyński i PiS... Oczywiście, że istnieją różne sposoby obrażania. Ale chodziło mi o coś zupełnie innego - ten plakat chyba nie miał na celu obrażenia kogokolwiek, tylko przysłużenie się Jarosławowi Kaczyńskiemu (który być moze nic o nim nie wiedział zresztą). Moje zdanie jest takie, ze przysługa to raczej niedźwiedzia Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jerzy 08.06.10, 14:31 hawela napisała: >Moje zdanie jest takie, ze > przysługa to raczej niedźwiedzia Zgadzam się. Takich przykładów jest więcej... np Wawel. Albo "dziadek w Wermachcie". Kurski chciał się przysłużyć - i wbił sobie samobója. Do dziś się wypomina tego dziadka, i to Kaczyńskiemu. Który pewnie nie miał z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_z_berlina Re: Jerzy 08.06.10, 15:06 hawela napisała: "Taaak??? Podaj ze 3 przykłady. No dobra: podaj choć dwa." Szkoda, że nie prosisz o jeden przykład, od raz bym znalazł!. ;) Inna rzecz, że jesteś tutaj od niedawna, więc ten jeden raz w porównaniu do ilości wpisów można przy odrobinie złej woli uznać jako „częsty” ;) A tak na poważnie, chyba się jednak zagalopowałem, więc zwracam honor... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jerzy 08.06.10, 22:14 Czy takie coś pomaga Jarosławowi Kaczyńskiemu? Ni diabła. Odpowiedz Link Zgłoś