doc1 15.12.10, 16:34 pl.wikipedia.org/wiki/Edgardo_Mortara Przykład ochrzczonego Żyda i co z tego wynikło. Woda święcona ma niezwykłą moc. Edgardo został księdzem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 16:52 Takich historii jest więcej. pl.wikipedia.org/wiki/Janczarzy Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 16:57 Podałem przykład pozytywny, zakończony szczęśliwie. A janczarzy? Większość janczarów zginęła, pozostali przy życiu zostali publicznie straceni. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:04 Podałeś przykład kidnapingu zakończonego tragicznie. Jego geny wymarły. Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:17 Dusza ważniejsza od genów. Jaki kidnaping? Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:19 > Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do > Watykanu. Kilka lat później zawoziła takich do Oświęcimia. Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 17:48 Z Watykanu? Wiesz co to jest kłamstwo o? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:03 Male chore dziecko zydowskie , pokropine woda ze studni przez 14 letnia dziewczynke ,katoliczke sluzaca u rodziny zydow . Na wiesc o skropieniu woda , zydowskiego dziecka przez sluzaca , dziecko zostaje odebrane zydowskim rodzicom przez kosciol katolicki - SQRW.SYNSTWO po katolicku . dzis , gdyby tak postapil kosciol katolikow ,- wielebni szamani mieliby przes. ane . w czasach ciemnoty wiele dranstwa uchodzilo lajdakom na sucho . To zydowskie porwane dziecko , wychowane przez koloratkowych zostaje ..... ksiadzem katolickim ... male porwane dziecko , wychowane przez Chinczykow ..... zostaje Chinczykiem male porwane dziecko , wychowane przez pijakow , zlodzieji ... zostaje pijakiem , zlodziejem .... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:29 > Z Watykanu? Wiesz co to jest kłamstwo o? Umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl [...] 15.12.10, 18:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 18:34 doc1 napisał: > Dusza ważniejsza od genów. > Jaki kidnaping? Policja zgodnie z prawem zabrała chłopca za domu i zawiozła do > Watykanu. Tylko życzyć takim jak żeby wam dzieci podbierali . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl [...] 15.12.10, 18:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 posty koltera 15.12.10, 21:28 Dlaczego usuwacie posty koltera? Niech zostaną i będą dowodem na szkodliwość ateizmu na umysł człowieka. Zwłaszcza młodego, szczególnie groźny dla dzieci. Ateiści odchodzą od Boga i zostaja w pustce duchowej i intelektualnej. Miotają się, rzucają przekleństwami, ale cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: posty koltera 15.12.10, 21:35 doc1 napisał: > Dlaczego usuwacie posty koltera? Bo coś takiego jak ty kapuje do moderacji !! Niech zostaną i będą dowodem na szkodliwość at > eizmu na umysł człowieka. Prostackie popieranie zbrodni jakim jest odebrania ze względów na zabobon dziecka rodzicom jest zapewne normą w twoim parafialnym towarzystwie ? Zwłaszcza młodego, szczególnie groźny dla dzieci. Wasze dzieci zagrożone są tym ze jakiś jurny pedofil w sukience duchownej je skrzywdzi . > Ateiści odchodzą od Boga i zostaja w pustce duchowej i intelektualnej. Wy odprawiając mantry do pomalowanych desek czy gipsowych figurek zapewne jesteście uduchowieni ponad wszystko :)) Miotają > się, rzucają przekleństwami, ale cierpią. Ta, cierpią bo boli ich to ze idiotów tobie podobnych nie brak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: posty koltera 15.12.10, 22:02 Mamy tu typowy przykład opętania przez szatana. Wystarczy otworzyć się na zło jak kolter a szatan wnika w umysł. Czy nie przypomina wam ta gadka scen z "Egzorcysty"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: posty koltera 15.12.10, 22:04 doc1 napisał: > Mamy tu typowy przykład opętania przez szatana. Wystarczy otworzyć się na zło j > ak kolter a szatan wnika w umysł. Czy nie przypomina wam ta gadka scen z "Egzor > cysty"? Masz na myśli tego to szatana który założył katolicyzm ? Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Edgardo Pio Mortara 15.12.10, 18:53 Przeżył prawie 90 lat. W tak cięzkich czasach. Bóg dał mu zdrowie i moc aby nauczał i nawracał zagubione owieczki. A wszystko zaczęło się za sprawą prostej nastoletniej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 21:36 doc1 napisał: > rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Edgardo_Mortara > Przykład ochrzczonego Żyda i co z tego wynikło. > Woda święcona ma niezwykłą moc. Edgardo został księdzem. Ta, zbrodniarz nazwany piusem IX odebrał w bandycki sposób dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:35 Kolter! Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolickiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Judasz Iszkariota. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:39 nehsa napisał: > Kolter! > Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolickiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Judasz Iszkariota. ***Muszem uzupełnić: pierwszym papieżem idei Kościoła r-k. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:41 nehsa napisał: > Kolter! > Uprzejmie Ci przypominam, że pierwszym papieżem Kościoła rzymsko-katolic > kiego, był niezaprzeczalnie Izraelski żyd, o jakże wdzięcznym imieniu - Juda > sz Iszkariota. Nie rób skandalu i uwierz mi ze pierwszym ichnim papcią był niejaki Konstantyn ,cezar Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 08:21 Kolter! Dla mnie, nie jest istotnym, kto był i kto jest papieżem w Kościele r-k, bo sednem mojego zainteresowania, jest Nauka Ojca(Boga), której świadectwa, stanowią zaledwie skromną część Czterech Ewangelii. Judasz Iszkariota, był pomysłodawcą większości treści w pierwszej wersji Czterech Ewangelii, dlatego należy go uznać, za pierwszego papieża katolickiej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:37 nehsa napisał: > Kolter! > Dla mnie, nie jest istotnym, kto był i kto jest papieżem w Kościele r-k, > bo sednem mojego zainteresowania, jest Nauka Ojca(Boga), której świadectwa, [b > ]stanowią zaledwie skromną część Czterech Ewangelii[/b]. > > Judasz Iszkariota, był pomysłodawcą większości treści w pierwszej wersji > Czterech Ewangelii, dlatego należy go uznać, za pierwszego papieża katolickiej > religii. Dziadek wiec nadal błądzisz !!katolicyzm nie jest zbudowany na ewangeliach !! dlatego trudno nazwać Judasza pierwszym papieżem bo ewangelie to w 100% zaprzeczenie katolicyzmu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:43 KOLTER! KATOLICYZM, TO TEŻ NIE MOJE MAŁPY I NIE MÓJ CYRK. Ale z ciekawości pytam: To jaka wiedza jest fundamentem katolicyzmu, skoro, jak twierdzisz, nie jest tym fundamentem zawartość Czterech Ewangelii ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Na marginesie wątku. 16.12.10, 09:49 nehsa napisał: > KOLTER! > KATOLICYZM, TO TEŻ NIE MOJE MAŁPY I NIE MÓJ CYRK. > > Ale z ciekawości pytam: To jaka wiedza jest fundamentem katolicyzmu, skoro, ja > k twierdzisz, nie jest tym fundamentem zawartość Czterech Ewangelii ? Wszystko co pozamiatali w krajach do których wchodzili a chcieli zachęcić tamtejszych do przyjęcia ich kultu , więc bogowie pogańscy nagle okazywali się katolickim świętymi i interes się kręcił. Nie chce mi się teraz o tym pisać ale uwierz mi ze wszystkie katolicki dogmaty a jest ich niewiele nie mają absolutnie uzasadnienia w biblii czy ewangeliach !! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:38 Pewnie za 100, 200 lat kościół rzymski przeprosi za takie porwania. O ile jeszcze będzie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 22:45 Chłopiec nie był porwany, zabrała go policja. Wszystko zgodnie z prawem boskim i stanowionym. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 15.12.10, 23:09 doc1 napisał: > Chłopiec nie był porwany, zabrała go policja. Wszystko zgodnie z prawem boskim > i stanowionym. Skoro tak prymitywnie do tego podchodzisz to tylko życzyć ci podobnego losu idioto Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 10:00 kolter-xxl napisał: > Skoro tak prymitywnie do tego podchodzisz to tylko życzyć ci podobnego losu idi > oto Życzysz mi z okazji saturnalii abym został kapłanem? A Bóg zapłać dobry człowieku. Pomodlę się za ciebie. Myślę, że nie jesteś taki zły na jakiego pozujesz, tylko zostałes skrzywdzony przez rodziców. W porę nie zabrano cie od nich, jak Edgara. Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:13 Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dziecku odebrania od rodziców??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:22 kuk_krakauer napisał: > Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dzieck > u odebrania od rodziców???, Heh a jak debil potrafi to sobie wytłumaczyć istniejącym prawem :( Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:55 kuk_krakauer napisał: > Jak skrzywiona psychikę i jaką nienawiść w sercu trzeba mieć żeby życzyć dzieck > u odebrania od rodziców??? Nie rodzicom, ale złym rodzicom ! W ateistycznej Szwecji dzieci odbiera się z błahego powodu np. braku kontroli u dentysty. W Polsce dzieci się nie chroni nawet przed mocno patologiczną rodziną. Poczytaj posty Koltera. Myslisz, że on inaczej odzywa się do członków swojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:59 Szwecja bynajmniej nie jest ateistyczna. Ma głębokie korzenie chrześcijańskie, tyle, że nie na pokaz. A odbieranie dzieci rodzicom zawsze jest złem, czasem tylko złem mniejszym niż pozostawienie ich tam. Odpowiedz Link Zgłoś
doc1 Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 17:24 kuk_krakauer napisał: > Szwecja bynajmniej nie jest ateistyczna. 64-65% Szwedów deklaruje ateizm. > Ma głębokie korzenie chrześcijańskie Tia, luterańskie :( > A odbieranie dzieci rodzicom zawsze jest złem, czasem ty > lko złem mniejszym niż pozostawienie ich tam. Małe dziecko nawet sie "nie zorientuje", że jest mu lepiej u nowych, dobrych rodziców. Większe, samo z patologicznej rodziny ucieka. Trzeba mu tylko stworzyć prawne warunki legalnego odejścia i adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 17:30 Tia, luterańskie :( A luteranizm to co? Odmiana buddyzmu? Większe, samo z patologicznej rodziny ucieka. Trzeba mu tylko stworzyć > prawne warunki legalnego odejścia i adopcji. Patrz Szwecja. To w końcu dobra ona, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Edgardo Mortara 16.12.10, 16:21 doc1 napisał: Życzysz mi z okazji saturnalii abym został kapłanem? Nie ,życzę ci żeby tobie opieka społeczna odebrała dzieci czy wnuki pod jakimś debilnym pozorem !! > A Bóg zapłać dobry człowieku. Który ? , macie ich sporo :) >Pomodlę się za ciebie. Do Izydy czy do Horusa ? Myślę, że nie jesteś taki zły na jakiego pozujesz Nie pozuje, jestem złem :)), > tylko zostałes skrzywdzony przez rodziców. No co ty ? dzięki temu ze nie bywałem na katechezach uratowali moja cnotę w pupci :)) >W porę nie zabrano cie od nich, jak Edgara. Żałujesz ze nie byłem wykorzystywany seksualnie i jako robol w katolickim sierocińcu ? Odpowiedz Link Zgłoś