Dodaj do ulubionych

Moralność Kalego

23.12.10, 09:05
W wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,10650,120036165,,Dlaczego_zadeklaruja_narodowosc_slaska_.html?v=2
osoba o nicku rico-chorzow napisała "Właśnie takich wariatów z zasranej Polski przedstawiam sobie,jak arnond7 przedstawia:z2006". Admin tamtego forum jej nie usunął. Kiedy ja zapytałem admina, czy podziela moje pogądy w zakresie, za który zostałem tak chamsko zaatakowany, szanowny arnold7 zaczął kasować wiele, jeżleinie wszystkie, moje następne posty...
Obserwuj wątek
    • z2006 A oto jeden z moich usuniętych postów 23.12.10, 09:08
      rico-chorzow napisał:

> > 1. Niepodległe państwo Śląsk nigdy nie istniało.
      >
      > Wielkie Księstwo Sląskie istniało,

Ale czy było niepodległe? No, i na pewno nie istnieje aż do dzisiaj. ;-)

proszę o definicję państwa,

Proszę o zerknięcie do wikipedii... ;-)

jak i definicję -
      > pan -,

To jest akurat w wikisłowniku....

> ponieważ od tego słowa pochodzi wspomniane przez pana - państwo -

Etymologia nie zawsze dobrze określa znaczenie wyrazu. "Atom" niby znaczy niepodzielny...
      >
      > Więc jesteśmy,my Slązacy,Prusakami,Austryjakami czy Czechami,

Ale teraz np. miasto z nicka Szanownego Forumowicza jest w granicach państwa polskiego - czy to znaczy, że wszyscy mieszkający tam Ślązacy są Polakami?

kiedyś,od ~90 lat
      > przylapiła się też siermiężna,terrorystyczna Polska,"obdarowując" nas Slązaków
      > obywatelstwem też polskim.

Na życzenie powstańców śląskich i tych, którzy za Polską opowiedzieli się w plebiscycie - chyba nie wszyscy przyjechali na tę okoliczność z np. Sosnowca. ;-)
      >
      > były w autonomi,nadanej przez terror Polski i Polaków

Taki to był straszny terror, że aż zmusili do autonomii. :-)

Jakoś łaskawi dla mniejszości narodowych Niemcy nigdy tego nie zrobili...

> i – w administracyjnych granicach siermiężnej Polski.

No właśnie. :-)
      >
      > > 4. Obecnie wymienione wyżej miasta są - niestety dalej - w granicach,admi
      > nistracji III siermiężnej RP,

Przecież właśnie za tym opowiada się RAŚ - tej organizacji chodzi o przywrócenie autonomii tej części Śląska, ale w granicach państwa polskiego. Jeżeli piszesz o tym „niestety”, to powinieneś na forach ZWALCZAĆ RAŚ!
      >
      > w porównan
      > iu z tzw.odwiecznie polskim Zgorzelcem,gdzie bardzo często słychać Muttersprach
      > e Polaków rosyjski.

Wyrazy rosyjskie pojawiają się również na tym forum i to w wypowiedziach „obrońców śląskości”…
      • era_matolkiewicza Chachacha!! Masz czelność narzekać na usuwanie wąt 25.12.10, 15:31
        ków??? A sam co robisz? Ten Kali ze swoja moralnością to właśnie Ty :-D
        • z2006 Re: Chachacha!! Masz czelność narzekać na usuwani 25.12.10, 18:46
          Ja usuwam nie za treść, ale za niekulturalną formę.
    • z2006 Dyskusja według zwolenników autonomii Śląska 23.12.10, 15:55
      Arnold7 zupełnie mnie zabanował - ciekawe, za złamanie którego punktu z regulaminu swojego forum?

Z kolei osoba okreslająca sie jako per333 napisała:

"Moim zdaniem to dobrze, ze usuwa sie wylacznie wypowiedzi przeciwnikow RAS i ludzi o odmiennych niz moderatorzy pogladach (i glownie z tego wlasnie powodu). Dzieki temu forum zachowuje swoja tozsamosc i tradycje, i pozostaje jedynym tak wyrazistym zjawiskiem w polskim necie."

forum.gazeta.pl/forum/w,10650,120036165,120172751,Re_z2006_piszesz_nie_na_temat.html
      ___________________________________________________________________________

Przy okazji: po wpisaniu do google hasła arnold7 (żeby szybko wejść na jego forum) na jednej z pierwszych pozycji wyskoczyła mi dyskusja z wypowiedzią, której się wypieral:

"Tak, powtarzam, mentalnie i kulturowo Niemcy sa mi blizsi niz Polacy!
      I powtarzam, nie jestem Niemcem, nie jestem Polakiem, jestem Slazakiem!"

forum.gazeta.pl/forum/w,59,10323231,10323231,Arnold7_mentalnie_Niemcy_sa_mi_blizsi_od_Polakow_.html?v=2
      Więc chyba czołowi polscy politycy róznych opcji słusznie przestrzegają przed RAŚ i jego sympatykami.
    • z2006 A teraz usunieto mój wątek z forum: 23.12.10, 16:45
      forum.gazeta.pl/forum/f,760,Opinie_i_komentarze.html
      Macki RAŚ daleko sięgaja...
    • z2006 Kolejne "moralne" wypowiedzi 05.01.11, 07:12
      "Myślę, że głos Ślązaków powinien być jak najbardziej rozległy: od dyplomatycznego Pierońskiego Hanysa, przez odkrywającego nowe karty historii Herbjelitę, domagającego się dowodów Bartoszcze, po Rico z Koenigshutte, który potrafi pierdolnąć, kiedy trzeba :)."

"Gynau rico. A Napoleon popiyroł Polskość, bo go Poloki i wtynczos skorumpowali wciskajonc mu do łożka jedna z fajniyjszych Polek"

forum.gazeta.pl/forum/w,10650,120435277,,Potrzebna_jest_rewizja_granic_wojewodztwa_.html?v=2
      A podobno Śląsk to taki pobozny region...
      • posel_pieta Do końca zbzikowałeś? 06.01.11, 17:50
        • z2006 Re: Do końca zbzikowałeś? 07.01.11, 13:48
          1. Czy cytowanie wypowiedzi zinnego forum jest wyrazem zbzikowania?

2. Czy wskazywanie rozbiezności pomiędzy deklarowaną pobożnością a rzeczywistymi postawami jest zbzikowaniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka