03.01.11, 13:09
pl.wikipedia.org/wiki/Wspólnota_Taizé
- To najlepsze co świat protestancki wydał z siebie. Tam panuje prawdziwa miłośc prawdziwa tolerancja wzajemne zrozumienie i prawdziwy dialog międzykulturowy i religijny.
Od kilku lat jestem zaangazowany w tym ruchu. To prawdziwa odtrudka na nihilizm socjalliberalny świata antywartosci który opisłem w na forum społeczeństwo
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: Taize 03.01.11, 18:36
      A czy zauważyłeś tam sprzedaż narkotyków, alkoholu, orgie seksualne?
      • oszol-om.z-radia.maryja Re: Taize 04.01.11, 10:37
        ruch Taize jest od tego całkowicie wolny
    • jan-w Re: Taize 03.01.11, 19:48
      To z pewnością nie jest miejsce dla oszołomów z Radia Maryja. A Przynajmniej nie było za czasów brata Roger.
      • oszol-om.z-radia.maryja Re: Taize 04.01.11, 10:38
        a niby dlaczego nie miałoby być? tam kazdy może przyjśc kto czuje potrzebe autentycznej modlitwy i dialogu
    • kuk_krakauer Re: Taize 03.01.11, 19:57
      Ciekawe ile dzieci z ostatniego zlotu będzie? Bo, że będą nie mam wątpliwości... Choć z drugiej strony protestanci nie są rubber-free... Ale katolicy pewnie nadrobili...
      • oszol-om.z-radia.maryja Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 10:39
        • krzy-czy Re: Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 11:17
          osiołku preśladowany- nie porównuj wspaniałej imporezy jurka do CYWILIZACJI SMIERCI KArTOfLI.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 17:45
            impreza Owsiaka to właśnie modelowy przykłąd cywilizacji śmierci (chodzi o małpowanie Woodstocku)
            • kolter-xxl Re: Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 21:27
              oszolom-z-radia-maryja napisał:

> impreza Owsiaka to właśnie modelowy przykłąd cywilizacji śmierci (chodzi o małp
              > owanie Woodstocku)

Opowiedz coś na ten temat ??
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 10:46
                co roku ginie min jedna osoba na wskutek zamoroczenia alkoholem czy narkotykami, rook w rok ktoś wylatuje z pociagu zmierzajacego do Żar czy do Kostrzyna nad Odrą, odsyłam do archiwalnych wydań codziennych gazet
                • kolter-xxl Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 12:08

> co roku ginie min jedna osoba na wskutek zamoroczenia alkoholem czy narkotykami
                  > , rook w rok ktoś wylatuje z pociagu zmierzajacego do Żar czy do Kostrzyna nad
                  > Odrą, odsyłam do archiwalnych wydań codziennych gazet

Oj nieuku !! pokaż mi miasto zamieszkane przez 300 do 400 tys ludzi w którym w ciągu 2-3 dni nikt nie umarł z przechlania lub ćpania ?? no dawaj !!!
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 12:44
                    musiałby,m siegnąć do statystyk policyjnych z lat 50tych XX wieku to troche potrwa
                    • kolter-xxl Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 12:56

> musiałby,m siegnąć do statystyk policyjnych z lat 50tych XX wieku to troche pot
                      > rwa

Głupcze !! pokaz mi takie miasto dziś w którym przy 300-400 tys ludzi nikt nie umiera przez 2-3 dni !!!
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 13:01
                        ludzie umierają nie tylko z powodu narkotyków i alkoholu. takiego miasta miasta bez u,merajacych nie znajdziesz ale łatwiej bedzie znleźć miasto w kótrym liczba zgonów ludzi powodowana przez alkohol czy narkotyki jest stosunkowo niewielka
                        • kolter-xxl Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 14:32

> ludzie umierają nie tylko z powodu narkotyków i alkoholu. takiego miasta miasta
                          > bez u,merajacych nie znajdziesz ale łatwiej bedzie znleźć miasto w kótrym licz
                          > ba zgonów ludzi powodowana przez alkohol czy narkotyki jest stosunkowo niewielka

Masz na to jakieś dowody , bo na razie to tylko panicznie próbujesz udowodnić jak to u Owsiaka ,łodzi ludzie zapijają sie na śmierć.
        • kuk_krakauer Re: Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 14:46
          A co ma piernik do wiatraka. Młodzi ludzie pełni hormonów to i krew wrzec powinna. I taka miedzynarodowa wymiana materiału genetycznego też jest korzystana.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 04.01.11, 17:46
            co ma piernik do wiatraka? A no to że wiatrak moze się wypierniczyć
            • kuk_krakauer Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 11:30
              No własnie. I mielą te wiatraki materiał genetyczny ludzkości w trakcie takich zlotów. Chowu wsobnego przynajmniej nie ma...
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize to nie Woodstock! 10.01.11, 12:43
                spotaknie grupy Taize w Rotterdamie było jednorazowe. natomiast woodstki odbywają sie zazwyczaj w jednym miejscu
                • tlenek_wegla Re: Taize to nie Woodstock! 11.01.11, 01:17
                  Jak co roku spotkanie sekty Taize jeorazowe.

• yoma Re: Taize to nie Woodstock! 11.01.11, 13:49
                  W jednym miejscu materiał genetyczny łatwiej się miesza, fakt :)
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Taize 10.01.11, 14:13
      goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6&art=1294078563&dzi=1207763630&idnumeru=1293904960
      • pokraczny_kartofel Re: Taize 11.01.11, 07:55
        Holandia. Około 30 tys. młodych chrześcijan przybyło do Rotterdamu na 33. Europejskie Spotkanie Młodych, organizowane przez wspólnotę z Taizé. Trwało ono od 28 grudnia do 1 stycznia. Podczas spotkania nie brakowały tych którzy naduzywali narkotyków i alkoholu .

Ładne mi spotkanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka