24.01.11, 20:36
W wieku lat 54, po dwoch zwiazkach malzenskich i splodzeniu 7 dzieci pastor poczul sie kobieta i postanowil zmienic plec . Jego outing parafianie przyjeli- jakze by inaczej- bardzo tolerancyjnie.

www.bild.de/BILD/regional/ruhrgebiet/aktuell/2011/01/23/pfarrer/wird-zur-pfarrerin.html
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 21:04
      No a co Ty byś zrobiła? Ukamienowała? Widać taka była wola boska.
      • z2006 Re: Pastor/ka 24.01.11, 21:30
        Bluźnisz, jajco. "Bóg nie ma nic wspólnego ze złem, Sprawiedliwy z niesprawiedliwością."
        • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 22:37
          Arcy, być może tego nie wiesz, bo nie bywałeś na tym forum przedtem, więc wyartykułuję prośbę o nienazywanie mnie jajcem.
          A moje bluźnienie jest nieświadome i niezłośliwe. Ja tak po prostu tłumaczyłbym sobie świat gdybym był osobą wierzącą w jakiegoś boga.
          • z2006 Re: Pastor/ka 24.01.11, 22:47
            0golone_jajka napisał:

> Arcy, być może tego nie wiesz, bo nie bywałeś na tym forum przedtem, więc wyart
            > ykułuję prośbę o nienazywanie mnie jajcem.

Trzeba było wybrać nick nawiązujący do innego produktu żywnościowego. ;-) A jak Cię nazywać?

> A moje bluźnienie jest nieświadome i niezłośliwe.

Bluźnierstwo zawsze jest świadome.

Ja tak po prostu tłumaczyłbym
            > sobie świat gdybym był osobą wierzącą w jakiegoś boga.

Może w jakiegoś tam. Ale nie w Boga, o którym mówi Biblia.
            • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:03
              > Trzeba było wybrać nick nawiązujący do innego produktu żywnościowego. ;-) A jak
              > Cię nazywać?

Może być Jajko, Jajka, nie musi być pełna nazwa :)

> Bluźnierstwo zawsze jest świadome.

Jeśli tak, to moja wypowiedź bluźnierstwem nie była, bo nadal nie jestem świadom w którym miejscu wypowiedziałem się obraźliwie o czymś/kimś uznawanym przez Ciebie za święte.

> Może w jakiegoś tam. Ale nie w Boga, o którym mówi Biblia.

Być może byłbym w błędzie, ale naweg gdybym wierzył w boga biblijnego, to też bym tak to sobie tłumaczył. Jak i rzesze katolików. I nie tylko. Jedni wierzą w przypadek (ja) inni w boską wolę i cuda-niewidy (ja - gdybym był katolikiem).
              • z2006 Re: Pastor/ka 25.01.11, 06:15
                0golone_jajka napisał:

> > Bluźnierstwo zawsze jest świadome.
                >
                > Jeśli tak, to moja wypowiedź bluźnierstwem nie była, bo nadal nie jestem świado
                > m w którym miejscu wypowiedziałem się obraźliwie o czymś/kimś uznawanym przez C
                > iebie za święte.

Bóg nie chce, żeby ktokolwiek grzeszył.
                >
                > > Może w jakiegoś tam. Ale nie w Boga, o którym mówi Biblia.
                >
                > Być może byłbym w błędzie, ale naweg gdybym wierzył w boga biblijnego, to też b
                > ym tak to sobie tłumaczył. Jak i rzesze katolików. I nie tylko.

Patrz wyżej.

Jedni wierzą w
                > przypadek (ja) inni w boską wolę i cuda-niewidy (ja - gdybym był katolikiem).

A o czymś takim jak grzech (przeciwstawienie się upadłego anioła lub człowieka) woli Bożej to nie słyszałeś?
          • maitresse.d.un.francais Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:11
            wyartykułuję prośbę o nienazywanie mnie jajcem.

a to dlatego, że nie dałem rady przekręcić analogicznie nicka arcego, na ogół nie artykułuję takowych próśb a przekręcam nicki oponentów, jakem jajko
            • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:14
              Nie mam powodów by przekręcać nicka Arcego. Tuszę iż nie będzie on mnie złośliwie nazywał jajcem, bo nie pozwoli mu na to jego wychowanie i spokojny i rzeczowy ton dyskusji, którego każdy forumowicz powinien mu pozazdrościć (nawet ja). A Tobie dziękuję za nienazwanie mnie jajcem tylko jajkiem. Przemilczę już małą literę (choć to zwalczany przez Ciebie błąd ortograficzny).
              • maitresse.d.un.francais Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:38
                0golone_jajka napisał:

> Nie mam powodów by przekręcać nicka Arcego.

Tylko żeby przekręcać nicka mojego albo Marii.
                • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:38
                  Twojego z rzadka, a Marii nieco częściej. Ciekawe czy wiesz dlaczego??? Może poczytaj ten wątek i zobacz kto kogo pierwszy przekręcił.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:57
                    Może poczytaj ten wątek i zobacz kto kogo pierwszy przekręcił.

Arcy ciebie. Dla płci męskiej masz jakieś szczególne względy i nie przekręcasz wzajemnie?
                    • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 25.01.11, 00:10
                      Arcy nie wiedział. Teraz już wie.
      • maria421 Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:09
        0golone_jajka napisał:

> No a co Ty byś zrobiła? Ukamienowała? Widać taka była wola boska.

Jajco, badz laskaw wola boska geby sobie nie wycierac.
        • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:11
          Ryjcu, wiem, że trudno się z nią pogodzić - to normalne. Ale ja się godzę i łatwiej mi się tak żyje.
          • maria421 Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:18
            0golone_jajka napisał:

> Ryjcu, wiem, że trudno się z nią pogodzić - to normalne. Ale ja się godzę i łat
            > wiej mi się tak żyje.

Ateista Jajco godzi sie z wola boska....
            Zaraz mi Jajco odpowie, ze on nie jest ateista tylko agnostykiem.
            Bo Jajco , jak wiadomo, jest wieloosobowy.
            • 0golone_jajka Re: Pastor/ka 24.01.11, 23:38
              Ryjcu, ja tę wolę nazywam przypadkiem. A trudno się przeciwko przypadkowi buntować. To niedorzeczne.
    • 0golone_jajka Przy okazji pytanie 24.01.11, 23:10
      Pytałem o to kiedyś, ale naturalnie pytanie było zbyt trudne dla większości... Może Arcy da radę.

Otóż interesuje mnie właśnie taki przypadek, czyli czy ksiądz zmieniający zewnętrzne cechy płciowe, bo po latach uznał, że jednak w głębi duszy (umysłu raczej) jest kobietą. Czy może nadal być księdzem i dlaczego?
      • z2006 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 06:18
        0golone_jajka napisał:

> Otóż interesuje mnie właśnie taki przypadek, czyli czy ksiądz zmieniający zewnę
        > trzne cechy płciowe,

Chodzi Ci o "operację zmiany płci"?

pl.wikipedia.org/wiki/Cechy_płciowe
        • maria421 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 09:47
          z2006 napisał:

> 0golone_jajka napisał:
          >
          > > Otóż interesuje mnie właśnie taki przypadek, czyli czy ksiądz zmieniający
          > zewnę
          > > trzne cechy płciowe,
          >
          > Chodzi Ci o "operację zmiany płci"?
          >
          > pl.wikipedia.org/wiki/Cechy_płciowe

Najwidoczniej operacja, kuracja hormonalna itp to dla Jajca wszystko "przypadek".
        • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 10:22
          Dokładnie. Czy ksiądz po zmianie płci albo w jej trakcie, kiedy np usunięto mu penisa, może nadal pełnić obowiązki kapłana w Kościele katolickim (zawężam do tego Kościoła, bo brak tu znawców innych Kościołów, niemniej pytanie jest interesujące w ramach każdego Kościoła).
          • a000000 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 12:30
            0golone_jajka napisał:

> Dokładnie. Czy ksiądz po zmianie płci albo w jej trakcie,

Kościół za JEDYNY wyznacznik płci uznaje płeć GENETYCZNĄ. I taki na zawsze pozostaje tym, kim się urodził - czyli facetem.
            Natomiast kościół takiego wyrzuci ze stanu kapłańskiego z całkiem innych powodów niż uznanie go za kobietę.

• 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 12:34
              Czyli jeśli płeć genetyczna nie zgadza się z fenotypową to człowiek taki (genetycznie mężczyzna) może zostać księdzem?
              • maria421 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 12:45
                0golone_jajka napisał:

> Czyli jeśli płeć genetyczna nie zgadza się z fenotypową to człowiek taki (genet
                > ycznie mężczyzna) może zostać księdzem?

Glupie pytanie trolla ktory udaje ze nie wie ze kosciol nie przeprowadza badania zgodnosci plci u seminarzystow.
                • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 12:50
                  Istotnie nie wiem. Czyli genetyczny mężczyzna będący jednocześnie fenotypową kobietą może czy nie może? Miałem kiedyś takiego kolegę/koleżankę. Metrykalnie i fenotypowo - kobieta, genetycznie i psychicznie - mężczyzna. Z wyglądu (w ubraniu, nbez ubrania nie oglądałem) chłopak o dziewczęcej urodzie. Czy taki mógłby zostać księdzem czy nie?
                  • maria421 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 12:59
                    0golone_jajka napisał:

> Istotnie nie wiem. Czyli genetyczny mężczyzna będący jednocześnie fenotypową ko
                    > bietą może czy nie może? Miałem kiedyś takiego kolegę/koleżankę. Metrykalnie i
                    > fenotypowo - kobieta, genetycznie i psychicznie - mężczyzna. Z wyglądu (w ubran
                    > iu, nbez ubrania nie oglądałem) chłopak o dziewczęcej urodzie. Czy taki mógłby
                    > zostać księdzem czy ni

A te plec genetyczna i psychiczna Ty sam , Jajco, osobiscie sprawdzales i ustalales.
                    • 0golone_jajka [...] 25.01.11, 13:03
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 17:45
                      Azerka kasuje moje wypowiedzi. Jeśli rzeczywiście chcesz mojej odpowiedzi, to nie używaj w pytaniu słowa "jajco", bo za karę Azerka kasuje moje odpowiedzi niestety.
                      • a000000 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 19:39
                        0golone_jajka napisał:

> Azerka kasuje moje wypowiedzi. Jeśli rzeczywiście chcesz mojej odpowiedzi, to n
                        > ie używaj w pytaniu słowa "jajco", bo za karę Azerka kasuje moje odpowiedzi nie
                        > stety.

wiesz co panie Ogolony? czasem to się zastanawiam: kpisz, czy o drogę pytasz... a może testujesz naszą cierpliwość?
                        • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 20:08
                          Nie wiem o czym mówisz? I nie podoba mi się Twoje niesprawiedliwe podejście, ale nic nie mogę poradzić na to.
                      • maria421 Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 21:04
                        0golone_jajka napisał:

> Azerka kasuje moje wypowiedzi. Jeśli rzeczywiście chcesz mojej odpowiedzi, to n
                        > ie używaj w pytaniu słowa "jajco", bo za karę Azerka kasuje moje odpowiedzi nie
                        > stety.

Daj mi ignora :)
                        • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 25.01.11, 22:23
                          Nikomu nie daję ignora. Nie muszę. Gdy kogoś nie chcę czytać to po prostu nie czytam. Nie potrzebuję narzędzia do tego.
                          Ale jak będziesz się kulturalnie zachowywać, to podyskutujemy. Gdy jednak będziesz próbować mnie obrażać, to będę Cię ignorował. Proste. Ale raczej czytał będę. Bo dla mnie lektura Twoich postów to bardzo ciekawy socjologicznie materiał. Np. w reakcji na ten wpis zbluzgałabyś mnie "jajcem", no ale skoro to napisałem, to już tego nie zrobisz, by nie dać mi satysfakcji :D
                          • maria421 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 09:35
                            Wiem ze mi nie dasz ignora, bo kogo bys sie wtedy czepial?:)
                            Trzeba bylo wymyslec porzadniejszy nick, to by Cie ludzie Jajcem nie nazywali.
                            Czyli- trzeby bylo od razu jako Aeki albo Bartosz- Kania wystepowac.
                            • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 09:40
                              Wymyśliłem taki, bo się wyróżnia i jest kontrowersyjny, poza tym weryfikuje ludzi. Jak ktoś się ze mną nie zgadza, to stara się przekręcić złośliwie mój nick. To tak jakby naśmiewać się z czyjegoś nazwiska, jak już brakuje argumentów. Bardzo to prymitywne. No ale niektórzy w tym celują :)
                              • maria421 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 09:43
                                0golone_jajka napisał:

> Wymyśliłem taki, bo się wyróżnia i jest kontrowersyjny, poza tym weryfikuje lud
                                > zi. Jak ktoś się ze mną nie zgadza, to stara się przekręcić złośliwie mój nick.
                                > To tak jakby naśmiewać się z czyjegoś nazwiska, jak już brakuje argumentów. Ba
                                > rdzo to prymitywne. No ale niektórzy w tym celują :)

Nazwiska sie nie wybiera, nick tak i ten wybor swiadczy o czlowieku ktory sie za nickiem kryje.
                                Nie rob z siebie ofiary, Jajco.
                                • 0golone_jajka [...] 26.01.11, 09:46
                                  • maria421 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 10:28
                                    Trzeba byc Jajcem Ogolonym zeby z nicka Maria zrobic Ryjca.

Zachecam do powrotu do tematu watku.
                                    • 0golone_jajka [...] 26.01.11, 10:43
                                      • maria421 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 11:06
                                        Jajco, w tym watku nie napisales jeszcze NIC merytorycznego .
                                        Udowodnij ze potrafisz.

• 0golone_jajka [...] 26.01.11, 11:18
                              • a000000 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 14:02
                                0golone_jajka napisał:

> To tak jakby naśmiewać się z czyjegoś nazwiska, jak już brakuje argumentów. Ba
                                > rdzo to prymitywne. No ale niektórzy w tym celują

na przykład Ogolony przekręcając nick Marii.
                                • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 16:26
                                  Zauważ, że ja to robię WYŁĄCZNIE gdy Maria do mnie się zwróci w sposób obraźliwy.
                                  • a000000 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 16:28
                                    0golone_jajka napisał:

> Zauważ, że ja to robię WYŁĄCZNIE gdy Maria do mnie się zwróci w sposób obraźliwy.

w naszej kulturze słowo "jajco" nie należy do obraźliwych, a nawet powiedziałabym - jest to pewien stopień przyjaznej poufałości. Natomiast słowo "RYJ" jest zdecydowanie obraźliwe.
                                    • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 16:35
                                      W naszej kulturze słowa "jajco" używa się najczęściej w odpowiedzi na pytanie: I co? JAJCO! Jest to w tym przypadku nieco kulturalniejszy zamiennik słowa "gówno" i chyba synonim "nico". W każdym razie ma wydźwięk negatywny.

Ale ja wielokrotnie zwracałem się z prośbą o niezwracanie się do mnie w ten sposób, bo odbieram to jako próbę obrażenia mnie. I Maria nie potrafi tego uszanować. Czy tak zachowuje się kulturalny człowiek? Poza tym zauważ KIEDY Maria użyła tego zwrotu: wówczas gdy zabrakło argumentów i posądziła mnie o manipulację. Ja jej tylko odpowiedziałem tym samym - choć nie wiem czy "Ryjec" ją obraża, ale jest to mniej więcej ten sam kaliber przekręcenia nicka.
                              • a000000 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 14:20
                                0golone_jajka napisał:

> Wymyśliłem taki, bo się wyróżnia i jest kontrowersyjny, poza tym weryfikuje ludzi.

zgadza się, weryfikuje. Szczególnie Ciebie, który swoją perwersję seksualną postanowiłeś wnieść na fora o religii i etyce. Mając nadzieję, że może ktoś się zgorszy....ktoś zdenerwuje... ktoś okaże dezaprobatę... Będzie wówczas można mówić o tym, jacy to katolicy są zacofani....

Ogolony, skończ proszę hucpę. Udało Ci się rozwalić forum Oczkowe, powinieneś być zadowolony. Mało Ci?
                                Twierdzisz jak dziecko, że nie rozumiesz różnicy między traktowaniem Twoich wypowiedzi a traktowaniem wypowiedzi Marii... Otóż Maria jest osobą która rozmówcę traktuje z szacunkiem.
                                Natomiast Ty - niekoniecznie. Kpisz w żywe oczy. A więc uspokój się...
                                • maria421 Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 14:26
                                  Dzieki, Azerko.
                                  Uwazam ze dla dobra forum lepiej bedzie jak znow wlacze opcje ignorowania postow pisanych pod nickiem Ogolone_Jajka.
                                  • aeki Widzę tutaj 26.01.11, 15:23
                                    Pousuwane wątki i nie rozumiem . Dlaczego ???? Zdążyłem je przeczytać i nie rozumiem.
                                    Powody mogą być 2.
                                    1 Brak argumentów.
                                    2 Admin ma trudne dni
                                    • a000000 Re: Widzę tutaj 26.01.11, 15:49
                                      aeki napisał:

> Pousuwane wątki i nie rozumiem

usunięty jeden wątek - jako prywata.
                                      Usuniętych kilka postów - zawierających obraźliwy zwrot do Marii.

I to wszystko.
                                • 0golone_jajka Re: Przy okazji pytanie 26.01.11, 16:30
                                  > Twierdzisz jak dziecko, że nie rozumiesz różnicy między traktowaniem Twoich wyp
                                  > owiedzi a traktowaniem wypowiedzi Marii... Otóż Maria jest osobą która rozmówcę
                                  > traktuje z szacunkiem.

No np. widać to w mojej stopce.

Poza tym odpowiedz mi na jedno proste pytanie: kto pierwszy, w tym wątku złośliwie przekręcił nicka?
    • z2006 Wiecie co? 26.01.11, 18:21
      Mnie bodajże na tym forum (przed "reaktywacją") nazwany arcykretynem. Czułem się wtedy prawie jak męczennik. :-)
      • 0golone_jajka Re: Wiecie co? 26.01.11, 19:46
        No ale to na 100% nie byłem ja.
        • z2006 Re: Wiecie co? 27.01.11, 06:18
          No tak.
      • aeki Re: Wiecie co? 26.01.11, 21:10
        > Mnie bodajże na tym forum (przed "reaktywacją") nazwany arcykretynem. Czułem si
        > ę wtedy prawie jak męczennik. :-)

No to chyba zbliżyłeś się do celu . Męczennik jest blisko świętości. Oby ci aureola na oczy nie spadła.
    • 0golone_jajka to może ja powtórzę MERYTORYCZNE pytanie 27.01.11, 01:39
      bo pewna trollica namąciła.

Czy genetyczny mężczyzna będący jednocześnie fenotypową kobietą może być księdzem czy nie może? Miałem kiedyś takiego kolegę/koleżankę. Metrykalnie i fenotypowo - kobieta, genetycznie i psychicznie - mężczyzna. Z wyglądu (w ubraniu, bez ubrania nie oglądałem) chłopak o dziewczęcej urodzie. Czy taki mógłby zostać księdzem czy nie? W seminarium się chyba płci nie sprawdza grzebiąc w majtkach* czy w chromosomach? A skoro metryka się zgadza, to sądzę, że ktoś taki mógłby księdzem zostać, nie?

*nie chciałbym być posądzony o nie wiem co, ale chyba nie wszyscy seminarzyści są molestowani seksualnie i chyba większości udaje się przejść przez seminarium bez okazywania przyrodzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka