Dodaj do ulubionych

kto pow być następcą abp Życińskiego?

11.02.11, 15:11
ja najchętniej bym widział bpa Tadeusza Bronakowskiego albo bpa Ignacego Deca, ew bpa Krzysztofa Zadarko, Grzegorza Kaszaka czy Andrzeja Siemienienskiego.
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 11.02.11, 15:11
      pl.wikipedia.org/wiki/Członkowie_Konferencji_Episkopatu_Polski
      • arct Ktoś o betonowych poglądach, 11.02.11, 15:45
        Taki, który Ci się spodoba, o orientacji radiomaryjnej.

I mocno złapać za twarz lubelski bałagan.

Taki fundamentalista.

oszolom-z-radia-maryja napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Członkowie_Konferencji_Episkopatu_Polski
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Ktoś o betonowych poglądach, 14.02.11, 09:54
          w kosciele nie ma fundamentalistów
          • kolter-xxl Re: Ktoś o betonowych poglądach, 14.02.11, 10:49

> w kosciele nie ma fundamentalistów

Ty nim jesteś .
    • jureczek_barbarzynca Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 11.02.11, 15:55

> ja najchętniej bym widział bpa Tadeusza Bronakowskiego albo bpa Ignacego Deca,
      > ew bpa Krzysztofa Zadarko, Grzegorza Kaszaka czy Andrzeja Siemienienskiego.

Poczekaj aż ostygnie trochę , a ty już nastęcę chcesz.
      • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 13.02.11, 18:55
        jureczek_barbarzynca napisał:

> Poczekaj aż ostygnie trochę , a ty już nastęcę chcesz.

Hiena czy Likaon za życia jeszcze pożera ofiarę
        • jureczek_barbarzynca Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 13.02.11, 22:07
          kolter-xxl napisał:

> jureczek_barbarzynca napisał:
          >
          > > Poczekaj aż ostygnie trochę , a ty już nastęcę chcesz.
          >
          > Hiena czy Likaon za życia jeszcze pożera ofiarę

Na pewno sępy. A u rydza to ich prawdziwa wylęgarnia jest. Uczy też jak skutecznie sępić.
    • ka_p_pa Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 11.02.11, 16:01
      Nie tak od razu. A gdzie protokół z sekcji zwłok? Masz akt zgonu?
    • mitko32 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 11.02.11, 16:41
      Niech zostanie wakat, czas na stopniowe rozwiązywanie tej instytucji.
    • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 13.02.11, 18:54
      Nie dygaj nic oszołomie , ty jako laik masz jak zwykle gó,wno do gadania :) masz za zadanie zapełniać kasę kleru i trzymać ryj na krótko .
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 09:53
        to takie zasady obowiazuja teraz u masonów?
        • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 10:48

> to takie zasady obowiazuja teraz u masonów?

Zapytaj któregoś z waszych biskupów
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 10:53
            Nie wiem czy bp Pieronek zechce udzielic mi odpowiedzi
    • l.george.l Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 10:54
      Akurat Ty i reszta owczarni ma gó... do powiedzenia, kto zostanie pasterzem.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 11:12
        mam zaufanie do papieza
        • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 11:22

> mam zaufanie do papieza

No pewno toć to swój chłop .Ilu to pedofilii w sukienkach kleszych nie trafił dzięki niemu do puda !!
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 14.02.11, 12:22
            kosz! wkołko o d marynie mielisz, to jest spam a spam nalezy usuwac
            • krzy-czy Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 15.02.11, 11:23
              osiołku prześladowany-zaufanie do papieża- czy to nie ten gamoń zamianował tego nielubianego
              w biskupy?????
              • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 15.02.11, 16:56
                Jan Paweł II go mianował ale środowisko TP traktowało go jako odsunięcie go w odstawkę bo Zyciński miał większe ambicje
            • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 17.02.11, 16:04

> kosz! wkołko o d marynie mielisz, to jest spam a spam nalezy usuwac

Boicie się tej prawdy jak ognia piekielnego .
    • piwi77 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 15.02.11, 11:53
      Jak śmiesz robić sobie wyliczankę podobających Ci się kandydatur? Twoim zadaniem jest trwać w modlitwie (może być z dodatkiem postu i jałmużny) i z pokorą przyjąć decyzję
      Pasterza Wszystkich Pasterzy, a namaszczonemu na lubelski tron, paść do stóp i oddać należny mu hołd.
    • strikemaster Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 15.02.11, 12:06
      A może ja, też jestem ateistą i w spódniczce się chodzić nie wstydzę.
      • jeanie_mccake Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 00:33
        strikemaster napisał:

> A może ja, też jestem ateistą i w spódniczce się chodzić nie wstydzę.

Ja też, a w dodatku nie interesują mnie ani kobiety ani praca.
    • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 17.02.11, 11:50
      jako następce Abp.Życińskiego proponowałbym któregoś z Biskupów,z Archidiecezji Poznańskiej,np:Bp.Grzegorz Balcerek,Bp.Marek Jędraszewski,Bp.Zdzisław Fortuniak.Jest to trójka wspaniałych Biskupów.A tak sobie jeszcze myśle o Bp.Napierale (ordynariusz diecezji Kaliskiej).Ale wiadomo-wybór następcy Abp.Życińskiego należy do Papieża Benedykta 16.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 18.02.11, 11:18
        bp Napierała faktycznie jest wspaniałym człowiekiem ale ma już niestety swoje lata i niedługo przejdzie on na emeryture
        • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 19.02.11, 22:54
          no fakt ze Bp.Naperała nie jest juz pierwszej młodosci (ur.23.12.1938) ale mysle ze do kierowania archidiecezją spokojnie sie nadaje.miałem przyjemnosc poznać Bp.Napierałe-no i musze przyznac ze naprawde wspanialy czlowiek.chce tez wrócic do poznańskich biskupów ktorych wskazałem do objęcia archidiecezji lubelskiej a mianowicie:bp.grzegorz balcerek (poznalem go nie dawno)-rowniez nadawalby sie do kierowania archidiecezją;młody (ur.1954),utalentowany,potrafiacy wysłuchac itd.;bp.marek jędraszewski (ur.1945) tez utalentowany człowiek,spotkalem go tylko raz;bp.zdzisław fortuniak (ur.1939)-znam go od kilkunastu lat( pochodzi z moich rodzinnych stron)-mysle ze podobnie jak biskupi ktorych wymienilem wczesniej-nadaje sie na kierowanie archidiecezją.mysle ze papież Benedykt 16 podejmie słuszną decyzje i archidiecezje lubelską powiezy w dobre ręce.tak jak to uczynil Jan Paweł 2 wybierając Abp.Życińskiego do kierowania archidiecezją.kogo nie proponowałbym na stanowisko Abp.metropolity lubelskiego:abp.michalika,abp.gądeckiego,abp.wielgusa.pozdrawiam Dariusz W.-lektor w archidiecezji poznańskiej
          • arct Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 19.02.11, 23:23
            Michalik albo Wielgus mogliby być, obaj mają ciekawą przeszłość, Michalik w ogóle jest dziwny.

Jednak wolałbym kogoś podobnego do biskupa Głódzia, ten to dopiero ma charakter.

Zaraz ustawiłby diecezję do pionu.
            • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 20.02.11, 18:35
              czy tu chodzi o stawianie archidiecezji do pionu???????????????czy o wybór godnego następcy Abp.Życińskiego????????myśle,że papież Benefykt 16 będzie miał trudny wybór!a w Polsce jest kilku Biskupów którzy nadawaliby się na kierowanie archidiecezją.pozdrawiam Darek W.lektor w archidiecezji poznańskiej
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 12:04
            wybór Zycińskiego na arcybiskupa Lublina to był jeden z najwiekszych błedów pontyfikatu JPII
            • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 22:38

> wybór Zycińskiego na arcybiskupa Lublina to był jeden z najwiekszych błedów pon
              > tyfikatu JPII

Duch Święty znowu się pomylił ?
    • yoma Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 18.02.11, 13:21
      Oszołek na następcę!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 12:04
        nie jestem biskupem a poza tym jestem zonaty i dzieciaty
        • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 12:41
          dlaczego wybór biskupa Życińskiego ,na arcybiskupa lubelskiego był najgorszym wyborem dokonanym przez Jana pawła 2????????????????????????????.przeciez to jeden ze wspaniałych polskich bisupów który nadawał sie na kierowanie archidiecezją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!takich kapłanów jak Abp.życiński daleko szukac.byl naprawde wspaniałym duszpasterzem
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 13:31
            abp Zyciński był agentem SB!
            www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081114/LUBLIN/32461712
            ponadto trzymał ze środosikami lewciy liberalnej która wszelkimi sposobami chce zniszczyć nasza polska religijność. uwiarygadniał swoją osobą ludzi ktorzy wiele zła wyrządzili Polsce i Polakom (kumplował sie z Balcerowiczem i Michnikiem), atakował tradycyjny katolicyzm w tym radio Maryja łajał wystepki PiS prz kompletnym przemilczeniu wybryków PO -patrz J Palikot) no i nie stanał w obronie abp Wielgusa dopiero jak sam zostal oskarzony o współprace z SB to zaczał krytykowąc dzika lustracje, swoisty kapelan Gazety Wyborczej lansujacej antykatolicki model społeczeństwa
            • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 13:32
              i jeszce jedno jak przed laty pojechał w delegację do Brukseli na spotkanie z eurokomiarzami ten schował krzyż biskupi pod sutenne
            • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 22:40

> abp Zyciński był agentem SB!

Kłamiesz matole!w tym artykule pytają a nie twierdzą !!
              • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 23.02.11, 09:59
                www.wiadomosci24.pl/artykul/ks_isakowicz_zaleski_tw_filozof_to_jednak_arcybiskup_81229.html
        • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.02.11, 22:39

> nie jestem biskupem a poza tym jestem zonaty i dzieciaty

Fakt na biskupa nie pasuje z powodu niskiego IQ ,ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś jako wsiowy wikary miał bękarty ze trzy wsie dalej od twojej :))
    • kolter-xxl Re: Jego Eminencja Kardynał Dziwisz. 21.02.11, 23:42
      Goń się oszołomie z tym spamem
      • archidiecezja kto następcą życińskiego 01.03.11, 20:12
        zastanawiam sie dlaczego nikt nie docenia poznańskich biskupów;przecież bp.fortuniak,bp.jędraszewski czy tez bp.balcerek.tez są wspaniałymi biskupami.chce tez wspomnieć o biskupie napierale (ordynariusz diecezji kaliskiej)-kolejny wspaniały biskup.chciałbym aby nuncjusz apostolski w Polsce wziąl pod uwage wspomnianych przeze mnie biskupów.naprawde warto
        • oszolom-z-radia-maryja Re: kto następcą życińskiego 02.03.11, 12:02
          To są mało znani hierarchowie poza tym Fortuniak i Napierała to ludzie już wiekowi. Balcerek Jędraszewski? trudno coś o nich cokolwiek powiedzieć. Kiedyś raz słyszałem jednego z nich Balcerka czy Jędraszewskiego w radiu Maryja ale to było już dawno temu,
          • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 05.03.11, 14:35
            bp.,fortuniaka znam od kilkunastu lat no i musze powiedzieć ze jest dobrym biskupem i mysl ze nadawałby sie na to aby rządzic archidiecezją pomimo ze jest juz wiekowy (ur.marzec 1939);bp.jędraszewski (ur.1945)spotkałem go z 3 razy i tez mysle ze nadawalby sie na szefa archidiecezji;bp.balecerek-najmłodszy z biskupów poznańskich (ur.1954) słuzyłem jako lektor przy nim,kilka razy tez mialem przyjemność z nim rozmawiac no i musze przyznac ze ma podejscie do człowieka i tez byłby dobrym szefem.jesli chodzi o bp.napierałe (ordynariusz kaliski) podobnie jak bp.fortuniak jest wiekowy ale tez jest dobrym biskupem.mam nadzieje że nuncjusz apostolski zerknie na poznanskich biskupów i na biskupa napierałe i wskaże ich kandytature papieżowi.jestem dobrej mysli
            • oszolom-z-radia-maryja Re: kto następcą życińskiego 08.03.11, 11:12
              Jedraszewski i Balcerek sa faktycznie ok.
              • jureczek_barbarzynca Re: kto następcą życińskiego 08.03.11, 11:46

> Jedraszewski i Balcerek sa faktycznie ok.

Ten z Alternatywy 4? Niezły herbatnik.
                • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 12.03.11, 21:15
                  jestem ciekaw dlaczego nie ma jeszcze decyzji w sprawie następcy Bp.Życińskiego?czyżby nuncjusz apostolski w Polsce miał dylemat kogo wskazać na następce Bp.Życińskigo?mam nadzieje,że będzie to godny następca,który będzie przede wszystkim miał podejście i szacunek do ludzi;i przede wszystkim będzie to biskup z powołania
                  • karbat Re: kto następcą życińskiego 13.03.11, 02:44
                    dla niezainteresowynych , jest to tak istotne jak zeszloroczny snieg ,
                    dla zainteresowanych, nie macie na to NAJMNIEJSZEGO wplywu, mozecie tylko KLASKAC .

wiec ,czym sie tu podniecac
                  • kolter-xxl [...] 13.03.11, 16:49
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 13.03.11, 17:19
                      dlaczego obrażasz kościół i księży?zdażają sie księża -debile.ale 98 % księży to normalni ludzie
                      • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 13.03.11, 17:56
                        archidiecezja napisał:

> dlaczego obrażasz kościół i księży?

Pisanie prawdy to obrażanie ??

zdażają sie księża -debile.ale 98 % księży t
                        > o normalni ludzie

No tak w twoich oczach to i owszem normalni :)))
                        • oszolom-z-radia-maryja [...] 14.03.11, 13:48
                          • kolter-xxl [...] 14.03.11, 17:35
                            • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 14.03.11, 21:14
                              dlaczego sie obrażacie.tak nie dawno zmarł człowiek a wy nie potraficie tego uszanować,tylko sie wzajemnie obrażacie.
                              • kolter-xl Re: kto następcą życińskiego 14.03.11, 22:22
                                archidiecezja napisał:

> dlaczego sie obrażacie.tak nie dawno zmarł człowiek a wy nie potraficie tego us
                                > zanować,tylko sie wzajemnie obrażacie.

Co dzień umierają ludzie z pozwoleniem, no i co z tego ?
                                • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 17.03.11, 09:27
                                  hmm...czyżby nuncjusz apostolski w Polsce zapadł w sen zimowy?przecież zima juz powoli sie kończy-wiosna tuż,tuż,a o następcy Abp.Życińskiego ani słychu ani widu.
                                  • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 17.03.11, 10:11
                                    archidiecezja napisał:

> hmm...czyżby nuncjusz apostolski w Polsce zapadł w sen zimowy?przecież zima juz
                                    > powoli sie kończy-wiosna tuż,tuż,a o następcy Abp.Życińskiego ani słychu ani widu.

Pije stąd zwłoka .
                                    • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 05:27
                                      człowieku zastanów sie nad tym co piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jesli masz zamiar wyoisywac takie głupoty-nie pisz wcale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • billy.the.kid Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 07:35
                                        ja stawiam na endrju leppera.
                                      • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 09:15
                                        archidiecezja napisał:

> człowieku zastanów sie nad tym co piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jesli masz zamia
                                        > r wyoisywac takie głupoty-nie pisz wcale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz dowody na to ze ten typek nie wali ?Np wasz głodź czy głódź to alkoholik , sliwiński pierwszy Polski biskup skazany za jazdę po pijaku. Kler to stado dewiantów zapijających swoją samotność
                                        • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 15:24
                                          człowieku naprawde masz nie równo pod sufitem.naprawde weż sie za siebie i zastanów sie nad swoim postępowaniem.bo to cowypisujesz to są absurdalne rzeczy
                                          • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 15:31
                                            archidiecezja napisał:

> człowieku naprawde masz nie równo pod sufitem.naprawde weż sie za siebie i zast
                                            > anów sie nad swoim postępowaniem.bo to cowypisujesz to są absurdalne rzeczy

Obetrzyj pysk z hostii a najlepiej oderwij sie od jej zażywania, to może przejrzysz na oczy w jakiej kupie się taplasz.
                                            • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 19:59
                                              przygłupy z was zastanówcie sie nad sobą
                                              • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 20:01
                                                archidiecezja napisał:

> przygłupy z was zastanówcie sie nad sobą

No właśnie zastanów się nad sobą , twój serwilizm wobec kleru aż powoduje mdłości :))
                                          • kotekali Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 15:40
                                            archihihi ....poczytaj sobie archiwalne numery NIE z ostatnich 20 lat to nie bedziesz sie obludnie dziwic...ogolnie kler jest zdegenerowany....to jest fakt...i nie gled tylko ze Urban klamie....bo bedziesz tylko powtarzal klamastwo jak i te ktore ma 2000 lat :)
                                            kuria mac! nastepny urwal sie z choinki...a moze przyjechales z misji i nie bylo cie w kraju przez tych ostatnich 20 lat...to wiedz...ze przez ten czas kler pokazal swoja prawdziwa morde chciwego pasozyta ...klamliwego i perfidnego...wspieranego cala mas klakierow i przydupasow , dla ktorych wspieranie kleru to jedynie paliwo ich politycznej kariery....ponad glowami zwyklych obywateli...ktorzy jak i za komuny tak i teraz sa oszukiwani...oto twoje klerykalne panstewko...posmiewisko na cala Europe...
    • kotekali Re: kto następcą życińskiego 18.03.11, 21:01
      a coz mozesz powiedziec :) tylko wyzwiska... :) kler jest skompromitowany i nic tego nie zmieni...zadne zaklecia ani modly :)
      • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 19.03.11, 21:16
        zastanów sie czlowieku nad soba
        • kotekali Re: kto następcą życińskiego 19.03.11, 22:09
          a kim ty w ogole jestes? grozisz mi? czym? klatwa moze ? ...poki co to uczciwie pracuje...wykonuje cos co jest ludziom potrzebne...nie zeruje na ludzkiej naiwnosci i glupocie...
          jesli jestes czarnuchem to wlasnie ty sie zastanow nad soba ...i lepiej wez sie do uczciwej pracy...jestescie tylko ciezarem dla spoleczenstwa....ktore w dodatku mimo rezimu , ktory na was lozy...to jeszcze okradacie...patrz komisja majatkowa i wiele innych przekretow....wiec nie pieprz , zebym sie zastanowil nad soba...bo to tobie jest potrzebne ...
          • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 09:30
            śmieszny jesteś człowieku!!!to co wypisujesz jest poprostu śmieszne,mam z tego ubaw.ja również uczciwie pracuje.a poza pracą służe przy ołtarzu-od 22 lat(robie to co lubie) i nikt niemusiał mnie omamiać-sam chciałem.obecnie jestem lektorem w archidiecezji poznańskiej.napisze ci jeszcze jedno-99% księży to są normalni ludzie którzy są ksieżmi z powołania a pozostały 1% zostało księżmi dla pieniędzy itd.znam wielu wybitnych księży z powołania-poznałem ich osobiscie
            • kotekali Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 10:32
              moze masz jeszcze ubaw z tej zlodziejskiej komisji majatkowej....? co? uczciwy ksiadz...smieszny to ty jestes...myslisz , ze jak jestes uczciwy wobec watykanskiej mafii to jestes uczciwy wobec ludzi... to blad...tyle pieniedzy co wyludziliscie od Polski to o p[omste do nieba wola...ile jeszcze tych kosciolow nabusujecie? jestescie chorzy z tej swojej chciwosci....ilu jescze kapelaniw pasozytow nawciskacie w panstwowe instytucje? chcielibysciwe wszystko i wszystkich kontrolowac....czy nie wystarczy wam , ze Bog wszystko widzi?
              a poza tym czemu oklamujecie ludzi nieustannie?...a ty zanim zostales czarnym, czy miales jakakolwiek wiedze o kosciele watykanskim o jego przetepstwach? jak moze czlowiek , ktory jest dobry mimo wszystko zostac ksiedzem...albo jest perfidnym cynikiem i pcha sie tam bo chce byc bozkiem ....albo zostal za mlodu tak otumaniony i przekonaniem o swojej wyjatkowosci nazywanej powolaniem...kazdy ma jakies powolanie nie tylko wy czarni:)... ze wstepuje nie wiedzac w istocie gdzie....i nienudz wiecej....wiem dosc o koscielnych przekeretach....kazdy kto choc troche interesuje sie tym co sie dzieje w Polsce wie juz o tym...i udawnie idioty jak rydzyk nic tu nie pomoze....
              moze znasz abepe Głódzia? opowiedz mi o nim...bo wiele sie o nim naczytalem....powiddz jak tak moralny degenerat moze zajsc tak wysoko? coz Bog ma wspolnego z wami? nawet Pismo Swiete zaklamujecie.... wstydz sie czlowieku....
              • kotekali Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 10:34
                bledy w pisowni...przepraszam :)
            • kotekali Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 10:40
              99% ksiezy.....pachnie lukaszenkizmem.... :)
            • kolter-xxl Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 20:02
              archidiecezja napisał:

> śmieszny jesteś człowieku!!!to co wypisujesz jest poprostu śmieszne,mam z tego
              > ubaw.ja również uczciwie pracuje.a poza pracą służe przy ołtarzu-od 22 lat(robi
              > e to co lubie) i nikt niemusiał mnie omamiać-sam chciałem.obecnie jestem lektor
              > em w archidiecezji poznańskiej.napisze ci jeszcze jedno-99% księży to są normal
              > ni ludzie którzy są ksieżmi z powołania a pozostały 1% zostało księżmi dla pien
              > iędzy itd.znam wielu wybitnych księży z powołania-poznałem ich osobiscie

Nie ćpaj więcej człowieku
          • archidiecezja Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 09:31
            a cóż takiego robisz;co jest ludziom potrzebne?
            • kotekali Re: kto następcą życińskiego 20.03.11, 10:37
              sa to systemy o ktorych sie tobie nawet nie snilo :)....pracuje w niemieckiej kompanii...wiecej nie musisz wiedziec....obcym sie nie spowiadam...a juz szczegolnie watykanskim rukawodzicielom :)
    • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 10:41
      kolege z archidiecezji zostawcie w spokoju lewaki chamskie!
      • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 10:44
        a ty to sie zacznij lepiej odchudzac :)
        • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 10:45
          juz to robie i sa efekty, zjechałem ze 108 do 93 kg! Wielki Post szalenie ułatwia stosowanie diety odchudzajacej
          • smarek12 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 10:55
            > Wielki Post szalenie ułatw
            > ia stosowanie diety odchudzajacej

Szalony post, szaleni fanatcy...
          • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 11:33

> juz to robie i sa efekty, zjechałem ze 108 do 93 kg! Wielki Post szalenie ułatw
            > ia stosowanie diety odchudzajacej

Nie łżyj ze w 2 tygodnie schudłeś 15 kg
            • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 11:49
              odchudzam sie od ubiegłego roku, co miesiąc schodze o jeden kg w dół
              • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 12:05

> odchudzam sie od ubiegłego roku, co miesiąc schodze o jeden kg w dół

No to już wiem ze kłamiesz z tym dopingiem z powodu postu
                • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 12:33
                  jakim dopingiem, post tylko ułatwia stosowanie diety a nie zacząłem sie odchudzac od teraz
                  • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:36

> jakim dopingiem, post tylko ułatwia stosowanie diety a nie zacząłem sie odchudz
                    > ac od teraz

Mam nadzieję ze nie będziesz nic jadł przez te 40 dni , bo nie wiem czy wiesz ale post znaczy ze się powstrzymujesz od jedzenia , a nie tylko jedzenia niektórych potraw .
          • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 12:40
            jest takie greckie przyslowie...."duzy brzuch malo mysli "
            calkiem mozliwe, ze jak schudniesz to przestaniesz byc oszolomem....bo poprostu mozg sie tobie odblokuje...wtedy przywitamy cie w gronie ludzi wolnych....zycze tego tobie z calego serca...zrob to dla Polski...zeby nie musiala sie juz wstydzic tym koltunstwem, ktorego wciaz wokol tak wiele...
            :)
      • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 11:33

> kolege z archidiecezji zostawcie w spokoju lewaki chamskie!

Taki sam jak i ty półgłówek nie potrafiący zacytować najmniejszego wersetu biblijnego.
        • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 16:51
          co myslicie ze wymiękłem.odezwała sie wielka "inteligencja" ktorej iloraz inteligencji wynosi jak jusz pisałem wczesniej "0" ( nie mówie tu o oszołomie z radia maryja bo to widac pożądny człowiek) ja przynajmniej nie musze sięgac do biblii żeby coś zacytować.a co niektórzy muszą najpierw przeczytac biblie a potem dopiero starają sie zabłysnąć
          • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:37
            archidiecezja napisał:

> co myslicie ze wymiękłem.odezwała sie wielka "inteligencja" ktorej iloraz intel
            > igencji wynosi jak jusz pisałem wczesniej "0" ( nie mówie tu o oszołomie z radi
            > a maryja bo to widac pożądny człowiek) ja przynajmniej nie musze sięgac do bibl
            > ii żeby coś zacytować.a co niektórzy muszą najpierw przeczytac biblie a potem d
            > opiero starają sie zabłysnąć

No to zaraz się przekonam co ta m w następnych postach nasmarowałeś .
        • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 17:01
          czytając wasze wypowiedzi mam wrażenie (z wyjątkiem oszołoma z radia maryja) że należycie do jakieś sekty.
          • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 17:07
            ach ty inteligentny człowieczku.... :)
            • smarek12 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 18:29
              >iloraz inteligencji wynosi jak jusz

Jusz inteligentny- wczesniej poki ksiundz go nie "oswiecil" byl tylko zwyklym zlobem:)
              Ja rozumiem ze mozna popelnic blad ortograficzny, ale to...
              Zeby bylo smieszniej, kretyn "inteligencje" wyciaga w swoich wywodach, arcykomiczne jak na archidiecezje:)
              • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 18:34
                od kiedy to pisze sie"ksiundz" kretyni
                • smarek12 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 19:54
                  Nie dosc ze olales lekcje o sarkazmie pozwalajac w tym czasie mierzyc glebokosciomierzem "uswieconym" glebokosc twej wiary w prezbiterium za snickersa, to jeszcze nie zalapales sie na lekcje gdzie tlumaczyli co to ironia:)
                  Wiecej wiedzy baranie bozy, a mniej snickersow by ci sie przydalo...
                • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:44
                  archidiecezja napisał:

> od kiedy to pisze sie"ksiundz" kretyni

Od wtedy kiedy wszystkie zdania zaczynamy z małej litery kretynie .
            • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 18:32
              wszyscy nagle zamilkli
              • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 19:18
                wystraszyli sie potegi twojego yyntelektu.... :))
                • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 19:34
                  naucz się pisać.potem możemy rozmawiac
                  • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 19:37
                    jestem ciekawy kto zostanie nowym arcybiskupem w archidiecezji lubelskiej.cieszyłbym się bardzo gdyby to był któryś z biskupów poznańskich (z wyjątkiem Abp.Stanisława Gądeckiego) albo biskup kaliski
                    • smarek12 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:03
                      Uuu...
                      To nie mozecie sami sobie wybrac waszych "reprezentantow"?
                      A ja naiwny myslalem ze kosciol to "wspolnota" wiernych .
                      Okazuje sie ze wasza "wspolnota" moze sie domyslac tylko jakiego zarzadce jej przydziela.
                      Banda zalosnych niewolnikow...
                      • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:12
                        używając słowa "baran" zastanowiłeś sie nad jego znaczeniem?chyba nie bo wieśniaku,bo owym baranem jestes ty.
                        • smarek12 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:36
                          Wytlumacz "baranowi" jakim wedlug ciebie jestem, dlaczego "wspolnota" kosciola nie ma absolutnie zadnego wplywu na sposob funkcjonowania, struktury i finanse (procz obowiazkowej tacy) "wspolnoty" jaka sie mienicie?
                          Czekam...
                          • kolter-xxl Osiem postów 21.03.11, 20:51
                            Napisałeś dziś arcy -palancie ,ale ani jednym słowem nie odniosłeś się znawco pisma świętego czy biblii (bo zapewne dla ciebie to dwie rożne księgi) do tego gdzie zapisano o chrzcie niemowląt !!!
                            • smarek12 Re: Osiem postów 21.03.11, 21:15
                              Kolterze, podziwiam cie za znajomosc "martwego papieru" ktory mozna dowolnie interpretowac.
                              Czy mozna sie jakos z Toba skontaktowac na priv?
                              Nie bede owijal w bawelne, czesto mam do czynienia z religiantami, przebrnalem przez wiekszosc z twoich postow, zaimponowales mi.
                              Mam do czynienia na jednym z forow z "religiantami", Twoja pomoc bylaby porzadana:)
                              Pozdrawiam.
                              • kolter-xxl Re: Osiem postów 21.03.11, 21:30
                                smarek12 napisał:

> Kolterze, podziwiam cie za znajomosc "martwego papieru" ktory mozna dowolnie i
                                > nterpretowac.
                                > Czy mozna sie jakos z Toba skontaktowac na priv?

Pisz na kolter-xxl@gazeta.pl :)

> Nie bede owijal w bawelne, czesto mam do czynienia z religiantami, przebrnalem
                                > przez wiekszosc z twoich postow, zaimponowales mi.

No popatrz , wódkę schłodziłeś ??

> Mam do czynienia na jednym z forow z "religiantami", Twoja pomoc bylaby porzada
                                > na:)
                                > Pozdrawiam.

Wal jak w dym
              • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:43
                archidiecezja napisał:

> wszyscy nagle zamilkli

Wydaje ci się osiołku ze noc i dzień tu czekamy na twoje błyskotliwe uwagi :))
            • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:40
              kotekali napisał:

> ach ty inteligentny człowieczku.... :)

Tłuk głupszy od oszołoma :) o ile to nie sam oszołom , zmienił nick żeby post złamać :))
          • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 21.03.11, 20:39
            archidiecezja napisał:

> czytając wasze wypowiedzi mam wrażenie (z wyjątkiem oszołoma z radia maryja) że
            > należycie do jakieś sekty.
            Ta, ale wiesz ze sekty mają nie do końca zrozumiały system wierzeń !! Coś na wzór katolicyzmu bo niby na świętej księdze swoje bzdury ponoć szerzycie ale ni jak nie umiecie ich w tej księdze wskazać :))
    • aazz91060 Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 03:50
      Nikt.! Malo wam tych czarnych zbokow i zlodziei?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 11:06
        masz cos przeciw murzynom rasisto?
        • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 11:26

> masz cos przeciw murzynom rasisto?

Ta ,ale on nie o murzynach a o czarnych strojach zboków i złodziei
          • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 13:14
            ty antysemito!
        • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 12:38
          dobrze wiesz goebbels o kogo chodzi :)
    • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 22.03.11, 18:40
      wasze wypowiedzi to WYPOCINY
    • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 23.03.11, 09:50
      Tytuł towarzysza zdaje sie ma tradycje na lewej ścianie politycznych idei a nie na prawej
    • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 23.03.11, 12:58

> mów za siebie

Nie raz skamlałeś ze oczekujesz od państwa pomocy jako rodzic ,wiec sni ci się państwo socjalne !!
    • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 17:51
      temat jest....katolicyz jak inna forma bolszewizmu....w wersji czarnej...rozwijaj wiec...juz masz temat :)
      • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 18:25
        a tak wogóle wiesz co to jest katolicyzm?jesli nie to ci odpowiem.a wiec:katolicyzm-doktryna kościoła chrześcijańskiego-jednej z dwóch grup Kościołów,obok kościoła prawosławnego,powstałych w wyniku rozłamu w Kościele w roku 1054 (tzn schizmy wszodniej).jedna z największych grup chrześcijańskich,obok prawosławia i protestantyzmu oraz ogół zasad wiary i życia religijnego do których odwołuje sie Kościół rzymskokatolicki wraz z Kościołami wschodnimi pozostającymi z nim w pełnej jedności,wspólnoty tradycjonalistyczne,starokatolickie oraz częśc anglikańskich,libelarnych i niezależnych.
        teraz czas na was!!!!!!!!!!!
        • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 18:32
          miales rozwinac tworczo mysl...katolicyzm jako inna forma bolszewizmu...a nie przepisywac z ksiazki to co kazdy tu wie....historia kosciola katolickiego tu bardzo malo osob zaskoczysz...i glownie katolikow co w zasadzie nic nie wiedza o swoim kosciele....stad tez plynie sila kosciola...z ciemnoty niedouczonych...
        • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 18:40
          katolicyzm pochodzi od greckiego określenia Kaboaikoc oznaczającego uniwersalność lub powszechność.w szerszym rozumieniu termin katolicki odnosi sie do innych Kościolów,np.prawosławnych lub anglikańskich,które posiadają znaczący udział i wkład w kształtowanie tradycji katolickiej
          • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 18:47
            no widzisz...a jednak katolicki i bolszeiwicki jak przymiotniki sa nie tylko podobne w brzmieniu ale i w znaczeniu...narazie ladnie ci idzie ...a juz myslalem, ze nie dasz rady juz na starcie :)
          • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 22:55
            archidiecezja napisał:

> katolicyzm pochodzi od greckiego określenia Kaboaikoc oznaczającego uniwersalno
            > ść lub powszechność.w szerszym rozumieniu termin katolicki odnosi sie do innych
            > Kościolów,np.prawosławnych lub anglikańskich,które posiadają znaczący udział i
            > wkład w kształtowanie tradycji katolickiej

Może świadomym jesteś złodziejem cudzych tekstów,albo i nie!!ale nie ulega wątpliwości ze jesteś głupcem.
        • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 24.03.11, 22:53
          archidiecezja napisał:

> a tak wogóle wiesz co to jest katolicyzm?jesli nie to ci odpowiem.a wiec:katol
          > icyzm-doktryna kościoła chrześcijańskiego-jednej z dwóch grup Kościołów,obok ko
          > ścioła prawosławnego,powstałych w wyniku rozłamu w Kościele w roku 1054 (tzn sc
          > hizmy wszodniej).(..)teraz czas na was!!!!!!!!!!!

No dajesz nam czas :))) no to poznaj moją opinie na twój temat

1.Bezmyślny katolik, nie potrafiący wypowiedzieć sie na jakikolwiek temat dotyczący własnej religii.
          2 . Złodziej cudzych tekstów ,czerpiący całe fragmenty z np Wikipedii bez zająknienia ze jest to zapożyczony tekst !!

Cos jeszcze marny lektorze ??
          • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 00:07
            rozmowka byla az do 238 lini....ale cos obcielo :) archidiecezja to calkiem fajny gosc....nawet inteligentny....umie podac lape, aportuje a nawet czytac potrafii....nie kwestionujemy jego wyksztalcenia... :) ale nie potrafil tworczo rozwinac tematu....katolicyzm jako inna forma bolszewizmu....ladnie zaczal..ale dalej posypal wyzwiskami....zdenerwowal sie...instalacja mu sie przegrzala i jak w Fukushima I wybuchnal....a ja mu tylko podpowiedzialem...ze przymiotniki bolszewicki i katolicki maja nie tylko podobne brzmienie ale i znaczenie... :)
            • karbat Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 02:18

Batman
              • nehsa Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 07:12
                Józef Życiński, należał do grona wybitnie inteligentnych biskupów, kompletnie nierozumiejących Nauki Wszechmogącego Ojca.
                Stąd jego postawa parobka wobec nauki judaizmu.

Był wybitnie inteligentnym TĘPAKIEM, znacznie wyższej klasy niż np.,ten "archidiecezja".

Nie pozostawił po sobie żadnych treści godnych uwagi. A tyle biedak napisał.

biskup, to po spolszczeniu podwójne kupy, biskupa, to podwójna kupa, dlatego na zastępstwo i następstwo wystarczą POJEDYNCZE KUPSKA. I tego aż zadość, dla wszystkich biskupich parobków Judasza.
                • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 12:45
                  poraz pierwszy muszę sie z tobą nesha zgodzic. Nic dodać nic ujac tylko sie pod tym podpisac
                  • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 20:05
                    w odpowiedzi na wasze durne posty-wszystko co pisze nie jest z nikąd zapożyczone.niegdyś (dość często) brałem udział w konferencjach,spotkaniach,itd.i tam zaciągałem wiedzę.dlaczego w taki sposób piszecie o Abp.Józefie Życińskim?przypuszczam że nikt z was nie znał Go osobiście (nawet Ja go nigdy nie poznałem)zastanawia mnie też to:dlaczego osoby nie chodzące do kościoła (a sądze że nikt z was nie chodzi do kościoła) w taki sposób wypowiadają sie na temat księży.chciałbym tu wtrącić słowa Jezusa które wypowiedział do Św.Piotra:"Tyś jestes Piotr opoka i natej opoce zbuduje mój Kościół,a bramy piekielne go nie przemogą"
                    na koniec stwierdza ze macie zero pojęcia o kościele i bibli.
                    • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 20:15
                      ble ble ble
                      • archidiecezja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 20:20
                        czyżbym Cię uraził,czy napisałem prawde o Tobie?
                        • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 20:31
                          co ty biedaku mozesz wiedziec....twoja fascynacja katolickimi szamanami w ogole mi nie imponuje...
                          juz widzialem jak znasz Biblie :) ...... jestes prosty jak kolek...o czym swiadczy twoj sposob rozumowania :)
                    • nehsa Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 25.03.11, 21:03
                      archidiecezjo!
                      Wtrąciłem się, ponieważ Józef Życiński, nieprzeciętnie inteligentny człowiek, zawiódł moje oczekiwania. Był człowiekiem, który otrzymane talenty zakopał głęboko, i nie wykorzystał tego kapitału.

Jak chodzi o ciebie, to jesteś tak, jak wszyscy katolicy, przerażająco naiwnym człowiekiem.

1./ W Nauce Ojca(Boga) WOLNOŚCI, Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, zrozumiale ostrzegł, że wiarygodne świadectwa pisane Nauki Jego Ojca, zostaną zakłamane.

2./I tak też jest, o czym świadczy NIEPOLICZALNA ilość wzajemnie sprzecznych wiadomości w Czterech Ewangeliach, a także w Biblii.

3./Do ciebie ta wiedza nie dotarła, bo nie dotarła jeszcze i do żadnego papieża.
                      Przytaczasz słowa, które są od "a do zet" kłamstwem.

4./Jezus, Maryja, i Józef, są postaciami FIKCYJNYMI, których na naszej planecie nigdy nie było. Ich pomysłodawcą, był izraelski żyd Judasz Iszkariota, o czym jest zrozumiale napisane w świadectwach Nauki Wszechmogącego Ojca.

Dowody, racjonalne i niezaprzeczalne, świadczące o fikcyjności postaci Jezusa - podałem na tych forach, i nikt na kuli ziemskiej, nie może zaprzeczyć i nie zaprzeczy temu, co napisałem.

A Benedykt XVI, napisał książczynę "JEZUS Z NAZARETU" - STERTA BREDNI I KŁAMSTW.
                      Ale któż da wiarę moim słowom i racjonalnym dowodom? Lepiej zaufać "AŁTORYJTETOWI".

• kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 26.03.11, 11:03
                      archidiecezja napisał:

> w odpowiedzi na wasze durne posty-wszystko co pisze nie jest z nikąd zapożyczon
                      > e.niegdyś (dość często) brałem udział w konferencjach,spotkaniach,itd.i tam zac
                      > iągałem wiedzę.

Głupcze zerznąłeś jak jakiś ułom z Wikipedii tekst na temat swojej sekty.

>dlaczego w taki sposób piszecie o Abp.Józefie Życińskim?

My ?nie to twój idol oszołom ma go za kapusia.

przypuszczam że nikt z was nie znał Go osobiście (nawet Ja go nigdy nie poznałem)zastan
                      > awia mnie też to:dlaczego osoby nie chodzące do kościoła (a sądze że nikt z was
                      > nie chodzi do kościoła) w taki sposób wypowiadają sie na temat księży.

To musimy bywać w burdelu żeby wiedzieć co tam się dzieje ?

chciałbym tu wtrącić słowa Jezusa które wypowiedział do Św.Piotra:"Tyś jestes Piotr opo
                      > ka i natej opoce zbuduje mój Kościół,a bramy piekielne go nie przemogą"

No i co z tego ze tak powiedział :)) skro kilka wersetów dalej od tego tekstu Mateusz podał inne tez o Piotrze :))

Odpowiedział Szymon Piotr: Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego. (17) Na to Jezus mu rzekł: Błogosławiony jesteś, Szymonie, synu Jony. Albowiem nie objawiły ci tego ciało i krew, lecz Ojciec mój, który jest w niebie. (18) Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (19) I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. (20) Wtedy surowo zabronił uczniom, aby nikomu nie mówili, że On jest Mesjaszem. (21) Odtąd zaczął Jezus wskazywać swoim uczniom na to, że musi iść do Jerozolimy i wiele cierpieć od starszych i arcykapłanów, i uczonych w Piśmie; że będzie zabity i trzeciego dnia zmartwychwstanie. (22) A Piotr wziął Go na bok i począł robić Mu wyrzuty: Panie, niech Cię Bóg broni! Nie przyjdzie to nigdy na Ciebie. (23) Lecz On odwrócił się i rzekł do Piotra: Zejdź Mi z oczu, szatanie! Jesteś Mi zawadą, bo nie myślisz o tym, co Boże, ale o tym, co ludzkie.

Jak widać do kościoła diabeł wszedł natychmiast ,albo inaczej to sam diabeł go budował :))))

> na koniec stwierdza ze macie zero pojęcia o kościele i bibli.

Po raz wtóry pytam gdzie w biblii znawco tematu znajdziesz uzasadnienie do chrztu dzieci :)))
                      • kotekali Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 26.03.11, 11:22
                        kolter...nie przypomina ci troche archidiecezja i skomar mariana z radomia? styl wypowiedzi...jako marian sie zblaznil...i wstydzi sie...a tak ma nowe konto...i wydaje sie sobie taki niewinny ... :)
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 29.03.11, 12:42
                          kto to jest Marian z Radomia/
                          • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 29.03.11, 12:51

> kto to jest Marian z Radomia/

Wydawało się ze to sympatyczny gość ,ale do czasu aż wyszło z niego prowincjonalne chamstwo

szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=marian+radom&s.sm.forumXx=721&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=
                            • oszolom-z-radia-maryja Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 31.03.11, 12:46
                              juz myslałemże codzi ci o tego renegata krzaklewskiego
    • kolter-xxl Re: kto pow być następcą abp Życińskiego? 26.03.11, 19:32
      archidiecezja napisał:

> jestescie tacy sami jak Judasz Iskariota

Chodzi ci o tego typa któremu tak paskudną rolę wyznaczył sam bóg ?
    • oszolom-z-radia-maryja ręce precz od episkopatu Gazeto ! 30.03.11, 12:07

- nowym metropolita Lublina napewno nie zostanie wasz pupil wasz agent! Mozecie o tym zapomnieć, Żadnych Rysiów czy Rasiów ani Czajek. To sa wybory członka epikopatu i metropolity lubelskiego an nie kolejne wtajemniczenia do lozy masonskiej!
      • kolter-xxl Episkopat ręce przecz od Polaków 30.03.11, 15:56

• oszolom-z-radia-maryja gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarodowili 01.04.11, 09:50
          • kolter-xxl Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 01.04.11, 10:10
            Sugerujesz ze episkopat chronił nas przed watykanem ??
            • oszolom-z-radia-maryja Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 01.04.11, 10:14
              i tak tez bywało (np sprawa zakonu krzyżackiego, czy potem w sprawie powstania listopadowego)
              • kolter-xxl Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 01.04.11, 13:21

> i tak tez bywało (np sprawa zakonu krzyżackiego, czy potem w sprawie powstania
                > listopadowego)

Ty za to tym kundelkom watykanu wiernie służysz.
                • archidiecezja Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 06.04.11, 20:07
                  dlaczego czepiacie sie watykanu?co wy chcecie?ja\zgadzam sie z tematem:gdyby nie episkopat
                  to zaborcy by nas wynarodowili
                  • kolter-xxl Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 06.04.11, 21:23
                    archidiecezja napisał:

> dlaczego czepiacie sie watykanu?co wy chcecie?ja\zgadzam sie z tematem:gdyby ni
                    > e episkopat
                    > to zaborcy by nas wynarodowili

Ta, a może opowiedz nam o chrzcie niemowląt .
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 07.04.11, 08:06
                      a co złego jest w chrzcie niemowląt?
                      • kolter-xxl Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 07.04.11, 08:52

> a co złego jest w chrzcie niemowląt?

Dla mnie osobiście to wisi ,ale Jest to sprzeczne z ideą tego obrządku .
                        Chrzest tylko dla tego kto chce i wierzy w boga.
                        • archidiecezja Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 20.04.11, 21:55
                          zastanawiam sie kto i dlaczego zmienil temat forum?
                          • kotekali Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 20.04.11, 22:11
                            ta zmiana tematu to napewno jakis zydowski spisek :)
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 21.04.11, 08:23
                            forum formalnie nazywa się religia ale tak naprawdę to bardziej pasuje tu inna nazwa- ateizm
                            • archidiecezja Jezus umarł i zmartwychwstał aby zgładzić grzechy 23.04.11, 17:20
                              Jezus (Baranek Boży) umarł i zmartwychwstał aby zgładzic grzechy świata
                              • kotekali Jezus umarł 23.04.11, 18:11
                                manius oprocz grzechow swiata ...powinientez i zgladzic grzeszne koscioly...z watykanskim na czele...jesli tego nie czyni...wiadomy to znak...ze go poprostu nie ma ....nie ma go manius...
                                • archidiecezja Re: Jezus umarł i zmartwychwstał by nas odkupić 23.04.11, 18:27
                                  chrystus jest zmartwychwstanie i życie;kto w niego wierzy a życie wieczne
                                  kto spożywa Jego Ciało i krew Jego pije a życie wieczne
                                  • kotekali Re: Jezus umarł 23.04.11, 18:39
                                    umarl a po sobie zostawil kosciol grzesznikow...wsrod nich ciezkich grzesznikow...
                                    co zrobisz jesli na sadzie..przed Bogiem...zadane ci bedzie pytanie...czemus zgrzeszyl zaniechaniem ...czemus nie zaprotestowal....? coz wtedy odpowiesz...ze nie uczyniles tego bo byles w grzesznym kosciele?...marnie bedziesz wygladac...
                                    • oszolom-z-radia-maryja Jezus umarł i zmartwychwstał! 27.04.11, 10:30
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,721,109585123,109585123,Zmartwychstan_Jezusa_to_fakt_hist_udowodn_naukowo.html
                                      • kotekali Jezus umarł 28.04.11, 00:09
                                        i to ma byc dowod? ?

sprawdz czy zydzi moga zabijac w szabas kolego ,

jesli ktos widzial Jezusa potem, to tylko dlatego , ze nie umarl na krzyzu.

Rzymianie cos o tym pisali?

• oszolom-z-radia-maryja Re: Jezus 28.04.11, 10:45
                                          oni nie moigli więc Rzymianom sprawe przekazali
                                          • archidiecezja Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 30.04.11, 13:42
                                            z wielką radością przyjąłem fakt o Beatyfikacji Papieża Polaka
                                            • kotekali Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 01.05.11, 12:09
                                              nie tylko ty sie radujesz, rowniez pedofile,wreszcie beda mialy swojego patrona
                                              • archidiecezja Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 01.05.11, 13:35
                                                stwrierdzam ze masz równo pod sufitem;jesteś nie zle walnięty na umyśle
                                                • kotekali Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 01.05.11, 15:41
                                                  maniuś , nie zżynaj, nie zżynaj :)
                                            • kolter-xxl Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 04.05.11, 23:27
                                              archidiecezja napisał:

> z wielką radością przyjąłem fakt o Beatyfikacji Papieża Polaka

Aha ,a co na to sam bóg w niebie ze mu za lokatora do nieba miłośników pedofilii podesłali ?
                                              • archidiecezja Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 06.05.11, 17:28
                                                ciekawe co bys zrobił jakby ciebie nazwano pedofilem-psycholu
                                                • kolter-xxl Re: Beatyfikacja Papieża Jana Pawła 2 08.05.11, 00:32
                                                  archidiecezja napisał:

> ciekawe co bys zrobił jakby ciebie nazwano pedofilem-psycholu

Ja dałbym w ryj a on niech milczy żeby góry lodowej nie ujawnić .cioto .
                                          • kotekali Jezus umarl 01.05.11, 12:07
                                            przciez Rzymianie pytali sie kogo uwolnic :) powiedzieli , zreszta jak dzisiaj turbokatoliki, ze chca Barabasza.
                                            • archidiecezja Re: Jezus umarl 01.05.11, 13:39
                                              to wlasnie takich ludzi mozna nazwac-barabasz.piłat przesłuchując Jezusa nie znalazł w nim żadnej winy i nie chciał go ukrzyzować i na znak tego obmył ręce
                                              • kotekali Re: Jezus umarl 01.05.11, 15:43
                                                brawo maniuś :) , wygraleś bon towarowy w sieci sklepow z dewocjonaliami, a tam znizka na beret moherowy :)
                                                • archidiecezja Re: Jezus umarl 01.05.11, 17:17
                                                  żenada.o wy ślepcy
                                                  • kotekali Re: Jezus umarl 02.05.11, 00:16
                                                    chlopie, nawet nie wiesz o co ta dyskusja poszla :) ale mniejsza z tym...
                                              • kolter-xxl Re: Jezus umarl 04.05.11, 23:29
                                                archidiecezja napisał:

> to wlasnie takich ludzi mozna nazwac-barabasz.piłat przesłuchując Jezusa nie zn
                                                > alazł w nim żadnej winy i nie chciał go ukrzyzować i na znak tego obmył ręce

On tam sprawował władzę, gdyby nie chciał to by nie skazał !! Dla niego Jezus był kolejnym biedakiem do zabicia .
                                  • kolter-xxl Re: Jezus umarł i zmartwychwstał by nas odkupić 04.05.11, 23:25
                                    archidiecezja napisał:

> chrystus jest zmartwychwstanie i życie;kto w niego wierzy a życie wieczne
                                    > kto spożywa Jego Ciało i krew Jego pije a życie wieczne

No to masz przechlapane bo krwi jego nie pijasz :))
                              • kolter-xxl Re: Jezus umarł i zmartwychwstał aby zgładzić grz 04.05.11, 23:23
                                archidiecezja napisał:

> Jezus (Baranek Boży) umarł i zmartwychwstał aby zgładzic grzechy świata

No a wasz kler tego nie docenia :(
                            • kolter-xxl Re: gdyby nie episkopat to zaborcy by nas wynarod 04.05.11, 23:22

> forum formalnie nazywa się religia ale tak naprawdę to bardziej pasuje tu inna
                              > nazwa- ateizm

Masz ochotę pogruchać w swoim gronie idż na forum frondy
                              • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 07.05.11, 17:22
                                zastanawiam sie dlaczEgo kazdy z was obraża kośćiół i Chrystusa?Przecież kościół szerzy nauke Chrystusa.
                                zadaje sobie tez pytanie:czy obrazając kosciół chcielibyście miec pogrzeb katolicki?przypuszczam ze napewno będziecie sie tego domagali a jesli nie wy to wasi najbliżsi będą dązyli abyscie mieli godny katolicki pogrzeb.
                                zacznijcie wierzyc w Chrystusa i jego nauke-naprawde warto
                                • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 08.05.11, 00:34
                                  archidiecezja napisał:

> zastanawiam sie dlaczEgo kazdy z was obraża kośćiół i Chrystusa?

Pokaż mi choć raz ze tak zrobiłem ???

Przecież kośció
                                  > ł szerzy nauke Chrystusa.

Który kościół ?

> zadaje sobie tez pytanie:czy obrazając kosciół chcielibyście miec pogrzeb katol
                                  > icki?

Sram na wasze obrzędy .

przypuszczam ze napewno będziecie sie tego domagali a jesli nie wy to wasi
                                  > najbliżsi będą dązyli abyscie mieli godny katolicki pogrzeb.

Kto ci tak nagadał ułomny imbecylu ?

> zacznijcie wierzyc w Chrystusa i jego nauke-naprawde warto

No ale jak mamy jego naukę poznać w kościele w którym nigdy nie było Jezusa i jego nauki ??
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 10.05.11, 11:31
                                    kolter-xxl napisał: Sram na wasze obrzędy .

- oto poziom intelektualny i poziom kultury osobistej wrogów koscioła.. jak widać jest to poziaom rynsztoka. nie będę się znizał do niegobo nie lubię sie taplać w g..
                                    • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 10.05.11, 11:57

> kolter-xxl napisał: Sram na wasze obrzędy .
                                      >
                                      > - oto poziom intelektualny i poziom kultury osobistej wrogów koscioła.

Czyli mam razem w hipokryzji z wami udawać ze kloaka zwana Krk jest miła mojemu sercu a wasi papieże z zawodu bossowie mafijni sa mi autorytetami :)) ??

jak wid
                                      > ać jest to poziaom rynsztoka. nie będę się znizał do niegobo nie lubię sie tapl
                                      > ać w g.

Poziom rynsztoka prezentuje twój kościół od lat zalany krwią milionów niewinnych.
                                      • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 28.05.11, 14:33
                                        wysraj sie na swoj głupi łeb
                                        • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 29.05.11, 11:37
                                          archidiecezja napisał:

> wysraj sie na swoj głupi łeb

Amen :))
                                      • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 28.05.11, 19:41
                                        dla mnie jestes guwnianym dupkiem (i nie tylko ty)dupkiem ktory nie potrafi docenic tego co moze dac wiara w BOGA i Jego syna Jezusa Chrystusa.boli Cie prawda o sobie samym.
                                        • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 29.05.11, 11:38
                                          archidiecezja napisał:

> dla mnie jestes guwnianym dupkiem (i nie tylko ty)dupkiem ktory nie potrafi doc
                                          > enic tego co moze dac wiara w BOGA i Jego syna Jezusa Chrystusa.boli Cie prawda
                                          > o sobie samym.

Czy wiesz półgłówku ze wam nie wolno bluzgać innym :)))
                                          • oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 07:44
                                            mamy prawo się bronić przed takimi jak ty
                                            • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 22:50

> mamy prawo się bronić przed takimi jak ty

No macie ,ale nie wzywajcie przy tym imienia waszego boga.
                                        • kotekali Re: pogrzeb katolicki 29.05.11, 11:52
                                          bezsilna wscieklosc ciemnego katola :)

oj maniuś dlaczego kamieniem rzucasz, nie znasz nauk Jezusa? :)
                                          • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 29.05.11, 21:21
                                            kotekali napisał:

> bezsilna wscieklosc ciemnego katola :)
                                            >
                                            > oj maniuś dlaczego kamieniem rzucasz, nie znasz nauk Jezusa? :)

Katolik w kościele słyszy o Jezusie ale przykład to ma juz brać z JP II
                                            • aniol_samiec Re: pogrzeb katolicki 29.05.11, 21:33
                                              "archidiecezja" po nawianiu od czubków powiedziało:
                                              >Odpowiedz dla mnie jestes guwnianym dupkiem (i nie tylko ty)dupkiem ktory nie potrafi >docenic tego co moze dac wiara w BOGA i Jego syna Jezusa Chrystusa.boli Cie prawda o
                                              >sobie samym.

Powiedz świrku, pt. archidiecezja, co tu tu robisz ?
                                              Dlaczego się tu wygłupiasz w necie, wklejsz z wikipedii jakieś bzdety, podczas gdy twoi ukochani bliźni konają z głodu w Afryce w ilości 90 tys. dziennie ? Raz, raz sprzedawaj kompa i wysyłaj im kasę. A może ty ich nie kochasz ? Co, czubie ? W takim razie choooj jesteś, a nie żaden chrześcijanin ! Gdyby umierała osoba którą ja kocham na pewno opie rdo liłbym kompa, a nawet nerkę aby ją ratować.

• oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 07:52
                                                kto i ile płaci ci za te bluzgi?
                                                www.polskatimes.pl/stronaglowna/409400,opluwanie-ludzi-w-sieci-to-calkiem-dobry-biznes,id,t.html
                                                • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 22:51

> kto i ile płaci ci za te bluzgi?

tatko tadeusz mi płaci ,swoje owieczki wypróbowuje
                                              • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 22:37
                                                rozsmieszasz mnie tym ze oddałbys nerke albo sprzedał kompa.jestes rzenujący.od kiedy szatan cos rozdaje?w przeciwienstwie do was nie jestem egoistą i szatanem i ludzki los nie jest mi obcy.jestescie bandą oprychów.jestescie jak arcykapłani-Annasz i Kajfasz;jak poncjusz Piłat ,Herod i ten tłum który domagał sie ukrzyzowania Chystusa;bojący sie prawdy którą własnie przekazuje Chrystus.
                                                • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 22:52
                                                  archidiecezja napisał:

> rozsmieszasz mnie tym ze oddałbys nerke albo sprzedał kompa.jestes rzenujący.od
                                                  > kiedy szatan cos rozdaje?

To Owsiak juz nie jest sztanem :))??
                                                  w przeciwienstwie do was nie jestem egoistą i szatane
                                                  > m i ludzki los nie jest mi obcy.jestescie bandą oprychów.jestescie jak arcykapł
                                                  > ani-Annasz i Kajfasz;jak poncjusz Piłat ,Herod i ten tłum który domagał sie ukr
                                                  > zyzowania Chystusa;bojący sie prawdy którą własnie przekazuje Chrystus.

Co taki ktoś taki jak ty może wiedzieć o Jezusie ??
                                                  • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 30.05.11, 23:46
                                                    wiecej niz wy razem wzieci.precz z wami sily nieczyste
                                                  • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 31.05.11, 10:07
                                                    archidiecezja napisał:

> wiecej niz wy razem wzieci.precz z wami sily nieczyste

Ty tak do swojego proboszcza ??
                                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 31.05.11, 11:51
                                                    to ty jesteś proboszczem kotlet?
                                                  • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 31.05.11, 12:58

> to ty jesteś proboszczem kotlet?

No , twoim :))
                                                  • archidiecezja Re: pogrzeb katolicki 31.05.11, 17:02
                                                    ty i proboszcz?rozsmieszasz mnie frajerze!!!!!jestes wstrętnym półgłówkiem,który skonczył w rynsztoku
                                                  • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 31.05.11, 22:19
                                                    archidiecezja napisał:

> ty i proboszcz?rozsmieszasz mnie frajerze!!!!!jestes wstrętnym półgłówkiem,któr
                                                    > y skonczył w rynsztoku

Ile chrześcijańskiej miłości w twoich słowach debilowaty ułomku :))
                                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 01.06.11, 11:00
                                                    Jezus tez raz się wkurzył ukręcił z piasku bicz i wywalił kupców ze świątyni
                                                  • kolter-xxl Re: pogrzeb katolicki 01.06.11, 12:23

> Jezus tez raz się wkurzył ukręcił z piasku bicz i wywalił kupców ze świątyni

Ta, z piasku to uwił bicz diabeł przy panu Twardowskim :)))

W świątyni napotkał siedzących za stołami bankierów oraz tych, którzy sprzedawali woły, baranki i gołębie. Wówczas sporządziwszy sobie bicz ze sznurków, powypędzał wszystkich ze świątyni, także baranki i woły, porozrzucał monety bankierów, a stoły powywracał.
                                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: pogrzeb katolicki 01.06.11, 10:59
                                                    od kiedy? gdyby tak było to bym się z kościoła wypisał
                                                  • archidiecezja Re: cisza 18.06.11, 12:33
                                                    "zachowaj cisze a usłyszysz głos Boga"
                                                  • oszolom-z-radia-maryja Budzik, Dec, Czaja 20.06.11, 09:33
                                                    www.rp.pl/artykul/676375_Nowi_biskupi_po_wakacjach.html
                                                    -wygląda na to że Dec bo Budziuka już teraz sie rzadziej wymienia a Czaja raczej obejmie schedę po abp Zimoniu. gdyby to się potwierdziło tzn że odzyskalismy lubelskie ale na razie póki co nie fetuję radości bo na nia jest jeszce za wczesnie
    • oszolom-z-radia-maryja został nim bp Stanisław Budzik 16.01.12, 09:49
      i tyle w tym temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka