Dodaj do ulubionych

Tadeusz Rydzyk SKAZANY! Wyrok śmieszny

11.02.11, 16:11
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9092565,Szef_Radia_Maryja_skazany_przez_torunski_sad.html
O. Tadeusz Rydzyk został w piątek skazany na 3,5 tys. zł grzywny za zorganizowanie nielegalnej publicznej zbiórki na TV Trwam, uczelnię i geotermię.

Zebrał kupę szmalu. oczywiście nie rozliczy się z tego, a ma zapłacić marne 3500 zł. A może tak Urząd Podatkowy by się tym zainteresował i dowalił domiar? Skoro dziwce może, to i czcigodnemu ojczulkowi chyba, nie?

katowice.gazeta.pl/katowice/1,90277,7441920,Prostytutka_zarobila_13_mln_zl__Dostala_domiar_podatku.html
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Tadeusz Rydzyk SKAZANY! Wyrok śmieszny 11.02.11, 17:03
      0golone_jajka napisał:

> Zebrał kupę szmalu. oczywiście nie rozliczy się z tego,

ukarany został za to, że zbiórka była nielegalna.

Nie podniecaj się tak tym "domiarem" podatkowym... to co Rydzyk zebrał - zostało przeznaczone na cel publiczny - szkoła stoi i działa. To nie jest prywatna kasa Rydzyka. On tylko organizuje. A ile na szkołę poszło kasy - można policzyć - materiały były kupowane, firmy budowlane mają faktury za robociznę.
      Dziwię się, że ludzie kościelni nie chcą prowadzić buchalterii - to by ucięłoby jęzory jajecznym.

Moim zdaniem pani z Katowic łże jak bura suka. Gdybym wpadła z taką kupą niewypranego szmalu też bym snuła opowieść o bogatych kochankach.

• 0golone_jajka Re: Tadeusz Rydzyk SKAZANY! Wyrok śmieszny 13.02.11, 12:07
        No a skoro zbiórka nielegalna była, to co teraz z nielegalnie zebranymi pieniędzmi? Jakieś rozliczonko, podateczek? Czy koniec sprawy? Jeśli koniec to jest to czytelny sygnał: zamiast zawracać sobie głowę pozwoleniami, rozliczeniami itd, wystarczy wnieść opłatę w wysokości 3500 i wszystko jest legalne! Paranoja!
        • a000000 Re: Tadeusz Rydzyk SKAZANY! Wyrok śmieszny 13.02.11, 12:27
          0golone_jajka napisał:

> No a skoro zbiórka nielegalna była, to co teraz z nielegalnie zebranymi pienięd
          > zmi?

bardzo Cię piecze, że ludzie dobrowolnie kasę Rydzykowi dają?
          • 0golone_jajka Re: Tadeusz Rydzyk SKAZANY! Wyrok śmieszny 13.02.11, 12:30
            Piecze mnie, że Rydzyk nie płaci od tego podatków. Mój pracodawca też dobrowolnie daje mi kasę, a do mojej kieszeni trafia jednak sporo mniej :(
            Piecze mnie nieróne traktowanie ludzi wobec prawa.
    • 0golone_jajka Wyrok się uprawomocnił 17.06.11, 20:00
      Sąd Okręgowy w Toruniu utrzymał dzisiaj w mocy wyrok skazujący o. Tadeusza Rydzyka na 3,5 tys. zł grzywny za prowadzenie nielegalnej zbiórki publicznej.

- Sąd Okręgowy nie stwierdził żadnych motywów antyklerykalnych, antykościelnych i antyreligijnych w zaskarżonym wyroku ani w jego pisemnym uzasadnieniu. Wyrok sądu odwoławczego (...) również daleki jest od tego rodzaju zarzutów - powiedziała sędzia.

wiadomosci.onet.pl/kraj/ojciec-rydzyk-skazany-wyrok-jest-prawomocny,1,4451990,wiadomosc.html
      I co? Zapłaci czy odwoła się do Strasburga?
    • bartosz_kania Sobecka chce zapłacić 20.06.11, 08:48
      wiadomosci.onet.pl/kraj/grzywna-dla-o-rydzyka-poslanka-pis-ja-zaplace,1,4506273,wiadomosc.html
      Ona jest straszna :(
      • a000000 Re: Sobecka chce zapłacić 20.06.11, 09:52
        bartosz_kania napisał:

> Ona jest straszna

chcesz by Cię szanowano? to szanuj innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka