17.10.11, 17:08
spin doktor episkopatu wypowiadal sie o RP i inicajatywie w sprawie wyprowadznia nielegalnego krzyza do kosciola ...myslycie , ze jako czarnuch powiedzial cos sprawiedliwego?
facet nie wie co to przyzwoitosc , zonglerka pojeciami typu , ze mamy panstwo neutralnie swiatopogladowo ale nie swieckie...jaka ta neutralnsc jest to nawet slepy widzi...
cynizm i bezczelnosc ...wspominal cos o Caritasie co pomaga nie zaswoje...
kolchu ty stary obludniku ...niczym mnie nie zaskoczyles :)
Obserwuj wątek
    • kotekali Re: klochu 17.10.11, 17:29
      malo tego...klochu wyrazil ciekawosc co do tego skad i jakie informacje spowodowaly u mlodych ludzi ( wiekszosc wyborcow) takie nastroje , ze zaglosowali na palikoty? heheh
      biedaczyna obudzil sie i o wieloplaszczyznowych przekretach swojej mafii nic nie syszal? :)
      ci mlodzi co pokazali srodkowy palec klerykalnemu establiszmentowi przeciez przszli przez pranie mozgu na religii...czyzby zadzialala przekora? a moze zwyczajna ludzka przyzwoitosc , ktora poprostu kaze powiedziec dosc ...dosc pasozytnictwa...
      • nehsa Re: klochu 17.10.11, 18:21
        Kocie Kalego!
        Jest takie prościutkie pytanie, które już stawiałem dziesiątki razy, i odpowiadałem na nie.
        Jakiej wartości PRAGNIEMY, I do jakiej wartości CHCE dążyć każdy człowiek, zatem, do jakiej wartości dążenie, jest nam wszystkim wspólne, zatem, do jakiej wartości dążenie, NAS JEDNOCZY?

I jest tylko jedna, trafna na to pytanie odpowiedź, która brzmi:
        Tą wartością, KTÓREJ pragniemy, do KTÓREJ chcemy podążać, do KTÓREJ to dążenie, jest nam wszystkim wspólne, i KTÓRA, jako JEDYNA, nas jednoczy, jest WOLNOŚĆ !, Która jest Imieniem WSZECHMOGĄCEGO OJCA, Pierwszej Istoty Boskiej.

Tak, zostaliśmy zaprogramowani przez Stwórcę, czyli Syna Ojca, Drugą Istotę Boską, Której Imię brzmi, ŚWIATŁOŚĆ, czyli Rozum.

Jakiś tam kreaturalny katabas, nie jest wart wątku.
        • kotekali Re: klochu 17.10.11, 22:40
          tak wlasnie drogi nehsa ....WOLNOSC...na nia ciagle czarny kosciol nastaje i chce pod przykrywka jakiegos szemranego zbawienia uczynic z ludzi niewolnikow....wielu katoli nie rozumie tego bo co tydzien chodzi bezrozumnie do kosciolka...tak wiec brak im refleksji czym sie w istocie jest kiedy sie jest katolikiem...
          ta zgraja czrnych uzurpatorow ciagle sie wtraca i zatruwa zycie normalnym ludziom...

pozdrawiam kolege :)
          • nehsa Re: klochu 18.10.11, 10:20
            I dlatego pisałem na "Społeczeństwie".
            Miarą naszego człowieczeństwa, jest umiłowanie WOLNOŚCI.

Dlaczego Naród Amerykański, jest światowym hegemonem?
            Bo to Naród Amerykański doszedł do wniosku: "Bądź wolny, albo giń."
            • kotekali nehsa :) 18.10.11, 10:51

kiedys bedzie mozna przeczytac w Biblii ( tej prawdziwej):

"I zniszczyl Bog Ojciec wszystkie religie, i to bylo dobre "

:)
              • nehsa Re: "Niszczycielami będziem MY". 18.10.11, 20:24
                Zawsze, samo nagradzamy się, i samo karzemy się.
                Bo, JESTEŚMY NOSICIELAMI PRECYZYJNIE OKREŚLONEJ, MINIMALNEJ MIARY SPRAWIEDLIWOŚCI, która to miara, jest solidarnością.
                Fakt samo nagradzania się, za posłuszeństwo tej mierze, i fakt samo karania się, za nieposłuszeństwo tej mierze, jest racjonalnym dowodem niezależności tej miary, od nas.

No to, KTO tę miarę wkomponował w program CZŁOWIEK?
              • michal.sajko Re: nehsa :) 19.10.11, 11:50
                > kiedys bedzie mozna przeczytac w Biblii ( tej prawdziwej):
                > "I zniszczyl Bog Ojciec wszystkie religie, i to bylo dobre "

Już od dawna można przeczytać zapowiedź tego wydarzenia:

Oto nadchodzą dni - wyrocznia Pana - kiedy zawrę z domem Izraela i z domem judzkim nowe przymierze. Nie jak przymierze, które zawarłem z ich przodkami, kiedy ująłem ich za rękę, by wyprowadzić z ziemi egipskiej. To moje przymierze złamali, mimo że byłem ich Władcą - wyrocznia Pana. Lecz takie będzie przymierze, jakie zawrę z domem Izraela po tych dniach - wyrocznia Pana: Umieszczę swe prawo w głębi ich jestestwa i wypiszę na ich sercu. Będę im Bogiem, oni zaś będą Mi narodem. I nie będą się musieli wzajemnie pouczać jeden mówiąc do drugiego: Poznajcie Pana! Wszyscy bowiem od najmniejszego do największego poznają Mnie - wyrocznia Pana, ponieważ odpuszczę im występki, a o grzechach ich nie będę już wspominał. (Jr 31:31-34)

I dam wam serce nowe i ducha nowego tchnę do waszego wnętrza, odbiorę wam serce kamienne, a dam wam serce z ciała. Ducha mojego chcę tchnąć w was i sprawić, byście żyli według mych nakazów i przestrzegali przykazań, i według nich postępowali. (Ez 36:26-27).
                • pocoo Re: nehsa :) 19.10.11, 13:22
                  michal.sajko napisał:

> I dam wam serce nowe i ducha nowego tchnę do waszego wnętrza, odbiorę wam serce
                  > kamienne, a dam wam serce z ciała. Ducha mojego chcę tchnąć w was i sprawić, b
                  > yście żyli według mych nakazów i przestrzegali przykazań, i według nich postępo
                  > wali. (Ez 36:26-27).

Trzeba postępować wg boskiego widzimisię bo jak nie to...kara,groźba zemsty,ogień piekielny i obiecanki-cacanki od kiedy jakiś mądrala wymyślił takiego lub siakiego boga.
                  Jestem pełna podziwu dla tego kto wymyślił "znaki na niebie i ziemi",przypisał je wydumanemu bogu i do tej pory ogłupia ludzi.
                  Jozue zatrzymał słońce.
                  Zgasło słońce i ciemności ogarnęły ziemię.
                  Zatrzęsła się ziemia (rozstąpiła też) jako objaw gniewu Bożego.
                  Potop zalal ziemię po najwyższe szczyty a potem wody opadły(gdzie, skoro ziemia jest kulista?) i na niebie pojawiła się tęcza(przedtem jej nie było) jako znak przymierza między Bogiem i ludźmi.
                  Z nieba zaczął padać ogień i siarka jako objaw gniewu Bożego.
                  Gwiazdy z nieba też spadały bo są tylko światełkami nocnymi stworzonymi przez Boga.
                  Wszystko to znajduje się w Świętej Księdze Biblii ,która jest Słowem Bożym.Jaki Bóg ,takie słowo.
                  • nehsa Re: nehsa :) 19.10.11, 20:43
                    Pocoo!
                    Ty jesteś ostatnio strasznie sfrustrowana. Rozwodzisz się, czy jak?
                    napisałaś: "Jaki Bóg ,takie słowo."

Bóg, był pisarzem???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka