03.12.11, 15:42
Czy uważacie, że Kościół katolicki powinien nawiązać dialog ekumeniczny z Pastafarianami, wyznawcami Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu, weganami, wyznawcami nehsizmu (o ile takowi pojawią się w liczbie przekraczającej 1)?
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: Ekumenizm 03.12.11, 15:55
      ultimate.strike napisał:

> Czy uważacie, że Kościół katolicki powinien nawiązać dialog ekumeniczny z Pasta
      > farianami, wyznawcami Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu, weganami, wyznaw
      > cami nehsizmu (o ile takowi pojawią się w liczbie przekraczającej 1)?

***O jakiem TY nehsizmie piszesz?
      Wyjaśniam tak, jak potrafię najlepiej, co należy zrobić, aby dotrzeć do wiarygodnych świadectw nieskończenie racjonalnej, na wskroś świeckiej, ponad religijnej i ponad politycznej Nauki Ojca.
      I te fakty, uniemożliwiają jakiekolwiek zapędy religijne.
      Nauka Ojca, to wzorzec sprawiedliwej organizacji współpracy każdego społeczeństwa. Od rodziny poczynając.
      Przestrzeganie Nauki Ojca, skutkuje ekumenizmem.
      • ultimate.strike Re: Ekumenizm 03.12.11, 15:59
        > ***O jakiem TY nehsizmie piszesz?

Nehsizm to taki system religijny.

> Wyjaśniam tak, jak potrafię najlepiej, co należy zrobić, aby dotrzeć do wiarygo
        > dnych świadectw nieskończenie racjonalnej, na wskroś świeckiej, ponad religijne
        > j i ponad politycznej Nauki Ojca.

Ja podobnie czynię z Nauką Dress Code'a - Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu, a Ty się z mojej misji naśmiewasz. Widać, nie jesteś jeszcze gotowy na dialog międzyreligijny.

> Nauka Ojca, to wzorzec sprawiedliwej organizacji współpracy każdego społeczeńst
        > wa. Od rodziny poczynając.

A Nauka Dress Code'a to jedyne źródło profesjonalizmu.
        • nehsa Re: Ekumenizm 03.12.11, 18:36
          ultimate.strike napisał:
          Ja podobnie czynię z Nauką Dress Code'a - Stworzyciela Wszelkiego Profesjonaliz
          > mu, a Ty się z mojej misji naśmiewasz. Widać, nie jesteś jeszcze gotowy na dial
          > og międzyreligijny.

***Ja, dowody stworzenia każdego człowieka przez Stwórcę, podaję.
          Np.forum.gazeta.pl/forum/w,127763,129803487,129842279,Re_Fakt_zaleznosci_myslenia_od_Stworcy_Cz_III_.html

Podaj świadectwa istnienia tego Dresiarza. Może się załapie na jakieś dofinansowanie.
          • ultimate.strike Re: Ekumenizm 03.12.11, 18:48
            Dowodem istnienia Dress Code jest niematerialność idei zasad ubioru.
    • spin0za Re: Ekumenizm 03.12.11, 16:10
      Ekumenizm, to ruch w obrębie chrześcijaństwa. Zatem trafiłeś kulą w płot.
      • ultimate.strike Re: Ekumenizm 03.12.11, 16:43
        Katolicyzm się do chrześcijaństwa nie zalicza, a dialog ekumeniczny prowadzi. I kto w płot trafił?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka