Dodaj do ulubionych

Doda, nie daj się

16.01.12, 17:22
Doda nie jest ani trochę z mojej bajki, ale nie chcę żyć w kraju katolickich talibów. Dlatego mój apel do Dody: proszę się nie poddawać, jak odwołanie w tym wyroku nie przyniesie skutku, to odwoływać się do Strasburga!
Co to są "uczucia religijne"? Przecież to nie jest żaden obiektywny byt, to są czyjeś, subiektywne odczucia. Dlaczego akurat obraza uczuć religijnych ma być karana? Jakim prawem takie wyróżnienie? Jeżeli tak, to domagam się kary za obrazę zdrowego rozsądku, smaku bigosu i fałszowanie melodii - bo to wszystko są moje uczucia, równie ważne jak "uczucia religijne" jakiegoś, przepraszam za uogólnienie, mohera.
Obserwuj wątek
    • hordol zapłaci to sie oduczy 16.01.12, 17:26

• trzecikot Re: zapłaci to sie oduczy 16.01.12, 17:26
        hordolisz...
      • mietowe_loczki Re: zapłaci to sie oduczy 16.01.12, 17:28
        Czego się oduczy?
    • lauriane Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:28
      L. Czy to nie ta "bottomless "?
      Jesli tak, to mogloby tlumaczyc rowiez jej durnowate uwagi....
      J.C.
      • mietowe_loczki Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:31
        Za idiotyczne uwagi w wolnym kraju nikt nie powinien być karany. To chyba ta putinizacja, o której tak chętnie mówią zwolennicy PiS.
    • mietowe_loczki Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:30
      5 tys. kary grzywny musi zapłacić Dorota "Doda" Rabczewska za obrazę uczuć religijnych - taki wyrok wydał w poniedziałek mokotowski sąd.

To jest niewiarygodne, buahahahahaha! Chyba są gdzieś granice tej paranoi :))))
      • ave.duce Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:32
        A ojciec DDT Rydzyk raptem 3.000 zlp za NIELEGALNĄ zbiórkę kasy...
      • venus99 Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 18:25
        a cóż takiego strasznego ta nieszczęsna kobieta powiedziała?
        pozytywne w tym wszystkim jest to,że człowiek może siedzieć w fotelu,w domu a czuje się jak w Iranie.
    • ave.duce Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:30
      Brak durszlaka wiszącego na ścianie w sali obrad Sejmu obraża moje uczucia! ;)
      • lauriane Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:33
        ave.duce napisała:

> Brak durszlaka wiszącego na ścianie w sali obrad Sejmu obraża moje uczucia! ;)
        L. Normalne, przeciez Ty kuchenna.....
        J.C.
        • ave.duce Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:37
          O, arystokrata forumowy dał głos.
        • venus99 Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 18:26
          zazdrościsz?
    • hordol idolka lemingów dostanie po kieszeni 16.01.12, 17:32

• mietowe_loczki Doda karana za swoje opinie w demokratycznym kraju 16.01.12, 17:34
        To chyba ta putinizacja, o której tak lubicie mówić.
    • damakier1 Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:34
      Noszsz kurczę blade! Zaledwie pięć tysięcy??? Za taką zniewagę! W kazamatach powinni ją zamknąć i z torbami puścić! Tak niski wyrok za takie bluźnierstwo obraża moje uczucia religijne i stanowczo domagam się aby Wysoki Sąd stuknął się w łeb!
      • ave.duce Re: Doda, nie daj się 16.01.12, 17:40
        Czy sąd odda tę kasę na tacę w najbliższej świątyni?
    • remez2 Tak się przykrywa sprawy ważne. 16.01.12, 18:29
      Nieprzesadnie mądra osoba powiedziała coś kompletnie niemądrego i news na FK gotowy.
      PS - po drodze włączył się w sprawę Wysoki Sąd, co już nie jest wesołe.
      • man_sapiens Re: Tak się przykrywa sprawy ważne. 16.01.12, 23:33
        Newsem jest (dla mnie ) tylko wyrok sądu.
      • kzet69 Re: Tak się przykrywa sprawy ważne. 17.01.12, 07:12
        To nie chodzi o Dodę, tylko o skandaliczne ograniczenie wolności wypowiedzi!!!
    • mike.recz Nie przypuszczałem, że będę się kiedyś solidaryzow 17.01.12, 00:20
      Nie przypuszczałem, że będę się kiedyś solidaryzował z Dodą w ramach walki o wolność słowa ;)

• ronpaulgo niech zaplaci na biedne dzieci za publiczne 17.01.12, 01:19
      chamstwo.
      • man_sapiens Re: niech zaplaci na biedne dzieci za publiczne 17.01.12, 02:13
        > chamstwo.

Piszesz o "ojcu" Rydzyku czy o Kurskim?
    • ronpaulgo żal tej głupiej Dody 17.01.12, 01:21
      dala sie podpuscic satanicznemu idiocie, nergalowi. ale za glupote sie placi, to forma nauczki.
      • man_sapiens Re: żal tej głupiej Dody 17.01.12, 02:15
        > dala sie podpuscic satanicznemu idiocie, nergalowi. ale za glupote sie placi, t
        > o forma nauczki.
        To co, wracamy do stosów dla myślących i co gorsza wyrażających się niezgodnie z linią Kościoła? Kiedyś było skuteczne.
    • szmul.bender Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 05:00
      Jak to indywiduum jest takie odwazne to niech wypowie sie w tym samym tonie o Koranie i Talmudzie - wtedy bede protestowac przeciwko wyrokowi.
      • zgred-zisko Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 06:04
        A to wy tam nie macie swojej Dody?
    • kzet69 Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 07:10
      To jest kolejna kompromitacja w ciągu kilku dni polskiego wymiaru sprawiedliwości (po strzale Przybyły i "uzasadnieniu" sędzi Jethon). Żeby skazac kogoś za krytyczną wypowiedź wobec autora liczących sobie 2000 lat opowiadań mitologiczno - fantastycznych... Średniowiecze...
    • camille_pissarro Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 07:37
      "Mohera" powiadasz , a ja wolę mieć do czynienia z moherową babcią czy moherowym dziadkiem znad Wisły, niż z "absolwentem" szkoły koranicznej z Pakistanu.powinni Ci byli przetrzepać tyłek, to inaczej byś wówczas śpiewał.W Danii gdzie jeden z dzienników wydrukował karykatury Mahometa musiał za to niezwłocznie przepraszać. Podobnie rzecz ma się z judaizmem, inna jest tylko forma nacisku na delikwenta , który odważyłby się publicznie coś krytycznego wyartykułować w sprawie tej religii.Zatem więcej pokory zadufany dupku...
      • cics Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 08:46
        camille_pissarro napisał:

> .W Danii gdzie jeden z dzienników wydrukował karykatury Mahometa musiał za to
        > niezwłocznie przepraszać.

A możesz dać link do wyroku sądu duńskiego który nakazał przeprosiny ? Nie możesz, bo takiego wyroku nie ma. Na tym własnie polega różnica i jak się domyślam własnie dlatego powstał ten wątek na FK.
      • kotekali Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 11:17
        ja tez wole cholere, lepsza od dzumy , prawda? :)
    • obraza.uczuc.religijnych Wolność słowa znów przegrała 17.01.12, 08:57
      szykują się pod sądem protesty zorganizowane przez kluby Gazety Polskiej w obronie wolności słowa naruszonej tym skandalicznym wyrokiem.
      • x2468 Re: Wolność słowa znów przegrała 17.01.12, 09:47
        Na stos z Dodą! Kaczyński santo subito!
    • zapijaczony_ryj Też trzymie za nią kciuki 17.01.12, 10:06
      Ale najbardziej w tym wszystkim zastanawaiące jest to, ze są , czyli niby poważna instytucja takimi pierdołami sie zajmuje!
      Nic dziwnego, ze nie ma czasu na sprawy poważne!
      Np, takie Dubienieckiego, który kopie dziennikarza i jeździ bez prawa jazdy!
    • l.george.l Czy nie można krytykować kompilacji literackich? 17.01.12, 11:27
      Przecież to tylko zlepek lepszych i gorszych tekstów. A że mają jakiś tam wpływ na jakąś tam część świata przez paręnaście wieków. A co to za okres czasu w dziejach ludzkości. I na co się tym tak ekscytować. Po prostu jedna z wielu mitologii. Prawdopodobnie jej czas się kończy, pojawią się inne, kto inny będzie wyciągać kasę od spragnionych ułudy. Tak się kręci ten interes, jak każdy inny.
    • gadagad Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 15:38
      Temperatura podgrzewanych żab, wkracza w sferę ścinania się białka. Gdyby Doda głosiła, że kto poważnie traktuje biblię, jest schlany i napruty, no to by obrażała ludzi i ich wiarę. Za chwilę, ten kto się nie przeżegna, w środku komunikacji miejskiej, mijając kościół, dostanie -500złmandatu-, za obrazę uczuć.
      • woynowski1 Re: Doda, nie daj się 17.01.12, 18:52
        Zastanawiające jest, jak dowiedziono tego, że autor/autorzy owych zacnych pism nie by/byli w stanie określonym przez Dodę. Mam niezłą pamięć. I nie tak dawno upojenie alkoholowe było okolicznością łagodzącą wyrok sądowy za czyn popełniony w tym stanie. Wiele wskazuje, że np. Noe uwielbiał sfermentowany sok winogronowy! A wieszczowie i różnego rodzaju prorocy wręcz celowo oszałamiali się czym potrafili. No choćby przykład z Delf. Można zakładać bardzo wiele o nieznanych autorach ksiąg, a udowodnienie jakiekolwiek tezy że jest prawdziwa lub fałszywa jest niemożliwa, zwłaszcza że należy domniemywać że obecna ich treść dość mocno odbiega od oryginałów. Doda z całego serca popieram twa walkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka