Dodaj do ulubionych

największym antyklerykałem jest Jezus Chrystus

23.08.12, 00:07
jak on krytykował zydowskich rabinów i arcykapłanów! wysterczy poczytać ewangelie. Palikot i jemu podobni wyważają otwarte dzrzwi
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 08:04
      Ale Jezus przegrał i stał się łupem Kościoła.
      • sclavus Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 09:31
        Otóż to! Otóż to!
        ... i nastał katolicyzm.... ;)
        • sclavus PeeS 23.08.12, 09:32
          Ależ pięknie mi się zbiegła, sygnaturka z postem ;););)
          :)
    • jeepwdyzlu to prawda 23.08.12, 11:10
      dziś jezus nauczałby wśród gejów, narkomanów, eskomunikowanych...
      Jego głównym wrogiem byłby rydzyk i grubasy z episkopatu i takie nienawistne mordy jak ty osioł, grzeg czy chasyd
      RZYGAŁ by wami
      jeep
      • oszolom-z-radia-maryja Re: to prawda 23.08.12, 11:34
        ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał, nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,nie czyń tego..
        • jeepwdyzlu Re: to prawda 23.08.12, 14:17
          Magdalena byłą jego kochanką, żoną i matką jego dzieci
          nie ku rwą jak chciał Paweł (to był łeb - przyznaję)
          jeep
        • voxave Re: to prawda 23.08.12, 14:23
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię
          > Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał,
          > nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,n
          > ie czyń tego..

I tu szerzysz kłamstwa na temat Mari-Magdaleny---nie była jawnogrzesznicą juz dawno ją zrehabilitowano--a ty swoje---kłamco i rozpowszechniaczu fałszu i plotek.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: to prawda 23.08.12, 14:54
            kłamstwa o Marii Magdalenie szerzy twój kolega!
            forum.gazeta.pl/forum/w,721,138375670,138387321,Re_to_prawda.html
            • kolter-xl Re: to prawda 24.08.12, 11:47

> kłamstwa o Marii Magdalenie szerzy twój kolega!

Głupcze gdybyś miał choc 0000000000,1 % zrozumienia biblii to wiedziałbyś ze samotny mężczyzna nie mógł bywać w publicznych miejscach z obcą sobie kobietą. Mamy XXI wiek a u żydów nadal funkcjonuje prawo ze rabina może dotykać tylko jego zona !!

No i co najważniejsze Jezus ją ponoć od demonów uwolnił a nie że dawała za pieniądze tak jak rydzyk .
            • sclavus Re: to prawda 24.08.12, 12:46
              Wręcz przeciwnie! - ujawnił to, co kościół - przez wieki - tak skrzętnie chował, robiąc z Marii Magdaleny dziwkę... a przy okazji z caluśkiego kobiecego rodu...
              Jeszcze kościół tego nie przyznał, ale w doope bierze już ostro!
              I dobrze!!!
        • sclavus Re: to prawda 23.08.12, 14:30
          I takie właśnie, jest pieprzone nauczanie kościoła: Maria-Magdalena, nigdy - rozumiesz? - nigdy nie była, tak zwaną, jawnogrzesznicą...
          Za takie przyczepienie qrestva, do tej postaci, cały kościół powinien być spalony...
          • wariant_b Re: to prawda 24.08.12, 11:30
            sclavus napisał:
            > I takie właśnie, jest pieprzone nauczanie kościoła: Maria-Magdalena,
            > nigdy
            - rozumiesz? - nigdy nie była, tak zwaną, jawnogrzesznicą...
            > Za takie przyczepienie qrestva, do tej postaci, cały kościół powinien być spalony...

Wydaje się, że to jajeczko jest większe i jeszcze bardziej śmierdzące, bo zdaje się,
            do Marii-Magdaleny przyczepiono opis nie kogo innego, jak Maryi Zawsze Dziewicy.
        • kolter-xl Re: to prawda 24.08.12, 11:38

> ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię
          > Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał,
          > nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,n
          > ie czyń tego..

Jezus mówił o wybaczaniu wielokrotnym a wy od razu kamieniem albo na stos .

Wtedy Piotr zbliżył się do Niego i zapytał: Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy? Jezus mu odrzekł: Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy.
    • mmujer Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 14:41
      Ale nie montował powstania przeciw rzymskim władcom.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 10:09
        próbowali go w to wmontować ale Jezus się nie dał, nie chciał tego bo królestwo jego nie jest z tego świata
        • kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 11:52

> próbowali go w to wmontować ale Jezus się nie dał, nie chciał tego bo królestwo
          > jego nie jest z tego świata

Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię.

Ciekawe ze jednak jego królestwo ma tu być ,kłania się podstawowa wiedza biblijna !!
    • kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 11:35

> jak on krytykował zydowskich rabinów i arcykapłanów! wysterczy poczytać ewangel
      > ie. Palikot i jemu podobni wyważają otwarte dzrzwi

Widzisz a ślepcy twojego pokroju nie chcą widzieć podobieństw do stanu sprzed 2 tys z tym co mamy dziś , zawsze się znajdzie ciul (rydzyk) co za ostatni wdowi grosz modły będzie odprawiał .

" I nauczając dalej mówił: Strzeżcie się uczonych w Piśmie. Z upodobaniem chodzą oni w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. Objadają domy wdów i dla pozoru odprawiają długie modlitwy. Ci tym surowszy dostaną wyrok."
      • oszolom-z-radia-maryja Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 13:26
        nie oceniaj innych podług siebie
        • kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 13:30

> nie oceniaj innych podług siebie

Oceniam to co widzę ,a widzę ograniczonego umysłowo impregnowanego na prawdę imbecyla o nicku osioł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka