oszolom-z-radia-maryja 23.08.12, 00:07 jak on krytykował zydowskich rabinów i arcykapłanów! wysterczy poczytać ewangelie. Palikot i jemu podobni wyważają otwarte dzrzwi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 08:04 Ale Jezus przegrał i stał się łupem Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 09:31 Otóż to! Otóż to! ... i nastał katolicyzm.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus PeeS 23.08.12, 09:32 Ależ pięknie mi się zbiegła, sygnaturka z postem ;););) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu to prawda 23.08.12, 11:10 dziś jezus nauczałby wśród gejów, narkomanów, eskomunikowanych... Jego głównym wrogiem byłby rydzyk i grubasy z episkopatu i takie nienawistne mordy jak ty osioł, grzeg czy chasyd RZYGAŁ by wami jeep Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: to prawda 23.08.12, 11:34 ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał, nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,nie czyń tego.. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: to prawda 23.08.12, 14:17 Magdalena byłą jego kochanką, żoną i matką jego dzieci nie ku rwą jak chciał Paweł (to był łeb - przyznaję) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: to prawda 23.08.12, 14:23 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię > Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał, > nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,n > ie czyń tego.. I tu szerzysz kłamstwa na temat Mari-Magdaleny---nie była jawnogrzesznicą juz dawno ją zrehabilitowano--a ty swoje---kłamco i rozpowszechniaczu fałszu i plotek. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: to prawda 23.08.12, 14:54 kłamstwa o Marii Magdalenie szerzy twój kolega! forum.gazeta.pl/forum/w,721,138375670,138387321,Re_to_prawda.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: to prawda 24.08.12, 11:47 oszolom-z-radia-maryja napisał: > kłamstwa o Marii Magdalenie szerzy twój kolega! Głupcze gdybyś miał choc 0000000000,1 % zrozumienia biblii to wiedziałbyś ze samotny mężczyzna nie mógł bywać w publicznych miejscach z obcą sobie kobietą. Mamy XXI wiek a u żydów nadal funkcjonuje prawo ze rabina może dotykać tylko jego zona !! No i co najważniejsze Jezus ją ponoć od demonów uwolnił a nie że dawała za pieniądze tak jak rydzyk . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: to prawda 24.08.12, 12:46 Wręcz przeciwnie! - ujawnił to, co kościół - przez wieki - tak skrzętnie chował, robiąc z Marii Magdaleny dziwkę... a przy okazji z caluśkiego kobiecego rodu... Jeszcze kościół tego nie przyznał, ale w doope bierze już ostro! I dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: to prawda 23.08.12, 14:30 I takie właśnie, jest pieprzone nauczanie kościoła: Maria-Magdalena, nigdy - rozumiesz? - nigdy nie była, tak zwaną, jawnogrzesznicą... Za takie przyczepienie qrestva, do tej postaci, cały kościół powinien być spalony... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: to prawda 24.08.12, 11:30 sclavus napisał: > I takie właśnie, jest pieprzone nauczanie kościoła: Maria-Magdalena, > nigdy - rozumiesz? - nigdy nie była, tak zwaną, jawnogrzesznicą... > Za takie przyczepienie qrestva, do tej postaci, cały kościół powinien być spalony... Wydaje się, że to jajeczko jest większe i jeszcze bardziej śmierdzące, bo zdaje się, do Marii-Magdaleny przyczepiono opis nie kogo innego, jak Maryi Zawsze Dziewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: to prawda 24.08.12, 11:38 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ano nauczałby i skłaniałby ich do zmiany swoich zachowań. jawnogrzesznice Marię > Magdalenę która trudniła sie jednym z najstarszych zawodów świata tez pouczał, > nie potępiał ale pouczał. I ja cię nie potępiam ale idź i nie grzesz więcej ,n > ie czyń tego.. Jezus mówił o wybaczaniu wielokrotnym a wy od razu kamieniem albo na stos . Wtedy Piotr zbliżył się do Niego i zapytał: Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy? Jezus mu odrzekł: Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmujer Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 23.08.12, 14:41 Ale nie montował powstania przeciw rzymskim władcom. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 10:09 próbowali go w to wmontować ale Jezus się nie dał, nie chciał tego bo królestwo jego nie jest z tego świata Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 11:52 oszolom-z-radia-maryja napisał: > próbowali go w to wmontować ale Jezus się nie dał, nie chciał tego bo królestwo > jego nie jest z tego świata Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię. Ciekawe ze jednak jego królestwo ma tu być ,kłania się podstawowa wiedza biblijna !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 11:35 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jak on krytykował zydowskich rabinów i arcykapłanów! wysterczy poczytać ewangel > ie. Palikot i jemu podobni wyważają otwarte dzrzwi Widzisz a ślepcy twojego pokroju nie chcą widzieć podobieństw do stanu sprzed 2 tys z tym co mamy dziś , zawsze się znajdzie ciul (rydzyk) co za ostatni wdowi grosz modły będzie odprawiał . " I nauczając dalej mówił: Strzeżcie się uczonych w Piśmie. Z upodobaniem chodzą oni w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. Objadają domy wdów i dla pozoru odprawiają długie modlitwy. Ci tym surowszy dostaną wyrok." Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 13:26 nie oceniaj innych podług siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: największym antyklerykałem jest Jezus Chrystu 24.08.12, 13:30 oszolom-z-radia-maryja napisał: > nie oceniaj innych podług siebie Oceniam to co widzę ,a widzę ograniczonego umysłowo impregnowanego na prawdę imbecyla o nicku osioł Odpowiedz Link Zgłoś