Dodaj do ulubionych

ślub z muzułamninem

23.06.13, 21:54
Witam, jakiś czas temu poznałam Muzułmanina i nasza znajomość przerodziła się w coś więcej. Bardzo dobrze się dogadujemy, on szanuje mnie a ja jego. Niedługo planujemy ślub ale trochę się obawiam czy dojdzie do skutku. My bardzo się kochamy i chcemy być ze sobą. I mam pytanie do was : ja nie jestem dziewicą a wiem ze on jest prawiczkiem i czy taki ślub w jego kulturze jest akceptowalny ? Jeszcze mu o tym nie powiedziałam bo boje się jak on na to zareaguje, ale muszę to zrobić przed naszym ślubem( o ile dojdzie wtedy do skutku). A wy co uważacie Drogie Panie i Panowie? Bardzo Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • annajaskulska09 Re: ślub z muzułamninem 07.07.13, 09:32
      Nie wiem jak bardzo jest to ważne dla Twojego chłopaka. Jestem żoną muzułmanina i wiem to czy kobieta jest dziewicą ma dla nich b. duże znaczenie. Brałam ślub w Jordanii i tam w przysiędze małżeńskiej przysięgałam to, że jestem dziewicą.
      Gdzie zamierzacie wziąć ślub? Długo się znacie?
    • aleyna Re: ślub z muzułamninem 30.07.13, 17:02
      hej. Ja jestem zona Turka. Czystość ma dla nich bardzo duzo znaczenie, jednak obserwując ich bacznie zauważam ze odchodzi sie od tej zasady coraz częściej. Muzułmanin dla mnie to przede wszystkim człowiek jak każdy inny. Prawda jest jedynie to ze wsród nich jest wiecej tradycjanolistow dlatego tez radzilabym otwarcie porozmawiać, aby pózniej nie było porozumień. Moj maz muzułmanin to bardzo dobry człowiek :) powodzenia pozdrawiam
    • yan.nick Re: ślub z muzułamninem 08.08.13, 09:30
      To pewnie nie oglądałaś na TVN programu o tej Polce z Anglii, co musiała uprowadzić wcześniej porwane dziecko przez jej męża Egipcjanina. Przed ślubem musiała oczywiście przejść na Islam.
      Totalna porażka.
      Ciekawe czy mogą jakieś włożyć rękę w ogień za swojego muzułmanina? Kiedyś każdemu odbija.
      • aleyna Re: ślub z muzułamninem 13.08.13, 11:43
        W tv to pokazuja wyłącznie takie przykłady. Porwana, gwałcona, nic nie moze zrobić, zakryta po uszy i uzależniona od męża i jego rozkazów itd. A czemu nie pokazują tych dobrych przykładów? No właśnie -islamofobia, obecna nawet w kraju w ktorym mieszkam- w TUrcji. Żadna religia nie daje przyzwolenia na traktowanie kobiety w ten sposób. A czemu pewna grupA jest tak traktowana w krajach arabskich jak rownież w TR ( bo to nie kraj arabski) ? Przez zwyczaje powielane z pokolenia na pokolenie, stosowanie praktyk nie koniecznie dobrych i humanitarnych. Ale ze względu na ich powielanie uznawane sa za normalne wsród danej grup społecznej. Dla mnie człowiek to człowiek, i nie mieszajmy w to religii. Ci co porywaja to "pasjonaci" uważający ze robią dobrze w imię Allaha, to kolejn przykład jak wykorzystuje sie religie. Owszem sa napalency
        Religijny wsród nich więc należy byc ostrożnym ale nie mylmy pojęć to nie sa ludzie religijni tylko wariaci .
        Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • burdenless Re: ślub z muzułamninem 19.06.15, 15:16
          Tępa jesteś jak kawałek deski. Turcja to nie kraj arabski, ale muzułmański, cicho wspierający to co się dzieje w Syrii i Iraku. Muzułmanin to nie jest człowiek - to półmózg skoro przyjął do głowy taką chorą doktrynę jaka jest islam. Dla Ciebie już za późno, ale nie wmawiaj innym że wszytsko jest ok. Załóż nihab, rodź mu dzieci i słuchaj swojego męża - tylko tyle Ci już zostało.
          Islamofobia ??!! To jest termin na reakcję samoobronną nacji nie zgadzających się z tym idiotyzmem. Wbij sobie to do głowy.
    • loxodroma Re: ślub z muzułamninem 09.04.14, 07:20
      ja bym m u nic nie mówiła że nie jestem dziewicą
    • derebelle Dystans 24.04.14, 14:38
      Pamiętaj, żeby umówić się na regularne kontakty z rodziną, by móc w razie czego uciec od tej kultury. Poza tym warto też inne osoby regularnego kontaktu posiadać. Należy też myśleć czy przypadkiem nie zabiera Cię w jakieś trudno dostępne miejsca, gdzie nikt Cię nie uratuje... Można tego unikać w ten sposób, ze każdy wyjazd warto mieć w wiadomym kierunku. Upewnić się gdzie dokładnie, jak będzie wyglądała podróż...

Należy też sprawdzić, czy to nie fanatyk,który pięknie mówi na początku, a potem będzie kalectwo życiowe i niszczenie szacunku do kobiety. Islamiści uważają, ze kobiety są głupsze ( fanatycy) i nie należy im wszystko mówić... Jeśli nawet by tak było to należy poszerzać ich wiedzę, a nie ograniczać!!! Trzeba więc mieć na uwadzę, ze umykające wiedza, religijne obrazki znikające itd.. mogą być oznaką że jest to fanatyk, ktory pięknie mówi , ale za jakiś czas Cię ograniczy i wtedy już pięknie nie będzie... To tyle co mogę doradzić...
    • kleha Re: ślub z muzułamninem 12.05.14, 17:44
      Buuummm, prędzej czy później zrobi wielkie Buuummm. Oni tak mają.
    • aiko001 Re: ślub z muzułamninem 05.11.14, 10:49
      nie ma nic gorszego niz wyjsc za muzulmanina. allah nakazuje mezom bic kobiety (4:34) i mowi ze bicie to milosierdzie. w islamie nie ma takiego pojecia jak gwalt na zonie. zona nie moze odmowic mezowi. maz moze miec do 4 zon i moze je sobie wymienic jak chce. mahomet w wieku ponad 50 lat wzial sobie za zone 6 letnie dziecko i zaczal je gwalcic (trudno mowi o tym zeby dziecko chcialo wspolzyc z taki staruchem) kiedy aisha miala 9 lat. dlatego we wszystkich krajach islamskich pedofilia jest legalna i jest czyms normalnym. nawet 80 czy 90 letni dziadzius moze sobie wziac za zone nastolatke lub dziecko i to jest ok w islamie bo mahomet pokazal wlasnym zyciem ze seks z dzieckiem to normalka.....islam to podlosc terroryzm niemoralnosc i degradacja kobiet
      • aiko001 Re: ślub z muzułamninem 05.11.14, 10:50
        w islamie allah pozwala klamac wiec dopiero po slubie dowie sia taka kobieta prawdy za kogo wyszla.
        • 2joana Re: ślub z muzułamninem 15.03.15, 20:25
          Zastanawia mnie jeden że tak powiem "globalny" problem...dlaczego polki czy rosjanki tak szybko decydują sie na ślub z arabem, zupełnie nie znając tego człowieka? W naszym kraju zanim wyjdzie za mąż, spotyka sie z polakiem długi czas, widuje sie z facetem rok, dwa..i często po takim czasie a nawet jeszcze po dłuższym czasie dopiero decyduje sie na ślub.Z arabami często tak bywa ze kontakt jest przez internet , wszystko dzieje się przez świat wirtualny, idealizuje się owego pana, bo przeciez spotkania wypadaja rzadko jeśli wogóle? i po jednym czy dwóch spotkaniach nagle decyzja o ślubie! czy w polsce taka jedna pani z drugą zaryzykowałyby po dwóch spotkaniach? czy poznajac kogoś w necie i utrrzymując z nim kontakt mogłaby nagle zdecydować ze z tym panem chce przeżyć resztę życia? bo taaak go baaardzo kocha? napewno nie. Więc po co te rozterki? trzeba myśleć...myśleć rozsądkiem, a nie patrzeć że on ładny i taki egzotyczny i super sie dogadujemy.Na początku zawsze jest tak że ludzie super sie dogadują, ale na litość boską...dlaczego nagła decyzja o ślubie? dlaczego ludzie kieruja się emocjami w fazie początkowej, podejmując takie wielkie ryzyko? Z polakiem czy innym obcokrajowcem z "naszej" kultury trudno byłoby tak szybko zaryzykować, a co dopiero z facetem który ma inną mentalność, wychował sie w innym zupełnie obcym środowisku, przejawia inną kulturę, ma inne zasady. Rozbrajają mnie takie wpisy "poznałam jakis czas temu araba i chcemy wziać ślub...ale czy to nie za szybko?" to już jest odpowiedź.
          • 2joana Re: ślub z muzułamninem 15.03.15, 20:28
            No i tu jeszcze dochodzi problem który tym bardziej potwierdza fakt że już próbujemy sie dostosować pod nich, dla nich... "bo ja jestem nie dziewicą, a on jest prawiczkiem" i co on na to? jak on zareaguje? ON i jego opinia, jego zdanie.
            • sofia41 Re: ślub z muzułamninem 17.06.15, 17:35
              To ille ten twoj wybrany ma lat, 15 ? a skad ty wiesz, ze jest prawiczkiem, mowil ci czy z autopsi, zatem nie jest juz prawiczkiem. Dziewczyno, w jakim ty swiecie zyjesz, ze jeszcze w takie bajki wierzysz !!! On to opowiada kazdej. To chyba zapisane w Koranie, " mow jej, ze ona jedna, jedyna wybrana a ty prawiczek"
              Ta fama o dlugich czlonkach tak cie przyciaga ? ale i nasi rodacy tez maja dlugie !!! nie wszyscy, napewno nie, dokladnie jak u Arabow. Pewnie jestes blondynka, bo jakby inaczej. Ciemnych ma dosyc u siebie. Oj kobieto, kobieto, zastanow sie poki nie jest za pozno.
              • 2joana Re: ślub z muzułamninem 21.06.15, 18:14
                A kto powiedział że araby mają długie członki? :) nie ma to jak kierować się stereotypami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka