niemcowa77 23.09.13, 00:51 Czy to prawda ze papieze sa nieomylni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Papiez 23.09.13, 02:34 Wedlug papieskiego mniemania, tak, sa nieomylni. Ale nie sadze aby byla to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 23.09.13, 05:40 niemcowa77 napisał: > Czy to prawda ze papieze sa nieomylni? Moja siostra w to wierzy, ja nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Papiez 23.09.13, 07:04 Papież,wg katolików jest nieomylny w zasadach wiary. Kiegy ogłosi,że wszystkie wierne w wieku od...do...mają przychodzić na msze bez majtek,to tak ma być.Niepodważalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 23.09.13, 08:12 pocoo napisała: > Papież,wg katolików jest nieomylny w zasadach wiary. > Kiegy ogłosi,że wszystkie wierne w wieku od...do...mają przychodzić na msze bez > majtek,to tak ma być.Niepodważalnie. Gdyby mnie jakiś anioł z nieba spytał i dał wybór, to zawsze wybiorę burdel na życie wieczne od kościoła, zwłaszcza katolickiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Papiez 23.09.13, 08:21 przemysl.rad napisał: > Gdyby mnie jakiś anioł z nieba spytał i dał wybór, > to zawsze wybiorę burdel na życie wieczne od kościoła, > zwłaszcza katolickiego :) > Czy jest różnica między gigantycznym burdelem a kościołem katolickim? Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 23.09.13, 09:37 pocoo napisała: > przemysl.rad napisał: > > > Gdyby mnie jakiś anioł z nieba spytał i dał wybór, > > to zawsze wybiorę burdel na życie wieczne od kościoła, > > zwłaszcza katolickiego :) > > > Czy jest różnica między gigantycznym burdelem a kościołem katolickim? Moim zdaniem tak i to zdecydowana. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Papiez 23.09.13, 10:47 przemysl.rad napisał: > Moim zdaniem tak i to zdecydowana. > Tak,na jednym jest krzyż,a na drugim neon z gołą panienką i czerwonego cos. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 23.09.13, 10:53 pocoo napisała: > Czy jest różnica między gigantycznym burdelem a kościołem katolickim? Moim zdaniem tak i to zdecydowana. > > Moim zdaniem tak i to zdecydowana. > > > Tak,na jednym jest krzyż,a na drugim neon z gołą panienką i czerwonego cos. Jeśli już mam być zwiedziony, to wolę żeby to robiła goła panienka :) Odpowiedz Link Zgłoś
keram_aktsu Re: Papiez 24.09.13, 11:41 niemcowa77 napisał: > Czy to prawda ze papieze sa nieomylni? Nieomylnymi sa : Chasyd_666 oraz oszołom-z-radia-maryja. Papież jest nieomylny,pod warunkiem,ze uzgodni swoje wypowiedzi z nadpapieżem Trelikowskim. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 24.09.13, 12:30 keram_aktsu napisał(a): > niemcowa77 napisał: > > > Czy to prawda ze papieze sa nieomylni? > > Nieomylnymi sa : Chasyd_666 oraz oszołom-z-radia-maryja. > > Papież jest nieomylny,pod warunkiem,ze uzgodni swoje wypowiedzi > z nadpapieżem Trelikowskim. > > Amen. Chyba że starczy mu nieomylność w 50% spraw, to starczy rzucić monetą :) Odpowiedz Link Zgłoś
niemcowa77 Re: Papiez 25.09.13, 01:01 Papiez Leon X powiedzial: " Ile bajka o dzieciatku jezus przyspozyla nam majatku" Odpowiedz Link Zgłoś
przemysl.rad Re: Papiez 25.09.13, 05:44 niemcowa77 napisał: > Papiez Leon X powiedzial: " Ile bajka o dzieciatku jezus przyspozyla nam maj > atku" Antykatolicka polemika XVI wieku przypisała papieżowi Leonowi X słowa: „Wszystkie wieki mogą poświadczyć jak korzystna była dla nas ta bajka o Chrystusie.”[10]. Informacje tą można znaleźć w satyrycznej pracy The pageant of Popes (1574 r.) anglikanina Johna Bale'a[11]. Wypowiedź ta występuje jednak po raz pierwszy dopiero w tej książce i to bez żadnych odnośników i szczegółowych informacji, dlatego już w XVIII wieku uznano ją za nieautentyczną[12]. Elizabeth Knowles w książce What they didn't say: a book of misquotations (wyd. Oxford) zalicza cytat do przypisywanych fałszywie[11]. Badacz historii papiestwa, Ludwig von Pastor uznał tę wypowiedź za nieprawdziwą[10]. Philip Schaff stwierdził, że nie ma dowodów, by Leon kiedykolwiek wypowiedział takie słowa[4]. Jak chcesz pogadać, to jestem na forum: kobieta, mężczyzna, społeczeństwo albo pisz na e-maila. Chętnie podyskutuje na dowolny temat. Z religia kończę. Amen. :) Odpowiedz Link Zgłoś
furaskurakomura Re: Papiez 25.09.13, 11:06 Nie, chociaż niektórzy chcieliby by ludzie w to wierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcowa77 Re: Papiez 25.09.13, 17:03 Czy tez nie ma dowodow na slowa AleksandraVI Kazda religie jest dobra ale najlepsza ta co najbardziej otumania Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Papiez 25.09.13, 17:08 Może i tak. Ale do dzisiaj nie znaleziono żadnego dowodu na ich nieomylność, natomiast błędów i wypaczeń przez nich popełnianych jest tyle, że wciskany dogmat pozbawiony jest racji realnego bytu. A wierzyć można nawet w czarowne zielenią paznokcie szatana uwodzące niewinne duszyczki do piekła :) Odpowiedz Link Zgłoś