Dodaj do ulubionych

To był piekielny dzień który dał początek piekła.

08.12.13, 20:48
Parę tysięcy lat temu, ludzie żyli na świecie tak samo, jak my żyjemy teraz na ziemi, popełniali błędy, czynili zło, jednak pewnego dnia stało się coś strasznego, coś nie pojętego dla Boga i dla naszego ludzkiego umysłu, po raz pierwszy na świecie człowiek popełnił śmiertelny grzech, jeden z najcięższych wszystkich grzechów, jakie możemy na ziemi popełnić, człowiek zrobił coś okrutnego, człowiek zabił drugiego człowieka . Na niebie zrobiło się wtedy pochmurno i szaro, dookoła zapanowała ciemność, człowiek zabił to co Bóg stworzył i to co Bóg tak bardzo kocha, człowiek zabił drugiego człowieka i za swój czyn którego dokonał, po raz pierwszy na ziemi , człowiek musiał pójść do piekła .
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 21:10
      Nie musiał - bóg mógł zmartwychwstać nieboszczyka, ale najwyraźniej nie chciał.
      Ciekawe dlaczego? A może to on najął mordercę? Może potrzebował trupów
      do realizacji swoich szatańskich planów?
      • billy.the.kid Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 21:29
        no, trochę wcześniej mniż kilka tyś lat homo sapiens wykończył homo neandertaliis.
      • krzyszttoff Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 21:53
        wariant_b napisał:

> Nie musiał - bóg mógł zmartwychwstać nieboszczyka, ale najwyraźniej nie chciał.
        > Ciekawe dlaczego? A może to on najął mordercę? Może potrzebował trupów
        > do realizacji swoich szatańskich planów?
        Teraz też Bóg zabija ludzi, albo sami się wyżynamy w wojnach, od pokoleń.
        • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:04
          krzyszttoff napisał(a):

> Teraz też Bóg zabija ludzi, albo sami się wyżynamy w wojnach, od pokoleń.

Bóg zabija? czyli co jeb piorunem i juz leży sztywny delikwent ?
        • krzyszttoff Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:15
          No ja pokazuję, że popełniamy ciężkie grzechy na ziemi, dokonujemy straszliwych zbrodni na ziemi, poprzez wojny w których wyżynamy siebie nawzajem od pokoleń, a początek temu wszystkiemu dał śmiertelny grzech, kiedy człowiek po raz pierwszy, zabił drugiego człowieka na ziemi.
          • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:18
            krzyszttoff napisał(a):

> No ja pokazuję, że popełniamy ciężkie grzechy na ziemi, dokonujemy straszliwych
            > zbrodni na ziemi, poprzez wojny w których wyżynamy siebie nawzajem od pokoleń,
            > a początek temu wszystkiemu dał śmiertelny grzech, kiedy człowiek po raz pierwszy, zabił drugiego człowieka na ziemi.

Nie mów my !! ja nie grzeszę mogę co najwyżej złamać obowiązujące prawo.
        • wariant_b Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:38
          krzyszttoff napisał(a):
          > Teraz też Bóg zabija ludzi...

Widać musi albo sprawia mu to przyjemność.
          Tylko po co to pieprzenie o miłości?
        • pocoo Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 17:46
          krzyszttoff napisał(a):

> Teraz też Bóg zabija ludzi

To bóg też popełnia śmiertelny grzech i pójdzie do piekła?
    • wawrzanka Krzysiu 08.12.13, 21:31
      Może tu znajdziesz jakieś antidotum na targające tobą dylematy. Z Bogiem Krzysiu.
      • lumpior Re: Krzysiu 08.12.13, 21:37
        wawrzanka napisała:

> Może tu zn
        > ajdziesz jakieś antidotum na targające tobą dylematy. Z Bogiem Krzysiu.
        //
      • keram_aktsu Re: Krzysiu 09.12.13, 17:44
        wawrzanka napisała:

[..]
        >Z Bogiem Krzysiu.

Bóg się zemścił na Krzysiu,bo odebrał mu rozum.
        Ot miłosierdzie boże.....
    • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:01
      krzyszttoff napisał(a):

> po raz pierwszy na ziemi , człowiek musiał pójść do piekła .

Kain żył jeszcze długi szczęśliwie,pod ochrona swojego Boga. No a poza tym nawet Jezus był w piekle i nie stękał tak jak ty nad tym faktem .
      • wawrzanka Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:09
        kolter-xl napisał:

> Kain żył jeszcze długi szczęśliwie,pod ochrona swojego Boga. No a poza tym nawe
        > t Jezus był w piekle i nie stękał tak jak ty nad tym faktem .

Jezus był wszędzie: w piekle, na ziemi, na niebiosach... i jeszcze wystąpi w najnowszej wersji horroru "Noc żywych trupów" kiedy to będzie sądził żywych i umarłych.
        • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:11
          wawrzanka napisała:

> Jezus był wszędzie: w piekle, na ziemi, na niebiosach... i jeszcze wystąpi w najnowszej wersji horroru "Noc żywych trupów" kiedy to będzie sądził żywych i umarłych.

No a casting juz się odbył ?
          • wawrzanka Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:12
            kolter-xl napisał:

> wawrzanka napisała:
            >
            > > Jezus był wszędzie: w piekle, na ziemi, na niebiosach... i jeszcze wystąp
            > i w najnowszej wersji horroru "Noc żywych trupów" kiedy to będzie sądził żywych
            > i umarłych.
            >
            > No a casting juz się odbył ?

Kolter, myślę, że masz duże szanse ;)
            • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 08.12.13, 22:16
              wawrzanka napisała:

> > No a casting juz się odbył ?
              >
              > Kolter, myślę, że masz duże szanse ;)

Ale pióra mam ino długie na klacie :) .Kiepsko szepczę w aramejskim ,i jak żyje z kozą nie współżyłem :))
            • pocoo Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 12:22
              wawrzanka napisała:
              >
              > Kolter, myślę, że masz duże szanse ;)

Miał duże szanse ,ale okazało się ,że ma numer 145.
              • pocoo Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 18:23
                pocoo napisała:

> wawrzanka napisała:
                > >
                > > Kolter, myślę, że masz duże szanse ;)
                >
                > Miał duże szanse ,ale okazało się ,że ma numer 144001.

Tak zaczyna 145 tysiac ,a ja zrobiłam z niego niewinna leliję.Odmówię za ten błąd 44 zdrowaśki.
    • grgkh Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 03:08
      Powiem więcej...

Pewnego pięknego dnia - nie wiadomo dlaczego właśnie wtedy - bóg katolicki doszedł do wniosku, że powinien zorganizować scenariusz zabicia siebie samego żeby zmazać urojony grzech, do którego scenariusz wcześniej też sam napisał.

Totalna głupota boga, który w stworzonym przez siebie świecie, dopuszcza do buntu swojego pomocnika (po co mu pomocnik - tego też nie wiadomo) i ten buntownik, przy pełnej aprobacie swego wszechmocnego pryncypała, zwodzi na manowce ludzkie wytwory boga. Potem ten sam bóg, za wszystkie swoje plany i zaniechania, za niedbałość nadzoru nad złem karze ludzi na wieczne potępienie. Ale w swej wielkiej sprawiedliwości wybacza tym, którzy płacą mu łapówkami (modłami, przymilaniem się itp).
      • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 08:45
        grgkh napisał:

> Powiem więcej...
        >
        > Pewnego pięknego dnia - nie wiadomo dlaczego właśnie wtedy - bóg katolicki dos
        > zedł do wniosku, że powinien zorganizować scenariusz zabicia siebie samego żeby
        > zmazać urojony grzech, do którego scenariusz wcześniej też sam napisał.

Tak nie naucza święta księga chrześcijan, to wynik pomieszania religii żydowskiej z religią greków. Żydzi nie znali żywych chodzących po ziemi bogów.
        • bookworm Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 11:19
          kolter-xl napisał:

> grgkh napisał:
          >
          > > Powiem więcej...
          > >
          > > Pewnego pięknego dnia - nie wiadomo dlaczego właśnie wtedy - bóg katolick
          > i dos
          > > zedł do wniosku, że powinien zorganizować scenariusz zabicia siebie sameg
          > o żeby
          > > zmazać urojony grzech, do którego scenariusz wcześniej też sam napisał.
          >
          > Tak nie naucza święta księga chrześcijan, to wynik pomieszania religii żydowski
          > ej z religią greków. Żydzi nie znali żywych chodzących po ziemi bogów.

To kim był żydowski bóg z księgi rodzaju?

O tego mi chodzi:
          Rdz 3,08 Gdy zas mezczyzna i jego zona usłyszeli kroki Pana Boga przechadzajacego
          sie po ogrodzie, w porze kiedy był powiew wiatru, skryli sie przed Panem
          Bogiem wsród drzew ogrodu.

Rdz 3,09 Pan Bóg zawołał na mezczyzne i zapytał go: ”Gdzie jestes?”
          • kolter-xl Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 11:31
            bookworm napisał:

> To kim był żydowski bóg z księgi rodzaju?

Jahwe/Jehowa a nie Jehoszua .Jahwe nie zszedł na ziemie odkupić winy ludzi ,ale jego pierworodne stworzenie zwane też mądrością .

" grgkh napisał: Pewnego pięknego dnia - nie wiadomo dlaczego właśnie wtedy - bóg katolicki doszedł do wniosku, że powinien zorganizować scenariusz zabicia siebie samego żeby zmazać urojony grzech"

> O tego mi chodzi:
            > Rdz 3,08 Gdy zas mezczyzna i jego zona usłyszeli kroki Pana Boga przechadzajacego
            > sie po ogrodzie, w porze kiedy był powiew wiatru, skryli sie przed Panem
            > Bogiem wsród drzew ogrodu.

> Rdz 3,09 Pan Bóg zawołał na mezczyzne i zapytał go: ”Gdzie jestes?”

No a on raczej nie poszedł ich zbawiać a wybić :))
            • pocoo Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 12:26
              kolter-xl napisał:

> Jahwe/Jehowa a nie Jehoszua .Jahwe nie zszedł na ziemie odkupić winy ludzi ,al
              > e jego pierworodne stworzenie zwane też mądrością .
              >
              Jaki Jehowa? Przecież Ojciec nazywa się Wolność a syn Światłośc Rozum.
              No i mamy Naukę Ojca wg nehsy.Kto by się spodziewał?
    • keram_aktsu Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 17:28
      krzyszttoff napisał(a):

> Parę tysięcy lat temu, ludzie żyli na świecie tak, jeden z najcięższych wszystkich
      > grzechów, jakie możemy na ziemi popełnić, człowiek zrobił coś okrutnego, człow
      > iek zabił drugiego człowieka .

Gdy Bóg zabił Ananiasza i Safirę, to był to czyn
      okrutny,czy chwalebny ?
      • pocoo Re: To był piekielny dzień który dał początek pie 09.12.13, 17:43
        keram_aktsu napisał(a):

> Gdy Bóg zabił Ananiasza i Safirę, to był to czyn
        > okrutny,czy chwalebny ?

Tu akurat nie trafiłeś ,ponieważ zaciukali ich apostołowie i zwalili na boga.
        Ale bóg potopił ludzi jak kociaki.Ponieważ jest wszechwiedzacy to wiedział,że diabelskie nasienie będzie kusiło następnych ile się da.Czy ludzie przedpotopowi byli gorsi od popotopowych?To tylko ten wszechwiedzacy wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka